קליטת HD עם TT-3200 ו- ATI HD2600XT
- yoramro
- תותח על
הי,
אני רוצה לסכם את חוויותי מהשבוע האחרון בקליטה וצפייה ב- HD.
חלק מהדברים נכתבו גם בשרשורים אחרים.
תצורת הבדיקה:
מחשב:
INTEL 630 3GHz + 1GB RAM
כרטיס מסך:
SAPPHIRE HD2600XT + 256MB GDDR3
נבדקו הדרייברים Catalyst 7.7 ו- Catalyst 7.8 BETA ל VISAT ו- XP
מקלט לוויני:
Technotrend Budget TT-3200 DVB-S2
מערכת הפעלה:
Vista
XP SP2
קודקים:
Cyebrlink - נבדקו הגירסה שהגיעה עם ה CD של המקלט וגירסת 7.3 Ultra כולל ה Patch האחרון 3104a
תוכנות צפיה:
DVB Viewer 3.6.1.2
DVB Viewer 3.8
DVBViewer GE
הבדיקות בוצעו על ערוצי HD חופשיים על 7E
ערוץ פרומו HD5 משדר ב DVB-S2 קצב ממוצע 8.5MB
ערוץ Lux TV HD משדר ב DVB-S קצב ממוצע 5.5MB
כמו כן נבדקו שני סרטים שקודדו ב H.264 האחד קצב ממוצע של 20MB והשני בקצב ממוצע של 8.5MB
תובנות:
1. כל מי שחושב שניתן לצפות בסרטי H.264 - MPEG4/AVC ללא האצת חומרה - מדמיין....
2. לכרטיס הלויני TT-3200 קוראים Budget כי האחריות לפיענוח הסיגנל מוטלת על המחשב. ביחד עם עלות כרטיס המסך שיפענח בחומרה - המחיר כבר לא כל כך Budget
3. יש להוריד את ה Driver העדכני של הכרטיס הלוויני - גירסה 5 Beta מסוג BDA
4. למרות שהדרייבר הוא BDA - לא עובד עם Media Center תחת Vista
5. אין לכרטיס תמיכה ב Diseqc 1.2 - די מעיק כאשר רוצים לסובב את הצלחת.
6. תוכנת PowerDVD 7.0 שהגיעה עם כרטיס הלווין - לא שווה כלום. גם לא אחרי שמתקינים את ה Patch האחרון. חייבים להשיג את גירסת PowerDVD 7.3 Ultra ולהתקין את Patch 3104a
7. הדרייבר Catalyst 7.7 של ATI - לא מתאים למשימה. אחרי מספר שניות של צפייה התמונה מזדבלת. צריכים להשיג את Catalyst 7.8 Beta.
8. מי שכתב את התקנת ה Drivers של ATI שכח להוסיף כמה מפתחות ב Registry שבלעדיהם העסק לא עובד בויסטה. מידע מפורט באתר AVSforum.
9. צפייה בסרטי HD אפשרית הן ב Vista והן ב XP. בשניהן ה PowerDVD יודע לנצל את האצת החומרה DXVA. דרך אגב, גם Windows Media Player 11 עובד מצויין עם הקודק.
10. קליטת ערוצי HD עם DVBViewer כולל האצת חומרה אפשרית רק ב XP. תחת Vista, זה עובד בתוכנה בלבד והתמונה מקרטעת. צריך לפנות לכותב התוכנה שיטפל בזה.
11. קליטת ערוצי HD עם DVBViewer GE כולל האצת חומרה עובדת גם בויסטה. צריך לבחור ב Vista Enhanced Video Renderer (EVR) תחת הגדרות ה DirectX.
12. אחוז ניצול המעבד כאשר האצת החומרה פעילה - גג 10% בד"כ חצי מזה.
13. איכות התמונה ב Vista עדיפה על XP - לא יודע למה...
14. משום מה, DVBViewer מקצץ חלקים מהתמונה. שמתי לב כאשר הוא חתך את הלוגו של HD5
זה לא קורה עם DVBViewer GE
15. DVBViewer GE - רק בגרמנית
11. כדי שתוכנות DVBViewer למינהן יסרקו ערוצים ב DVB-S2 צריך להוסיף פרמטרים לקבצי ה INI של הלווינים. התוכנות לא מכירות בפרמטר S2 שמופיע בקבצים שמגיעים מהאתר של joshyfun. אפשר לקחת דוגמא מהקבצים (הישנים) שמגיעים עם התקנת התוכנה.
