אחרי שריפת היומקס

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

ממשיכות התקלות,אתמול בערב ראיתי שהפוזישנר מראה לי סימן שאני לא מכיר, עליתי לגג וגיליתי שהצלחת הסתובבה למיזרח,המנוע סגור עד הסוף וזהו. הוצאתי את הפוזישנר מהחשמל, חיברתי שוב וניסיתי להזיז את הצלחת, אבל או שהמנוע ננעל או שהפוזישנר נדפק.הצלחת לא זזה.עכשיו גם הכרטיס הלווייני לא עוזר לי.איזה סיום ל-2004 .נראה לי שיוסי יצטרך לעבוד שעות נוספות. :angry:
who dares wins
סמל אישי של משתמש
משה גמ
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי משה גמ »

שלמלה הצטערתי לשמוע .דע לך שלי מרוב העדכונים ליומקס 5400.הפוזישינר מקבל פקודה לא נכונה למנוע מהממיר.נכנסתי לעומק הביעיה ואכן זה קרה עקב עדכונים בממיר.לא שהמקרה שלי דומה לשלך.רק שתדע שקיימת גם בעיה כזו.בהעברות מלווין ללוין המנוע לא חוזר לאותו מקום[החלפתי מנוע ובדקתי וכמו כן השתמשתי עם יומקס 5100 הישן שלי והמעברים נכונים ומדויקים.]אם הבעיה תימשך אוכל לשלוח לך את ה5100 שלי לתקופה -כמה שתצטרך=כולל מטריקס רלורד מעודכן.
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

מויישלה תודה רבה,אתה חבר אמיתי. אני חושב שעוד משהו פשוט קרס במערכת,או הפוזישנר או המנוע, בפוזישנר כתוב לי err והמנוע סגור לגמרי.אולי עוד מעט יקראו את ההודה גילי יוסי או קרמר ויוכלו לשפוך אור על הנושא.
who dares wins
zeev
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeev »

לשלמה שלום
נסה לנתק מהפוזישונר את הכבלים של הסנסור המחוברים למנוע ולאחר מכן תלחץ על מקש מערב אולי אז הצלחת תנוע
למערב בהתאם למספר הלחיצות שאתה מבצע .יכול להיות גם שאחת הדיודות או קבל במנוע על הגג נשרפו.
אפשרות נוספת לבצע ריסט למנוע ולאחר מכן לבצע מחדש את מיקום הלוויינים
zeev
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

זאב שלום הוצאתי את החוטים המוליכים חשמל לכיוון המנוע,הפוזישנר הזה עובד רק דרך השלט אבל לא משנה, הפוזישנר נשאר תקוע על 760 (לצורך העניין) ולא זז ימינה או שמאלה,במידה ואני מנסה לעבור מלוויין ללוויין הפוזישנר רושם לי err .נראה כאילו התקלה במכשיר ולא במנוע.
who dares wins
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

שלמה,
רוב התקלות שמופיעות ב POSITIONER מהסוג "ERR" - הן לא תקלות ב POSITIONER אלא מצביעות על זה שה סנסור במנוע נשרף - זהו רכיב זול (4$), קל להחלפה, ו "מר דיש" יודע מאיפה להשיג אותו (נדמה לי מטכנאי תיקון מעליות....

ואגב - בניגוד למה ש ZEEV כתב - אם מנתקים את זוג החוטים שמחובר לסנסור, הפוזישיונר לא יהיה מסוגל להניע את המנוע ושוב יוציא הודעת שגיאה ERR !

הערה חשובה: בהתקנה, בתחזוקה, או בתיקון - יש להקפיד לא להחליף בין זוג חוטיי הסנסור לבין זוג חוטיי ה מתח למנוע - אחרת הסנסור ישרף !
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

רולי האם הפוזישנר אמור לא לנוע קדימה ואחורה או להראות err גם כשהוא מנותק מהמנוע ???
who dares wins
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

לא - הוא לא יזיז את המנוע - לא מערב ולא מזרח !!! הוא אינו מסוגל לעשות זאת אם אין לו FEEDBACK מהסנסור !
שלמה - כנראה מה שקרה אצלך הוא כשהיומקס נשרף הוא הוציא מתח גבוהה מידיי על זוג חוטיי הסנסור של המנוע וגרם לשריפת הסנסור !
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

