אני די חדש בתחום ועומד לפני רכישה של מקלט לוויני. אני מצליח להתבלבל משום שאני מבין שישנם Clones למוצרים המהווים מקור לחקוי. הקושי העקרי, שמרוב חיקויים קשה להבחין מהו ה Clone מהו המקור והאם יש מקורות שונים לשבוטים.
אשמח לקבל הכוונה בדברים הבאים:
א. מה שמות החברות (חוץ מ Dream Multimedia) המפתחות מוצרים מקוריים דמוצריהן והופכות מודל לחקוי (בכל מובן אפשרי) בתעשיות הסיניות ? האם יש יצדרנים מקוריים שהם לא ה "בוגאטי ויירון" אלא רק ה "מרצדס"? כלומר יצרנים המספקים מוצרים עם פונקציונאליות טובה מאד דומה באיכות ובהיקף הפיצ'רים של המוצרים היקרים ?
ב. האם יש מוצרים של "חברות מדבקה" שמוצריהן זהים לאלו של מוצר אמיצי, רק שהם ממותגים "פחות טוב" ושלכן מחירם נמוך יותר?
ג. האם יש חקויים העולים על המקור? (אמינות/ בצועים/ שכלול). האם החקוי הוא העתק של המעגלים האלקטרוניים שפותחו ע"י יצרן המקור? אם כן כיצד יודעים מי מספק Clone איכותי?
ד. האם יש סכוי שבעצם ה Clone הוא בעצם מוצר מפס הייצור המקורי שבבדיקות האיכות, המוצר פשוט לא עמד בסטנדרט שהייצרן קבע? ואם כן מה נובע מכך?
ה. אם ררוכשים Clone כזה במישרין מספק בחו"ל, כיצד נהוג לשלם בכדי להבטיח את עצמי מנוכלויות? אני מבין שהם לא פועלים במסגרת eBay אשר מאפשר ביטוח לתשלומי ה payapal?
תודה לעונים!