שאלה בנושא תשתית ביניין בן 8 קומות
שאלה בנושא תשתית ביניין בן 8 קומות
שלום לכולם.
אני עובר דירה בקרוב.
הדירה החדשה ממוקמת בקומה הראשונה בביניין בן 8 קומות.
אני מעוניין למקם צלחת פרטית בגג הביניין. כרגע עוד לא הגדרתי את מספר הצלחות ולאיזה לווינים אכוון.
במקביל אני מעוניין בתשתית כבלים בדירה.
מספר שאלות בבקשה אבל לפני, בבקשה אל תשלחו אותי אל טכנאי כפתרון. אומנם אני בקושי רואה TV אבל מאוד נהנה מההתעסקות שמסביב ומעוניין לבצע את הכל לבד, לפחות בשלב הראשון.
1- אני מניח שמאחר ולטובת הלווין ואני צריך דייסק ומגבר באמצע הדרך וכן להעביר מתח קיטוב לLNB לא יתאפשר לי לחבר על קו אחד מארון התקשורת לדירה גם לווין וגם כבלים ע"י דיפלקסר. האם אני צודק?
2- אני יודע שישנה שונות גדולה בין התקנה להתקנה אבל בגדול, מישהו יכול להסביר באיזו נקודה אני בודק SNR, באיזו נקודה (קומה) אני צריך למקם מגבר? יש ברשותי ספקטרום לטובת העיניין.
3- האם יספיק לי מגבר אצבע או שאני אהיה צריך מגבר עם מתח חיצוני?
תודה מראש
אני עובר דירה בקרוב.
הדירה החדשה ממוקמת בקומה הראשונה בביניין בן 8 קומות.
אני מעוניין למקם צלחת פרטית בגג הביניין. כרגע עוד לא הגדרתי את מספר הצלחות ולאיזה לווינים אכוון.
במקביל אני מעוניין בתשתית כבלים בדירה.
מספר שאלות בבקשה אבל לפני, בבקשה אל תשלחו אותי אל טכנאי כפתרון. אומנם אני בקושי רואה TV אבל מאוד נהנה מההתעסקות שמסביב ומעוניין לבצע את הכל לבד, לפחות בשלב הראשון.
1- אני מניח שמאחר ולטובת הלווין ואני צריך דייסק ומגבר באמצע הדרך וכן להעביר מתח קיטוב לLNB לא יתאפשר לי לחבר על קו אחד מארון התקשורת לדירה גם לווין וגם כבלים ע"י דיפלקסר. האם אני צודק?
2- אני יודע שישנה שונות גדולה בין התקנה להתקנה אבל בגדול, מישהו יכול להסביר באיזו נקודה אני בודק SNR, באיזו נקודה (קומה) אני צריך למקם מגבר? יש ברשותי ספקטרום לטובת העיניין.
3- האם יספיק לי מגבר אצבע או שאני אהיה צריך מגבר עם מתח חיצוני?
תודה מראש
Re: שאלה בנושא תשתית ביניין בן 8 קומות
1. רוב הסיכויים שאתה לא צריך שום מגבר, אבל את זה אפשר לדעת רק אחרי שתספר לנו מה המרחק של כבל בין ממתג DISEqC ולבין מקלט. אם המרחק הוא עד 20 מטר, אז מספיק אפילו כבל RG6 שמתאים לשימוש של מערכת קליטה מלוויין ולא זה שמשמש לטלוויזיה בכבלים. אם מדובר על מרחק יותר גדול מ 20 מטר ועד 70 מטר, אז מספיק כבל RG11, גם מהסוג שנועד למערכת קליטה מלוויין. רוב הסיכויים בניין של 8 קומות אתה לא תחרוג ממרחק זה.
מומלץ בחום לא לערבב באותו הכבל את שירות של טלוויזיה בכבלים עם שירות של קליטה מלוויין ולהפריד את שני החיבורים אלה לשני כבלים שונים. ויש לכך מספיק סיבות טובות.
2. את ה SNR אתה בודק בשני נקודות, אחת ביציע של LNB ושנייה בכניסה למקלט. SNR בשני נקודות חייב להיות זהה, אם הוא השתנה, אז יש לך בעיה בתכנון או בהתקנה.
3. כמו שכבר כתבתי, לא סביר כלל שתצטרך שום מגבר, אם משתמשים בכבלים תקניים מתאימים בהתקנה זו. ואם לא משתמים בכבלים מתאימים, אז כבר לא יעזור שום מגבר.
מומלץ בחום לא לערבב באותו הכבל את שירות של טלוויזיה בכבלים עם שירות של קליטה מלוויין ולהפריד את שני החיבורים אלה לשני כבלים שונים. ויש לכך מספיק סיבות טובות.
2. את ה SNR אתה בודק בשני נקודות, אחת ביציע של LNB ושנייה בכניסה למקלט. SNR בשני נקודות חייב להיות זהה, אם הוא השתנה, אז יש לך בעיה בתכנון או בהתקנה.
3. כמו שכבר כתבתי, לא סביר כלל שתצטרך שום מגבר, אם משתמשים בכבלים תקניים מתאימים בהתקנה זו. ואם לא משתמים בכבלים מתאימים, אז כבר לא יעזור שום מגבר.
sys_admin קודם כל תודה על התשובה המנומקת.
בנוגע לכבל הכבלים תארתי לעצמי שזו תהיה התשובה. נתקין שני כבלים.
בנוגע למיקום הDISEqC, מאחר ואני מעוניין לעלות רק עם כבל בודד אל הגג אז מיקום הדייסק יכול להיות רק בסמוך לצלחות בקומה השמינית בגג, מה שאומר שאני במרחק הגדול מ20 מטרים אבל מתחת ל70. האמת התשובה שלך הפתיעה אותי (לטובה) הייתי בטוח שלמרחקים כאלה יש צורך במגבר.
אם אני מסכם והבנתי נכון, שתיים עד ארבע צלחות כאשר כל אחת עם LNB משלה, מתאם DISEqC בודד אשר "מחבר" את כל הצלחות לכבל אחד בודד מסוג RG11 אשר יורד ישירות אל הממיר?
מגן ברקים בדרך? יש משהו נוסף שאתה ממליץ?
ודבר אחרון, לא שאני בא להתווכח, פשוט הרבה שנים אחרי הלימודים וממש מזמן לא נגעתי במערכות RF, אבל... למיטב זיכרוני עוצמת האות תמיד קטנה כתלות במרחק (וזה לא משנה אם התווך הוא אוויר, כבל סיב אופטי וכו'). תוכל להסביר למה עוצמת SNR אמורה להיות זהה גם ביציאה מהLNB על הגג וגם בכניסה אל המגבר בקומת הכניסה?
תודה מראש
אופיר
בנוגע לכבל הכבלים תארתי לעצמי שזו תהיה התשובה. נתקין שני כבלים.
בנוגע למיקום הDISEqC, מאחר ואני מעוניין לעלות רק עם כבל בודד אל הגג אז מיקום הדייסק יכול להיות רק בסמוך לצלחות בקומה השמינית בגג, מה שאומר שאני במרחק הגדול מ20 מטרים אבל מתחת ל70. האמת התשובה שלך הפתיעה אותי (לטובה) הייתי בטוח שלמרחקים כאלה יש צורך במגבר.
אם אני מסכם והבנתי נכון, שתיים עד ארבע צלחות כאשר כל אחת עם LNB משלה, מתאם DISEqC בודד אשר "מחבר" את כל הצלחות לכבל אחד בודד מסוג RG11 אשר יורד ישירות אל הממיר?
מגן ברקים בדרך? יש משהו נוסף שאתה ממליץ?
ודבר אחרון, לא שאני בא להתווכח, פשוט הרבה שנים אחרי הלימודים וממש מזמן לא נגעתי במערכות RF, אבל... למיטב זיכרוני עוצמת האות תמיד קטנה כתלות במרחק (וזה לא משנה אם התווך הוא אוויר, כבל סיב אופטי וכו'). תוכל להסביר למה עוצמת SNR אמורה להיות זהה גם ביציאה מהLNB על הגג וגם בכניסה אל המגבר בקומת הכניסה?
תודה מראש
אופיר
כן, את ה DISEqC אתה מתקין על הגג, ליד האנטנות וממנו יורד כבל RG11 בודד למקלט. מגן ברקים לא נדרש, אבל חיבור של הארקה לסיכוך של הכבל מומלצת ולכך יש מחבר מתאים. דבר נוסף שאני ממליץ, הוא לשים לב שהכבל RG11 הוא כבל שמתאים לשימוש למערכות של קליטה מלוויין ולא שמדובר על כבל לא מתאים שמשתמשים בו לצורך של טלוויזיה בכבלים.
עוצמות האות ו SNR הם שני דברים שונים. ביציאה מה LNB עוצמת האות יכולה להיות למשל 70DB, אבל ה SNR של האות יכול להיות רק 12DB ואחרי ניחות של כבל, נניח ניחות של 30DB, העוצמה תהייה 40DB, אבל ה SNR יכול להישאר אותן 12DB. מצד שני, אם נוסיף עוד מגבר ( ב LNB כבר מראש יש מגבר של בין 30 ל 50 DB, לפי סוג ה LNB ), נניח הוספנו מגבר נוסף של 20DB, אז נקבל ביציאה ממנו עוצמה של 90DB, אבל במקרה הטוב ה SNR יישאר אותן 12DB.
אפשר לסכם את התשובה לשאלה: "למה עוצמת SNR אמורה להיות זהה גם ביציאה מהLNB על הגג וגם בכניסה אל המגבר בקומת הכניסה" בכך שאם אנו מנחיתים את עוצמת האות, המצב יהיה כזה שעד שהנתון של עוצמת האות לא ירד עד לרמה של SNR, ה SNR לא ירד כלל.
ויש עוד נתון שהוא הכי חשוב בשבילינו ושמו MER והוא יכול לרדת אחרי המגבר, אם מדובר למשל על מגבר בעל רעש מופע גבוהה. אני אנסה לצרף צילום מסך של spectrum analyser ולסמן עליו את ההבדלים בין SNR ועוצמת אות.

