שיחה טיפוסית עם מתקין
- 
				satobacko
 - אחלה חבר

שיחה טיפוסית עם מתקין
הצרכן : " שלום. כמו שקראתי באינטרנט (באתר של עלי) מדינת ישראל התקדמה. שיגרנו את הלווין עמוס 2 וגם אני רוצה להתקדם ולשדרג את הממיר שברשותי לממיר אנלוגי חדש.
אין לי מה לעשות עם הממיר הדיגיטלי הפרימיטיבי, אתה יכול לזרוק אותו לפח..."
המתקין: " אתה צודק! קח, ממיר מגנום חדיש! אני מקווה שגם מדינות העולם יתקדמו ויתחילו לשדר בשיטת האנלוג המתקדמת..."

אין לי מה לעשות עם הממיר הדיגיטלי הפרימיטיבי, אתה יכול לזרוק אותו לפח..."
המתקין: " אתה צודק! קח, ממיר מגנום חדיש! אני מקווה שגם מדינות העולם יתקדמו ויתחילו לשדר בשיטת האנלוג המתקדמת..."
- 
				mr dish
 - תותח על

- יצירת קשר:

חבר'ה
לא צריך להיות כל כך סרקסטים !
תבינו !!!!!
מה רציתם שמשרד התקשורת יודיע שמהיום כל מי שקולט ב LMI באנלוג ..........
כל תחנות הקרקע של משדרי ה UHF / VHF , בתי מלון , קיבוצים , מוסדות, ופרטיים .....יצטרכו לרכוש מקלטים דיגיטלים חדשים בין לילה .
המעבר לעמוס 2 היה הכרח כדי לרדת כבר מה LMI שהיה אילוץ כדי לפנות מקום ליס בעמוס 1 .
וכעת הם פשוט חזרו לעמוס .
המעבר לשידור דיגטלי יגיע בלי קשר למעבר הנ"ל .וכפי הנראה יהיה בנוסף לשירות האנלוגי

לא צריך להיות כל כך סרקסטים !
תבינו !!!!!
מה רציתם שמשרד התקשורת יודיע שמהיום כל מי שקולט ב LMI באנלוג ..........
כל תחנות הקרקע של משדרי ה UHF / VHF , בתי מלון , קיבוצים , מוסדות, ופרטיים .....יצטרכו לרכוש מקלטים דיגיטלים חדשים בין לילה .
המעבר לעמוס 2 היה הכרח כדי לרדת כבר מה LMI שהיה אילוץ כדי לפנות מקום ליס בעמוס 1 .
וכעת הם פשוט חזרו לעמוס .
המעבר לשידור דיגטלי יגיע בלי קשר למעבר הנ"ל .וכפי הנראה יהיה בנוסף לשירות האנלוגי
- 
				lorry
 - אחלה חבר

- יצירת קשר:

- 
				max2003
 - אחלה חבר

לגלובל: 
סליחה על האמירה הבוטה אבל הציבור מעניין את התחת של משרד התקשורת / רשות השידור .
לפני כעשר שנים ערוצים 1 ו 2 ו 33 היו על הלווין ב 1 WEST.
אז שוגר עמוס 1 וכמובן שכתרומה למפעל הציוני הם הוזזו לעמוס.
אלא שאז קמה יס, פתאום לא היה מקום בעמוס והם הוזזו ל LM1.
ואז שוגר עמוס 2, פתאום יש מקום והם מוזזים שוב לעמוס.
ומה מחר? אם מחר יקרה לעמוס 2 נס ויהיה לו הרבה ביקוש, לאן יזיזו הפעם את הערוצים האלה? ל ASIASAT?
אזרח שבתמימות התקין צלחת פרטית לפני 10 שנים כדי לקלוט את 1 ו 2 נאלץ 3 פעמים להזיז אותה. 3 פעמים לקרוא למתקין, 3 פעמים לשלם לו על העבודה. ולמה? כי משרד התקשורת / רשות השידור לא יכולים לתכנן מטר קדימה? מה, הם לא ידעו שיהיה יס? הם לא ידעו שיצטרכו טרנספונדרים?
ונניח שלא ניתן היה לחזות את זה: משרד התקשורת ורשות השידור והרשות השניה היו צריכים לומר ליס ולחברה שמפעילה את עמוס: "זה נורא נחמד שאתם צריכים מקום, אבל אם אתם רוצים להזיז אותנו ל LM1, תתרמו גם אתם משהו, ותשאירו את ערוצים 1 2 ו 33 שאתם משדרים ללא קידוד. זה לא עולה לכם שקל נוסף וזה נותן אפשרות לקלוט את כל הערוצים הישראלים בלווין אחד".
זה כמובן מה שהם היו צריכים לעשות אילו היה איכפת להם מהצרכנים.

