בעיות במכס

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

שלום חבר'ה

היום קיבלתי חבילה מ HM-SAT (קניתי SS2 ו VIDEO SIGNAL SENDER )כשבוע לאחר הזמנה....
כמתואר במכתב מרשות הדואר, התייצבתי במשרדי המכס ביד אליהו בת"א ולתדהמתי גיליתי שעלי לגשת למשרד התקשורת להביא אישור ליבוא אישי למכשיר אלחוטי VIDEO SIGNAL SENDER (מעניין, אההה...מדובר בס"ה בשני מכשירים קטנים שמתקשרים אחד עם השני על מנת שאם אתה צופה בטלוויזיה בחדר מסויים ורוצה להחליף ערוץ, אז לא צריך לרוץ לחדר אחר שבו נמצא הממיר ולהעביר ערוץ משם.

מדובר על מכשיר הבא: http://www.hm-sat-shop.de/10346.ahtml

כאשר פקיד ראה שרשום על אריזתו של המכשיר "2.4 ", הוא אמר סליחה, קח טפסים ותביא אישור, שום ויכוח לא עזר, ניגשתי אפילו למנהל עם המפרט של המכשיר (שהוצא על ידי מהמבילה) ולא הצלחתי להוכיח שמותר לי להשתמש בו בארץ. הם הסכימו לשחרר רק את סקיי סטאר- לא שחררתי כי לא הייתה לי חשבונים שמוכיחה את ערך הכרטיס בלבד.

כאשר חזרתי הביתה, בדקתי באתר של משרד התקשורת במה מדובר ומה המהומה עם 2.4 (אני ממש בור בתחום), ס"ה ראיתי באיזה אתר ישראלי טרם הקניה את המכשיר ויצאתי בהנחה שאם הם מוכרים אותו בארץ , אז לא יהיו לי בעיות לייבא את המכשיר באופן עצמאי מגרמניה.
הסתבר שטעיתי וחבל, כי עכשיו אני לא יודע איך לצאת מזה.

האתר של משרד התקשורת מדבר במפורט לגבי מכשירים מסוג זה.....הם גם עונים לפקסים תוך שבועיים ( ממש מעודד)

להלן המידע לכל מי שמתענין במה מדובר :

http://www.moc.gov.il/new/documents/fre ... .10.03.pdf אולי יש למישהו גם רעיון איך אני יוצא מזה?
מישהו כבר היה בסיטואציה דומה?
לעיתים התנהגות מאופקת מבטאת חולשה, ולעיתים היא מבטאת כוח
4X1IL
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי 4X1IL »

שלום,
מה שהפנת אליו ממסמכי משרד התקשורת מתיחס לתקן 802.11X כלומר תקשורת מחשבים אלחוטית בתדר 2.4 גה"ץ שנפתח לשימוש באוקטובר 2003 בהתאם לתקן האירופאי. אתה מדבר על (מקלט) ומשדר של אות וידאו הפועל על אחד מערוצי השידור בהתאם לתקן הנ"ל, אולם אינו DSSS שפרושו DIRECT SEQUENCE SPREAD SPECTRUM. ציוד הוידאו עובד על ערוץ אחד מתוך 4 ערוצים קבועים, שגורמים להפרעה במידה ובסביבה הקרובה נעשה שימוש בתקשורת מחשבים באותו ערוץ. יש לבדוק באם בהגדרת התדרים של משרד התקשורת מותר להפעיל ציוד כזה, בדומה לטלפון אלחוטי. יותר מאוחר אני מתכוון לשוטט באתר המשרד ולהודיע לך ולאחרים מה מצאתי. כמו כן יתכן שציוד דומה שנמכר בארץ אינו מאושר על ידי המשרד.
המשרד יכול לדרוש אישור סוג לציוד. נסה למצוא באם יש יבואן לציוד הזה, יש להניח כי הוא פעל להשגת אישור סוג, ואז יותר גם לך ליבא את המוצר. הבדיקה היא יקרה ואינה משתלמת ליבוא אישי. באם יש לציוד אישור FCC או אישור אירופאי, נסה לשכנע את וילי נוי במשרד במגדל שלום לשחרר לך את הציוד. אחרת, החזר אותו אחר כבוד לספק.
בנצי
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

זו שטות מוחלטת - המכשירים האלה מיובאים לארץ על ידי יבואנים. אתה תקבל היתר בזה אין לי ספק אלא שזה יהיה טירטור.

אני מציע לך להגיד למכס להחזיר את החבילה. תכתוב לחנות שבארץ לא מאשרים כניסה לציוד כזה ואתה מצטער שאתה נאלץ להחזיר.

