עזרה בקליטת ערוצים ישראלים
-
Baril
- חבר פורום

עזרה בקליטת ערוצים ישראלים
שלום לכולם,
ברשותי ממיר Topfield TF3030F שמחובר לצלחת 1 מטר לכיוון עמוס. לצלחת יש LNB מרכזי עם 4 יציאות.
תדר ה- LNB הוא 9750-10600.
מזה כמה חודשים (לא מצאתי זמן לטפל בבעיה) לא רואים את הערוצים הישראלים. כלומר, לא רואים כלום.
בתדרים הישראלים ( 11647 ו- 11658 ) אין רמת קליטה בכלל. בתדר 10722 יש רמת קליטה של 96%.
בתדר זה אני מוצא את כל התחנות המקודדות של YES שכמובן איני יכול לראות.
מה יכולה להיות הבעיה?
ברשותי ממיר Topfield TF3030F שמחובר לצלחת 1 מטר לכיוון עמוס. לצלחת יש LNB מרכזי עם 4 יציאות.
תדר ה- LNB הוא 9750-10600.
מזה כמה חודשים (לא מצאתי זמן לטפל בבעיה) לא רואים את הערוצים הישראלים. כלומר, לא רואים כלום.
בתדרים הישראלים ( 11647 ו- 11658 ) אין רמת קליטה בכלל. בתדר 10722 יש רמת קליטה של 96%.
בתדר זה אני מוצא את כל התחנות המקודדות של YES שכמובן איני יכול לראות.
מה יכולה להיות הבעיה?
Re: עזרה בקליטת ערוצים ישראלים
תבדוק שגם בממיר יש התאמה לנתוני הlnb ותנסה לעלות או לרדת במספרי התדרים הישראלים .אתה בטוח שהצלחת מכוונת היטב
או שאולי צריך להחליף lnb .סביר להניח שהאפשרויות הראשונות יפתרו לך את הבעיה .שים לב לשרשור שלי על ניילסאט שלא נקלטים כל התדרים למרות כיוון מדויק של הצלחת וlnb חדש אז אולי הבעיה בlnb. ואולי בכל זאת אצלך זה יפתר עם שתי האפשרויות הראשונות .
סיכוי קלוש ביותר שהבעיה בממיר.
או שאולי צריך להחליף lnb .סביר להניח שהאפשרויות הראשונות יפתרו לך את הבעיה .שים לב לשרשור שלי על ניילסאט שלא נקלטים כל התדרים למרות כיוון מדויק של הצלחת וlnb חדש אז אולי הבעיה בlnb. ואולי בכל זאת אצלך זה יפתר עם שתי האפשרויות הראשונות .
סיכוי קלוש ביותר שהבעיה בממיר.
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
-
Baril
- חבר פורום

בממיר יש התאמה ל- LNB. האמת שעכשיו כשאני חושב על זה, ה- LNB הזה (מצורפת תמונה) חשוד בעיניי מהרגע הראשון.
אף על פי שכשאני מחבר לטלויזיה ממיר אחר, כל הישראליות נראות ללא בעיה. לכן אני ממש אובד עצות.
אני מעוניין לקנות Lnb Quad חדש. האם יש איכותיים יותר או פחות? האם יש המלצות לאחד ספציפי?
אף על פי שכשאני מחבר לטלויזיה ממיר אחר, כל הישראליות נראות ללא בעיה. לכן אני ממש אובד עצות.
אני מעוניין לקנות Lnb Quad חדש. האם יש איכותיים יותר או פחות? האם יש המלצות לאחד ספציפי?
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
אל תשכח שגם הממיר שלך דגם עתיק לא מוצלח במיוחד גם הlnb שציינת כנראה אינו נמכר כיום והוא מלפני כ9 שנים כמה שנים הוא אצלך קיימים הבדלים משמעותיים באיכות הקליטה בין הממירים השונים באיזה ממירים בדקת
-
Baril
- חבר פורום

