הכוונה בהגדרת ערוצים
-
Shaulib
- חבר פורום

הכוונה בהגדרת ערוצים
היי לכולם,
לסבא של אישתי יש את הרסיבר של טופילד מדגם TF5000fe. לאחרונה נעלמו כל ערוצי הצפייה (היו מעל 700 ערוצים), כנראה שמישהו שיחק עם ההגדרות ברסיבר. בעזרת שיטוט פה בפורום הצלחתי לאתר כ300 ערוצים בהוטבירד + 4 ערוצים ישראליים בעמוס. העניין הוא שהערוצים הנצפים ביותר היו ערוצים מגאורגיה ומטורקיה שאותם אני לא מצליח לשחזר(לא יודע מאיזה לווין וגם ללא ממש יודע את שמות הערוצים). אין לי נתונים על הלווין שמותקן להם על הגג. השאלה היא איך אני יכול לסרוק ערוצים גיאורגיים וטורקיים. תודה לעוזרים.
לסבא של אישתי יש את הרסיבר של טופילד מדגם TF5000fe. לאחרונה נעלמו כל ערוצי הצפייה (היו מעל 700 ערוצים), כנראה שמישהו שיחק עם ההגדרות ברסיבר. בעזרת שיטוט פה בפורום הצלחתי לאתר כ300 ערוצים בהוטבירד + 4 ערוצים ישראליים בעמוס. העניין הוא שהערוצים הנצפים ביותר היו ערוצים מגאורגיה ומטורקיה שאותם אני לא מצליח לשחזר(לא יודע מאיזה לווין וגם ללא ממש יודע את שמות הערוצים). אין לי נתונים על הלווין שמותקן להם על הגג. השאלה היא איך אני יכול לסרוק ערוצים גיאורגיים וטורקיים. תודה לעוזרים.
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

Re: הכוונה בהגדרת ערוצים
צריך קודם להגדיר את הכניסות של הדייסיק לפי הצלחות
ואחרי זה ליסרוק. סתם ליסרוק לא יתן כלום
ואחרי זה ליסרוק. סתם ליסרוק לא יתן כלום
-
Shaulib
- חבר פורום

אוקיי,
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
תוכל להנחות אותי איך אני מבצע את ההגדרה?
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
תוכל להנחות אותי איך אני מבצע את ההגדרה?
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

אים הייתי יכול מיכאן להגדר שם. יותר קל לנחש את הלוטו
פנה למתקין. הוא יודע איזה ממיר יש לך . ינחנ אותך.
אם אין לך את הנתונים . אז צריך 4 פעמים ליסרוק כול צלחת . כי יש 4 כניסות לדייסיק
פנה למתקין. הוא יודע איזה ממיר יש לך . ינחנ אותך.
אם אין לך את הנתונים . אז צריך 4 פעמים ליסרוק כול צלחת . כי יש 4 כניסות לדייסיק
-
Shaulib
- חבר פורום

