1.
הקליטה די טובה (איזור כרמיאל) עם אנטנה פנימית פשוטה וקטנה המסופקת עם המקלט, אם כי לוקח קצת זמן למצוא את הנקודה המיטבית. בכל אופן קיימת רגישות קליטה שמושפעת מתזוזה של הכבל המחובר אליה, או של אנשים בקרבתה. אני מקווה שכשיגיע התאריך הרישמי של תחילת השידורים, עוצמת השידור תגבר, והתופעות הללו יופחתו. בכל מקרה אני משער לי שחיבור לאנטנה טובה יותר או אנטנה חיצונית תפתור את הבעיות הללו.
2.
ניתן לקלוט ערוצים במלואם (תמונה ושמע) בעזרת התוכנה המסופקת עמו (Blaze Video HDTV Player 6.0 - גרסה אחרונה שהורדה מאתר היצרן כפי שהומלץ כאן בפורום), וגם עם הנגן VLC. שני התוכנות הללו מפענחות בעצמן את הקול והתמונה המקודדים בשידורים (H.264 לוידאו ו-HE-AAC V2 לשמע), ולכן לא נדרשת התקנה נפרדת של הקודקים הללו.
תוכנת ה-VLC לא הכי נוחה לעבודה (מעבר בין ערוצים או הגדרות הקלטה ע"פ ערוצים), אבל כן ניתן להקליט את כל הערוצים בו זמנית. מאידך יש בה באגים: באג מאוד מעצבן שמביא מדי פעם לקריסתה בזמן קליטה גרועה. יש באג נוסף שלא מאפשר שמירה של ערוץ 2 משום מה זה תמיד נפתח בערוץ 10. גם הגדרות תצוגה (deinterlaced למשל) לא נשמרות.
ה-Blaze Video אמנם נותן אפשרויות הקלטה נוחות יותר ומעבר נוח בין ערוצים, אבל גם לו יש באגים שבאים לידי ביטוי בוידאו מקרטע שנגרם לאחר הפרעות קליטה קשות (גם אחרי שהקליטה חוזרת למיטבה, הקיטוע נשאר).
3.
לגבי עבודה עם תוכנות אחרות, רציתי לראות איך יהיה לעבוד איתן, בעיקר כיוון ששתי התוכנות הנ"ל אינן גמישות ונוחות דיין (לפי דעתי) בכל מה שקשור להקלטות שידורים, Time Shifting וכו'.
אלו התוכנות שניסיתי:
Windows Media Center - לא מאפשר להגדיר את המקלט ואת התדר באופן ידני. הוא אמנם ביצע סריקה לגילוי התחנות (כנראה שכן זיהה את המקלט עצמו), אבל לא גילה את התחנות.
DVB Dream - לא הצלחתי להגדיר את המקלט שיצליח לקלוט.
GB-PVR ו-ProgDVB - בשתי התוכנות הללו הצלחתי להגדיר את הממיר שיקלוט את השידורים, אולם לצערי נתקלתי בבעיית קודקים.
שתי תוכנות אלה נסמכות על קודקים חיצוניים, ולכן שידרגתי את חבילת הקודקים שלי, חבילת ffdshow, לגרסת הבטא האחרונה.
שתי התוכנות לא עבדו עם מפענח ה-H.264 של ffdshow, ורק לאחר התקנת CoreAVC התקבלה התמונה. אולם חמור מכך, הם לא עבדו עם מפענח ה-HE-AAC V2 של ה-ffdshow (שלא ממש ברור אם הוא תומך, למרות שהוא משתמש בספריית FAAD2 לפיענוח AAC, שיודעת גם לפענח את HE-AAC V2), אבל גם לא עם הקודק היחיד שמצאתי ל-Windows לפיענוח פורמט זה (כאן).
הדבר מאוד מאכזב כי ProgDVB נראית תוכנה מעניינת שכנראה מאפשרת הקלטה בו זמנית של כל התחנות, וגם צפייה בו זמנית בכל הערוצים יחד כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת.
4.
תופעה מוזרה שבה נתקלתי היא ההבדל במידת ההפרעות המופיעות בתמונה בזמן הפרעות קליטה.
על-פניו נראה שהפיענוח של התמונה ע"י VLC נעשה בצורה שרגישה פחות להפרעות קליטה, וישנה חזרה מהירה לתמונה נקייה לאחר שהקליטה חוזרת לתקינות. לעומת זאת בתוכנת ה-Blaze Video וגם בתוכנות הנסמכות על CoreAVC, כל הפרעת קליטה קטנה, מלווה ברעשים מאוד חזקים בתמונה, עם זמן ארוך עד לחזרה לתמונה נקייה.
תופעה שנייה מוזרה ששמתי לב אליה בכל התוכנות היא שעבודה במסך מלא מביאה ליותר הפרעות בתמונה מאשר בחלון קטן, מה שמעלה תהיות בקשר לצורה בה מועבר ה-stream לפיענוח וכיצד הוא מבוצע (זה לא עניין של CPU למי שתוהה כיוון שהוא עמד על כ-25% בזמן הבדיקה). ניתן לבדוק זאת ב-VLC ע"י לחיצה Ctrl+I ובחירה ב-statistics, שם ניתן לראות עליה משמעותית בנתוני ה-Corrupted וה-Lost frames/buffers כל פעם במעבר למסך מלא.
5.
איכות התמונה טובה בהרבה יחסית לתמונה בשידור האנלוגי, אך נראה שקצת פחותה במיטבה מאיכותם בלווין (או שנדמה לי...

שורה התחתונה, טוב שהשידורים הדיגיטליים הגיעו גם לישראל. אני מקווה שככל שיעבור הזמן הבעיות המוזכרות כאן, הן מבחינת עוצמות השידור, והן מבחינת הבעיות בתוכנות ובקודקים, תפתרנה.
oreach