שאלה של מתחיל - starsports
-
ניר
- חבר פורום

שאלה של מתחיל - starsports
שלום לכולם,
אני חדש לגמרי בעולם הלווינים, למעשה עדיין לא התחלתי.
אני חובב נלהב של ספורט, וכל העניין מתחיל ונגמר בזה שאני רוצה לראות שידורי פורמולה אחת בשידור חי - אבל עם קריינות אנגלית, ולא גרמנית כמו ב RTL.
קיים ערוץ המשדר באנגלית את המרוצים, והוא נקרא star sports asia. בעבר הוא נקלט בארץ דרך חברות הכבלים.
ערכתי חיפוש באתר טל - חץ , ומצאתי שניתן לקלוט את הערוץ בארץ. אך הוא מקודד ב videoguard , או ב "clear" ( לא ברור לי אם clear אומר שהוא לא מקודד..). בכל אופן , הבנתי שאני זקוק לצלחת בקוטר 180, וברור שגם לשאר הציוד , עליו אני יודע כמעט כלום.
שאלותי:
האם ניתן בכלל לקלוט את השידור בהתחשב בהצפנה ? מישהו צופה בערוץ ?
האם אזדקק לציוד ספציפי ( ממיר כלשהו ?)
נניח שמדובר על צלחת ללא מנוע - האם אוכל לקלוט שידורים נוספים ? איזה ?
כמה כל העסק צריך לעלות לי ?
תודה מראש,
ניר.
אני חדש לגמרי בעולם הלווינים, למעשה עדיין לא התחלתי.
אני חובב נלהב של ספורט, וכל העניין מתחיל ונגמר בזה שאני רוצה לראות שידורי פורמולה אחת בשידור חי - אבל עם קריינות אנגלית, ולא גרמנית כמו ב RTL.
קיים ערוץ המשדר באנגלית את המרוצים, והוא נקרא star sports asia. בעבר הוא נקלט בארץ דרך חברות הכבלים.
ערכתי חיפוש באתר טל - חץ , ומצאתי שניתן לקלוט את הערוץ בארץ. אך הוא מקודד ב videoguard , או ב "clear" ( לא ברור לי אם clear אומר שהוא לא מקודד..). בכל אופן , הבנתי שאני זקוק לצלחת בקוטר 180, וברור שגם לשאר הציוד , עליו אני יודע כמעט כלום.
שאלותי:
האם ניתן בכלל לקלוט את השידור בהתחשב בהצפנה ? מישהו צופה בערוץ ?
האם אזדקק לציוד ספציפי ( ממיר כלשהו ?)
נניח שמדובר על צלחת ללא מנוע - האם אוכל לקלוט שידורים נוספים ? איזה ?
כמה כל העסק צריך לעלות לי ?
תודה מראש,
ניר.
לא ניתן לפצח קידוד Videoguard של NDS אותה שיטה של YES .
מבדיקה שעשיתי בלינגסאט
ניתן לקבל את star sports asia ב Clear - כלומר ב- FTA ללא קידוד .
מלויין Asiasat 3S at 105.5°E
3920 H
SR 26850
FEC 7/8
צריך צלחת 1.80 מ' עם LNB ל C BAND וממיר דיגיטלי FTA ,
המידע הנ"ל הוא מהלינגסאט כדאי שתבדוק עם מישהו שקולט את זה לפני שאתה רץ להוציא כסף על צלחת וציוד .
לעיונך אתר הלינגסאט עם הדף הספציפי :
http://www.lyngsat.com/packages/startv.html
ודף המידע עם כל הלויינים בעולם שמשדרים את הערוץ הזה :
http://www.sat-address.com/ss/STAR-Sports-Asia.html
בהצלחה
![[מנגן] [מנגן]](./images/smilies/488.gif)
מבדיקה שעשיתי בלינגסאט
ניתן לקבל את star sports asia ב Clear - כלומר ב- FTA ללא קידוד .
מלויין Asiasat 3S at 105.5°E
3920 H
SR 26850
FEC 7/8
צריך צלחת 1.80 מ' עם LNB ל C BAND וממיר דיגיטלי FTA ,
המידע הנ"ל הוא מהלינגסאט כדאי שתבדוק עם מישהו שקולט את זה לפני שאתה רץ להוציא כסף על צלחת וציוד .
לעיונך אתר הלינגסאט עם הדף הספציפי :
http://www.lyngsat.com/packages/startv.html
ודף המידע עם כל הלויינים בעולם שמשדרים את הערוץ הזה :
http://www.sat-address.com/ss/STAR-Sports-Asia.html
בהצלחה
![[מנגן] [מנגן]](./images/smilies/488.gif)
-
ניר
- חבר פורום

-
Raviv
- תותח על

ניר, בשביל ערוץ אחד ההוצאה (והזמן, והמאמץ) לא יהיו שווים (מדובר על מינימום 1500 שח לדעתי). הדרך היחידה "להצדיק" השקעה היא לשים צלחת ממונעת וללמוד את הנושא (וגם אז אני לא בטוח שצלחת לC כדאית). ודרך אגב, יש המון שידורים של פורמולה1 ואחרים במה שנקרא "פיד" (שידור לתחנות) עם קריינות באנגלית או ללא קריינות בכלל.
-
ניר
- חבר פורום

