שלום חברים,
אני רוצה לכוון צלחת לווין לבדי.
יש לי מצפן דיגיטלי כך שאני יודע לכוון את הצלחת מבחינת האזימוט אבל הבעיה היא איך אני מודד ומכוון לפי האלווציה?
האם אני חייב לקנות מד זווית (קלינומטר) כדי לכוון או שיש עוד דרכים פשוטות וזולות כדי למדוד את הזווית?
אם יש לך אייפון או אנדרואיד ישנם אפליקציות שמנצלות את רכיב האקסלומטר הפנימי בטלפון
ומציגות על פני המסך תצוגת קלינטמטר ....זה נראה לי פתרון נחמד ולא יקר ,
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
מה לא מצאת ? ...אתה לא רואה למשל את הצהוב הזה שבתמונה למטה לקוח מהלינק שתתי לך ?
זה הצהוב הוא גם מצפן וגם קלינומטר ביחידה אחת במחיר של 19.95 $ ( ראה תמונה למטה )
אם אתה לא מעוניין לקנות קלינומטר אתה יכול להשתמש רק במצפן להגיע לאזימוט הנכון ולסרוק עם הצלחת
כפי למעלה ולמטה בתנועות איטיות עולות ויורדות ...זה יהיה יותר קשה ,אבל מתקינים מנוסים עובדים ככה וברוב
המקרים בכלל לא משתמשים בכלל בקלינומטר ביחוד בצלחות אופסט קטנות .
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
חברה כול המכשירים שציינו כאן . הם כיוון התחלתי . צריך מצפן או להיסתכל על צלחת של יס או אחרת . כיוון סופי עושים עם מד שדה . או ממיר וטלויזיה על הגג . בכול ממיר יש L וQ וכמובן תמונה . רק עם מד זוית ומצפן לא ניתן לכוון צלחת
השיטה שלי היא אחרת. קודם כל לרוב יש סקאלה על הצלחת לעניין הזה. מה שאני עושה זה להגדיר את הטלוויזיה ללווין עמוס ואני מכוון את הצלחת פחות או יותר לכיוון ומאלתר עם הזווית עד שמגיע לקליטה אופטימלית. מסמן עם טוש את המקום ומכאן זה רק עניין של פרפורציה. אמנם זה לא פתרון מקצועי אך מתאים לבית.
גלובל, המשלוח של זה הוא חינם לארה"ב
לישראל זה יוצא 42$ כולל המשלוח
פעם ראיתי בפורום הודעה שאפשר למדוד עם את הזווית בדרך פשוטה מאוד אבל אני לא מוצא את ההודעה
מישהו יודע איך מודדים את הזווית?
42 דולר כוללל הובלה זה מחיר סביר בהחלט למכשיר כזה שכולל גם מצפן וגם קלינומטר ...
מכשיר כזה חדש בחנות רגילה בחול עולה כ 200 דולר , אני רק המלצתי לך על משהו שראיתי במקרה
תעשה מה שנוח לך ומה שמתאים לך ולתקציב שלך ,פתרונות בחינם אני לא מכיר גם לא דרך למדידת זוית ללא מודד ,
כמו שקרמר אמר גם המצפן וגם הקלינומטר הם אמצעים להתחלת הכיוון כדי להגיע לכיוון סופי וטוב
וסחיטה מלאה של הצלחת עד ל DB האחרון יש להשתמש במד עוצמת שדה או אמצעי אחר ,
אני לא מצפה שחובב שמכוון את הצלחת שלו פעם בשנה יקנה לעצמו מד עוצמת שדה , אבל אם יש לו
את האמצעים לכיוון התחלתי יוכל לסחוט את הכיוון אחר כך עם המקלט שלו ...זה גם דרך סבירה לחובב עצמאי ,
חבל להשקיע בכלי מדידה,כמו שקרמר כבר ציין זה מביא לקרוב.רוב הסיכויים שלא תהיה נעילה -כלומר קליטה.
אולי בעידן האנלוגי זה הביא לתוצאה כלשהי ואז מול הטלוויזיה ניתן היה לשפר יותר את הכיוון.