חוות דעת על צלחות גדולות אופסט

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
Raviv
תותח על
תותח על

חוות דעת על צלחות גדולות אופסט

שליחה על ידי Raviv »

אהלן, אני מברר על צלחות אופסט גדולות. אז קודם כל מה דעתכם על היצור הבא:

http://www.laminas.com.pl/as-270.htm

מגיע בשני חלקים, אין הרבה דיווחים ממשתמשים (זוהי חברה פולנית)

מה שעוד גיליתי על צלחות אופסט גדולות (ושיעזור לחולדאי) זה שLNB אופסט רגיל לא טוב לצלחות שמעל 1.5 מ' : אינווקום בעצמם ממליצים להשתמש בוורסיה של הפלנג' עם פיד-הורן מתאים של היצרן (לחברה למעלה יש פיד הורן כזה לצלחת הספציפית). אנשים מספרים שהם "מפספסים" תדרים שלמים בגלל LNB אופסט רגיל! [זה בעניין הפיד, דהיינו ה"צינור" שקולט את הקרניים ומעביר אותם ל"עין"]

בעניין יחס מרחקקוטר: רולי (איפה הוא?!?) דיבר בזמנו על הFD RATIO , ולאינווקום אופסט הוא 0.55-0.65 , לצלחות האופסט הגדולות היחס שונה, בד"כ גדול יותר.

לפני שעמרי שואל, ניתן למדוד את זה ככה:

F=Focal Distance=המרחק מן הLNB והצלחת (בקו ישר)

D=Minor Diameter=הקוטר המינימלי של הצלחת

אז גם עם זה, יאללה, קצת מידע מן המומחים!
hulday
תותח על
תותח על

שליחה על ידי hulday »

מה החלטת לשגע אותנו ??

רביב

לפי מה שאני מבין, למעשה לפחות מה שאני שומע מרב האנשים, צלחת חתיכה אחת טובה הרבה יותר מצלחת ב שני חלקים.

איפה ניתן לראות את האביזר המומלץ הזה לצלחות אופסט ??

דיש

אתה מבין מה רביב כתב שם על הLNB המיוחד לאופסט ??

נראה לי רצוי ללמוד הנושא, לפני ביקורך אצלי.
ariel
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי ariel »

עומרי ורביב בתור בעליה של סופראל 2.4 אופסט (כמו שלך עומרי) האינוואקום אופסט נתן תתוצאות הטובות ביותר , לגבי הצלחת שפרסמתה רביב , מהנתונים הטכניים, היא ניראת טובה מאוד, שווה ליצור קשר אם מישהו שיש לו צלחת כזו ול ראות בעניים
תמונה
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

כן, חלק אחד עדיף. סופרל, בכל מקרה, נראית צלחת יותר מוצלחת.

אין להם תמונה של הפיד, אבל אפשר לקרוא ולהבין כאן:

http://ourworld.compuserve.com/homepage ... tifeed.htm

פה סיפור של בחורצ'יק מורעל על פיד, אופסט ומה הוא עשה בנדון (בעצמו!):

http://www.qsl.net/n1bwt/chap5.pdf

הנה מה שמוכרים לצ'אנל מאסטר אופסט:

http://www.daveswebshop.com/dl1.shtml

עמרי, נראה לי שאתה לא קולט 5E וכד' רק בגלל ניצולת נמוכה של הצלחת: ז"א, הLNB לא "רואה" את כל הצלחת ולא מצליח לקלוט את כל הקרניים הרלבנטיות
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

מתוך מה שנאמר בנושא בפורום:

The problem I am having with the 2.44 m offset is really down to the lnb. Using an Invacom 0.3 helps slightly but this is really designed for a 1.6m offset and doesn't do the job properly on this size of dish.

i am aware of this problem so when i spoke to invacom they told me that the feedhorn on the invacom lnbs(offset) are designed for dishes for up to 1.5m offset. I have given them all the specs for the 2.7m offset dish and both of them( Dish manufacturer and Invacom) are working now to send me a feedhorn that will work for those antennas. It will be a feedhorn that you will be using with a prime focus lnb(invacom) so it will pick up the missing frequencies.

I will let you know when those samples arrive to me and tested.

For maximum results every dish needs his dedicated feedhorn, complementary for the dish, thereby transferring the maximum energy in phase to the pickup probe of the lnb.

The universal lnbF's have been made for a variety of dishes to perform reasonably well with many brands and sizes of dishes.

Since most dishes go from 60 cm's to 1.2 metre, the feeds that are integrated are made compatible for these F/D's and perform well in them.

Going to "oversized" offset antenna's you have a different F/D and need a feed that makes use of the energy the dish points to the feed.

That is why for these dishes you mostly better can go for the feed that the maker of the dish has in stock for that dish, and go for the lnb C120 flange type to get the maximum out of the combination.

http://www.chaparral.net/ts_feeds.html

A nice read up on this
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

סליחה, יש תמונה של הפיד פה:

http://www.laminas.com.pl/prom.htm

ד"א, נראה לי שיעבוד טוב גם על הסופרל!!
ariel
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי ariel »

מי המפיץ של הפייד?
תמונה
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

זאת אותה חברה של הצלחת ששאלתי לגביה, והפיד מותאם לצלחת
hulday
תותח על
תותח על

שליחה על ידי hulday »

וולא, רביב, הלחצת אותי לאלא.

עכשיו אני כבר באמת לא יודע מה לעשות.

יש לי רעיון, אולי מישהו דובר רוסית יכול לשאול את החברה מספראל אם יש להם פייד כזה.

http://www.supral.ru/index.php-section=5.htm

אם יש מישהו בפורום,, אנא עזרתך.

אני זז לאולם הג'ודו, אולי נצליח להבא איזה חתיכת מדליה להצלת הכבוד.

