בעיות קליטה בעידן פלוס באזור השרון?
בעיות קליטה בעידן פלוס באזור השרון?
יש לי אנטנת יאגי חיצונית (סאקאל) על תורן בגג בבנין של 6 קומות,
וטיונר DVB-T מובנה בטלויזיה וזה עבד בסדר תקופה ארוכה
בזמן האחרון יש בעיות בקליטת עידן פלוס בכפר סבא - במיוחד בשעות הערב לילה - 20:00 - 23:00
האנטנה מכוונת לבנין של בזק שנמצא בצומת רעננה דרום
זו אנטנת השידור הקרובה ביותר אלי לפי דברי המוקדן בשירות של עידן
גם בקיץ היו הפרעות וכרגע המצב מאוד גרוע - לפעמים ישנן הפסקות של שעות
אם לא היה לי גיבוי של הלווין אז הייתי חייב להתחבר להוט או יס
מה המצב ביתר חלקי הארץ והאם חברים בסביבתי סובלים מאותן בעיות?
האם כדאי לשנות כיוון לאנטנת שידור אחרת בסביבה?
דרך אגב השירות של עידן פלוס מתחת לכל ביקורת - נאמר לי שזה מה שיש וזה חינם אז אין למה לצפות...
חינם??? מה אני לא משלם מיסים. הבטחתם לאנשים שידור והם רכשו ממירים... חרפה
וטיונר DVB-T מובנה בטלויזיה וזה עבד בסדר תקופה ארוכה
בזמן האחרון יש בעיות בקליטת עידן פלוס בכפר סבא - במיוחד בשעות הערב לילה - 20:00 - 23:00
האנטנה מכוונת לבנין של בזק שנמצא בצומת רעננה דרום
זו אנטנת השידור הקרובה ביותר אלי לפי דברי המוקדן בשירות של עידן
גם בקיץ היו הפרעות וכרגע המצב מאוד גרוע - לפעמים ישנן הפסקות של שעות
אם לא היה לי גיבוי של הלווין אז הייתי חייב להתחבר להוט או יס
מה המצב ביתר חלקי הארץ והאם חברים בסביבתי סובלים מאותן בעיות?
האם כדאי לשנות כיוון לאנטנת שידור אחרת בסביבה?
דרך אגב השירות של עידן פלוס מתחת לכל ביקורת - נאמר לי שזה מה שיש וזה חינם אז אין למה לצפות...
חינם??? מה אני לא משלם מיסים. הבטחתם לאנשים שידור והם רכשו ממירים... חרפה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
Re: בעיות קליטה בעידן פלוס באזור השרון?
אולי צריך אנטנה רצינית יותר או מגבר לאנטנה אין דרך אחרת לשיפור הקליטה כמה אלמנטים יש לך באנטנה
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
ככה נראית האנטנה: http://www.elecom.co.il/pl_product~619~10~178.htmתומר 1 כתב:אולי צריך אנטנה רצינית יותר או מגבר לאנטנה אין דרך אחרת לשיפור הקליטה כמה אלמנטים יש לך באנטנה
רציתי לשמוע איך הקליטה אצל משתמשים אחרים באזור כפר סבא?
אולי יש בעיה בטיונר של הטלויזיה פיליפס - אף על פי שלא כל כך סביר
אנטנה כזו על גג הבנין אמורה היתה לספק קליטה מצוינת ואכן כך היה במשך תקופה ארוכה אבל לאחרונה זה זוועה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
אתה לא צריך אנטנה גדולה או רצינית יותר וממש לא משנה כמה אלמנטים יש לאנטנה שלך ,ואתה גם לא צריך מגבר !
לקליטת עידן פלוס מהגג של הבית מספיק גם חתיכת חוט חשוף ללא אנטנה בכלל , אם יש לך בעיות יתכן שהבעיה
היא אצלך בחיבורים למשל - אולי נכנס מים או רטיבות לאחד החיבורים , אולי הקונקטורים לא מחוברים טוב ,
תודא שאין לך קצר בין גיד של סיכוך לגיד המרכזי בכבל , תבדוק טוב ותעבור על כל ההתקנה של האנטנה שלך ...