סליחה על האמירה הבוטה אבל הציבור מעניין את התחת של משרד התקשורת / רשות השידור .
לפני כעשר שנים ערוצים 1 ו 2 ו 33 היו על הלווין ב 1 WEST.
אז שוגר עמוס 1 וכמובן שכתרומה למפעל הציוני הם הוזזו לעמוס.
אלא שאז קמה יס, פתאום לא היה מקום בעמוס והם הוזזו ל LM1.
ואז שוגר עמוס 2, פתאום יש מקום והם מוזזים שוב לעמוס.
ומה מחר? אם מחר יקרה לעמוס 2 נס ויהיה לו הרבה ביקוש, לאן יזיזו הפעם את הערוצים האלה? ל ASIASAT?
אזרח שבתמימות התקין צלחת פרטית לפני 10 שנים כדי לקלוט את 1 ו 2 נאלץ 3 פעמים להזיז אותה. 3 פעמים לקרוא למתקין, 3 פעמים לשלם לו על העבודה. ולמה? כי משרד התקשורת / רשות השידור לא יכולים לתכנן מטר קדימה? מה, הם לא ידעו שיהיה יס? הם לא ידעו שיצטרכו טרנספונדרים?
ונניח שלא ניתן היה לחזות את זה: משרד התקשורת ורשות השידור והרשות השניה היו צריכים לומר ליס ולחברה שמפעילה את עמוס: "זה נורא נחמד שאתם צריכים מקום, אבל אם אתם רוצים להזיז אותנו ל LM1, תתרמו גם אתם משהו, ותשאירו את ערוצים 1 2 ו 33 שאתם משדרים ללא קידוד. זה לא עולה לכם שקל נוסף וזה נותן אפשרות לקלוט את כל הערוצים הישראלים בלווין אחד".
זה כמובן מה שהם היו צריכים לעשות אילו היה איכפת להם מהצרכנים.
- 
				satobacko
 - אחלה חבר

תראה ידידנו גלובל,
כל מה שאתה אומר הוא נכון, אני מסכים איתך ב 100%. אם הציבור רגיל לקלוט את השידורים באנלוג דרך לווין מסויים, השינוי צריך להיות הדרגתי ולא בין לילה.
אבל !
ממילא בוצע שינוי. השידורים דרך LMI הופסקו ועברו לעמוס 2. מי שהצלחת שלו מכוונת ל LMI, ממילא צריך לשנות את כיוון הצלחת. אז למה לא לעבור לשידור דיגיטלי באותה הזדמנות ???
רוב ערוצי הלווין האנלוגיים בעולם כבר עברו לשיטה הדיגיטלית. הערוצים האנלוגיים הקיימים משדרים זמן רב מאוד. נדיר שעולים לאוויר ערוצים אנלוגיים חדשים! אפילו בהוט בירד יש מעט מאוד ערוצים אנלוגיים, כולם משדרים כבר שנים.
אם כבר עוברים ללווין חדש, למה לא לעבור לשיטה הדיגיטלית באותה הזדמנות (בלי שום קשר למשדרים הקרקעיים, כמובן).
עוד דבר- ההתנהלות הזו של משרד התקשורת, בה אי אפשר לקלוט את הערוצים הישראליים בצורה סבירה, תורמת לשני גופים עיקריים. אתה יודע למי אני מתכוון- יס והכבלים. נותנים להם רשיון להדפיס כסף, רק תדפיסו.

כל מה שאתה אומר הוא נכון, אני מסכים איתך ב 100%. אם הציבור רגיל לקלוט את השידורים באנלוג דרך לווין מסויים, השינוי צריך להיות הדרגתי ולא בין לילה.
אבל !
ממילא בוצע שינוי. השידורים דרך LMI הופסקו ועברו לעמוס 2. מי שהצלחת שלו מכוונת ל LMI, ממילא צריך לשנות את כיוון הצלחת. אז למה לא לעבור לשידור דיגיטלי באותה הזדמנות ???
רוב ערוצי הלווין האנלוגיים בעולם כבר עברו לשיטה הדיגיטלית. הערוצים האנלוגיים הקיימים משדרים זמן רב מאוד. נדיר שעולים לאוויר ערוצים אנלוגיים חדשים! אפילו בהוט בירד יש מעט מאוד ערוצים אנלוגיים, כולם משדרים כבר שנים.
אם כבר עוברים ללווין חדש, למה לא לעבור לשיטה הדיגיטלית באותה הזדמנות (בלי שום קשר למשדרים הקרקעיים, כמובן).
עוד דבר- ההתנהלות הזו של משרד התקשורת, בה אי אפשר לקלוט את הערוצים הישראליים בצורה סבירה, תורמת לשני גופים עיקריים. אתה יודע למי אני מתכוון- יס והכבלים. נותנים להם רשיון להדפיס כסף, רק תדפיסו.
- 
				רמי.א
 - תותח על

רמי.א,   בגלל  שמקלט דיגיטלי יקר מאנלוג .
אנחנו צריכים להיות תקועים.
איפה הקידמה :?:

אנחנו צריכים להיות תקועים.
איפה הקידמה :?:
"Samsung QE55Q80T 4K QLED 55
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E

philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
- 
				satobacko
 - אחלה חבר

- 
				geostant
 - תותח על

- יצירת קשר: