שאלה בנושא AC-3 DOLBY DIGITAL
שאלה בנושא AC-3 DOLBY DIGITAL
הערוץ היחידי שמשדר בדולבי דיגיטל בהוט בירד הוא TVN מפולניה .
למישהוא יש מושג למה לא מקבלים סאונד במצב דולבי רק בפס קול סטריאו רגיל ?
למרות שהמקלט מפעיל את האינדיקטור של הדולבי לא מקבלים סאונד וגם זה לא מפעיל לי את הרסיבר במצב סראונד דולבי AC-3 .
כמו כן האם מצאתם ערוצים נוספים ב FTA בהוט בירד שמשדרים בדולבי ?? :?:
למישהוא יש מושג למה לא מקבלים סאונד במצב דולבי רק בפס קול סטריאו רגיל ?
למרות שהמקלט מפעיל את האינדיקטור של הדולבי לא מקבלים סאונד וגם זה לא מפעיל לי את הרסיבר במצב סראונד דולבי AC-3 .
כמו כן האם מצאתם ערוצים נוספים ב FTA בהוט בירד שמשדרים בדולבי ?? :?:
-
gil
- חבר פורום

-
lorry
- אחלה חבר

- יצירת קשר:
-
mr dish
- תותח על

- יצירת קשר:
-
מונטגומרי ברנז
- חבר ותיק

אני חיברתי בזמנו את המקלט שלי (אקוסטאר) לרסיבר באמצעות היציאה הדיגיטלית (קואקסלית או אופטית, רק דרכם זה יעבוד...). זה עבד בלי שום בעיות. שים לב, בדר"כ ברוב הרסיברים יש כניסת אודיו דיגיטלית רק לערוץ ה"די וי די", יתכן שאתה צריך לבצע את החיבורים לשם. כמו כן, כדאי שתבדוק בהגדרות המקלט שלך, האם היציאה הדיגיטלית מופעלת. אם היא לא, תפעיל...
תודה לכולם
1. אני מעוניין בערוצי דולבי רק בהוט בירד .....אין לי אסטרה בבית
2. יש לי 2 מקלטים - HUMAX F-1-5000 ו- מגנום 7400 ,
3. אני מחובר לרסיבר עם כבל פייבר אופטי .
4. ברסיבר שלי ( SONY ) יש כניסות אופטיות לכל המצבים גם CD גם LINE גם DVD וכו'
5.האם יתכן שהרסיבר מזהה את ה AC-3 רק במצב DVD ????
האמת שלא ניסיתי לחבר במקום ה DVD כי זה פשוט לא יתן לי כלום ואני לא מוכן כל פעם להכניס ידיים מאחור ולהחליף כבלים .
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית .
מונטגומרי - האם חיברת לכניסת ה DVD ברסיבר שלך או לכל כניסה אחרת ?
תודה לכולם
1. אני מעוניין בערוצי דולבי רק בהוט בירד .....אין לי אסטרה בבית
2. יש לי 2 מקלטים - HUMAX F-1-5000 ו- מגנום 7400 ,
3. אני מחובר לרסיבר עם כבל פייבר אופטי .
4. ברסיבר שלי ( SONY ) יש כניסות אופטיות לכל המצבים גם CD גם LINE גם DVD וכו'
5.האם יתכן שהרסיבר מזהה את ה AC-3 רק במצב DVD ????
האמת שלא ניסיתי לחבר במקום ה DVD כי זה פשוט לא יתן לי כלום ואני לא מוכן כל פעם להכניס ידיים מאחור ולהחליף כבלים .
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית .
מונטגומרי - האם חיברת לכניסת ה DVD ברסיבר שלך או לכל כניסה אחרת ?
תודה לכולם
-
מונטגומרי ברנז
- חבר ותיק

אני חיברתי לכניסת הדי וי די ברסיבר. זו היתה הכניסה הדיגיטלית היחידה ברסיבר שלי (גם כן סוני...).
אתה צריך לבדוק האם הרסיבר שלך יודע בוודאות לפענח AC3. יש רסיברים שאין בהם מפענח, והם מקבלים את הערוצים באופן מופרד, כל אחד בפני עצמו, בחיבור ישיר מהדי וי די. אם הרסיבר יודע לפענח AC3, יכול מאד להיות שרק כניסת הדי וי די יודעת להתמודד עם זה. זה שווה נסיון.
אתה צריך לבדוק האם הרסיבר שלך יודע בוודאות לפענח AC3. יש רסיברים שאין בהם מפענח, והם מקבלים את הערוצים באופן מופרד, כל אחד בפני עצמו, בחיבור ישיר מהדי וי די. אם הרסיבר יודע לפענח AC3, יכול מאד להיות שרק כניסת הדי וי די יודעת להתמודד עם זה. זה שווה נסיון.
הרסיבר שלי הוא SONY 840 ויש לו מפענח דולבי שמדליק מנורה כחולה כששהוא מזהה דולבי או DTS ,
אני כבר מתחיל להבין שברוב תמימותי חשבתי שאם יש לי כניסות אופטיות לכל הכניסות הרסיבר יכול לזהות
סראונד בכל הכניסות , כפי הנראה שרק דרך כניסת ה DVD .
צריך לדבר עם SONY ולתת להם טיפ שיש גם מקורות אחרים ל AC-3 חוץ מנגני DVD .
תודה בכל אופן .
אני כבר מתחיל להבין שברוב תמימותי חשבתי שאם יש לי כניסות אופטיות לכל הכניסות הרסיבר יכול לזהות
סראונד בכל הכניסות , כפי הנראה שרק דרך כניסת ה DVD .
צריך לדבר עם SONY ולתת להם טיפ שיש גם מקורות אחרים ל AC-3 חוץ מנגני DVD .
תודה בכל אופן .
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
האם יש לרסיבר תפריט שבו אתה יכול להגדיר איזה כניסה דיגיטלית הולכת לאיזה סוג חיבור? או שהכל מוגדר מראש ולא ניתן לשינוי?
לדעתי, חיבורים אופטיים הם כן תומכים בפורמט רב-ערוצי כי אחרת לא היה צורך בסוג כזה של חיבור. זה כנראה עניין של הגדרות אצלך ברסיבר.
מעבר לכך, היה כדאי שעוד מישהו יבדוק את הערוץ הספציפי שאתה מנסה ויראה אם אצלו יש אודיו DD כדי להשוות.
לדעתי, חיבורים אופטיים הם כן תומכים בפורמט רב-ערוצי כי אחרת לא היה צורך בסוג כזה של חיבור. זה כנראה עניין של הגדרות אצלך ברסיבר.
מעבר לכך, היה כדאי שעוד מישהו יבדוק את הערוץ הספציפי שאתה מנסה ויראה אם אצלו יש אודיו DD כדי להשוות.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
ישנם מגברים שיש להם גם כניסה אופטית והם רק סטראופונים
צריך ליבדוק בכל מגבר (סמלים)איזה שיטת פיענוח הוא קורא זה לא אומר כלום לגבי כניסה אופטית. :idea:
צריך ליבדוק בכל מגבר (סמלים)איזה שיטת פיענוח הוא קורא זה לא אומר כלום לגבי כניסה אופטית. :idea:
"Samsung QE55Q80T 4K QLED 55
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E