כמו כן תנסה לקלוט את שני התדרים 26 ו-29 יתכן שאיזור השרון נקלט טוב יותר דווקא התדר הצפוני 29
( נסה לסובב את האנטנה לכיוון אחר , נסה לכוון את האנטנה בזמן שמישהו בבית רואה את עוצמת הקליטה
בממיר ומדבר איתך לנייד ומכוון אותך למקס' קליטה דווקא בכיוון אחר לא לכיוון רעננה )
לקליטת עידן פלוס מהגג של הבית מספיק גם חתיכת חוט חשוף ללא אנטנה בכלל , אם יש לך בעיות יתכן שהבעיה
היא אצלך בחיבורים למשל - אולי נכנס מים או רטיבות לאחד החיבורים , אולי הקונקטורים לא מחוברים טוב ,
תודא שאין לך קצר בין גיד של סיכוך לגיד המרכזי בכבל , תבדוק טוב ותעבור על כל ההתקנה של האנטנה שלך ...
כמו כן תנסה לקלוט את שני התדרים 26 ו-29 יתכן שאיזור השרון נקלט טוב יותר דווקא התדר הצפוני 29
( נסה לסובב את האנטנה לכיוון אחר , נסה לכוון את האנטנה בזמן שמישהו בבית רואה את עוצמת הקליטה
בממיר ומדבר איתך לנייד ומכוון אותך למקס' קליטה דווקא בכיוון אחר לא לכיוון רעננה )
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

נסה להוצי את התקע של הטלויזיה
מהחשמל . לכמה דקות זה עוזר ליפעמים . וזה קרה אצל לקוח שלי
מהחשמל . לכמה דקות זה עוזר ליפעמים . וזה קרה אצל לקוח שלי
גם אני חושב שלא צריך יותר מאנטנה כמו שלי על הגג - לכן חשוב לקבל רפרנס ממישהו מהאזור שלי -
אם אין לו בעיות אז אכן צריך לחפור ולמצוא את הגורם - הבעיה שבסביבה שלי לא מחוברים לעידן פלוס (חלק לא יודעים מה זה בכלל)
זה קרה רק לאחרונה וגם אני חושב בכיוון של בעיות חיבורים - יש לי כבל שמחובר ישירות מהאנטנה לטלויזיה (שכן שעזב ופירק את צלחות הלווין הודיע לי שאני יכול להשתמש בכבל שלו). אני מניח שאם היה קצר מלא אז לא הייתי קולט כלום אבל יתכן שיש איזה מגע או רטיבות/קיבול וכו - שווה בדיקה. ניסיתי כבר לכוון את האנטנה לאזורים אחרים וזה הכיוון המיטבי.
לא ברור מה הכוונה לתדרים 26 ו 29 - אם אפשר הסבר קצר? אני מניח שאתה מתכוון לתדרים 538 ו 514 מגה-הרץ.
יש סריקה אוטומטית (זה מה שעשיתי) ויש ידנית שבה מופיעים התדרים
כרגע באופן מפתיע זה עובד טוב - כשתופיעה שוב הבעיה אנסה להוציא את התקע לכמה דקות
מאוד חשוב שמישהו מהאזור שלי יגיד אם גם לו יש בעיות קליטה
תודה וחנוכה שמח
אם אין לו בעיות אז אכן צריך לחפור ולמצוא את הגורם - הבעיה שבסביבה שלי לא מחוברים לעידן פלוס (חלק לא יודעים מה זה בכלל)
זה קרה רק לאחרונה וגם אני חושב בכיוון של בעיות חיבורים - יש לי כבל שמחובר ישירות מהאנטנה לטלויזיה (שכן שעזב ופירק את צלחות הלווין הודיע לי שאני יכול להשתמש בכבל שלו). אני מניח שאם היה קצר מלא אז לא הייתי קולט כלום אבל יתכן שיש איזה מגע או רטיבות/קיבול וכו - שווה בדיקה. ניסיתי כבר לכוון את האנטנה לאזורים אחרים וזה הכיוון המיטבי.
לא ברור מה הכוונה לתדרים 26 ו 29 - אם אפשר הסבר קצר? אני מניח שאתה מתכוון לתדרים 538 ו 514 מגה-הרץ.
יש סריקה אוטומטית (זה מה שעשיתי) ויש ידנית שבה מופיעים התדרים
כרגע באופן מפתיע זה עובד טוב - כשתופיעה שוב הבעיה אנסה להוציא את התקע לכמה דקות
מאוד חשוב שמישהו מהאזור שלי יגיד אם גם לו יש בעיות קליטה
תודה וחנוכה שמח
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
- deepspace
- תותח על

גלובל מדבר על אפיקים.