ובכדי להדגים מה קורה ל MER אחרי מגבר לא מתאים, אני יכול לצרף תצוגה של iq constellation של האות שמושפע מרעש מופע חריג:

אלה הן כמה מהדוגמאות גם למה אנו צריכים להשתמש ב spectrum analyser שמסוגל למדוד, לנתח ולהציג את הנתונים רלוונטיים.
עוצמות האות ו SNR הם שני דברים שונים. ביציאה מה LNB עוצמת האות יכולה להיות למשל 70DB, אבל ה SNR של האות יכול להיות רק 12DB ואחרי ניחות של כבל, נניח ניחות של 30DB, העוצמה תהייה 40DB, אבל ה SNR יכול להישאר אותן 12DB. מצד שני, אם נוסיף עוד מגבר ( ב LNB כבר מראש יש מגבר של בין 30 ל 50 DB, לפי סוג ה LNB ), נניח הוספנו מגבר נוסף של 20DB, אז נקבל ביציאה ממנו עוצמה של 90DB, אבל במקרה הטוב ה SNR יישאר אותן 12DB.
אפשר לסכם את התשובה לשאלה: "למה עוצמת SNR אמורה להיות זהה גם ביציאה מהLNB על הגג וגם בכניסה אל המגבר בקומת הכניסה" בכך שאם אנו מנחיתים את עוצמת האות, המצב יהיה כזה שעד שהנתון של עוצמת האות לא ירד עד לרמה של SNR, ה SNR לא ירד כלל.
ויש עוד נתון שהוא הכי חשוב בשבילינו ושמו MER והוא יכול לרדת אחרי המגבר, אם מדובר למשל על מגבר בעל רעש מופע גבוהה. אני אנסה לצרף צילום מסך של spectrum analyser ולסמן עליו את ההבדלים בין SNR ועוצמת אות.

ובכדי להדגים מה קורה ל MER אחרי מגבר לא מתאים, אני יכול לצרף תצוגה של iq constellation של האות שמושפע מרעש מופע חריג:

אלה הן כמה מהדוגמאות גם למה אנו צריכים להשתמש ב spectrum analyser שמסוגל למדוד, לנתח ולהציג את הנתונים רלוונטיים.
החזרת אותי כמה שנים טובות אחורה
אלוף!
הסבר מצויין כמו תמיד
תודה רבה

