רשמים מקליטת השידורים הדיגיטליים במחשב

בחודש אוגוסט 2009 מדינת ישראל התחילה בשידורים דיגטליים קרקעיים. כל מה שרצית לדעת ולשאול
oreach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי oreach »

שלשום הגיע אלי המשלוח עם מקלט ה-USB DVB-T שהזמנתי מ-DealExtreme (כאן), וכמו שהבטחתי, ולאחר מספר משחקים ונסיונות עם הצעצוע החדש, אלו הרשמים שלי:

1.
הקליטה די טובה (איזור כרמיאל) עם אנטנה פנימית פשוטה וקטנה המסופקת עם המקלט, אם כי לוקח קצת זמן למצוא את הנקודה המיטבית. בכל אופן קיימת רגישות קליטה שמושפעת מתזוזה של הכבל המחובר אליה, או של אנשים בקרבתה. אני מקווה שכשיגיע התאריך הרישמי של תחילת השידורים, עוצמת השידור תגבר, והתופעות הללו יופחתו. בכל מקרה אני משער לי שחיבור לאנטנה טובה יותר או אנטנה חיצונית תפתור את הבעיות הללו.

2.
ניתן לקלוט ערוצים במלואם (תמונה ושמע) בעזרת התוכנה המסופקת עמו (Blaze Video HDTV Player 6.0 - גרסה אחרונה שהורדה מאתר היצרן כפי שהומלץ כאן בפורום), וגם עם הנגן VLC. שני התוכנות הללו מפענחות בעצמן את הקול והתמונה המקודדים בשידורים (H.264 לוידאו ו-HE-AAC V2 לשמע), ולכן לא נדרשת התקנה נפרדת של הקודקים הללו.
תוכנת ה-VLC לא הכי נוחה לעבודה (מעבר בין ערוצים או הגדרות הקלטה ע"פ ערוצים), אבל כן ניתן להקליט את כל הערוצים בו זמנית. מאידך יש בה באגים: באג מאוד מעצבן שמביא מדי פעם לקריסתה בזמן קליטה גרועה. יש באג נוסף שלא מאפשר שמירה של ערוץ 2 משום מה זה תמיד נפתח בערוץ 10. גם הגדרות תצוגה (deinterlaced למשל) לא נשמרות.
ה-Blaze Video אמנם נותן אפשרויות הקלטה נוחות יותר ומעבר נוח בין ערוצים, אבל גם לו יש באגים שבאים לידי ביטוי בוידאו מקרטע שנגרם לאחר הפרעות קליטה קשות (גם אחרי שהקליטה חוזרת למיטבה, הקיטוע נשאר).

3.
לגבי עבודה עם תוכנות אחרות, רציתי לראות איך יהיה לעבוד איתן, בעיקר כיוון ששתי התוכנות הנ"ל אינן גמישות ונוחות דיין (לפי דעתי) בכל מה שקשור להקלטות שידורים, Time Shifting וכו'.
אלו התוכנות שניסיתי:
Windows Media Center - לא מאפשר להגדיר את המקלט ואת התדר באופן ידני. הוא אמנם ביצע סריקה לגילוי התחנות (כנראה שכן זיהה את המקלט עצמו), אבל לא גילה את התחנות.
DVB Dream - לא הצלחתי להגדיר את המקלט שיצליח לקלוט.
GB-PVR ו-ProgDVB - בשתי התוכנות הללו הצלחתי להגדיר את הממיר שיקלוט את השידורים, אולם לצערי נתקלתי בבעיית קודקים.
שתי תוכנות אלה נסמכות על קודקים חיצוניים, ולכן שידרגתי את חבילת הקודקים שלי, חבילת ffdshow, לגרסת הבטא האחרונה.
שתי התוכנות לא עבדו עם מפענח ה-H.264 של ffdshow, ורק לאחר התקנת CoreAVC התקבלה התמונה. אולם חמור מכך, הם לא עבדו עם מפענח ה-HE-AAC V2 של ה-ffdshow (שלא ממש ברור אם הוא תומך, למרות שהוא משתמש בספריית FAAD2 לפיענוח AAC, שיודעת גם לפענח את HE-AAC V2), אבל גם לא עם הקודק היחיד שמצאתי ל-Windows לפיענוח פורמט זה (כאן).

הדבר מאוד מאכזב כי ProgDVB נראית תוכנה מעניינת שכנראה מאפשרת הקלטה בו זמנית של כל התחנות, וגם צפייה בו זמנית בכל הערוצים יחד כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת.