רביב,
כמובן שאני מתכוון להכנס בצורה מעמיקה יותר לעניין הלווינים, אבל כמו שאתה מבין לבד - הענייין של העלויות משחק תפקיד חשוב. הוצאה חד פעמית של 1500 שקל עוד סבירה בעיני, אבל כמה תעלה לי צלחת ממונעת ? כמה כל העסק הזה אמין (המנוע) ?
אני לא מצליח למצוא בשום מקום בפורום מידע ברור לשאלות שמטרידות מתחיל. זה לא שאין לי רצון ללמוד - בעברי עבדתי בחברה שעסקה בטלוויזיה דיגיטלית ואני יודע בדיוק מה זה PID , ES , TS ועוד הרבה דברים אחרים על דחיסת וידאו. אבל איך יוצאים מכל התסבוכת הזאת של הממירים ושיטות ההצפנה ? איזה ממיר מומלץ ? יש רשימה של ממירים עם יתרונות וחסרונות ?
מה קורה עם צלחת בלי מנוע ? זה פיל לבן ? יש אנשים עם צלחות לא ממונעות כאן או שכולם ממונעים ?
כמובן שאני מתכוון להכנס בצורה מעמיקה יותר לעניין הלווינים, אבל כמו שאתה מבין לבד - הענייין של העלויות משחק תפקיד חשוב. הוצאה חד פעמית של 1500 שקל עוד סבירה בעיני, אבל כמה תעלה לי צלחת ממונעת ? כמה כל העסק הזה אמין (המנוע) ?
אני לא מצליח למצוא בשום מקום בפורום מידע ברור לשאלות שמטרידות מתחיל. זה לא שאין לי רצון ללמוד - בעברי עבדתי בחברה שעסקה בטלוויזיה דיגיטלית ואני יודע בדיוק מה זה PID , ES , TS ועוד הרבה דברים אחרים על דחיסת וידאו. אבל איך יוצאים מכל התסבוכת הזאת של הממירים ושיטות ההצפנה ? איזה ממיר מומלץ ? יש רשימה של ממירים עם יתרונות וחסרונות ?
מה קורה עם צלחת בלי מנוע ? זה פיל לבן ? יש אנשים עם צלחות לא ממונעות כאן או שכולם ממונעים ?
-
mr dish
- תותח על

- יצירת קשר:
ניר, לאחר שקיבלת תשובה ממצה מגיל לגבי צלחת קבועה, ולאחר שגילית עניין בתחביב הזה, למרות שאתה "ירוק" לגמרי בידיעותך...הרשה לי להרחיב מעט: אף מתקין מקצועי לא יתקין לך צלחת 180 וממיר במחיר של 1500 שקל....בכ"ז...המתקין חי על קצת יותר מאויר....אם תשתכנע שאתה אכן רוצה להכנס לתחום הזה (ולהתחיל להנות ממאות רבות מאד של ערוצים) הרי שצלחת 180 מתנייעת, עם התקנה מקצועית ומדוייקת יהוו את החומרה הראויה לכך! אין כל רתיעה ממערכת ממונעת - במידה ומקפידים על שימוש נכון בחלקים טובים ואיכותיים, ומעל לכל - ההתקנה!!! ישנם מתי מעט מתקינים בארץ היודעים (!!!) להתקין כראוי מערכת כזו, שמחירה כ-5000 שקל, אבל במידה ומתקין כזה אכן עבד אצלך - היה שקט....המערכת תספק לך הנאה מרובה וממושכת! ישנם כאן מספיק חברים שיעידו על כך....לפני לא הרבה מידיי זמן הם היו בנעליך...והיום הם יכולים לתת לך הרבה מאד מידע על כל התהליך, כולל איך באמת לבחור את המתקין הנכון... בהצלחה. 
100עכוז
-
ניר
- חבר פורום

mr dish,
תודה רבה על המידע הנוסף. נטיות ליבי הן באמת לצלחת ממונעת. יהיה לי קשה להוצא על זה 5000 שקל. האישה, אתה יודע ..
אגב, קיבלתי הצעה לצלחת 180 נייחת ב 2400 שקל, כך שלא ציפתי למצוא אותה ב 1500..
לגבי מתקינים - יש מישהו שאתה יכול להמליץ עליו ?
שאלה נוספת -
הדיל הזה
http://manager.wallashops.co.il/shopmin ... efault.asp
כדאי ?
תודה רבה על המידע הנוסף. נטיות ליבי הן באמת לצלחת ממונעת. יהיה לי קשה להוצא על זה 5000 שקל. האישה, אתה יודע ..
אגב, קיבלתי הצעה לצלחת 180 נייחת ב 2400 שקל, כך שלא ציפתי למצוא אותה ב 1500..
לגבי מתקינים - יש מישהו שאתה יכול להמליץ עליו ?
שאלה נוספת -
הדיל הזה
http://manager.wallashops.co.il/shopmin ... efault.asp
כדאי ?
- oriel
- תותח על