אלוף!
הסבר מצויין כמו תמיד
תודה רבה

-
- אחלה חבר
- Has thanked: 19 פעמים
- Been thanked: 3 פעמים
- יצירת קשר:
אפשר שתסביר בבקשה על הגרף? זה נושא הכי חשוב בעצם שמי שמתעסק בצלחות לווין חייב להבין כל פרמטר!! שיש בספקטרום
cber
mer
span
lm
ber
cn
קונסטלציה ( אחד החברים כאן כינה אותם בחוכמתו נגיפי קורונה}
22k
תודה מראש
מצב לפני שיחזור אחרי שיחזור (איפנון) שגיאות?
הבנתי שזה לוויו 22w
ערוץ רוייטרס
מה זה 30m נעול? ts lock?
iq constellation של האות שמושפע מרעש מופע חריג: איך ניראה לא חריג? 4 כדורים אדומים ?. איך מבינים שזה ערוץ hd s2 .ולא רגילdvb s?
מצטער שמפציץ בשאלות.אבל אני חושב שיש כאן הרבה חברה שניראה להם גיבריש או סינית
cber
mer
span
lm
ber
cn
קונסטלציה ( אחד החברים כאן כינה אותם בחוכמתו נגיפי קורונה}
22k
תודה מראש
מצב לפני שיחזור אחרי שיחזור (איפנון) שגיאות?
הבנתי שזה לוויו 22w
ערוץ רוייטרס
מה זה 30m נעול? ts lock?
iq constellation של האות שמושפע מרעש מופע חריג: איך ניראה לא חריג? 4 כדורים אדומים ?. איך מבינים שזה ערוץ hd s2 .ולא רגילdvb s?
מצטער שמפציץ בשאלות.אבל אני חושב שיש כאן הרבה חברה שניראה להם גיבריש או סינית
נערך לאחרונה על ידי yzelec ב 24 ספטמבר 2022, 12:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
הנתונים אלה רלוונטיים וחשובים לכל מי שבאמת עוסק בתחום של התקנה או תיקון, לא רק של "צלחות" ( למעשה לנושא הקולינריה בפרט ואוכל בכלל זה לא קשור, כי מדובר על דברים בתחום "טיפה" שונה ), אלה יותר בתחומים של RF ומיקרוגל, ועם מיקוד על עיסוק בהיבטי DVB. שזה למשל קליטה ושידורי טלוויזיה דרך לוויין, דרך כבלים וקרקעי.
ועכשיו למושגים המדוברים.
CBER. בכדי להבין מה זה CBER, בהתחלה צריך להבין מה זה BER. ו BER זה נתון של כמות שגיאות שהתקבלו ביחס לביטים תקנים שנקלטו מהאות בזמן מדידה נתון. ו CBER זה נתון BER לפני המנגנון של תיקון שגיאות מקדים.
MER. זה יחס שגיאות האפנון וזה מייצג בגדול את רמת השגיאות (ההפרעות) בתוך האות הנקלט. אפשר להסביר את זה בתמצית כ:
Modulation error ratio is the ratio, in decibels, of average symbol power to average error power: MER(dB) = 10log(average symbol power/average error power). From this, you can see that the fuzzier the symbol cloud—that is, the greater the average error power—the lower the MER
ויותר בהרחבה אפשר לקרוא הסבר על נתון זה למשל כאן:
https://www.cablefax.com/archives/broad ... the%20MER.
SPAN. זה נתון ב spectrum analyser שמייצג את התחום תדר שהוגדר לניתוח ולתצוגה במסך בציר X. או בשפה הפשוטה, זה כל תחום התדר שאתה רואה במסך של המכשיר כרגע.
LM. זה נתון של Link Margin בתלות של רמת MER, שמייצג את הנתון של האות (שנמדד ב DB) בתדר נושא שנבדק שהוא יהיה המינימלי לפני שלא ניתן יהיה כלל "להינעל" עליו בכדי לקלוט את התוכן שמשודר בו.
ההסבר המתומצת על כך הוא:
The link margin indicates the safety margin respect to the MER level, measured for the degradation of the signal up to the QEF (Quasi Error Free) value. MER represents the
ratio between the average power of the DVB signal and the average noise power of the signal constellation.
מה זה BER כבר הסברתי לפני זה.
CN. זה יחס שבין רמה של אות של תדר נושא מאופנן שנקלט לבין עוצמה של רעש. עוד אפשר לכנות את נתון זה כסוג של יחס אות לרעש.
קונסטלציה. מפת קונסטלציה יכולה להיות קשורה לנגיפי קורונה רק לאלה שבגלל המחלה נמצאים במצב הזייתי קשה עד כדי כך שהם כל דבר שרואים בטוחים שזה נגיפי הקורונה.
ובחיים האמיתיים, קונסטלציה i\q היא מפה של פריסת ביטים ( כל ביט הוא בעצם symbol ) של אפנון ספרתי בשני הצירים. שציר X, מייצג את i או בשם אחר in-phase carrier וציר Y מייצג את Q שזה quadrature carrier.
כמה שהאפנון מורכב יותר, כך המפה זו כוללת יותר סימבולים. למשל כך נראית מפה של QAM1024 :

