שאלתי היא האם ההשראה האלקטומגנטית סביב חוטי החשמל לא תפריע לכבל רשת לקבל/למסור נתונים?
השחלת כבל רשת
-
nati777
- תותח על

השחלת כבל רשת
אני רוצה להעביר כבל רשת מהנתב שנמצא בחדר שלי לממיר בסלון אז חשבתי על רעיון שבמקום להעביר את הכבל בתעלות גלויות אני יעביר אותו דרך רשת חוטי החשמל שעוברים מאחורי הקירות
שאלתי היא האם ההשראה האלקטומגנטית סביב חוטי החשמל לא תפריע לכבל רשת לקבל/למסור נתונים?
![[מחשב] [מחשב]](./images/smilies/lam1.gif)
- זורו44
- אחלה חבר

Re: השחלת כבל רשת
לא עושים זאת דרך צנרת החשמל.
רק דרך הטלפון/טלוויזיה.
סיבה:בטיחוטית בעיקר.
פשוט זה חוק מדינה ורשום בתקנות החשמל,שתקשורת תהיה בצנרת נפרדת ועם מחיצות בתבות משותפות.
רק דרך הטלפון/טלוויזיה.
סיבה:בטיחוטית בעיקר.
פשוט זה חוק מדינה ורשום בתקנות החשמל,שתקשורת תהיה בצנרת נפרדת ועם מחיצות בתבות משותפות.
-
ofirnus92
- חבר ותיק

מה שכן היום יש לך פתרונות די זולים שמאפשרים העברת רשת במהירות סבירה (מספיק לשיתוף וכו) דרך חוטי החשמל או הטלפון או כבל קואקס בעזרת שני מתאמים פשוטים בין שני הצדדים!
-
talsh
- חבר ותיק

העברת רשת על גבי רשת החשמל עם מתאמים זה פתרון גרוע, במיוחד אם יש לך תלת פאזי.
יש לי שני מתאמים זרוקים בארון. חבל סתם לזרוק כסף.
יש לי שני מתאמים זרוקים בארון. חבל סתם לזרוק כסף.
- yoramro
- תותח על

עד לאחרונה העברתי חיבור רשת לממ"ד באמצעות מתאמים על החשמל במהירות תיאורטית של 85 מגה ביט/שניה. יש לי רשת תלת פאזית בבית ולא נתקלתי בבעיה. גם אם המהירות בפועל היא חצי מהמהירות התיאורטית, זה מספיק בהחלט למטרות גלישה.
אם המטרה היא Streaming של וידאו, נדרשים מתאמים שתומכים בקצב של 200 מגה ביט לשניה לפחות. לאחרונה יצאו מתאמים של 500 מגה ביט לשניה.
במקרה הפרטי שלי, ניצלתי שיפוץ בבית כדי להשחיל צנרת יעודית בקירות ורישתתי את הבית ברשת של 1 ג'יגה ביט/שניה עם תשתית כבלים CAT6. אין בעיות Streaming או קליטה בעייתית של WIFI.
אם המטרה היא Streaming של וידאו, נדרשים מתאמים שתומכים בקצב של 200 מגה ביט לשניה לפחות. לאחרונה יצאו מתאמים של 500 מגה ביט לשניה.
במקרה הפרטי שלי, ניצלתי שיפוץ בבית כדי להשחיל צנרת יעודית בקירות ורישתתי את הבית ברשת של 1 ג'יגה ביט/שניה עם תשתית כבלים CAT6. אין בעיות Streaming או קליטה בעייתית של WIFI.
-
drx
- אחלה חבר

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

תלת פזי
אם הרשת היא על אותה פזה . אז לא משנה אם זה תלת פזה . הבעייה אם בחדר אחד זה פזה אחרת מהחדר השני . לא יעבור התדר
- yoramro
- תותח על

זה לא מדויק, הטכנולוגיה עובדת גם על השראה בין פאזות. זה פחות טוב אבל עובד. בדקתי את זה על הרבה שקעים אצלי בבית ולא כולם יושבים על אותה פאזה. אתה צודק שלמהירות אופטימלית, המתאמים צריכים לעבוד על אותה פאזה. מי שזה קריטי לו, ישפנה לחשמלאי מוסמך ויבקש החלפת פאזות לשקע.