שוב תודה על המענה,
אין לי את הנתונים כי זה לא שייך לי ומעולם לא עסקתי בתחום הזה. הרעיון בלשאול את זה בפורום הוא כדי לקבל תשובה מנחה איך לבצע את מה שצריך באופן עצמאי ולהימנע מהזמנת טכנאי. הציוד תקין ומותקן כמו שצריך ולכן מה שנשאר הוא להגדיר את זה כנדרש. אני מתכנת במקצועי אז אני די בטוח שאסתדר עם זה לבד. רק צריך הנחיות ממישהו שמבין בתחום. ציינתי למעלה את דגם הממיר. אם ישנם עוד פרטים שצריך להוסיף אז אני אשמח להביא...
אין לי את הנתונים כי זה לא שייך לי ומעולם לא עסקתי בתחום הזה. הרעיון בלשאול את זה בפורום הוא כדי לקבל תשובה מנחה איך לבצע את מה שצריך באופן עצמאי ולהימנע מהזמנת טכנאי. הציוד תקין ומותקן כמו שצריך ולכן מה שנשאר הוא להגדיר את זה כנדרש. אני מתכנת במקצועי אז אני די בטוח שאסתדר עם זה לבד. רק צריך הנחיות ממישהו שמבין בתחום. ציינתי למעלה את דגם הממיר. אם ישנם עוד פרטים שצריך להוסיף אז אני אשמח להביא...
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
מדבריך מבינים שיש לכם שם לפחות שני לווינים. כל לווין מגיע מראש נפרד בצלחת. אל הממיר יורד כבל אחד. הראשים מתחברים בגג לרכיב שנקרא דייסק שזה מין מתג שהממיר יודע להפעיל אותו ולהגיד לו איזה לווין הוא מעונין לקלוט לפי הערוץ המבוקש.
כדי שהממיר יבקש מהמתג את הכניסה הנכונה צריך להגדיר בממיר כול לווין באיזה כניסה במתג הוא מחובר.
דרך אחת היא לעלות לגג ולזהות את הראשים ולראות כל ראש לאיזה מספר במתג הוא מחובר.
אפשרות שנייה לזהות היא להגדיר בשיטת הניחוש. למשל מגדירים את עמוס בכניסה 1 ומנסים לסרוק. אם לא מצא כלום משנים לכניסה 2 ושוב מנסים וכך הלאה.
כדי שהממיר יבקש מהמתג את הכניסה הנכונה צריך להגדיר בממיר כול לווין באיזה כניסה במתג הוא מחובר.
דרך אחת היא לעלות לגג ולזהות את הראשים ולראות כל ראש לאיזה מספר במתג הוא מחובר.
אפשרות שנייה לזהות היא להגדיר בשיטת הניחוש. למשל מגדירים את עמוס בכניסה 1 ומנסים לסרוק. אם לא מצא כלום משנים לכניסה 2 ושוב מנסים וכך הלאה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
Shaulib
- חבר פורום

היי י א,
קודם כל, ממש תודה על ההסבר, עשיתי לי ממש סדר בדברים.
בהמשך למה שרשמת קראתי גם את הפוסט שלך כאן
viewtopic.php?f=1&t=8379
ואחרי שגם חיפשתי ומצאתי איך נראה ראש ואיך נראה דייסק, אני אעלה לגג ואבדוק לאן נכנס כל ראש.
אבל לפני כן, יש לי עוד שתי שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי עליהן:
1. איך אני יכול לזהות את הקשר בין ראש ללווין? כלומר איך אדע שראש מסוים הוא לקליטה מעמוס ואחר הוא לקליטה מהוטבירד.
האם יש סימון כלשהו על הראש? לפי זווית? לא ככ יודע על מה להסתכל.
2. לאחר שמצאתי לאן כל ראש(לווין) נכנס בדייסק, איך אני יכול להגדיר בממיר שלווין נמצא בדייסק מסוים. אני כרגע לא ליד הממיר אבל ממה שזכור לי כשניסיתי לבצע סריקה ללווין מסוים, לא הייתה לי אופצייה של דייסק.
שוב, ממש ממש תודה על העזרה.
קודם כל, ממש תודה על ההסבר, עשיתי לי ממש סדר בדברים.
בהמשך למה שרשמת קראתי גם את הפוסט שלך כאן
viewtopic.php?f=1&t=8379
ואחרי שגם חיפשתי ומצאתי איך נראה ראש ואיך נראה דייסק, אני אעלה לגג ואבדוק לאן נכנס כל ראש.
אבל לפני כן, יש לי עוד שתי שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי עליהן:
1. איך אני יכול לזהות את הקשר בין ראש ללווין? כלומר איך אדע שראש מסוים הוא לקליטה מעמוס ואחר הוא לקליטה מהוטבירד.
האם יש סימון כלשהו על הראש? לפי זווית? לא ככ יודע על מה להסתכל.
2. לאחר שמצאתי לאן כל ראש(לווין) נכנס בדייסק, איך אני יכול להגדיר בממיר שלווין נמצא בדייסק מסוים. אני כרגע לא ליד הממיר אבל ממה שזכור לי כשניסיתי לבצע סריקה ללווין מסוים, לא הייתה לי אופצייה של דייסק.
שוב, ממש ממש תודה על העזרה.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
שאלות קשות.
כשתעלה לגג תנסה לצלם את הצלחת מכמה זוויות ותנסה למדוד את גודל הצלחת (מלטה למעלה) וננסה לעזור לך. צלם גם את הדייסק.
כשתעלה לגג תנסה לצלם את הצלחת מכמה זוויות ותנסה למדוד את גודל הצלחת (מלטה למעלה) וננסה לעזור לך. צלם גם את הדייסק.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