לסיכום:
קליטת שידורי HD עובדת היטב עם האצת חומרה
איכות השידורים טובה מאוד.
זה עדיין לא ממש Plug and Play - אבל זה בכיוון
בהצלחה לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום.
יורם
אני רוצה לסכם את חוויותי מהשבוע האחרון בקליטה וצפייה ב- HD.
חלק מהדברים נכתבו גם בשרשורים אחרים.
תצורת הבדיקה:
מחשב:
INTEL 630 3GHz + 1GB RAM
כרטיס מסך:
SAPPHIRE HD2600XT + 256MB GDDR3
נבדקו הדרייברים Catalyst 7.7 ו- Catalyst 7.8 BETA ל VISAT ו- XP
מקלט לוויני:
Technotrend Budget TT-3200 DVB-S2
מערכת הפעלה:
Vista
XP SP2
קודקים:
Cyebrlink - נבדקו הגירסה שהגיעה עם ה CD של המקלט וגירסת 7.3 Ultra כולל ה Patch האחרון 3104a
תוכנות צפיה:
DVB Viewer 3.6.1.2
DVB Viewer 3.8
DVBViewer GE
הבדיקות בוצעו על ערוצי HD חופשיים על 7E
ערוץ פרומו HD5 משדר ב DVB-S2 קצב ממוצע 8.5MB
ערוץ Lux TV HD משדר ב DVB-S קצב ממוצע 5.5MB
כמו כן נבדקו שני סרטים שקודדו ב H.264 האחד קצב ממוצע של 20MB והשני בקצב ממוצע של 8.5MB
תובנות:
1. כל מי שחושב שניתן לצפות בסרטי H.264 - MPEG4/AVC ללא האצת חומרה - מדמיין....
2. לכרטיס הלויני TT-3200 קוראים Budget כי האחריות לפיענוח הסיגנל מוטלת על המחשב. ביחד עם עלות כרטיס המסך שיפענח בחומרה - המחיר כבר לא כל כך Budget
3. יש להוריד את ה Driver העדכני של הכרטיס הלוויני - גירסה 5 Beta מסוג BDA
4. למרות שהדרייבר הוא BDA - לא עובד עם Media Center תחת Vista
5. אין לכרטיס תמיכה ב Diseqc 1.2 - די מעיק כאשר רוצים לסובב את הצלחת.
6. תוכנת PowerDVD 7.0 שהגיעה עם כרטיס הלווין - לא שווה כלום. גם לא אחרי שמתקינים את ה Patch האחרון. חייבים להשיג את גירסת PowerDVD 7.3 Ultra ולהתקין את Patch 3104a
7. הדרייבר Catalyst 7.7 של ATI - לא מתאים למשימה. אחרי מספר שניות של צפייה התמונה מזדבלת. צריכים להשיג את Catalyst 7.8 Beta.
8. מי שכתב את התקנת ה Drivers של ATI שכח להוסיף כמה מפתחות ב Registry שבלעדיהם העסק לא עובד בויסטה. מידע מפורט באתר AVSforum.
9. צפייה בסרטי HD אפשרית הן ב Vista והן ב XP. בשניהן ה PowerDVD יודע לנצל את האצת החומרה DXVA. דרך אגב, גם Windows Media Player 11 עובד מצויין עם הקודק.
10. קליטת ערוצי HD עם DVBViewer כולל האצת חומרה אפשרית רק ב XP. תחת Vista, זה עובד בתוכנה בלבד והתמונה מקרטעת. צריך לפנות לכותב התוכנה שיטפל בזה.
11. קליטת ערוצי HD עם DVBViewer GE כולל האצת חומרה עובדת גם בויסטה. צריך לבחור ב Vista Enhanced Video Renderer (EVR) תחת הגדרות ה DirectX.
12. אחוז ניצול המעבד כאשר האצת החומרה פעילה - גג 10% בד"כ חצי מזה.
