פוזישונר דייסק. זה פרוייקט לא מסובך (ודאי שאינו כלכלי מבחינת השקעת זמן, רק בשביל הכיף). זה נראה לי פרוייקט גמר מצויין להנדסאי אלקטרוניקה - אם יש בפורום מי שהוא שזה מעניין אותו מוזמן לפנות אלי - מחיר הרכיבים המשוער בסביבות 20$
לגבי גרימת נזק לממיר או ל LNB - אני לא חושב, זה בעצם יושב על כבל הקואקס ודוגם טונים של 22KHZ (וגם מחזיר כשיש צורך ב REPLAY) ה RF חסום ע"י סליל קטן - והDC ע"י קבל - לא נראה שצפויה איזו בעיה מהכיוון הזה.
אני פעם חשבתי לבנות ממיר לבד. אבל אין לי זמן. צריך לסיים את התואר ויש לי מבחנים עכשיו, אחרי המבחנים צריך לחזור לשירות בצה"ל. אולי תוך כדי השירות יהיה לי זמן...
ואללה איזה תגובות - ממש עושה חשק - לכל המגיבים תודה. בכל מקרה אני אפרסם כאן את כל הפרטים מרוב תגובות נראה לי שצריך לבנות משהוא שכל אחד גם יוכל לעדכן לו תכנה, כאמור אין לי בזה עניין עסקי, קודם תנו לבנות אחד, ואחרי שיעבוד נראה איך עוזרים למי שעוד ירצה לבנות. בניה של פוזישונר זה פרוייקט קל יחסית שלא דורש (כמעט) שום ציוד מיוחד. למי שרוצה לבנות ממיר לבד- לא נראה לי אפשרי לחובב הממוצע (וגם לא למתקדם) זה עבודה ענקית שדורשת ידע בכל התחומים, וודאי דורש ציוד יקר ומתוחכם לעבודה ב RF בסביבות 1 GHZ. מאד לא ממליץ להכנס לזה, נראה לי מתכון בטוח לתיסכולים.