זה בעצמי מה שאני קורא עכשיו.
http://www.satcure.co.uk/tech/logperiodic.htm
אם תרצה להתחיל להבין לעומק מה אתה עושה ולהפסיק לנחש מציע לך להתחיל לעיין כאן.השידור מבוצע בשני אפיקים, אפיק 29 UHF מכיוון חיפה והדרום (תדר מרכזי 538 מגה הרץ) ואפיק 26 UHF מאזור ירושלים (תדר מרכזי 514 מגה-הרץ). תוכניות העתיד כוללות הוספת שידורי HDTV.
זה בעצמי מה שאני קורא עכשיו.
http://www.satcure.co.uk/tech/logperiodic.htm
אני חושב שמצאתי מה הבעיה אבל בעיות הקליטה היו בעיקר בשעות הערב אז נראה מה קורה הערב - בינתים נתוני הקליטה יפים
בכל מקרה - אמרתי שיש חיבור ישיר בין האנטנה לטלויזיה וזה לא נכון - הכבל מגיע ישירות מהאנטנה אבל בארון תקשורת מחוץ לדירה חיברתי מחבר T mux בכדי שאוכל לראות גם את הכבלים וגם את עידן פלוס. בטלויזיה שלי יש אפשרות לבחור טיונר: או עידן פלוס (DVB-T) או כבלים (DVB-C) ושניהם ניזונים מאותו שקע אנטנה בטלויזיה. השתמשתי במחבר T (ניתן לראות אותו בקובץ מצורף עם תחום התדרים שרשום עליו) שמצאתי בארון התקשורת והוא מיועד כנראה לכבלים ומסתבר שלא מתאים לשילוב עם עידן פלוס. למרות שיש לו שתי יציאות וכניסה אחת אני מניח שניתן להשתמש בו גם בכיוון ההפוך, כלומר שתי כניסות ויציאה - כאמור כנראה שהבעיה היא אי התאמה לתדרים של עידן פלוס.
בעצם אני צריך מחבר T (קוראים לזה קומביינר או דיפלקסר) עם שתי כניסות: עידן פלוס וכבלים ויציאה אחת של כבל שיוצא מארון התקשורת לכיוון הטלויזיה - בהתחשב בתחום התדרים של עידן פלוס וכבלים אשמח להמלצה על מחבר כזה?
בכל מקרה - אמרתי שיש חיבור ישיר בין האנטנה לטלויזיה וזה לא נכון - הכבל מגיע ישירות מהאנטנה אבל בארון תקשורת מחוץ לדירה חיברתי מחבר T mux בכדי שאוכל לראות גם את הכבלים וגם את עידן פלוס. בטלויזיה שלי יש אפשרות לבחור טיונר: או עידן פלוס (DVB-T) או כבלים (DVB-C) ושניהם ניזונים מאותו שקע אנטנה בטלויזיה. השתמשתי במחבר T (ניתן לראות אותו בקובץ מצורף עם תחום התדרים שרשום עליו) שמצאתי בארון התקשורת והוא מיועד כנראה לכבלים ומסתבר שלא מתאים לשילוב עם עידן פלוס. למרות שיש לו שתי יציאות וכניסה אחת אני מניח שניתן להשתמש בו גם בכיוון ההפוך, כלומר שתי כניסות ויציאה - כאמור כנראה שהבעיה היא אי התאמה לתדרים של עידן פלוס.
בעצם אני צריך מחבר T (קוראים לזה קומביינר או דיפלקסר) עם שתי כניסות: עידן פלוס וכבלים ויציאה אחת של כבל שיוצא מארון התקשורת לכיוון הטלויזיה - בהתחשב בתחום התדרים של עידן פלוס וכבלים אשמח להמלצה על מחבר כזה?
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
לא ניתן !!
לא ניתן לשלב בין תדרי הכבלים לתדרי עידן פלוס ( 538 ו 514 מגה-הרץ ) שכן גם הכבלים עושה שימוש באותו תחום התדרים !
הדיפלקסר שאתה מדבר אליו מתאים לשילוב תדרי לווין עם תדרי כבלים או עידן פלוס מכיבן שתדרי הלווין גבוהים יותר
לכן ניתן לשלב תחום תדר נמוך (למשל עד 1000 מגה הרץ ) עם תחום גבוה ( למשל מ 1000 עד 2500 מגה הרץ ) .
לא קיים דיפלקסר שמשלב שני תחומי תדרים זהים ולכן יש לך הפרעות בקליטה של עידן פלוס !
הפתרון עבורך העברת 2 כבלים נפרדים לדירה אחד לכבלים והשני לעידן , אם הכניסה בטלויזיה היא בודד וזהה לשני התחומים
אז ניתן להעביר את שני הכבלים דרך מפסק A/B ובכל פעם למתק את הכבל המתאים ( דורש לקום מהכורסא )
לא ניתן לשלב בין תדרי הכבלים לתדרי עידן פלוס ( 538 ו 514 מגה-הרץ ) שכן גם הכבלים עושה שימוש באותו תחום התדרים !
