השחלת כבל רשת

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
nati777
תותח על
תותח על

השחלת כבל רשת

שליחה על ידי nati777 »

אני רוצה להעביר כבל רשת מהנתב שנמצא בחדר שלי לממיר בסלון אז חשבתי על רעיון שבמקום להעביר את הכבל בתעלות גלויות אני יעביר אותו דרך רשת חוטי החשמל שעוברים מאחורי הקירות
שאלתי היא האם ההשראה האלקטומגנטית סביב חוטי החשמל לא תפריע לכבל רשת לקבל/למסור נתונים?
[מחשב]
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

Re: השחלת כבל רשת

שליחה על ידי זורו44 »

לא עושים זאת דרך צנרת החשמל.
רק דרך הטלפון/טלוויזיה.
סיבה:בטיחוטית בעיקר.
פשוט זה חוק מדינה ורשום בתקנות החשמל,שתקשורת תהיה בצנרת נפרדת ועם מחיצות בתבות משותפות.
ofirnus92
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ofirnus92 »

מה שכן היום יש לך פתרונות די זולים שמאפשרים העברת רשת במהירות סבירה (מספיק לשיתוף וכו) דרך חוטי החשמל או הטלפון או כבל קואקס בעזרת שני מתאמים פשוטים בין שני הצדדים!
talsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי talsh »

העברת רשת על גבי רשת החשמל עם מתאמים זה פתרון גרוע, במיוחד אם יש לך תלת פאזי.
יש לי שני מתאמים זרוקים בארון. חבל סתם לזרוק כסף.
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

עד לאחרונה העברתי חיבור רשת לממ"ד באמצעות מתאמים על החשמל במהירות תיאורטית של 85 מגה ביט/שניה. יש לי רשת תלת פאזית בבית ולא נתקלתי בבעיה. גם אם המהירות בפועל היא חצי מהמהירות התיאורטית, זה מספיק בהחלט למטרות גלישה.
אם המטרה היא Streaming של וידאו, נדרשים מתאמים שתומכים בקצב של 200 מגה ביט לשניה לפחות. לאחרונה יצאו מתאמים של 500 מגה ביט לשניה.
במקרה הפרטי שלי, ניצלתי שיפוץ בבית כדי להשחיל צנרת יעודית בקירות ורישתתי את הבית ברשת של 1 ג'יגה ביט/שניה עם תשתית כבלים CAT6. אין בעיות Streaming או קליטה בעייתית של WIFI.
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

אני מעביר במהירות 180, בבית עם רשת תלת פאזית. מתאמים של DLINK.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

תלת פזי

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

אם הרשת היא על אותה פזה . אז לא משנה אם זה תלת פזה . הבעייה אם בחדר אחד זה פזה אחרת מהחדר השני . לא יעבור התדר
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

שליחה על ידי גלובל »

היום יש מכשירים שמעבירים גם אם זה לא אותה הפזה
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

זה לא מדויק, הטכנולוגיה עובדת גם על השראה בין פאזות. זה פחות טוב אבל עובד. בדקתי את זה על הרבה שקעים אצלי בבית ולא כולם יושבים על אותה פאזה. אתה צודק שלמהירות אופטימלית, המתאמים צריכים לעבוד על אותה פאזה. מי שזה קריטי לו, ישפנה לחשמלאי מוסמך ויבקש החלפת פאזות לשקע.
שלח תגובה