שלום יש צלחת בקוטר 180 המורכבת על גב ממונע כל תחנות בלוינים ניקלטים מצוין חוץ מ-30 W
אני לא מצליח ליקלוט אפילו תדר אחד מהחבילה של TV CBO עם זאת ניקלטים תדרים אחרים בלויין זה.
מדוע????????
אז ככה:
גם לי היה בדיוק כפי שאתה מתאר , קלטתי רק תדרים של D+ ולא של TVCABO. אחרי כוון עדין אני קולט היום את רובם של התדרים הללו הסיבות:
1. לוונים בשולי חגורת CLARCK (במקום שלנו לצורך העניין) קשים יותר לכוון ונוטים יותר לצאת מעט מהקשת התיאורטית מה שמקטין את סיכוי הקליטה של תדרים חלשים יותר.
2. עוצמת השדור של תדרי TV CABO נמוכה יותר מחלק מתדרי D+ ולכן הכסוי שלהם פחות טוב.
תעשה כוון מחדש על ידי מתקין אמין והכל יסתדר לדעתי.
החבילות משודרות משני לווינים - היספסאט C והיספסאט D
D+ משודר מהיספאסט D שיש לו אלומה ממש על ישראל ולכן אין בעיה לקלוט אותו גם עם צלחת קטנה יותר
CABO משדרים על היספסאט C ואנחנו בשולי האלומה. אין שום בעיה לקלוט את כל ערוצי CABO בצלחת 1.8 מטר ו LNB עם ספרת רעש של 0.3 (אינוואקום למשל)
בני
מניסיון - אין כל צורך ליעד לכך צלחת קבועה נוספת....אם הצלחת הממונעת מותקנת היטב, במדויק ועם lnb יעיל ופלאנצ` תואם אתה אמור לקבל את tv cabo מעולה! יש כאן מספיק עדים לכך...
אם כך הבעיה אצלי כנראה הוא המיקום של הצלחת מכיוון שהיא ממוקמת במקום די מוגבל (יש עצים ),
בנוסף לכך היספאסאט הוא גבולי מכיוון שהצלחת מוסתרת קצת מהבית של השכן ולכן מתקבלות רק חלק מהתחנות 30W כמו טקילה ועוד כמה בודדים .