שלום לחבריי הפורום,
מזה תקופה ארוכה אני חושב על האפשרות לרכוש מערכת לקליטת שדורי טלויזיה מלוויינים. לאחר קריאה הגעתי לנקודה בה אזדקק למעט חדוד של המידע הבסיסי שהצלחתי לצבור לבד. לפני שאמשיך ברצוני לציין את התרשמותי מן הממשק ונוחות השמוש! נכרת השקעה וחשיבה, שלא נראית תמיד בעולם התוכנה, תחום בו אני מבין. אני מקווה שאני מפנה את שאלותיי במקום הנכון ובאופן ראוי מבחינתכם.
כעת לשאלותיי. (השאלות בכוונה מרווחות בכדי לאפשר לענות בינהן).
בנוגע לממירים.
אני מודע לכך שישנם ממירים התומכים בפענוח של שדורי HD לעומת כאלה שלא. כמו כן אני מבין שישנם ממירים המאפשרים שיתופים וכאלה שלא. אשמח לקבל את תשובות לשאלות הבאות:
1. האם מספר ההממירים שיש לרכוש הוא תלוי מספר מכשירי הטלויזיה שיש בבית? האם קיימת מגבלה ואם כן מהי לגבי מספר הממירים שניתן לחבר על LNB בודד? הם סוג ה LNB שבוחרים נובע מסוג הממיר הנבחר (ממיר HD לעומת לא HD או פרמטרים אחרים שעשוים להיות לא מוכרים לי)? האם כאן יש משמעות לחברות וסוגים?
3. האם ככלל ישנן חברות שמובילות המייצרות ממירים, באופן מסורתי? כאלה שתמיד יחשבו לייצרניות האיכותיות יותר והמובילות על פני האחרות? אם כן מי הן אותן חברות? הלאה המאפיינים של איכות שדור והיכולת לשתף, (שכמו במחשבים, ניתן לשייכו לדור טכנולוגי), האם יש פרמטרים אחרים שיש לשים לב אליהם? למשל ברמת הפיצ'רים שיש לממיר זה או אחר? מה המדד לפער האיכות בין דרגות האיכות של הממירים השונים? מה באמת חשוב כשקונים ממיר?
בנוגע לצלחות הקליטה.
1.אני מבין שהקוטר משפיע על עלותה ועל יכולתה לקלוט אלומה מלווין רחוק יותר. וגם שתנאי מזג אוויר, יכולים לגרוע מטיב הקליטה. בהקשר לכך, (בלי קשר לקוטר עצמו), מה משפיע על האיכות של צלחת, מה גורם לצלחת מסויימת להחשב טובה מאחרת כשהקוטר זהה? מהן החברות המובילות בתחום זה?
2. האם קיים קוטר של צלחת בודדת, שבעזרתה ניתן לקלוט את כל האלומות שבאופק האטמוספרי של ישראל? האם יתכן שיהיה זול יותר לקנות שתיים קטנות ממנה האם קיימת חפיפה בין התחנות שניתן לקלוט מלווינים שונים? (הנחת המוצא היא שברצוני כמובן שישראל תקלט מן הלווין, משם והלאה אני אבחן את הלווינים האחרים שארצה לקלוט).
3. האם אני מבין נכון שדייסק ממתג בעצם בין העיניות השונות המורכבות על כלל מערך העיניות בלי תלות במספר הצלחות? האם המעבר בין העיניות/ לווינים, הוא מיידי או שעשויה להיות השהייה ממושכת?
תודה לעונים!
מספר שאלות של הדיוט
-
syaros
- תותח על

Re: מספר שאלות של הדיוט
יש מדור של מתחילים.ruvain כתב:...אני מקווה שאני מפנה את שאלותיי במקום הנכון ובאופן ראוי מבחינתכם...
רצוי לעבור על החומר של שנה/שנתיים אחרונות במדור של מתחילים.
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...