כל פוזישיונר תקין מראה ERR - בין כשחוטיי הסנסור מנותקים, או כשהסנסור נשרף
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

טוב, אם כך זו לא אמורה להיות בעיה כל כך קשה,אני מקוה שיוסי יתקן אותה במהרה,
יש לי ממיר אקוסטאר 4500 עם פוזישנר וכבר חשבתי להשתמש בפוזישנר שלו אבל אני לא יודע לעשות את זה וגם לא אקח סיכונים.
who dares wins
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

קיים סיכוי (קלוש) שגם הפוזישיונר הלך...
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

מעודד,מעודד מאד.יש לי אצל יוסי פוזישנר דייסק תקין,הוא מעולה אבל מגביל במספר הלוויינים.
who dares wins
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

תנסה קודם לבדוק אם התקלה היא בסנסור (כי זה מאד זול להחליף) - לוקחים מד התנגדות (אוהם-מטר), ומחברים אותו על הדקיי הסנסור במנוע (כשהפוזשיונר מנותק מהמנוע). מסובבים (ביד) את ציר המנוע ורואים האם ההתנגדות מתחלפת בין קצר לנתק- אם כך הסנסור תקין.

או לחילופין: מפרקים את הסנסור מהמנוע. מחברים על הדקיו מד התנגדות. בודקים שיש נתק (או קצר). לוקחים מגנט ביתי כל שהוא. מקרבים אותו לסנסור ובודקים אם הנתק הפך לקצר (או ההפך). אלו סימנים שהסנסור תקין. אם מצב ההתנגדות תקוע (או על נתק, או על קצר) - הסנסור שרוף.
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

רולי,אין לי את הכילים והידע לבצע את הבדיקה הזו, אצטרך לחכות בסבלנות ליוסי.
who dares wins
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

שלמה - תלמד לא לתת ליוסי לשחק לך בציוד כשהכל עובד... :D
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

אוי ישראל, כמה שאתה צודק. :D
who dares wins
zeev
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeev »

לרולי שלום
ברשותי מכשיר לווין של מנהטן עם פוזישונר ומה שכתבתי לשלמה זה מתוך ניסיון מעשי שקרה לי עם המנוע שלי. כמו גם החלפתי בעצמי את הסנסור לאחר שגילתי עהוא לא תקין

זאב
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

אהלן זאב,
רוב הפוזשיונרים המודרניים של היום עובדים על עיקרון של הנעת מנוע לפי צעדים של חלקיי מילימטרים. על כל צעד (קליק) של הסנסור (מיקום המנוע) יש תזוזה של 1/2 מ"מ, 1/3 מ"מ, 1/8 מ"מ, וכן הלאה - תלוי בדיוק המנוע.

כשמגיעה פקודת DiSeQC מהממיר לפוזישיונר (אם הפוזישיונר שלך הוא תואם DISEQC) להניע את המנוע למיקום 280 - זה אומר 280 "צעדים" ממקום ידוע (קליקים מהמיקום המזרחי ביותר - לדוגמא) של הסנסור.
וזה בדיוק של חלקיי מ"מ.

אם אין סנסור, או סנסור מקולקל, הפוזישיונר DISEQC לא יכול להזיז את המנוע במדויק - ולכן אין טעם להזיזו בכלל - ולכן יש הודעת שגיאה ERR.

ייתכן והפוזישיונר שאתה מדבר עליו הוא לא תואם DISEQC - ןהוא מסוגל להזיז את המנוע גם ללא "קליקים" של הסנסור - אבל אז - איך ניתן לו לפקוד על המנוע לזוז למיקום מדוייק של חלקיי ה מ"מ ?
סמל אישי של משתמש
Zacky

שליחה על ידי Zacky »

בפוזשיונר ומנוע שהם לא תואמי דייסק המנוע יזוז גם אם הסנסור נדפק.

זה מנסיון...פשוט כמו שרולי ציין הוא ינוע בלי ה"קליקים" אבל ינוע,כמובן שאז אי אפשר לתכנת אותו שיעצור על לווין מסוים אבל עדיין ניתן להזיז את הצלחת ולכוון "ידנית".
סמל אישי של משתמש
שלמה רוזן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי שלמה רוזן »

אצלי הוא תקוע, לא ניתן להזזה ידנית, ניסיתי.
who dares wins
שלח תגובה