איפה לשמן את המנוע של הצלחת?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
adir-d
חבר ותיק
חבר ותיק

איפה לשמן את המנוע של הצלחת?

שליחה על ידי adir-d »

הי,
יש לי צלחת ממונעת 1.80 ולאחרונה כשאני מסובב את הצלחת בין הלווינים השונים אני שומע חריקות של המנוע.
שימנתי ואף גירזתי את המוט של המנוע שעליו הצלחת נעה וגם את גב הצלחת העגול.
לצערי, זה לא פתר את רעש החריקות. האם יש מקום אחר שאני צריך לגרז כדי שהמנוע יעבוד בשקט?

תודה.
סמל אישי של משתמש
moshe2go
תותח על
תותח על
Has thanked: 22 פעמים
Been thanked: 5 פעמים

Re: איפה לשמן את המנוע של הצלחת?

שליחה על ידי moshe2go »

לא מתיחסים אליך... לא יפה ככה.
בנוסף למה שציינת - כדאי לשמן גם את נקודות החיבור שבין המנוע והזרוע לגב - ברגים גדולים עם צירים.
אם כל זאת נעשה ועדיין יש חריקות - תנסה לבדוק אם הרעש מגיע מהמנוע עצמו - החלק התחתון שאליו מתחבר כבל הבקרה.
אם כן - סיכוי נמוך שזו הבעיה - אז אתה צריך לפתוח את המנוע - יש שם גלגלי שיניים מפלסטיק שדורשים גירוז - ממליץ לך להזהר כי מדובר במנגנון עדין עם חלקים קטנים - תסתכל היטב איפה כל חלק יושב בכדי שתוכל להחזיר במקרה שאיזה חלק יצא ממקומו - למעשה אתה צריך רק לפתוח את המכסה ולגרז את כל גלגלי שיניים.
יש כמה סרטונים ביוטיוב - הנה דוגמא לכיוון נקודות העצירה המכסימליות למזרח או מערב:
http://www.youtube.com/watch?v=x9dDYJlAo-Q
בהצלחה,
משה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים

"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
adir-d
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי adir-d »

תודה רבה משה על התשובה המפורטת. אני אעלה לגג ואגרז שוב היכן שנדרש.

אגב, מעטים מחברי הפורום הם בעלי צלחות ממונעות.
thestalker
תותח על
תותח על
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי thestalker »

לא מסכים לגבי מעטים אבל מאז שקניתי את הצלחת לא גירזתי וכבר 3 שנים שלא משנה איזה סופה יש הצלחת לא זזה לי מילימטר
יש לי 1.8 ממונעת מ30W עד 42E
ממיר עם מנוי חוקי ל CSAT
DREAMBOX 7080 HD 2X DVBS2 1X DVBT
zweiss
תותח על
תותח על

שליחה על ידי zweiss »

יפה!
ומי המתקין,אם זה לא סודי?
1.2m=7W,4W,9E,13E,16E
1.2m=19.2E,23.5E,26E
1.2m=39E
0.8m=1W
VU+ SOLO SE
VU+SOLO
מנוי ל-DOLCE
TVR HD
adir-d
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי adir-d »

thestalker כתב:לא מסכים לגבי מעטים אבל מאז שקניתי את הצלחת לא גירזתי וכבר 3 שנים שלא משנה איזה סופה יש הצלחת לא זזה לי מילימטר
מסכים בהחלט שאין כמו צלחת ממונעת.
כל שינוי קטן שיש או לווין חדש שנקלט באזרונו, אפשרי לקלוט ללא שינוי או הוספת LNB.
בכל זאת, חשוב לגרז מדי פעם ע"מ לשמר את המצב ולשמור על המנוע.
bitman
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי bitman »

moshe2go כתב:לא מתיחסים אליך... לא יפה ככה.
בנוסף למה שציינת - כדאי לשמן גם את נקודות החיבור שבין המנוע והזרוע לגב - ברגים גדולים עם צירים.
אם כל זאת נעשה ועדיין יש חריקות - תנסה לבדוק אם הרעש מגיע מהמנוע עצמו - החלק התחתון שאליו מתחבר כבל הבקרה.
אם כן - סיכוי נמוך שזו הבעיה - אז אתה צריך לפתוח את המנוע - יש שם גלגלי שיניים מפלסטיק שדורשים גירוז - ממליץ לך להזהר כי מדובר במנגנון עדין עם חלקים קטנים - תסתכל היטב איפה כל חלק יושב בכדי שתוכל להחזיר במקרה שאיזה חלק יצא ממקומו - למעשה אתה צריך רק לפתוח את המכסה ולגרז את כל גלגלי שיניים.
יש כמה סרטונים ביוטיוב - הנה דוגמא לכיוון נקודות העצירה המכסימליות למזרח או מערב:
http://www.youtube.com/watch?v=x9dDYJlAo-Q
בהצלחה,
משה
בסירטון שנתת הוא אומר בסוף לא לחזק את הברגים בחיבורים הכדורים. אצלו אני רואה שהמנוע אנכי והוא ממש מזיז אותו לצדדי חופשי.
אצלי המנוע באלכסון והוא מקובע ולא חופשי בכלל.
צריך לשחרר טיפה את הברגים ?
שלח תגובה