מבקש המלצה לlnb איכותי עם מקסימום סיגנל
Re: מבקש המלצה לlnb איכותי עם מקסימום סיגנל
ראה בתמונה ...מה יותר טוב BER מס' 1 או BER מס' 2 ?
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
כפי שכתבתי מקודם כמובן שהנתון הראשון הוא מצוין לא
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
לא תומר ...אתה טועה !!
ה BER הראשון אומר שיש 1 ביט שגוי לכל 1,000,000 ( מיליון ) ביטים תקינים
ה-BER השני אומר שיש 7 ביטים שגויים אבל ...לכל 100,000,000 ( מאה מיליון ) ביטים תקינים
כלומר ...הנתון השני הוא הטוב יותר ...בכמעט פי 100 !!
BER = Bit Error Rate
כנס לפה -
http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_error_rate
ה BER הראשון אומר שיש 1 ביט שגוי לכל 1,000,000 ( מיליון ) ביטים תקינים
ה-BER השני אומר שיש 7 ביטים שגויים אבל ...לכל 100,000,000 ( מאה מיליון ) ביטים תקינים
כלומר ...הנתון השני הוא הטוב יותר ...בכמעט פי 100 !!
BER = Bit Error Rate
כנס לפה -
http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_error_rate
אוקיי איני חזק בחישוב מטמטי ואין לי זכרון כל כך טוב לנתונים האלה שקיבלתי אבל לא הגיוני שעשיתי כאלה טעויות בכיוון לא יכול להיות שכיוונתי לנתונים חלשים פי 100 וקיבלתי מקסימום סיגנל שמקובל
-
bennykoo2003
- אחלה חבר

מה שקובע זה יחס האות לרעש ולא העוצמה. BER בפרופורציה ישירה ליחס הזה. ככל שיחס האות לרעש גדול יותר ה-BER קטן יותר -ז"א טוב יותר-ז"א תמונה "נקיה" יותר. מה שקובע בין היתר את יחס האות לרעש זו ספרת הרעש של ה- LNB . מנסיון מעשי אינואקום יותר טובים מהאחרים וספרת הרעש שהם מפרסמים היא אמיתית ולא סתם רישום על הנייר. LNB עם ספרת רעש נמוכה ,בגדול, מאפשר לקלוט עם אנטנה בקוטר קטן יותר את מה שנקלט באנטנה גדולה יותר ו- LNB עם ספרת רעש גבוהה יותר.
הכל נכון ...רק שלא הייתי אומר ש LNB טוב יותר הוא סיבה שמאפשרת להסתפק בצלחת קטנה יותר ,
ההבדלים הם לא כאלה גדולים ותמיד עדיף להתמקד באפשרות להתקין צלחת גדולה יותר מאשר להשתמש ב- LNB רגיש יותר
צלחת גדולה יותר תתן הגבר טוב יותר וסיגנל יותר איכותי הרבה יותר מאשר LNB טוב ככל שיהיה ,
ההבדלים הם לא כאלה גדולים ותמיד עדיף להתמקד באפשרות להתקין צלחת גדולה יותר מאשר להשתמש ב- LNB רגיש יותר
צלחת גדולה יותר תתן הגבר טוב יותר וסיגנל יותר איכותי הרבה יותר מאשר LNB טוב ככל שיהיה ,
הכל תלוי באיכות הצלחת יש הבדל גדול בין צלחת רגילה לצלחת מקצועית באותו גודל וגם איכות הlnb חשובה מאוד אינווקום 4
יציאות בצלחת מקצועית 2 מטר יתקבל מקסימום סיגנל בהשוואה לכל lnb אחר
יציאות בצלחת מקצועית 2 מטר יתקבל מקסימום סיגנל בהשוואה לכל lnb אחר
-
drsignal
- תותח על

מה שגלובל רשם אומר שערך ה ber מתנהג בתור ערך אקספוננטלי Exponential
1e3
1e-7
1e+5
עם זאת זאת אם lnb סביר(יכול להיות גם lnb סיני של כל חברה) ולא גרוע מאוד , אז כל העניין של ספרת רעש הוא זניח לעומת ההגברה שנובע מקוטר הצלחת
הרי גם עם ספרת רעש של 0.8 ניתן להגיע לרמת קליטה של קירוב של ber=0
ואם הצלחת מותקנת מפולס והכל מדוייק עד רמת הבורג בצורה יציבה ההתקנה תשאר יציבה .
1e3
1e-7
1e+5
עם זאת זאת אם lnb סביר(יכול להיות גם lnb סיני של כל חברה) ולא גרוע מאוד , אז כל העניין של ספרת רעש הוא זניח לעומת ההגברה שנובע מקוטר הצלחת
הרי גם עם ספרת רעש של 0.8 ניתן להגיע לרמת קליטה של קירוב של ber=0
ואם הצלחת מותקנת מפולס והכל מדוייק עד רמת הבורג בצורה יציבה ההתקנה תשאר יציבה .
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
איפה ראית אקספוננציונלי?
הוא רשם נתוני BER בתצוגה של חזקה שלילית של 10 שאומר כמה אפסים יהיו מימין ל 1. כלומר 10 בחזקת -6 זה 1 מיליון.
BER זה נתון שמציין את כמות השגיאות בנתונים הדיגיטליים שזורמים מהלווין ונקלטים במקלט.
באלגוריתם של קליטה דיגיטלית יש דרכים להתגבר על שגיאות עד גבול מסוים. כאשר כמות השגיאות עוברות את הגבול הזה אז תתחיל לקבל תמונה משובשת.
הוא רשם נתוני BER בתצוגה של חזקה שלילית של 10 שאומר כמה אפסים יהיו מימין ל 1. כלומר 10 בחזקת -6 זה 1 מיליון.
BER זה נתון שמציין את כמות השגיאות בנתונים הדיגיטליים שזורמים מהלווין ונקלטים במקלט.
באלגוריתם של קליטה דיגיטלית יש דרכים להתגבר על שגיאות עד גבול מסוים. כאשר כמות השגיאות עוברות את הגבול הזה אז תתחיל לקבל תמונה משובשת.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
yzelec
- אחלה חבר