-
Raviv
- תותח על

נקבתי במחיר של 1500 שח מינימלי, עם זאת-
1. אני לא מתמצא במחיר צלחות בארץ. מה שכן, ראיתי שיש צלחות זולות בכ400 עד 1000 שח, שהן הכי פופולריות (אישית הייתי הולך על משהו יותר איכותי).
2. לעניין הבדלים בין צלחות: יש פריים פוקוס ויש אופסט, יש פח ויש אלומיניום ויש פיברגלס או חומר מרוכב אחר, יש עם שם יצרן מוכר ויש אנונימי (תערוך חיפוש בפורום).
3. אם באמת בא לך ללמוד, מה דרך יותר טובה מלקרוא ואח"כ לנסות לבד? הנה לדוגמא אוריאל, שלמרות שהוא אוהב לשאול לפעמים שאלות במקום לקרוא ולחפש, הצליח להתקין לבד צלחת, לכוון אותה, להוסיף LNB (הראש שקולט את הסיגנל), לברר ולרכוש ממיר (או שניים?) ולהוסיף לו פטש (תוכנה) שפותחת ערוצים ועוד [באמת כל הכבוד לו!]. ולפי השאלה שלו, יתכן ויציע לך עזרה...
4. צלחת קבועה אינה פיל לבן אם אתה מכוון אותה ללויין שמציע לך מה שאתה מחפש. עם זאת, רוב החובבנים "פותחים עיניים" ומרכיבים צלחת (או צלחות נוספות) לפני שעוברים לממונעת.
5. יש הרבה חומר על ממירים בפורום: תערוך חיפוש.
6. אחרי שתקרא ותרחיב מעט את הידע יתכן שתוכל לענות לעצמך בנוגע ל"דיל"
1. אני לא מתמצא במחיר צלחות בארץ. מה שכן, ראיתי שיש צלחות זולות בכ400 עד 1000 שח, שהן הכי פופולריות (אישית הייתי הולך על משהו יותר איכותי).
2. לעניין הבדלים בין צלחות: יש פריים פוקוס ויש אופסט, יש פח ויש אלומיניום ויש פיברגלס או חומר מרוכב אחר, יש עם שם יצרן מוכר ויש אנונימי (תערוך חיפוש בפורום).
3. אם באמת בא לך ללמוד, מה דרך יותר טובה מלקרוא ואח"כ לנסות לבד? הנה לדוגמא אוריאל, שלמרות שהוא אוהב לשאול לפעמים שאלות במקום לקרוא ולחפש, הצליח להתקין לבד צלחת, לכוון אותה, להוסיף LNB (הראש שקולט את הסיגנל), לברר ולרכוש ממיר (או שניים?) ולהוסיף לו פטש (תוכנה) שפותחת ערוצים ועוד [באמת כל הכבוד לו!]. ולפי השאלה שלו, יתכן ויציע לך עזרה...
4. צלחת קבועה אינה פיל לבן אם אתה מכוון אותה ללויין שמציע לך מה שאתה מחפש. עם זאת, רוב החובבנים "פותחים עיניים" ומרכיבים צלחת (או צלחות נוספות) לפני שעוברים לממונעת.
5. יש הרבה חומר על ממירים בפורום: תערוך חיפוש.
6. אחרי שתקרא ותרחיב מעט את הידע יתכן שתוכל לענות לעצמך בנוגע ל"דיל"
-
ניר
- חבר פורום

- oriel
- תותח על

- oriel
- תותח על

-
Raviv
- תותח על

-
רמי.א
- תותח על

-
mr dish
- תותח על

- יצירת קשר:
רמי - איזה לויין אינו נמצא על "קשת " הלויינים העולמית? שנדע גם אנחנו....כעקרון!!!!!- אם ההתקנה של הממונעת נעשתה "לפי הספר", באיכות המקסימלית, אין כל גריעה בטיב הקליטה, ביחס לצלחת "עומדת"!!!! די נמאס לי לכתוב זאת שוב ושוב....ניתן לקבל מעקב מלא של הצלחת , מאופק לאופק, אך צריכים להביא בחשבון שמעטים הם המתקינים המאפשרים תוצאה כזו וכי עלות התקנה כזו לא יתחרה אף פעם בהצעות הזולות המציפות את שוק ההתקנות שלנו!!! רק כדי להצביע על ההבדלים - יכולים להעיד כאן חברים שהזמינו טכנאי מקצועי כדי לשפר את כיווני הצלחת שלהם. אני מקווה שעד סוף הקייץ הזה גם חברנו "היווני" מלוטרקי יוכל להעיד על חשיבות ה"פיניש" שמסוגל "לחלוב" מהצלחת את אותו ה-db האחרון, שעושה את כל ההבדל..........

100עכוז
-
hulday
- תותח על

-
איל
- חבר פורום

- oriel
- תותח על

-
רמי.א
- תותח על