הדיפלקסר שאתה מדבר אליו מתאים לשילוב תדרי לווין עם תדרי כבלים או עידן פלוס מכיבן שתדרי הלווין גבוהים יותר
לכן ניתן לשלב תחום תדר נמוך (למשל עד 1000 מגה הרץ ) עם תחום גבוה ( למשל מ 1000 עד 2500 מגה הרץ ) .
לא קיים דיפלקסר שמשלב שני תחומי תדרים זהים ולכן יש לך הפרעות בקליטה של עידן פלוס !
הפתרון עבורך העברת 2 כבלים נפרדים לדירה אחד לכבלים והשני לעידן , אם הכניסה בטלויזיה היא בודד וזהה לשני התחומים
אז ניתן להעביר את שני הכבלים דרך מפסק A/B ובכל פעם למתק את הכבל המתאים ( דורש לקום מהכורסא )
גלובל תודה על ההסבר וכרגע יש לי כמה עדכונים מהשטח והערות/שאלות:
ראשית - חששתי משעות הערב והחשש לא היה לשווא... כרגע חזרו ההפרעות - רמת האות (signal stregnth) היא גבוהה 98-100% אבל האיכות BER לא יציבה ולכן יש שיבושים רציניים. כרגע הכל מדובר בחיבור ישיר ובלעדי של עידן פלוס (ללא כבלים), כלומר חזרנו לאותן בעיות קליטה שחשבתי שנפתרו.
אם נחזור להסבר שלך אז בגלל שהתחומים קרובים זה מסביר מצד אחד את הבעיתיות בשילוב ביניהם עם דיפלקסר - כלומר יתכנו הפרעות הדדיות של כל מיני הרמוניות תדרים. אבל מצד שני באופן פרדוקסלי זה מסביר את היכולת שלי לשלב ביניהם - בהנחה שההפרעות לא נובעות מהשילוב הזה - אז הצלחתי להעביר על כבל אחד לכניסה היחידה שיש לי בטלויזיה את שני התחומים - בטלויזיה בחרתי את הטיונר של הכבלים והצלחתי לראות גם ערוצים של עידן פלוס.
דרך אגב מה תחום התדרים המדויק של הכבלים? רשום על הדיפלקסר שהשתמשתי: 5-1GHz - האם הוא בכלל מתאים לתחומי התדרים של הכבלים ועידן פלוס? אני רואה שעידן פלוס הוא באזור 0.5GHz
אני חוזר על הבקשה מחברי הפורום שנמצאים באזור השרון/כפר סבא שמחוברים לעידן פלוס להגיב ולאמר האם גם להם יש בעיות קליטה או לא?! - מה - אני היחידי באזור שלי מבין חברי הפורום שמחובר לעידן פלוס???
תודה
ראשית - חששתי משעות הערב והחשש לא היה לשווא... כרגע חזרו ההפרעות - רמת האות (signal stregnth) היא גבוהה 98-100% אבל האיכות BER לא יציבה ולכן יש שיבושים רציניים. כרגע הכל מדובר בחיבור ישיר ובלעדי של עידן פלוס (ללא כבלים), כלומר חזרנו לאותן בעיות קליטה שחשבתי שנפתרו.
אם נחזור להסבר שלך אז בגלל שהתחומים קרובים זה מסביר מצד אחד את הבעיתיות בשילוב ביניהם עם דיפלקסר - כלומר יתכנו הפרעות הדדיות של כל מיני הרמוניות תדרים. אבל מצד שני באופן פרדוקסלי זה מסביר את היכולת שלי לשלב ביניהם - בהנחה שההפרעות לא נובעות מהשילוב הזה - אז הצלחתי להעביר על כבל אחד לכניסה היחידה שיש לי בטלויזיה את שני התחומים - בטלויזיה בחרתי את הטיונר של הכבלים והצלחתי לראות גם ערוצים של עידן פלוס.
דרך אגב מה תחום התדרים המדויק של הכבלים? רשום על הדיפלקסר שהשתמשתי: 5-1GHz - האם הוא בכלל מתאים לתחומי התדרים של הכבלים ועידן פלוס? אני רואה שעידן פלוס הוא באזור 0.5GHz
אני חוזר על הבקשה מחברי הפורום שנמצאים באזור השרון/כפר סבא שמחוברים לעידן פלוס להגיב ולאמר האם גם להם יש בעיות קליטה או לא?! - מה - אני היחידי באזור שלי מבין חברי הפורום שמחובר לעידן פלוס???
