שלום לכולם אני עושה עכשיו חידוש למערכת שכל הדיסיקים היו חלודים והחלפת תשתית לחלק מהדיירים
1.
2.
3.
והמשך יבוא וזה עבודה של כמה שעות טובות.הלוינים 13E 7 W 4W וחלק עים לוין 5E
שאלה, לא עדיף להחליף הכול ולהתשמש בMULTISWITCH, בכזו כמות של דיירים היה יותר קל להתקין -2 או 3 LNB QUATTRO ו מולטיסוויצץ של BEST עם 12 יציאות 4 כניסות ?
אבל אחלה עבודה
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
ברוך שלום,
אני לא בטוח, אבל אני חושב שאולי המקצוענים ביננו יענו לשאלה זו, אבל אני חושב שמולטיסוויטץ מחלק ועושה אותו דבר ברמת משתמש בודד כמו 12 דייסקים נפרדים, לכן גם ה LNB מיוחד שמחולק ל 4 קטעים נפרדים פר תחום.
אלי , לא מדובר על עניין כלכלי, אלא על עניין טכני מה כדי במקרה של חיבורים רבים מעל 12 חיבורים וכו.
כמובן יש את השיקול הכלכלי בעניין, ובהחלט עם ניקח את זה בחשבון, אבל מה שמענין פה היא הטכניקה
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
1. צודק הנסיך אמיר שהאופצייה של המולטי סוויטש מקצועית וטובה יותר.
קיימים מגוון רחב של מולטיסוויטש, ולעצם העניין קיים דגם שיודע לקבל 3 LNB Quatro ו-12 יציאות/כניסות לממירים.
במצב כזה המולטיסוויטש מזהה בכל כניסה לווין/קיטוב/תחום עליון/נמוך, ובכך הוא יודע לנתב את הבקשה (אותות PWM) לעבר "הפיטמה" הרלוונטית ב-LNB הרלוונטי.
בממירים (אצל הדיירים) מבצעים הגדרות דייסק רגילות לחלוטין מסוג 1.0.
2. צודק אלי שהמחיר של המולטיסוויטש יקר מאוד 250-400 יורו לדגם המדובר, ולא תמיד מזמין העבודה ירצה לשלם בעבור זה (עם ישראל תמיד מחפש פתרונות זולים).
3. צודק ברוך שמבחינה נוחיות בעבודה ותחזוקה לעתיד, יהיה זול יותר להחליף דייסק מאשר לשלוח את המולטיסוויטש לתיקון....
מה שחשוב בסוג עבודה כזאת, זה לבצע "שילוט" נאות לכל כבל וכבל, וכמובן להפיק שרטוט טכני/סכמה חשמלית ולמסור העתק ללקוח.
אגב....למי שלא שם לב.....לא קיים בשוק LNB פלאנ'ג מסוג OCTA ,ובמקרים כאלו של אין ברירה משתמשים ב-LNB רגיל (OCTA) על צלחת Prime Focus.
אני מניח שהצלחת מכוונת ל-13e, כך שאין בעיה עם זה.
עוד נתון חשוב זה במידה ומתקינים LNB מסוג OCTA, חובה להתקין צלחת הגדולה מ-1.2 מטר גם עבור לווינים חזקים כדוגמת ניילסאט ועמוס.
וכל זה על מנת לפצות על חלוקת הסיגנל ל-8 צרכנים.
ברוך,
הביצוע מאתגר מאוד, והכי חשוב שיהיה לך בהצלחה והרבה הנאה.
eli שלום אתה צודק וגם ישראל צודק החלק המדובר מאוד יקר וגם ככה לכל שכן יצא יקר כי אני עושה להם חוט קשירה כמו ליס ולהוט עם גימבו חבל על הזמן כמה טכנאים היו שמה וכמה עשו עבודה על הפנים אני אגמור את העבודה ויצלם אני גם עושה להם ארקה