13. איכות התמונה ב Vista עדיפה על XP - לא יודע למה...
14. משום מה, DVBViewer מקצץ חלקים מהתמונה. שמתי לב כאשר הוא חתך את הלוגו של HD5
זה לא קורה עם DVBViewer GE
15. DVBViewer GE - רק בגרמנית
11. כדי שתוכנות DVBViewer למינהן יסרקו ערוצים ב DVB-S2 צריך להוסיף פרמטרים לקבצי ה INI של הלווינים. התוכנות לא מכירות בפרמטר S2 שמופיע בקבצים שמגיעים מהאתר של joshyfun. אפשר לקחת דוגמא מהקבצים (הישנים) שמגיעים עם התקנת התוכנה.
לסיכום:
קליטת שידורי HD עובדת היטב עם האצת חומרה
איכות השידורים טובה מאוד.
זה עדיין לא ממש Plug and Play - אבל זה בכיוון
בהצלחה לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום.
יורם
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
- yoramro
- תותח על
-
- תותח על
- yoramro
- תותח על
האם מישהו הבין מהכתוב שאני זקוק לחוויה מתקנת?? - אז ממש לא.
דווקא מאוד נהנתי מהמשחקים והבדיקות. אפילו שקדמו לי אחרים. הייתי חייב ללהגיע לזה בעצמי.
לדעתי הגעתי למצב המקסימלי עם מה שיש לי.
קליטת ערוצים חופשיים אפשרית גם ב XP וגם ב Vista - כך שזה ממש לא משנה כרגע. (לא שיש יותר מדי ערוצים חופשיים כרגע)
אם אחליט לצפות בערוצים אחרים - אפעיל את המחשב ב XP.
ולסיכום אני מאוד מרוצה - אפשר לצטט אותי
יורם
דווקא מאוד נהנתי מהמשחקים והבדיקות. אפילו שקדמו לי אחרים. הייתי חייב ללהגיע לזה בעצמי.
לדעתי הגעתי למצב המקסימלי עם מה שיש לי.
קליטת ערוצים חופשיים אפשרית גם ב XP וגם ב Vista - כך שזה ממש לא משנה כרגע. (לא שיש יותר מדי ערוצים חופשיים כרגע)
אם אחליט לצפות בערוצים אחרים - אפעיל את המחשב ב XP.
ולסיכום אני מאוד מרוצה - אפשר לצטט אותי
יורם
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
-
- תותח על
אני שמח שאתה מרוצה,
לגבי - DVBViewer מקצץ חלקים מהתמונה - כנראה שיש לך בעיה בהגדרת הרזולוציה של המסך או בהגדרת ה - AR ב - DVBViewer.
לגבי - DVBViewer GE - רק בגרמנית - בסיפריה Language מחק את Deutsch.lng ותקבל את התוכנה באנגלית.
לגבי - כדי שתוכנות DVBViewer למינהן יסרקו ערוצים ב DVB-S2.... - כדאי שתוריד ממדור Members Section את התוכנה TransEdit Scanner & Editor ואז החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים.
לגבי - אין לכרטיס תמיכה ב Diseqc 1.2 - די מעיק כאשר רוצים לסובב את הצלחת - כדי לפתור את הבעיהיש שתי אפשרויות : V BOX או פוזישנר ישן....
צפיה מהנה.
לגבי - DVBViewer מקצץ חלקים מהתמונה - כנראה שיש לך בעיה בהגדרת הרזולוציה של המסך או בהגדרת ה - AR ב - DVBViewer.
לגבי - DVBViewer GE - רק בגרמנית - בסיפריה Language מחק את Deutsch.lng ותקבל את התוכנה באנגלית.
לגבי - כדי שתוכנות DVBViewer למינהן יסרקו ערוצים ב DVB-S2.... - כדאי שתוריד ממדור Members Section את התוכנה TransEdit Scanner & Editor ואז החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים.
לגבי - אין לכרטיס תמיכה ב Diseqc 1.2 - די מעיק כאשר רוצים לסובב את הצלחת - כדי לפתור את הבעיהיש שתי אפשרויות : V BOX או פוזישנר ישן....
צפיה מהנה.