כרגע שמתי לב לעובדה שכאשר אני מנתק את הממיר השני מהחשמל או מהאנטנה, הקליטה בתחנות הישראליות בטופילד חוזרת.
בחיבור מחדש של הממיר השני, נפגעת בטופילד רק הקליטה של התחנות הישראליות.
התחנות של YES (המקודדות, שאותם אני לא רואה) נשארות בפול קליטה ולא משנה אם הממיר השני מחובר או לא.
הממיר השני הוא של GLOBAL GSR-1110
תודה למשיבים.
התחנות של YES (המקודדות, שאותם אני לא רואה) נשארות בפול קליטה ולא משנה אם הממיר השני מחובר או לא.
תודה למשיבים.
- deepspace
- תותח על

זה אומר שיש נתונים שונים בממיר השני שגורמים למתח שונה ואז אין קליטה בטופפילד תבדוק שבממיר השני ההגדרות ביוניברסל
9750 על 10600
9750 על 10600
-
Baril
- חבר פורום

מצ"ב צילום המסכים.
המסך בעברית שייך לממיר גלובל
תודה
המסך בעברית שייך לממיר גלובל
תודה
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
אז אולי הבעיה מקורה בlnb
- deepspace
- תותח על

תראה, ממה שאני מבין יש לך 2 ממירים מחוברים לאותו LNB כשממיר אחד ניזון ב-LOOP OUT מהממיר השני.
הבעיה שלך נובעת מכיוון שיש שני תחומי תדרים וכל תחום כזה מחולק ל-2 נוספים עבור V ו-H.
תחום תדרים נמוך: 10.70 ~ 11.7Ghz
ותחום גבוה: 11.70 ~ 12.75Ghz.
שני התדרים שציינת נופלים באותו תחום ועם אותו קיטוב כך שלכאורה זה היה אומר לעבוד לך.
התדר 11658 הוא דיי בגבול העליון של התחום ואפשר בעיקרון לשנות הגדרה בשם THRESHOLD (הסף לשינוי LO) כך שאולי יש לזה הסבר...
ה-LNB פועל כמו SWITCH ומחליף בין שני התחומים ע"י פקודת 22Khz tone מהממיר שגורמת ל-LNB להחליף LO.
אין אפשרות לצפות בשני תדרים מתחומים שונים או עם קיטוב שונה (שינוי מתח) בו זמנית וכנראה נוצרת לך התנגשות כלשהי בין הממירים.
כפי שאמרתי לכאורה זה צריך לעבוד לך ממה שאני רואה.
אבל מתיאור תגובת הממירים שלך כאן זה דיי מתאר בבירור שזה קשור לסיבה הזאת בדרך זו או אחרת.
מה שחשוב שתבין מכל זה שהתדר והקיטוב הנוכחי בממיר אחד משפיע על התדרים הזמינים בממיר האחר (0 קליטה).
במידה ויש קו נפרד לכל ממיר ובכל זאת אתה מבחין שממיר אחד משפיע על השני, כנראה מדובר ב-LNB פגום.
הבעיה שלך נובעת מכיוון שיש שני תחומי תדרים וכל תחום כזה מחולק ל-2 נוספים עבור V ו-H.
תחום תדרים נמוך: 10.70 ~ 11.7Ghz
ותחום גבוה: 11.70 ~ 12.75Ghz.
שני התדרים שציינת נופלים באותו תחום ועם אותו קיטוב כך שלכאורה זה היה אומר לעבוד לך.
התדר 11658 הוא דיי בגבול העליון של התחום ואפשר בעיקרון לשנות הגדרה בשם THRESHOLD (הסף לשינוי LO) כך שאולי יש לזה הסבר...
ה-LNB פועל כמו SWITCH ומחליף בין שני התחומים ע"י פקודת 22Khz tone מהממיר שגורמת ל-LNB להחליף LO.
אין אפשרות לצפות בשני תדרים מתחומים שונים או עם קיטוב שונה (שינוי מתח) בו זמנית וכנראה נוצרת לך התנגשות כלשהי בין הממירים.
כפי שאמרתי לכאורה זה צריך לעבוד לך ממה שאני רואה.
אבל מתיאור תגובת הממירים שלך כאן זה דיי מתאר בבירור שזה קשור לסיבה הזאת בדרך זו או אחרת.
בדרך כלל כל ממיר ניזון מקו נפרד ל-LNB.Baril כתב:כרגע שמתי לב לעובדה שכאשר אני מנתק את הממיר השני מהחשמל או מהאנטנה, הקליטה בתחנות הישראליות בטופילד חוזרת.
תודה למשיבים.
מה שחשוב שתבין מכל זה שהתדר והקיטוב הנוכחי בממיר אחד משפיע על התדרים הזמינים בממיר האחר (0 קליטה).
במידה ויש קו נפרד לכל ממיר ובכל זאת אתה מבחין שממיר אחד משפיע על השני, כנראה מדובר ב-LNB פגום.
חבל על הזמן על הנסיון לעזור לו אין כל התיחסות מצידו עשיתי כל מאמץ לעזור לו כרגיל אלו התגובות שאני זוכה להן בפורום
הצעתי לו ב90 שקל lnb חדש ואין כל התיחסות
הצעתי לו ב90 שקל lnb חדש ואין כל התיחסות
-
Baril
- חבר פורום

