כרטיס לוויני - עם או בלי TV out ?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
Bean
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Bean »

סקיי סטאר 2 לא מגיע עם יציאת TV. אני יודע על כרטיסים לוויניים שיש להם יציאת TV, נדמה לי שגם סקיי סטאר 1 מגיע עם יציאה כזו. מה עדיף - כרטיס לווין עם יציאת TV, או כרטיס כמו סקיי סטאר 2 + כרטיס מסך עם יציאת TV ? (מה עדיף מבחינת איכות, לא מבחינה כלכלית).
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

כרטיס שיש לו יציאה לTV מחייב שיהיה לו מעבד MPEG2 כדי לפענח את התמונה. מבחינת מחיר אתה בטח יודע שזה מיקר מאד.
מבחינת איכות לא ניסיתי כי אין לי כזה כרטיס אך ממה שאני יודע הMPEG שלו לא יכול לעבד שידור HD ממש כמו ממירים רגילים. מצד שני הוא לא מעמיס על המעבד של המחשב בזמן הקליטה כי העיבוד נעשה על הכרטיס.
התמונה שיוצאת מהכרטיס הרגיל ומשודרת אל מסך המחשב היא טובה מאד בכל קנה מידה וגם הקרנה לTV מיציאת הכרטיס מסך נותנת תוצאה טובה.
אבל מומלץ על מחשב יחסית חזק - פנטיום 4 2 גיגה ומעלה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

לא הבנתי - אם לכרטיס אין מפענח mpeg2, אז מה הוא בכלל עושה ?על פי מיטב הבנתי תפקידו של הכרטיס ( בדומה למפענח חיצוני, יענו set top box) הוא לפענח את הסיגנל הדיגיטלי . לפי מה שתה מרמז, הפיענוח נעשה בכלל על ידי ה CPU של הPC. אם כך - מה נשאר לכרטיס לעשות ? הוא רק tuner ?
אני אשמח לקבל הסבר..
mr dish
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי mr dish »

כן, ניר...הכרטיס - בפועל - משמש כ"גולם" לפענוח שידורים....טיונר פשוט....מעין מודם בתדירות מסויימת. אבל עצם שתילתו במחשב מאפשרת לבנות עבורו וסביבו רשת שלמה של תוכנות כדי להוציא ממנו/לנצל את תפקודו ולפתוח ולאפשר כמעט את כל צורות השידור והקידוד.....כמובן תוך רתימת משאבי המחשב עצמו לעשיית המטלות הקשות והמורכבות הצורכות כוח מחשוב מהיר ורב....לכן גם יש "מינימום" של מעבד וזכרונות הנדרשים כדי להפעיל את הכרטיס...
100עכוז
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

הבנתי,
אם ה CPU של ה PC עושה את ה decoding, אז אני מניח שזה בטח קורע למחשב את הצורה. אין כרטיסים שעושים גם את הפיענוח ? יקרים יותר משמעותית ?
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

יש ויש והם אכן יקרים הרבה יותר וזו הייתה בקשת ההשואה הראשונית בשרשור הזה.

וכמו שכתבתי למעלה - יש יתרונות ויש חסרונות.
mr dish
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי mr dish »

ניר, אכן הפריסה משתמשת במשאבי-מחשב,אבל אם מדובר במעבד חזק כמו ה-4 וזכרונות בסדר גודל של מעל 256, אין זה משעבד את המעבד לחלוטין...ה-cpu עלול לצרוך כ-40 אחוז...לא נורא יחסית לתמורה....לא? :P :D :)
100עכוז
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

40% CPU זה המון..
מתוך הנחה שהמחשב משמש באופן קבוע לצפיה בטלויזיה ( הרי בשביל זה יש את הכרטיס מלכתחילה...)
זה אומר שאי אפשר להריץ על המחשב שום דבר "רציני" אחר. כך למשל, שום משחק מחשב ראוי לשמוע לא יצליח לעבוד ככה. זה פחות או יותר משאיר לך את האפשרות לעבוד עם אופיס או לגלוש באינטרנט..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

אני עוד לא ראיתי מישהו שמשחק בזמן שהוא צופה בכרטיס הלוויני
שלח תגובה