תודה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
-
gilush99
- חבר פורום

אני גר קרוב למפעל טבע בכפר סבא ואין לי בעיות קליטה בשני האפיקים אבל זה עם אנטנה על הגג שמכוונת לירושלים (איתנים) ומגבר תורן חדש של 40db.
תודה על העדכון מהשטח - אני מנסה להבין האם יש לי בעיה ספציפית שצריך לנסות לאתר או בעיה כוללת באזור -gilush99 כתב:אני גר קרוב למפעל טבע בכפר סבא ואין לי בעיות קליטה בשני האפיקים אבל זה עם אנטנה על הגג שמכוונת לירושלים (איתנים) ומגבר תורן חדש של 40db.
לכן חשוב שעוד חברים באזור יעדכנו מה המצב אצלם.
מטריד לדעת שגם עם אנטנה על הגג דרוש מגבר - זה לא אמור להיות וזו תעודת עניות למפעילי עידן פלוס!
אם יצטבר בידינו מידע מעוד חברים שיבסס את הבעיה נצטרך לפנות לגורם האחראי ולנער אותו קמעא...
במוקד אמרו שיש משדר במרכז שרונים שנמצא בצומת רעננה-כפר סבא דרום (ליד התחנה המרכזית) -
האם ניסית לכוון לשם את האנטנה? שווה לנסות. הטיונר שלך מובנה בטלויזיה או משהו אחר?
במוקד נאמר שיש כנראה משדר נוסף בתוך כפר סבא אבל הוא לא יכול למסור לי את מיקומו -
סודי ביותר... אולי חוששים מתלונות שכנים???
כבר ניסיתי לכוון לירושלים (ללא מגבר) והתוצאות היו מאוד חלשות
עד לפני כמה חודשים לא היו בעיות מיוחדות - קרה משהו לאחרונה
אם זו רמת השירות מעידן פלוס אז זו אכזבה רבתית - אפילו האנלוגי היה יותר טוב - היו הפרעות אבל לא ברמה הזו
תודה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
הנושא כבר נדון אין ספור פעמים. הבעיה הכללית של עידן פלוס היא בשימוש בתדרים זהים שבשימוש של משדרי DVB-T של קפריסין ושילוב של שימוש במשדרים בהספק נמוך ( לא מספיק ) , מה שגורם לתופעה שבזמן שיונוספרה מתחממת, אז השידור מקפריסין ממרחק של כמה מאות קילומטרים ( גלי רקיע ) גובר על האות של עידן פלוס שמשודר כל כך חלש שגם ממרחק של מספר קילומטרים בודדים הוא כבר יותר חלש מהשידור המוחזר מהיונוספרה. הפתרון הוא גם פשוט, כל מה שנדרש זה אנטנה כיוונית בעלת הגבר גבוהה שמכוונת בדיוק למשדר הקרוב או החזק או זה שנמצאה בקשר עיין עם האנטנה הקולטת והוספת מגבר תורן צמוד לאנטנה. יש רק מספר בעיות מינוריות, כמו למשל שכל האנטנות שמשווקות בישראל לצורך קליטת עידן פלוס לא מתאימות לנושא, לא קיימים בישראל מגברי תורן שניתן לרכוש אותם ושלצורך כיוון האנטנה נדרש מכשיר ספקטרום אנלייזר ייעודי. חוץ מזה יכולות גם להיות בעיות פרטניות של כבלים לא תקניים, חיבורים לא תקינים וכו'.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
תודה על ההסבר אבל לטעמי המסקנות שלך לא הולכות לכיוון הנכון
אתה אומר שהפתרון פשוט אבל יש בעיות ישום בעצם לא כל כך מינוריות
לא יותר פשוט שיגבירו את השידור במקום להסתבך עם כל מיני מגברים ואנטנות מיוחדות?
אתה יודע האם זו בעיה מקומית באזור שלי או בעיה כלל ארצית?
אם זה רק כאן אז ננסה ללחוץ עליהם לשיפור השידור - אם זה בכל הארץ אז נעבור לקפריסין
לגבי היוניספרה - אתה חושב שעכשיו היא מתחממת?? כי כאן די קר יחסית...