- י א
- מנהל אתר
- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
לגבי "כל מי שחושב שניתן לצפות בסרטי H.264 - MPEG4/AVC ללא האצת חומרה - מדמיין...." - אץה מוזמן אלי לאות איך במעבד E6600 אפשר לראות חלק גם בלי האצה בחומרה כאשר המעבד ב 70%. כמובן עדיף בהאצת חומרה.
לגבי "ביחד עם עלות כרטיס המסך שיפענח בחומרה - המחיר כבר לא כל כך Budget" - אז התגובה שלי היא שאם אתה קונה מחשב חדש הרי אתה צריך כרטיס מסך בין כה וכה. כרטיס HD2600PRO שעושה את העבודה יפה מחירו פחות מ 600 שקל.
לגבי "גירסה 5" אני דוקא לא ממליץ על גרסה 5 ב XP. היא עושה בעיות.
להערכתי הקרטועים שאתה מקבל הם בגלל מעבד חלש כאשר אתה עובד ללא האצה בחומרה.
לגבי תמיכה ב S2 - אתה צריך לעדכן את קבצי הטרספונדרים.
בשורה התחתונה - גם אני שמח שאתה מרוצה.
לגבי "ביחד עם עלות כרטיס המסך שיפענח בחומרה - המחיר כבר לא כל כך Budget" - אז התגובה שלי היא שאם אתה קונה מחשב חדש הרי אתה צריך כרטיס מסך בין כה וכה. כרטיס HD2600PRO שעושה את העבודה יפה מחירו פחות מ 600 שקל.
לגבי "גירסה 5" אני דוקא לא ממליץ על גרסה 5 ב XP. היא עושה בעיות.
להערכתי הקרטועים שאתה מקבל הם בגלל מעבד חלש כאשר אתה עובד ללא האצה בחומרה.
לגבי תמיכה ב S2 - אתה צריך לעדכן את קבצי הטרספונדרים.
בשורה התחתונה - גם אני שמח שאתה מרוצה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
- yoramro
- תותח על
אמנם יש לי מעבד 3GHZ בלבד בעל ליבה בודדת, אך גם כאשר ביצעתי Overclocking ל 3.6GHz המצב לא השתפר בהרבה. וזה עוד בערוץ עם קצב נתונים צנוע. TT ממליצים על מחשב 3.4GHz לפחות - כך שאני עומד בדרישה גם בלי האצת חומרה.
לא חוויתי בעיות בגירסת ה Driver 5 של TT תחת XP (למעט Blue screen יחיד בהתקנה הראשונית בלבד)
עידכנתי את קבצי ה Transponders מהאתר של joshyfun. הקבצים באתר הזה מכילים פרמטר S2 בסוף השורה. לא הצלחתי לסרוק ערוצים ב DVB S2 עד ששיניתי את הפורמט (להוסיף ,5,1 לסוף השורה - במקום S2) ואז לא היתה בעיה לסרוק את הערוצים.
מעניין שדווקא התוכנה שזליג הציע Transedit מבינה את הפרמטר S2
יורם
לא חוויתי בעיות בגירסת ה Driver 5 של TT תחת XP (למעט Blue screen יחיד בהתקנה הראשונית בלבד)
עידכנתי את קבצי ה Transponders מהאתר של joshyfun. הקבצים באתר הזה מכילים פרמטר S2 בסוף השורה. לא הצלחתי לסרוק ערוצים ב DVB S2 עד ששיניתי את הפורמט (להוסיף ,5,1 לסוף השורה - במקום S2) ואז לא היתה בעיה לסרוק את הערוצים.
מעניין שדווקא התוכנה שזליג הציע Transedit מבינה את הפרמטר S2
יורם
-
- תותח על
אם תתקין את תוכנת Transedit בתוך סיפרית ה - DVBViewer , תוכל לבדוק ולסרוק את הערוצים השונים ע"י תוכנת Transedit . את הערוצים אשר מענינים אותך תוכל לשלוח ישירות ל - CHANNEL LIST אשר בתוכנת ה - DVBViewer.yoramro @ 12/8/2007, 14:55 כתב: מעניין שדווקא התוכנה שזליג הציע Transedit מבינה את הפרמטר S2
בהצלחה.