4.
תופעה מוזרה שבה נתקלתי היא ההבדל במידת ההפרעות המופיעות בתמונה בזמן הפרעות קליטה.
על-פניו נראה שהפיענוח של התמונה ע"י VLC נעשה בצורה שרגישה פחות להפרעות קליטה, וישנה חזרה מהירה לתמונה נקייה לאחר שהקליטה חוזרת לתקינות. לעומת זאת בתוכנת ה-Blaze Video וגם בתוכנות הנסמכות על CoreAVC, כל הפרעת קליטה קטנה, מלווה ברעשים מאוד חזקים בתמונה, עם זמן ארוך עד לחזרה לתמונה נקייה.
תופעה שנייה מוזרה ששמתי לב אליה בכל התוכנות היא שעבודה במסך מלא מביאה ליותר הפרעות בתמונה מאשר בחלון קטן, מה שמעלה תהיות בקשר לצורה בה מועבר ה-stream לפיענוח וכיצד הוא מבוצע (זה לא עניין של CPU למי שתוהה כיוון שהוא עמד על כ-25% בזמן הבדיקה). ניתן לבדוק זאת ב-VLC ע"י לחיצה Ctrl+I ובחירה ב-statistics, שם ניתן לראות עליה משמעותית בנתוני ה-Corrupted וה-Lost frames/buffers כל פעם במעבר למסך מלא.

5.
איכות התמונה טובה בהרבה יחסית לתמונה בשידור האנלוגי, אך נראה שקצת פחותה במיטבה מאיכותם בלווין (או שנדמה לי...:)). בכל אופן, סך כל רוחב הפס של כל חמשת הערוצים יחד הוא כ-10Mb/s מה שאומר כ-2Mb/s לערוץ.

שורה התחתונה, טוב שהשידורים הדיגיטליים הגיעו גם לישראל. אני מקווה שככל שיעבור הזמן הבעיות המוזכרות כאן, הן מבחינת עוצמות השידור, והן מבחינת הבעיות בתוכנות ובקודקים, תפתרנה.

oreach
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
Rittberg
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Rittberg »

ברכות ותודה עבור סקירתך המושקעת.
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

כל הכבוד על ההשקעה
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
סמל אישי של משתמש
מתי
תותח על
תותח על

שליחה על ידי מתי »

יפה מאוד .כל הכבוד ל הסיקור . [כפיים] .

גם אני רוצה לקנות כזה . יש מישהו שיודע או ראה אם מוכרים כבר פה בארץ כזה USB ? .

תודה
יש לי צלחת 1.8 מטר ממונעת עם מגנום 250 CIP . אפקס 800 עם שיתוף . שמחובר לעמוס , להוטבירד , eutelsat w2 , ונילסאט ובנוסף ליציאה של המגנום וכשהמגנום מכובה אני מקבל ממנו את אותו לוין שהצלחת הממונעת שלי עומדת עליו. בחדר השינה OPENBOX 800.

מספר עובדות בזמן אמת:
1. אתה גולש עכשיו באינטרנט.
2. אתה גולש בפורום הלווינים הישראלי.
3. אתה קורא את החתימה שלי כרגע.
5. לא שמת לב שלא היה 4.
6. כרגע בדקת את זה.
7. אתה מחייך חיוך קטן ואולי אפילו מגחך עכשיו.
הוסיפו את זה לחתימתכם כדי לעזור לאנשים לצחוק.
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
סמל אישי של משתמש
מתי
תותח על
תותח על

שליחה על ידי מתי »

תודה . אחרי שכתבתי את התגובה עשיתי סריקה באתרי מכירות וגם מצאתי שכבר התחילו למכור את זה פה . אבל מה זה יקר בינתיים זה של ה 199 ש"ח הוא עוד הכי זול יש ב 300 ש"ח גם ראיתי . בחו"ל זה $ 20 בערך 80 - 100 ש"ח אני ימתין קצת זה עוד ירד .
יש לי צלחת 1.8 מטר ממונעת עם מגנום 250 CIP . אפקס 800 עם שיתוף . שמחובר לעמוס , להוטבירד , eutelsat w2 , ונילסאט ובנוסף ליציאה של המגנום וכשהמגנום מכובה אני מקבל ממנו את אותו לוין שהצלחת הממונעת שלי עומדת עליו. בחדר השינה OPENBOX 800.

מספר עובדות בזמן אמת:
1. אתה גולש עכשיו באינטרנט.
2. אתה גולש בפורום הלווינים הישראלי.
3. אתה קורא את החתימה שלי כרגע.
5. לא שמת לב שלא היה 4.
6. כרגע בדקת את זה.
7. אתה מחייך חיוך קטן ואולי אפילו מגחך עכשיו.
הוסיפו את זה לחתימתכם כדי לעזור לאנשים לצחוק.
oreach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי oreach »

תודה לכל המגיבים :)

אתם מוזמנים לשלוח גם הערות משלכם למה שכתוב.
אם יש לכם פתרונות לחלק מהבעיות שהועלו, או תובנות לגביהן אתם אפילו יותר ממוזמנים.