ראוי לציין שעד לפני כמה חודשים לא היו בעיות כאלו
תודה
אם זה רק כאן אז ננסה ללחוץ עליהם לשיפור השידור - אם זה בכל הארץ אז נעבור לקפריסין
תודה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
הבעיה היא כלל ארצית בגלל תכנון לקוי בבחירת התדרים והספקים של מערך המשדרים, אבל במרכז הארץ היא יותר חמורה בגלל שימוש בתדר 514MHz שבשימוש באחד המשדרים החזקים שבקפריסין. כמובן שגם במרכז הארץ מי שגר צמוד לאחד המשדרים של עידן פלוס אין לו בעיה, אבל ככל שמתרחקים מהמשדר או שאם לא קיים קשר עין ישיר בין משדר למקלט ( גבעה או כל דבר אחר ) כבר מתחילים להרגיש את הבעיה. לגבי היונוספרה, אני לא חושב, אני בטוח ומשוכנעmoshe2go כתב:תודה על ההסבר אבל לטעמי המסקנות שלך לא הולכות לכיוון הנכון
אם זה רק כאן אז ננסה ללחוץ עליהם לשיפור השידור - אם זה בכל הארץ אז נעבור לקפריסין![]()
תודה
בנוסף לזה את תדר הנושא של השידור הקפריסאי רואים בבירור בזמנים כאלה בספקטרום אנלייזר. הבעיות האלה קיימות לא מלפני כמה חודשים, אלה מתחילת הפעילות של עידן פלוס וכל פעם בכמה חודשים בפורומים מישהו נוסף שגילה את התופעה מתחיל לשאול את השאלה הזו בדיוק . מדובר על תופעה כללית וחוץ מזה יכולות להיות גם תקלות נקודתיות גם בציוד קליטה ( חוטים או אנטנות לא תקינים ).
בקשר למה יותר פשוט וקל בשביל לפתור את הבעיה, אז אני לא משוכנע לגמרי שיהיה לך מספיק קל מבחינה כספית לקנות את כל הלוביסטים ופוליטיקאים שעובדים בשביל YES והוט ופועלים כך שהלקוחות של החברות האלה לא יוכלו לנטוש אותם לטובת חלופה החינמית של עידן פלוס. אני חושב שאפילו יהיה לך יותר זול לשים משדר משלך בקפריסין שישדר לארץ את התחנות הישראליות, אפילו אם לוקחים בחשבון את תשלום של זכויות יוצרים ואגרת תדרים
אני לא יודע איך זה במקומות אחרים אבל הבעיות אצלי החלו במהלך הקיץ האחרון
עד אז זה היה סביר ביותר למעט שיבושים קלים מדי פעם - המצב כעת הוא לא שמיש - למי שאין לווין אז הוא חייב להתחבר להוט או יס. כשהתחילו הבעיות אמרו לי במוקד שידוע שיש בקיץ הפרעות וכו וחשבתי שכשיעבור הקיץ אז זה יפתר אבל הגיע החורף ואפילו זה החמיר - בשעות הערב זה ממש מפסיק לנגן
הבנתי שבגבעתים היתה או עדיין יש בעיה עם אנטנות השידור אבל זה לא אמור להשפיע על כפר סבא, למיטב ידיעתי.
אתה מתכוון שהיוניספרה מתחממת בלי קשר לעונות השנה? כלומר זו בעיה מובנית שצריך להתגבר עליה
אני הולך לבדוק היטב את כל החיבורים ואת האנטנה עצמה
קשה להאמין שזו רמת השירות של עידן פלוס הכלל ארצית - אם זה נכון אז כבר היתה כמה צעקה גדולה -
בכל מקרה חשוב לדעת האם זה אכן המצב - אשמח לשמוע תגובות - אם זו אכן בעיה כלל ארצית אז שוב עולה המחשבה של קשרי הון שלטון ומישהו יצטרך לפחות לתת תשובות בענין - יש לי נגיעות קטנות במסדרונות האלו אז לאחר שיהיו נתונים מהשטח ננסה לבדוק
מתוך התגובות ברשת נראה שלרוב הצרכנים די באנטנה על הגג
בהנחה שאצטרך מגבר: אשמח לקישור למגבר רגיל או מגבר תורן (לא יודע מה בדיוק צריך) בארץ או יבוא מחול. אני מבין שמדובר על מגבר אקטיבי, כלומר שדורש הזנת מתח - נראה קצת בעיתי לספק חשמל בגג החשוף... מקווה שלא אצטרך את כאב הראש הזה
תודה וחנוכה שמח
משה
עד אז זה היה סביר ביותר למעט שיבושים קלים מדי פעם - המצב כעת הוא לא שמיש - למי שאין לווין אז הוא חייב להתחבר להוט או יס. כשהתחילו הבעיות אמרו לי במוקד שידוע שיש בקיץ הפרעות וכו וחשבתי שכשיעבור הקיץ אז זה יפתר אבל הגיע החורף ואפילו זה החמיר - בשעות הערב זה ממש מפסיק לנגן
הבנתי שבגבעתים היתה או עדיין יש בעיה עם אנטנות השידור אבל זה לא אמור להשפיע על כפר סבא, למיטב ידיעתי.