Deepspace, תודה על התשובה המלומדת! קראתי בעיון.
תומר 1, אני מתנצל שלא השבתי להודעות הפרטיות.
מאז שפתחתי את השרשור, שלחת לי מיד (ולא רק אתה) 7 הודעות פרטיות עם הצעות מסחריות.
אני מגיע לפורומים כדי להשכיל, לשתף, לעזור ולהעזר. רוצה ראשית להבין את הבעיה ואז להוציא כסף על רכיבים חדשים.
מודה לך על הנסיון לעזור בפתרון הבעיה. תודה!
תומר 1, אני מתנצל שלא השבתי להודעות הפרטיות.
מאז שפתחתי את השרשור, שלחת לי מיד (ולא רק אתה) 7 הודעות פרטיות עם הצעות מסחריות.
אני מגיע לפורומים כדי להשכיל, לשתף, לעזור ולהעזר. רוצה ראשית להבין את הבעיה ואז להוציא כסף על רכיבים חדשים.
מודה לך על הנסיון לעזור בפתרון הבעיה. תודה!
אןקיי מצטער על אי ההבנה .לגבי הודעות מסחריות חלילה אני לא בתחום המסחרי הצעתי לך מחיר פחות ממה שעולה לי והצעתי ציוד חדש לחלוטין . הכל מתוך מטרה לעזור ללא שום אינטרס מסחרי פשוט קניתי וזה מיותר אצלי ללא כל שימוש חדש באריזה .אם הייתי רוצה להרוויח עליך הייתי מציע את מחיר השוק כמקובל . מכרתי ממיר ב185 שקל כאשר עלה לי 450 שקל ללא שימוש מצידי
מסחריות ממני והלאה זה תחביב שלי איני מתפרנס מכך
מסחריות ממני והלאה זה תחביב שלי איני מתפרנס מכך
אם יש לך שני ממירים אז מספיק lnb שתי יציאות לא
-
Baril
- חבר פורום

האם יש הבדל בין LNB Quad ל- LNB Quattro ?
אם כן, מה אני צריך אם יש לי ממירים מסוגים שונים.
והאם למשהוא יש נסיון טוב עם LNB מרובע ?
אם כן, מה אני צריך אם יש לי ממירים מסוגים שונים.
והאם למשהוא יש נסיון טוב עם LNB מרובע ?
קוואטרו זה למוקד שידורים קוואד זה מרובע רגיל התקנתי ל4 ממירים גם לעמוס וגם לניילסאט והקליטה מצוינת יש בעיקר אינוורטו סאטמקסימום גי קום
ואטלנטה 100 שקל הפרש בין הדגם הזול ליקר
ואטלנטה 100 שקל הפרש בין הדגם הזול ליקר
הסאט מקסימום הוא הכי פשוט אבל עובד היטב בעמוס ללא תקלות או הפרעות בגלל הנחתה בסיגנל בצלחת 80 סנטימטר בלבד
-
Baril
- חבר פורום

תודה לתומר 1 !
מחיפושים במרשתת הבנתי ש- LNB של invacom נחשבים לטובים מאוד.
היכן אני יכול לקנות אותם באזור המרכז במחיר טוב?
מחיפושים במרשתת הבנתי ש- LNB של invacom נחשבים לטובים מאוד.
היכן אני יכול לקנות אותם באזור המרכז במחיר טוב?
השיווק שלהם הופסק בארץ על ידי היבואן זה מיועד ללווינים חלשים בלבד עדיף כבר להגדיל צלחת חבל על הכסף לעמוס להשקיע בציוד כזה