שוב תודה לכולם,
oreach
avivi_r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי avivi_r »

יש שם 2 ערוצים מיותרים -99 ו33, עדיף שיורידו אותם וכך יגדל רוחב הפס.
rams2
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי rams2 »

האם צריך להתקין במחשב גם כרטיס טלויזיה ?

תודה
sathack
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sathack »

בקשר לערוצים מיותרים - 99 (כנסת ) די מעניין ולא כדאי להוריד, כי בחודש הבא ערוץ 10 ירד מעצמו...
oreach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי oreach »

rams2 @ 19/7/2009, 11:11 כתב: האם צריך להתקין במחשב גם כרטיס טלויזיה ?
לא צריך, מקלט ה-USB מתפקד בעצם כ"כרטיס הטלוויזיה".
sbhod
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי sbhod »

אני משתמש ב-usb של KWorld
VS-DVBT 380U

http://global.kworld-global.com/main/pr ... &prodid=71

משתמש בתוכנות VLC ותוכנת 6 BLAZE HDTV
בשתי התוכנות איכות התמונה והקול ממש מעולים.

הבעיה עם 6 BLAZE HDTV שהיא לא חינמית וצריך להרשם לאחר 14 ימים , בנוסף קשה למצא ברשת את קוד ההפעלה
oreach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי oreach »

אני לא יודע מה הגיע עם המקלט שלך, אבל עם שלי צורפה ה-Blaze TV בגירסה 4.5 עם רשיון. הרשיון גם התקבל בהתקנת הגרסה האחרונה שלהם - גרסה 6.0. מעניין לציין שעלות התוכנה ע"פ מה שרשום באתר שלהם הוא 50$ בעוד שעלות המקלט שלי (בצירוף התוכנה שלהם) היה רק כ-20$ :)...

לגבי איכות התמונה, אמרתי שנראה לי שהיא פחותה במעט מזו של השידור בלווין, אבל זה לא בטוח, כי המסך לא היה אותו מסך בו אני צופה בשידורים הלוויניים. רציתי להשוות את 2 התמונות על אותו המחשב זו לצד זו בו זמנית, ואז הייתי יודע בוודאות, אבל לצערי, היכן שאני משתמש בלווין, במעלות, לא הצלחתי לקלוט את השידורים הדיגיטליים, גם לא בחיבור אנטנה חיצונית (בהנחה שהיא מחוברת בכלל, לא יודע). דרך אגב, גם בנהריה לא הצלחתי לקלוט, וגם לא בבורסה ברמת גן. נקווה שעוצמת השידור תוגבר עם תחילת השידורים באופן רשמי.

בכל אופן צריך לזכור שכאשר אנו מדברים על השידורים הקרקעיים, אנו מדברים על קידוד H.264 שעל-מנת להביאו לאיכות תמונה דומה לזו של MPEG-2 נדרש רוחב פס קטן ב-50% (ואפילו קטן מזה), ולכן רוחב הפס המשודר של 2Mb/s שווה ערך ל-4Mb/s של השידור בלווין, מה שאומר שייתכן ובאמת אין הבדל גדול מדי בין שני השידורים, ואולי אפילו השידור הקרקעי עולה על זה של הלוויני.

לגבי הבעיות שתיארתי בסעיף 4 שמדברות על שיבושים בקליטה, הן נוגעות לשתי תופעות:
1. לגבי הפעמים שבהן עוצמת הקליטה יורדת מתחת לסף בו התמונה משתבשת, ואז ה-VLC חזר לתמונה נקייה מהר יותר מה-Blaze TV או עם נגנים אחרים עם ה-CoreAVC.
2. משום מה, ולא ברור לי למה, בכל התוכנות, מעבר למסך מלא מביא ליותר שיבושים בקליטה כאשר היא אינה מושלמת מראש... לא ברור לי מה גורם לתופעה, ואני מקווה שיש בינכם אנשי חומרה שיש להם אולי רעיונות לגבי הסיבה. לי זה נראה כאילו, וזו השערה בלבד, שהסטרים שמועבר מהדונגל מאיזו סיבה משתבש בדרך. אולי משהו שקשור להעברת הנתונים ע"ג פס ה-PCI - איזה צוואר בקבוק שנוצר במצב זה שמפריע לנתונים מהדונגל, אולי משהו שקשור לדרייברים של של לוח האם... אבל את זה אוכל לבדוק רק כשאהיה שוב בכרמיאל...

oreach
daniel771
תותח על
תותח על

שליחה על ידי daniel771 »

אחי על איזה ארץ ניסת לסרוק?
אצלי באיזור השרון, לא קולט כלום אף תחנה, הוא לא מוצא.