בכול ממיר ההגדרות שונות . אבל הכוונה זהה
במיר אחד כתוב דייסיק ABCD
בממיר שני כתוב INPOT 1234
אולי יש עוד הגדרות
כך שלנחש מה כתוב אצלך זה מאוד קשה .
לא חייבים לעלות על הגג . אים יש 3 צלחות . אז כול צלחת סורקים 4 פעמים . וכך עולים על הלווינים.
מעט ניסיון חייבים לדעת בסריקות .
צריכים לדעת מה לחפש . תזמין טכנאי יסרוק לך תמורת כמה שקלים . ותדע לפעם הבא כבר לבד
במיר אחד כתוב דייסיק ABCD
בממיר שני כתוב INPOT 1234
אולי יש עוד הגדרות
כך שלנחש מה כתוב אצלך זה מאוד קשה .
לא חייבים לעלות על הגג . אים יש 3 צלחות . אז כול צלחת סורקים 4 פעמים . וכך עולים על הלווינים.
מעט ניסיון חייבים לדעת בסריקות .
צריכים לדעת מה לחפש . תזמין טכנאי יסרוק לך תמורת כמה שקלים . ותדע לפעם הבא כבר לבד
לא סיפור גדול לסרוק 1 מ4 אפשרויות כל פעם נראה לי שאתה מתכוון ללווין הטורקי שנקרא טורקסאט למשל תנסה תדר 11747
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
-
Shaulib
- חבר פורום

אז עליתי לגג וצילמתי.
מסתבר שזה יותר מורכב ממה שחשבתי. יש שתי צלחות על הגג.
צלחת אחת עם 3 ראשים והיא פונה לכיוון דרום(נטייה מערבה) וצלחת שנייה עם ראש אחד פונה מזרחה(נטייה דרומה).
יש שני דייסקים ויש שני כבלים שיורדים לכיוון הדירה.
את התמונות והפרטים העליתי לכאן: http://imgur.com/a/YtEpe
אם תוכלו לכוון אותי באופן ספציפי על מה צריך להסתכל ומה לבדוק אני אשמח.
מסתבר שזה יותר מורכב ממה שחשבתי. יש שתי צלחות על הגג.
צלחת אחת עם 3 ראשים והיא פונה לכיוון דרום(נטייה מערבה) וצלחת שנייה עם ראש אחד פונה מזרחה(נטייה דרומה).
יש שני דייסקים ויש שני כבלים שיורדים לכיוון הדירה.
את התמונות והפרטים העליתי לכאן: http://imgur.com/a/YtEpe
אם תוכלו לכוון אותי באופן ספציפי על מה צריך להסתכל ומה לבדוק אני אשמח.
-
Shaulib
- חבר פורום

לתומר 1,
ככל הנראה אכן מדובר בלווין Turksat(מפוסטים שקראתי, הוא משדר את הערוצים שעונים לתיאור).
העניין הוא שהוא לא מופיע ברשימה הדיפולטיבית בממיר.
ניסיתי להוסיף אותו ולשנות לו תדרים וכו' , ללא הצלחה.
ככל הנראה אכן מדובר בלווין Turksat(מפוסטים שקראתי, הוא משדר את הערוצים שעונים לתיאור).
העניין הוא שהוא לא מופיע ברשימה הדיפולטיבית בממיר.
ניסיתי להוסיף אותו ולשנות לו תדרים וכו' , ללא הצלחה.
ניתן להוסיף עם בליינד סקאן במידה וקיים או ידנית תדר 11747 טורקסאט להגדיר נכון הדייסיק
-
Miri
- חבר פורום