אתה מתכוון שהיוניספרה מתחממת בלי קשר לעונות השנה? כלומר זו בעיה מובנית שצריך להתגבר עליה
קשה להאמין שזו רמת השירות של עידן פלוס הכלל ארצית - אם זה נכון אז כבר היתה כמה צעקה גדולה -
בכל מקרה חשוב לדעת האם זה אכן המצב - אשמח לשמוע תגובות - אם זו אכן בעיה כלל ארצית אז שוב עולה המחשבה של קשרי הון שלטון ומישהו יצטרך לפחות לתת תשובות בענין - יש לי נגיעות קטנות במסדרונות האלו אז לאחר שיהיו נתונים מהשטח ננסה לבדוק
בהנחה שאצטרך מגבר: אשמח לקישור למגבר רגיל או מגבר תורן (לא יודע מה בדיוק צריך) בארץ או יבוא מחול. אני מבין שמדובר על מגבר אקטיבי, כלומר שדורש הזנת מתח - נראה קצת בעיתי לספק חשמל בגג החשוף... מקווה שלא אצטרך את כאב הראש הזה
תודה וחנוכה שמח
משה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
- deepspace
- תותח על

המפצל שיש לך הוא בתחום 5mhz-1Ghz אז כן זה בתחום.
אני חושב שתוכל להשתמש בשניהם על כבל אחד אם תעלה את התחום של אחד מהם מעל 1Ghz, אבל עוד לא ניסתי...
אולי אפשר גם לשנות את התדר הקיים לתדר אחר שלא בשימוש ולהישאר באותו התחום.
בכל מקרה, הרי יש לך גם לווין, אז למה אתה לא משלב את עידן על הכבל שלו במקום?
האנטנה שלך היא כיוונית כך שאולי אתה לא מכוון למשדר כמו שאתה חושב.
המטרה של אנטנה כיוונית היא לחסום את האות שבא מכיוונים מנוגדים.
נסה לכוון בערב בזמן שיש לך הפרעות.
ערוצי עידן משודרים חופשי בכבלים (יכול להיות שנדרש להכניס כרטיס הוט אבל לא נדרש מנוי פעיל).
אני חושב שתוכל להשתמש בשניהם על כבל אחד אם תעלה את התחום של אחד מהם מעל 1Ghz, אבל עוד לא ניסתי...
אולי אפשר גם לשנות את התדר הקיים לתדר אחר שלא בשימוש ולהישאר באותו התחום.
בכל מקרה, הרי יש לך גם לווין, אז למה אתה לא משלב את עידן על הכבל שלו במקום?
האנטנה שלך היא כיוונית כך שאולי אתה לא מכוון למשדר כמו שאתה חושב.
המטרה של אנטנה כיוונית היא לחסום את האות שבא מכיוונים מנוגדים.
נסה לכוון בערב בזמן שיש לך הפרעות.
ערוצי עידן משודרים חופשי בכבלים (יכול להיות שנדרש להכניס כרטיס הוט אבל לא נדרש מנוי פעיל).
היונוספרה מתחממת יותר בקיץ, במיוחד בתקופות של החמסינים, אבל היא מתחממת גם החורף, פחות, אבל מתחממת ולא חסר לנו חמסינים גם בחורף. ליונוספרה יש מספר שכבות שאחת מהן מתפקדת כרפלקטור בערב בצורה יותר ניכרת.moshe2go כתב:אני לא יודע איך זה במקומות אחרים אבל הבעיות אצלי החלו במהלך הקיץ האחרון
תודה וחנוכה שמח
משה
הילדים במוקד של עידן פלוס מין הסתם יודעים רק לדקלם את הסיפורים שהתוכנת שרות פולטת להם בלי להבין את מה שכתוב שם, לא משלמים להם סכר מינימום בשביל שהם יבינו על מה מדובר.