מהתצוגה של מפה זו ניתן לזהות את שסוג האפנון כמובן ומה שיותר חשוב להבין את סוג התקלה, אם קיימת ולדעת אלך לתקן אותה. למשל, אם יש רכיב במערכת בעל רעש מופע לא הגיוני, כך נראות הקונסטלציות עם תקלות שונות, כפי שהן מתוארות בתמונה:

כך כל איש מקצוע ישר יכול לזהות מה הוא מקור התקלה ולפתור אותה. אם זה מגבר או LNB לא תקינים אם זה מגבר קו שהותקן במיקום לא נכון וכו'.
22K. גם במסגרת של המשחק החמוד של הטלפון השבור, אם הסיפור עבר יותר מדי עיוותים או החסירו ממנו יותר מדי פרטים, כבר לא ניתן לשחזרו. גם כאן, לא ברור כלל למה התכוון המשורר? האם זה היה אות בתדר של 22KHZ, אשר ממתג את התחום של ה LNB ? האם זה היה מחיר המכשיר בדיקה בדולרים?

האם זה נתון של כושר הפרדת תמונה בתקן וידאו שעוד לא נכתב? או שזה היה דבר אחר לגמרי?
מצב לפני שיחזור אחרי שיחזור (איפנון) שגיאות? והשאלה היא ??? אם זה שאלה כללית, אז התשובה, היא: תודה המצב מצויין, ואיך אצלך?
הבנת נכון, זה באמת נקלט מלוויין 22w. ובכל מרבב נהוג לסמן את הפרטים שלו, למשל שם של ספק, מיקום הלוויין וכו''. כך ניתן בקלות לזהות במכשיר בדיקה על איזה לוויין נמצאים ועוד הרבה פרטים חשובים אחרים מבלי לחפש אותם.
כן, זה ערוץ העברות של רוייטרס.
מה זה 30m נעול? ts lock? המושג של TS Lock מסמל שיש נעלי על Transport Stream של התדר נושא ונתון שנמדד ב Mbps, עד כמה שזה לא יראה מוזר מסמל את... רוחב פס של נתונים ( מהירות העברת נתונים ) במקרה זה של מרבב שנקלט. ובמקרה זה הרוחב פס זה הוא 30.01Mbps.
בקשר לשאלה של איך נראה iq constellation לא חריג. אז בהקשר של מה שהיה בתמונה שמייצגת את אפנון QPSK, אז זה יראה כ 4 נקודות ( כדורים, עיגולים וכו' ) במיקומים תקינים. והצבעים כאן פחות חשובים.
איך מבינים שזה ערוץ hd s2 .ולא רגילdvb s. בכדי להבין שערוץ הוא HD אפשר להיכנס במכשיר למסך בדיקה מתאים. למשל כזה:

וגם את התקן השידור ניתן לראות בכלל במספר מקומות. למשל במסך זה אפשר לראות אל כל הפרטים:

תראה הדברים אלה יכולים להיראות כ"גיבריש או סינית" רק למי שלא קשור כלל לתחום של תקשורת, אפילו לא רק של לוויינים, אלה של כל סוג התקשורת. ומי שעוסק בתחום זה, אלה הם מושגים יסוד בסיסיים.
בכל מקרה רוב התשובות הן יהיו רלוונטיות רק למי שיש מה לעשות אם תשובות אלה, ומלכתחילה למי שיש בכלל מכשיר בדיקה שיכול לדגום את הנתונים אלה. ולפי מה שאני זוכר מהדיונים הקודמים, הסברתי כבר שמכשירים שהם לא כוללים את הרכיבי חומרה נדרשים לכך לא יכולים כלל למדוד את כל הנתונים אלה ומציגים רק כל מני מספרים וגרפים שלא קשורים לכלום.
היי
שתי שאלות בבקשה:
RG11T60 Tri-shield PN.906999 TEL 093m
האם זה אומר משהו על תחום התדרים שלו?
ושאלה נוספת, RG11 עבה מידיי לעבור בתעלות אל תוך הבית, האם תהיה לי בעיה (ניחוך האות) להריץ כבל דק יותר מפנים הבית אל ארון התקשורת בחדר המדרגות (כ25 מטר) ומשם יעלה הכבל RG11 אל הגג 8 קומות (40 מטר). במידה וכן איזה כבל מומלץ לפנים הבית?
תודה
שתי שאלות בבקשה:
בזמנו אני זוכר שהתדרים היו רשומים על הכבלים, איך אני בודק את זה כיום? השגתי כבל עם ההכיתוב:לשים לב שהכבל RG11 הוא כבל שמתאים לשימוש למערכות של קליטה מלוויין ולא שמדובר על כבל לא מתאים שמשתמשים בו לצורך של טלוויזיה בכבלים
ושאלה נוספת, RG11 עבה מידיי לעבור בתעלות אל תוך הבית, האם תהיה לי בעיה (ניחוך האות) להריץ כבל דק יותר מפנים הבית אל ארון התקשורת בחדר המדרגות (כ25 מטר) ומשם יעלה הכבל RG11 אל הגג 8 קומות (40 מטר). במידה וכן איזה כבל מומלץ לפנים הבית?
תודה
הכבל שהשגת רוב הסיכויים הוא כבל פח סיני תרתי משמע, או כפי שזה מכונה: CCS .ofir_men כתב: ↑21 פברואר 2023, 11:56 היי
שתי שאלות בבקשה:בזמנו אני זוכר שהתדרים היו רשומים על הכבלים, איך אני בודק את זה כיום? השגתי כבל עם ההכיתוב:לשים לב שהכבל RG11 הוא כבל שמתאים לשימוש למערכות של קליטה מלוויין ולא שמדובר על כבל לא מתאים שמשתמשים בו לצורך של טלוויזיה בכבלים
ככל הנראה מהסוג, כמו שמוכרים למשל בטלראן:
http://heb.telran.co.il/product/2836/%D ... -100%D7%9E
ובכבל CCS לא משתמשים, בטח שלא למערכות קליטה של לוויין. ובכדי to make long story short אני רק אצרף ציטוט רלוונטי של מי שמוכר כבלים כאלה ומסביר למה בין היתר לא משתמשים בהם לקליטה של שידורי לוויין:
Where solid copper coax cable really puts copper clad steel to shame is when it comes to cable runs requiring voltage. Now, we don’t mean AC voltage here. We are referring to low DC voltage for powering up a satellite dish, for example. In fact, copper clad steel will lose TWICE as much voltage over the same distance as solid copper. Finally, we see a big difference between the two! This is why satellite installers and satellite system designers require solid copper coaxial cable. Satellite dishes and receivers use a LNB (Low-Noise Block downconverter) that requires power across the coaxial cable

וזה אפילו עוד לא בהקשר של RF.
ובקשר של תחום תדרים וניחות פר תדר, לכל כבל סביר, היצרן מפרסם מפרט מוגדר מחייב, שבו בין היתר הוא מציין את הניחות בכל תחום תדרים עבודה מוגדר כתלות באורך הכבל.
כבל RG11 יורד מהגג לתוך הדירה או דרך פיר תקשורת בין הקומות עד לקומה נדרשת ומשם לתוך הדירה, בתוך צינור הזנה לכבלי תקשורת, אם מדובר בבניין יחסית חדש או על הקיר החיצוני של הבניין, אם מדובר על בניינים ישנים. ולתוך הדירה דרך חור שקודחים לצורך כך. כך אין שום בעיה של להעביר את כבל.
בכל מקרה ספציפי בודקים מה מתאים יותר להתקנה הספציפית לפי המצב הקיים ומן הסתם שלא ניתן לדעת מרחוק מה מצב של צינורת תקשורת שקיימים במקרה שלך.
בכל מקרה, מומלץ בחום להימנע עד כמה שאפשר משימוש בכבל RG6 למרחקים כאלה.
כמובן שניתן, רק שזה מצריך את כל הציוד המתאים חוץ מכבל עצמו. למשל זה יכולים להיות מכשירי LNB שיש להם יציאה אופטית במקום RF, או שזה יכולים להיות ממירים אופטיים מ RF לשימוש עם LNB רגילים. וגם בצד של המקלט כמובן שנדרש ממיר מאופטי ל RF. כל זה אפשרי ובשימוש נפוץ רחב כבר עשרות שנים, רק גם מצריך ציוד בדיקה מתאים וכלי עבודה לצורך זה. יש מקרים שזה נדרש ומשתלם, אבל רוב הסיכויים שלא במקרה ספציפי זה.