יום טוב לכולם.
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

איפה גילי?? איפה דיש? איפה רולי? :roll:
ariel
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי ariel »

רביב בשורה התחתונה בשביל להוציא מכל צלחת את התוצאות הטובות ביותר ולא משנה הקוטר שלה , צריך פייד שיתאים לF/D של הצלחת ועל זה אין שום ויכוח

תודה על המידע |כן|
תמונה
mr dish
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי mr dish »

טוב - נעשה קצת סדר בדברים....הבעיה של התאמת פיד (עם טבעות) המתאים מקסימלית לצלחת אינה ייחודית רק לתלחות אופסט! יעידו בעלי צלחות פריים-פוקוס גדולות (כמו האנדרו 3.2 וה-dh 2.7) שהאינווקום הנהדר מאכזב קצת בתוצאה...למה? כיוון שהפיד המשודך לאינווקום הותאם מקסימלית לצלחת ספציפית בנתוניה - הג`ונסה 1.8 !!! כך הבעיה של ההתאמה מתגלגלת לה גם לצלחות האופסט הגדולות (כמו המיסטרל, הפולניה ועוד...) אתם זוכרים את צלחת ה"פרודליין" שהצעתי כאן בעבר??? היא באה עם הפיד המקורי שלה, מותאם לה מקסימלית ומוכן להצמד לאינווקום, למען נקבל את מלוא התמורה ל....מחירה. בעוד כשבועיים צלחת זו תורכב אצל חברנו שלמה רזון, והוא ידווח לנו על ניפלאותיה בהשוואה לכל מה שאנחנו מכירים מתחום ה-180 עד 270 קוטר....לצערנו - מציאת פיד מתאים זו עבודה מפרכת וארוכה, עם הרבה ניסיונות ובדיקות, או - הזמנת פיד מקורי לגמרי שיוצר במיוחד לצלחת ספציפית!!! זהו.... |hello|
100עכוז
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

רק להוסיף: דיברתי עם מישהו די מלומד, הוא טוען שזה עניין של נקודה פוקלית: צלחות קטנות מסוגלות למרכז את הקרניים בצורה טובה כך שLNB רגיל לאופסט מספק. עם צלחות גדולות הנקודה הפוקלית "מתרחבת" ולמעשה גדולה יותר- לשם כך צריך להתאים פיד. הפיד למעשה בנוי כמשפך שקולט את הקרניים בסביבת הLNB וממרכז אותם לתוכו (הטבעות הן להעברה טובה יותר של הקרניים).

טוב, עושה רושם שלהוציא את המקסימום מצלחת גדולה זה גם לא כל כך פשוט :shock:
hulday
תותח על
תותח על

שליחה על ידי hulday »

טוב חברה, מי יכול להתקין לי כזה ??

זה כבר ממש מלחיץ, להיות עם צלחת גדולה ויקרה, ולא לקבל ממנה מקסימום ??

די מעצבן !!!
mr dish
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי mr dish »

חרא... :cry: ....עניתי לך בצהריים וזה לא עלה.......אוקי - ככלל, יש בעיה של התאמת פידים לצלחות גדולות...גם לאופסט וגם לפריים-פוקוס. יעידו על כך כל אלה שמנסים לשדך לצלחת שלהם ( פולניות מסוגים שונים, אנדרו, dh וכדומה...) אינווקום ראוי...למרות כל הכתוב - הם לא מקבלים אקסטרה ראויה...ולמה? כיוון שהפיד שמביאים ארצה (לפריים-פוקוס) הותאם בצורה אופטימלית לצלחת ג`ונסה 175, ולא לצלחות אחרות...כנ"ל גם לגבי פידים לצלחות אופסט! אם אתם קונים צלחת - עליכם לנסות ולקנות אתה גם את הפיד המקורי של היצרן! הפיד הזה הותאם מראש מקסימלית לנתוני הצלחת המיוחדת הזו!!! אתם זוכרים שהצעתי כאן את צלחת-השידור/קליטה אופסט 180 של "פרודליין"??? היא באה עם הפיד הספציפי שלה, ואני מאמין שתוך שבועיים חברנו שלמה רזון יוכל לפרסם כאן נתונים ותמונות ליכולתה העודפת (עם איווקום) לעומת מה שהורגלנו עד כה....זבלנות!!! |hello| חרא.........עכשיו כן עלה.......אז תהנו מהתשובה פעמיים......
100עכוז
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

mr dish, כבר ענית שלוש הודעות מעל... [אופס]
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
hulday
תותח על
תותח על

שליחה על ידי hulday »

דיש

לא מבין בכל הנקודות הפוקליות האלו, איך ולמה.

אתה יכול להשיג ולתקין לי פיד, שיוציא מהצלחת הזאת יותר ???
mr dish
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי mr dish »

ישראל - אולי יש בעיה עם השרת? כאשר אני נכנס לפורום ומסמן את השורה הזו (של הנושא הנוכחי ) מופיעה לי רק תגובה אחת....ורק אחרי "רענון" עולות כל ההתיחסויות.... |לא| |upset|
100עכוז
mr dish
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי mr dish »

עומרי - כפי שכתבתי (פעמיים. |biglaugh| ..) אם אין לך את הפיד המקורי של הצלחת המיוחדת הזו - עלינו לנסות עם כמה וכמה פידים כדי להשוות תוצאות....וזה עלול לעלות לך בכשבוע מלון 5 כוכבים... |rof| עדיף שתיפנה לזה שסיפק לך את הצלחת או ליצרן עצמו!!!
100עכוז
hulday
תותח על
תותח על

שליחה על ידי hulday »

אני אפנה, אבל אם לא יהיה לא, ניתן להביא כמה פידים, ולנסות קצת ????
שלח תגובה