אולי תרחיב - על איזה מדינה החברים צריכים לסרוק בחיפוש? כי את ישראל עדיין לא שמו בתוכנה.

תודה לך.
oreach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי oreach »

לא סרקתי לפי מדינה מסויימת, ולמעשה לא סרקתי כלל. הגדרתי ידנית את אפיק שידור הספציפי - C29, או את התדר עצמו 538000kHz (הגדרות לצפון, במרכז - C26 ו-514000kHz).
daniel771
תותח על
תותח על

שליחה על ידי daniel771 »

לא ברור לי למה אין קליטה בשרון,
עם מחשב נייד, אני יוצא החוצה ולא נקלט אף תחנה.
או שבזק איתנים דפוקים, או שהיואס בי שלי דפוק.
oreach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי oreach »

לאחר בדיקות וחיפושים נוספים ישנם מספר עדכונים נוספים:

1.
נמצא קודק שאותו היה צריך על-מנת לפענח את קידוד השמע HE-AAC V2 שקיים בשידורים הדיגיטליים בתוכנות כגון ProgDVB ואחרות שאינן מגיעות עם מפענחים משלהן.
את הקודק ניתן להוריד מכאן:
http://blog.monogram.sk/janos/2009/03/0 ... oder-0960/
אליו הגעתי לאחר שקראתי שרשור של מישהו נוסף שביצע סקירה משלו על ההתנסות שלו עם הדונגל שלו (כאן).

שימו לב שצריך להתקין את הקובץ באופן ידני:
1. פותחים את ה-ZIP
2. מומלץ להעביר את הקובץ שהוצאתם ל-C:\Windows\System32 (במערכות 64 ביט ל-C:\Windows\SysWOW64 כי ב-System32 לא תוכלו לבצע את הרישום שבסעיף הבא).
3. לבצע רישום ע"י הרצת הפקודה ב-cmd (ב-vista יש להריץ את ה-cmd כ-Administrator) הבאה:
regsvr32 C:\Windows\System32\mmaacd.ax
(אם שמתם את הקובץ בספרייה אחרת מה-System32 כמובן יש לשנות בהתאם.)

2.
לגבי הבעיות של ירידת האיכות בזמן מעבר למסך מלא.
כנראה שבאמת קיימים צווארי בקבוק מסיבות כאלו ואחרות שמביאות לכך שכביכול "איכות הקליטה יורדת". למעשה מה שקורה הוא שהסטרים שמועבר מה-USB נתקל במכשולים מסויימים בדרך שמונעים ממנו לעבור חלק. את בדיקת איכויות הסטרים ביצעתי בעזרת ProgDVB שנותנת משוב לגבי איכות הסטרים (מסומן ב-Q).
ישנם מספר פתרונות שניסיתי ששיפרו את המצב:
מערכת ההפעלה שעליה עשיתי את הנסיונות עליהם דיווחתי בסקירה הראשונה הייתה Vista. גיליתי שבמעבר ל-XP יש פחות ירידה באיכות הסטרים.
לאחר התקנת הדרייברים של ערכת השבבים של לוח-האם, חל שיפור ניכר באיכות הסטרים, בעיקר ב-XP.
אבל הדבר שעזר יותר מכל היה העברת המקלט מהחיבור שעל הפאנל הקדמי של המחשב, ישירות לאחד ה-USB-ים שמאחורה שמחוברים ישירות ללוח האם. כנראה שחיבור ישיר שכזה עוקף חלק מהמכשולים ותחנות נוספות שבדרך, מה שמביא לפחות קילקולים בסטרים.

oreach
Kobi B
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Kobi B »

avivi_r @ 19/7/2009, 04:34 כתב: יש שם 2 ערוצים מיותרים -99 ו33, עדיף שיורידו אותם וכך יגדל רוחב הפס.
אל תדאג בקרוב ערוץ10 יסגר אז יהיה לך המון רוחב פס :P
VISONET 9510
30W,13E,19E,39E,42E,7E,4W,9E
סמל אישי של משתמש
ahgi
תותח על
תותח על
Has thanked: 32 פעמים
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי ahgi »

ערוץ 10 לא יסגר הוא יוצא למכרז נוסף
מילה טובה לא עולה כסף
sathack
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sathack »

אצלי יש בעיה עם VLC - מאפשר לראות רק ערוץ 2 !
כאשר מנסים לחליף ערוץ - התמונה קופאת ואינה חוזרת כלל.
blaze 6 מצליח לפתוח את כל הערוצים מהר מאוד.

אגב- אני משתמש בדונגל שקניתי עוד ב- 2005, כאשר היו שידורי ניסיון של mpeg2.
מה שאומר שמה שחשוב זה התוכנה והקודקים.
שלח תגובה