יש לי צלחת ממונעת 1.80 וכעת רוצה להוסיף צלחת קבועה מולטיפיד עבור לווינים שנצפים באופן שוטף (עם הממונעת אשתמש למקרים מיוחדים). נניח הלווינים הבאים על צלחת אחת: 7e,13e, 4w, 7w, 25e -
מספרי הלווינים עשויים להשתנות אבל זה בערך הכיוון - איזו צלחת יותר מתאימה 1 או 1.20?
לכאורה הבחירה אמורה להיות 1.20 אבל מקריאה בפורום אני מבין שיש לזה גם חסרונות - במקרה של לוונים קרובים וכו
האם לדוגמא ניתן לקלוט היטב בצלחת 1 מטר את הלווין 13e עם LNB מרכזי - במיוחד את ערוץ הטניס - supertennis HD?
בעקרון אני יכול להשתמש בשתי רגליים - כלומר להתקין שתי צלחות נפרדות -
אשמח למענה לשאלות לעיל ובנוסף המלצות על חלוקת לווינים על שתי הצלחות
מתלבט בין צלחת 1 או 1.2 מטר?
מתלבט בין צלחת 1 או 1.2 מטר?
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

Re: מתלבט בין צלחת 1 או 1.2 מטר?
לי יש 3 לווינים עם הוטבירד ואני לא קולט את supertennis
לדעתי תצטרך לכוון את הצלחת רק להוטבירד
לא הבנתי - אתה מתכוון שיש לך צלחת 1.2 עם עינית מרכזית על 13eמיכאלוש כתב:לי יש 3 לווינים עם הוטבירד ואני לא קולט את supertennis
ובאותה צלחת עוד שתי עיניות על לווינים אחרים ואתה לא קולט את supertennis?
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
וודאי 1.20
דווקא בגלל לווינים קרובים, ככול שהצלחת גדולה יותר אז המרחק בין הראשים גדל. רק אם רוצים לקלוט בראש אחד שני לווינים כמו למשל את 4W ו 7W אז צריך צלחת קטנה. בכל מקרה זה לא מומלץ.
דווקא בגלל לווינים קרובים, ככול שהצלחת גדולה יותר אז המרחק בין הראשים גדל. רק אם רוצים לקלוט בראש אחד שני לווינים כמו למשל את 4W ו 7W אז צריך צלחת קטנה. בכל מקרה זה לא מומלץ.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..