- Has thanked: 19 פעמים
- Been thanked: 3 פעמים
- יצירת קשר:
למה אין התייחסות ל mer גם נתון זה יש חשיבות לא ראיתי שהתיחסתם כאן לנתון זה
מטרות הדיון פה הם :
1) להסביר ש LNB טוב זה חשוב , אבל לא עד כדי כך אקוטי , LNB טוב ככל שיהיה לא מחליף צלחת טובה וגדולה יותר ...
2) לתקן טעות נפוצה - כדי לבדוק איזה LNB טוב יותר לא מספיק למדוד את עוצמת היציאה ולהשוות ,
עוצמת היציאה היא פונקציה של רמת ההגבר הפנימי ואינה מציינת בהכרח איכות האות אלא רק את עוצמתו ונגזרת מכך
את אורך הכבל שניתן לחבר ל LNB , אי לכך הבדיקה הנכונה היא בדיקת איכות האות והשוואה בין סוגי ה LNB לפיה
כלומר בדיקה של BER והשוואה ..
1) להסביר ש LNB טוב זה חשוב , אבל לא עד כדי כך אקוטי , LNB טוב ככל שיהיה לא מחליף צלחת טובה וגדולה יותר ...
2) לתקן טעות נפוצה - כדי לבדוק איזה LNB טוב יותר לא מספיק למדוד את עוצמת היציאה ולהשוות ,
עוצמת היציאה היא פונקציה של רמת ההגבר הפנימי ואינה מציינת בהכרח איכות האות אלא רק את עוצמתו ונגזרת מכך
את אורך הכבל שניתן לחבר ל LNB , אי לכך הבדיקה הנכונה היא בדיקת איכות האות והשוואה בין סוגי ה LNB לפיה
כלומר בדיקה של BER והשוואה ..
לא נכון!bennykoo2003 כתב:BER בפרופורציה ישירה ליחס הזה.
שטויות!drsignal כתב:מה שגלובל רשם אומר שערך ה ber מתנהג בתור ערך אקספוננטלי Exponential
mer למיטב זכרוני אין לי נתון כזה אצלי
- י א
- מנהל אתר

המתקין - למרות שאני חושב שרוב ההערות שלך נכונות, מתי תתחיל לכתוב בפורום את הדברים הנכונים מהידע שלך ולא רק הערות על אחרים?
תראה מה רשמתי כאן: http://www.sat-israel.co.il/viewtopic.p ... 22#p303122
אבל תמיד צצים "מומחים גדולים" וקובעים שהדברים לא נכונים.
ואז אני אומר לעצמי:
"אל תתחיל לכתוב דברים בפורום"
"אין פה אנשים שמבינים"
"יקפצו אליך, איך תוכיח שאתה צודק?"
"למה אתה צריך את זה?"
ובגדול,כל זה קורה בגלל שהחוקים של הפורום נותנים במה לכל הכותבים הבעייתיים. אין צנזורה.
כבר מספר פעמים ניסיתי לדבר בצורה חיובית, לנסות לתרום ולהעשיר את הידע של כל חברי הפורום...תמיד אני אומר לעצמי:
"אין פה אנשים שמבינים"
"למה אתה צריך את זה?"
אבל תמיד צצים "מומחים גדולים" וקובעים שהדברים לא נכונים.
ואז אני אומר לעצמי:
"אין פה אנשים שמבינים"
"למה אתה צריך את זה?"
ובגדול,כל זה קורה בגלל שהחוקים של הפורום נותנים במה לכל הכותבים הבעייתיים. אין צנזורה.
- י א
- מנהל אתר

יש צנזורה שמתיחסת לרמת שיחה תרבותית. אני לא נותן לאנשים להתבטא באופן פוגעני ובוטה. ראה את ההתבטאות הפוגענית שצונזרה של תומר 1.
להביא מהידע שלך אינו צריך להיות שכולם יקומו ויקודו לך והשתחוו אליך. זה צריך להיות מרצון אמיתי שלך לעזור מבלי לקבל תמורה.
ראה את גלובל - אין ויכוח שיש לו ידע עצום בתחום ובכול זאת הוא עוזר בכל דרך שהוא יכול וכשיש לו זמן לחברים פה. גם כשמתווכחים איתו הוא לא נפגע ומתיחס לוויכוח באופן מקצועי.
בקיצור מה שאני אומר - אולי אתה מכיר את המשפט "לא מדובשך ולא מעוקצך" - המשמעות של פתגם זה היא שאם אינך רוצה לתת לנו מהידע שלך אז אנחנו מוותרים גם על העקיצות שלך.
להביא מהידע שלך אינו צריך להיות שכולם יקומו ויקודו לך והשתחוו אליך. זה צריך להיות מרצון אמיתי שלך לעזור מבלי לקבל תמורה.
ראה את גלובל - אין ויכוח שיש לו ידע עצום בתחום ובכול זאת הוא עוזר בכל דרך שהוא יכול וכשיש לו זמן לחברים פה. גם כשמתווכחים איתו הוא לא נפגע ומתיחס לוויכוח באופן מקצועי.
בקיצור מה שאני אומר - אולי אתה מכיר את המשפט "לא מדובשך ולא מעוקצך" - המשמעות של פתגם זה היא שאם אינך רוצה לתת לנו מהידע שלך אז אנחנו מוותרים גם על העקיצות שלך.