שלום. מתייעצת לפני שמזמינה טכנאי.
יש לי צלחת פרטית עם 4 לויינים. עמוס הוטביד ניילסט וסיריוס. 2 ממירים YUMATU MX800IQ שעובדים עצמאית. ניסיתי לבצע סריקה של עמוס7 הממיר "השתולל" והמסך הוחשך. מקריאה בפורום הבנתי שעשיתי סריקה כללית ונמחקו כל ההגדרות של הערוצים.הבנתי שזה באג ידוע של הממיר. בניסיון להגדיר מחדש את הממיר מתקבלת הודעה שלא מאתר לויין. מבקש ממני להכניס נתונים קו אורך ורוחב של הצלחת וזוית הצלחת. האם אני חייבת להזמין טכנאי להגדרה מחדש או שיש אפשרות לעשות זאת לבד? תודה על העזרה.
יש לי צלחת פרטית עם 4 לויינים. עמוס הוטביד ניילסט וסיריוס. 2 ממירים YUMATU MX800IQ שעובדים עצמאית. ניסיתי לבצע סריקה של עמוס7 הממיר "השתולל" והמסך הוחשך. מקריאה בפורום הבנתי שעשיתי סריקה כללית ונמחקו כל ההגדרות של הערוצים.הבנתי שזה באג ידוע של הממיר. בניסיון להגדיר מחדש את הממיר מתקבלת הודעה שלא מאתר לויין. מבקש ממני להכניס נתונים קו אורך ורוחב של הצלחת וזוית הצלחת. האם אני חייבת להזמין טכנאי להגדרה מחדש או שיש אפשרות לעשות זאת לבד? תודה על העזרה.
הגדרות דייסיק וסריקה מחדש ניילסאט 11938 תדר סיריוס איני זוכר תדר חפשי FLYSAT אלומה BSS ערוץ אוקראיני עמוס חפשי אחד מתדרי יס אולי 11474 אם קיים עדיין או אחר מFLYSAT הוטבירד הגדרות דייסיק 1 2 3 4 יתכן באג בממיר שלא ניתן לתקן ממירים זולים ניתן להשיג ביד 2 או חדש בחנות כמה מאות שקלים הוטבירד בהצלחה 10722
-
Miri
- חבר פורום

אני מהדרום לגבי עלייה לגג טענת שהטכנאי בדק ואמר שהכל בסדר אז אולי קודם לבדוק עם ממיר אחר אולי הכל תקין חבל סתם להזמין טכנאי לפני בדיקה בבית רק אם בדיקה בבית תראה שאין קליטה בממיר תקין אז יש צורך בהזמנת טכנאי לכיוון מחדש של עמוס
טכנאי לוקח הרבה על עדכון ערוצים ועל בדיקת הצלחת שזה מיותר כי טכנאי בדק ואמר שהכל בסדר שרק תצתרכי לעשות סריקה בעצמך הוא יודע מה שהוא אומר בדרך כלל עמוס וניילסאט באותה צלחת כשזה צדדי לא נחשב למקצועי כי זה כ20 מעלות מרחק מהמרכז ובכל זאת לדברי הטכנאי עשו לך עבודה מקצועית וערוצי ישראל כן מקלטים אני עזרתי למישהו כאן לפתוח נעילה בממיר ולסרוק הערוצים וכך חסך הזמנת טכנאי
אפשר לארגן ממירים משומשים במחיר מוזל מאוד
אם הטכנאי היה ובדק ובטוח לקח סכום מכובד על הבדיקה כי ביקור זה לפחות 200 שקל אז אני מאמין שלא רימה אותך שהשידור תקין כך שזו כלל לא בעיה לסרוק הערוצים אלא אם הממירים הרוסים ממירים משומשים זולים אפשר להשיג אני מוכן להגיע ללא חיוב בדיקה וחיוב סמלי על הערוצים אם זה אפשרי בכלל בממירים שלך וממיר משומש ב50 שקל מקווה שיהיה תקין מבחינת ערוצי ישראל