משדר בגבעתיים הוא לא המשדר שהייה אמור לתת כיסוי באזור של כפר סבה. בקשר לרמת שרות וכיסוי של עידן פלוס כמו שכבר כתבתי מקודם מדובר על תופעה כלל ארצית שממנה ניתן להחריג את אזורים הצמודים לאתרי שידור או כאלה שנמצאים בקרבת מקום יחסית של כעשרה קילומטרים ויש להם קשר עין עם אנטנת שידור של עידן פלוס. לא תקום כל צעקה, כי רוב האנשים גם לא מבינים על מה מדובר בהקשר של עידן פלוס. אם באמת יש לך נגיעות קטנות במסדרונות ההם, אז אתה בטח יודע כמה כסף צריך לשפוך בהקשר המדובר וגם בזה שכל מה שקשור ב YES והוט בהקשר הזה גורם לתגובת שרשרת שגם אותה צריך לממן . וכמו שכבר כתבתי מקודם אם אתה מודע לסכומים שיש צורך להשקיע לנושא, אז אתה מבין שיותר זול לך לפרוס רשת שידור משלך.
בקשר למגבר תורן יש בו צורך רק, אם יש צורך לפצות על ההפסדים בכבל בין אנטנה ומקלט ( אם כבל יותר ארוך מחמש מטר במקרה של RG6 או מחמש עשרה מטר במקרה של RG11 ) . בדרך כלל זה המרקה, כי רק גובהה התורן התקני, היא כשישה מטרים. מגבר הוא תמיד אקטיבי, אבל הזנת מתח באה דרך אותו הכבל שהאות יורד מהאנטנה ( כמו ב LNB ) וגם המגברי תורן בנויים להתקנה חיצונית. בקשר לקישור למוצר, זה הקישור לאחד המוצרים:
http://www.tgn-technology.com/shop/prod ... z-uhf.html
אבל ללא אנטנה מתאימה כל מה שהמגבר יגביר זה יהיה עוד רעש שהאנטנה הלא מתאימה קולטת מהאוויר. בנוסף גם אם יש אנטנה מתאימה לא ניתן לכוון אותה בצורה היגיונית ללא מכשיר בדיקה, כי מדובר כאן ברשת DVB-T SFN שיש צורך להתחשב בה בכל המשדרים המסונכרנים וגם בהחזרות מהמבנים שצריך לזהות.
בנושא של גלי רקיע והחזרים משכבת היונוספירה .
כדאי לציין ולהדגיש כי ככל שהתדר נמוך יותר ההחזרים חזקים יותר !
למעשה תדרים בתחום UHF אינם מוחזרים בדר"כ מהיונוספירה אלה חודרים אותה
רק במקרים נדירים ובמצבים של החזרות חזקות מתקיימת התופעה גם בתדרי גבוהים כאלה .
בעבר השתמשו בתופעה הפיסיקלית הזאת של גלי רקיע לצרכי שידור רדיו בתחום HF ( תדרים 5 עד 30 מגה הרץ )
בצורה זאת ניתן היה לשדר בעוצמות חלשות יחסית שידור רדיו מקצה אחד של העולם לקצה השני ( קול ישראל לגולה למי שזוכר )
כמובן שהיום עם רשת האינטרנט ושידורי לווין תחום ה HF קצת מיותר ונשאר לחובבי הרדיו ולמס' מועט של צרכים צבאיים .
כדאי לציין ולהדגיש כי ככל שהתדר נמוך יותר ההחזרים חזקים יותר !
למעשה תדרים בתחום UHF אינם מוחזרים בדר"כ מהיונוספירה אלה חודרים אותה
רק במקרים נדירים ובמצבים של החזרות חזקות מתקיימת התופעה גם בתדרי גבוהים כאלה .
בעבר השתמשו בתופעה הפיסיקלית הזאת של גלי רקיע לצרכי שידור רדיו בתחום HF ( תדרים 5 עד 30 מגה הרץ )
בצורה זאת ניתן היה לשדר בעוצמות חלשות יחסית שידור רדיו מקצה אחד של העולם לקצה השני ( קול ישראל לגולה למי שזוכר )
כמובן שהיום עם רשת האינטרנט ושידורי לווין תחום ה HF קצת מיותר ונשאר לחובבי הרדיו ולמס' מועט של צרכים צבאיים .
האם לאנטנה שלך יש מתאם 300 ל-75 אוהם ? איך מתבצע החיבור של הכבל RG-6 לאנטנה ? האם יש מחבר F באנטנה ?גלובל תודה על ההסבר וכרגע יש לי כמה עדכונים מהשטח והערות/שאלות:
בלי קשר לשאלה שלי מלמעלה
יתכן שיש לך הפרעת קשר באיזור , תחנת מוניות , או שידור קשר מוטורולה למשל של המשטרה או מד"א שמשדר בתחום דומה