זו דעתי.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

4X1IL: אני קראתי מס' פעמים את המסמך של משרד התקשורת ויש שם סעיפים מפורטים (סעיף א') לגבי המשכיר לשליחת אותו וידאו, פשוט לכל מקרה ספציפי שקשור במכשיר שבארץ לא מכירים,דרוש אישור סוג (כמתואר במסמך רשמי ששר התקשורת חתם עליו בזמנו)

בנוסף לכך להלן פירוט סרוק של תרדי המכשיר שרכשתי (מפרט טכני נמצא אצלי):
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

לכל מי שמבין : בנוסף ל 4 ערוצים שהמכשיר עובד בהם (2.4),

הוא גם משדר מיח'2 ויח'1 על תדר 433Khz
והספק שלו די נמוך לשני הכיוונים רק 10mW
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

כפי שאמרתי לך - מכשירים בדיוק כאלה מיובאים לארץ באופן שוטף ונמכרים בחנויות.
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

מה שמעצבן אותי..שאצטרך להמתין לאישור 14 יום...

אני יודע שזה נמכר בחנויות, פשוט זה די יקר, לכן הזמנתי את זה כבר עם הקניה של סקיסטאר...
יצאתי בהנחה שהציוד מוכר בארץ כי יש יבואנים של ציוד דומה כאן, אומנם מעטים מאוד

מי חשב שבמכס יבקשו אישור כזה...איזה טמטום
4X1IL
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי 4X1IL »

שלום,
"אני קראתי מס' פעמים את המסמך של משרד התקשורת ויש שם סעיפים מפורטים (סעיף א') לגבי המשכיר לשליחת אותו וידאו, פשוט לכל מקרה ספציפי שקשור במכשיר שבארץ לא מכירים,דרוש אישור סוג"
היכן ראית את האמור לעיל? בנוסף ראה את הודעתי הקודמת שנערכה והוסף לה קטע. אני לא מבין את הנאמר לעיל: "זו שטות מוחלטת - המכשירים האלה מיובאים לארץ על ידי יבואנים. אתה תקבל היתר בזה אין לי ספק אלא שזה יהיה טירטור." אין שטות יותר גדולה מזו. זה שמיבאים ציוד אחר או דומה, לא מאשר אוטומטית כי הציוד עומד במפרט או בתקן.
רק אם "כפי שאמרתי לך - מכשירים בדיוק כאלה מיובאים לארץ באופן שוטף ונמכרים בחנויות." ויש להדגיש את המילה ב ד י ו ק, ניתן לקבל אישור יבוא, כפי שכתבתי לעיל.
בנצי
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

אחרי שקיבלתי את הודעתך, קראתי שוב את המסמך....אני ממש מצטער, אבל כתוב כי מותר לייבא כזה ציוד ביבוא אישי, להלך הציטוט:

אגב, רשמת שהמסמך כולל רק הנחיה לגבי תקשורת מחשבים אלחוטית וזה לא נכון ,
המסמך מדבר על תקשורת אלחוטית בסעיף מס' 2

בסעיף מס' 1 כולו מדובר על מכשור רגיל שעובד בתדר הנ"ל

לא רשום בשום מקום שניתן לייבא לארץ רק מכשירים מהסוג בלבד שנמכרים בארץ
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

במפרט כתוב כי המכשיר עומד בסטנדרטים אירופאים(צילום מצורף)

לא כתוב בשום מקום שבדיקה לאישור עולה כסף?!!!!
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

4X1IL - חבל שאתה לא מבין וזורק שטויות.

תו תקן נדרש רק ליבואן. יבוא אישי אינו דורש שום תקן. הבעיה פה היא שזה משדר ומכשיר שידור דורש אישור משרד התקשרות.
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

יא? ראית את המפרט הסרוק? הוא בדיוק מתאים למה שכתוב ומאושר בצו של משרד התקשורת...
geosat
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי geosat »

תיגש לאלקטרומאי מוסמך ותבקש ממנו התחיבות לבטל את הוידאו סנדר ולהשאיר רק את השלט רחוק פועל ועם זה תיגש ותבקש אשור להוצאה מהמכס בהתחייבות של הטכנאי שיבצע את השנוי- אחר כך תעשה מה שאתה רוצה
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

רעיון מעניין מאוד, אולי משרד התקשורת יתן אישור וזהו?:)
4X1IL
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי 4X1IL »

שלום,
הרעיון של גיאוסאט (אגב, מה אתה עושה בפורום של חובבי רדיו?) לא מעשי, ואני לא רוצה להשתמש במילים הבוטות של יא. איך אתה חושב מופעל השלט רחוק? לא בשידור? הוידאו עובר במשדר של 2.4 גה"ץ, והבקרה בדרך ההפוכה בתדר של 433 מה"ץ. בשני המקרים מדובר בשידור.
ולישראל: בא נניח כי אני לא מבין, מאיפה אתה מבין? מי דיבר על תו תקן דברתי על תקן לדוגמא FCC שהוא התקן האמריקאי ויש את התקן האירופאי, וציוד תקשורת המחשבים האלחוטי בתדר 2.4 גה"ץ כגון: 802.11G שכולנו מכירים, שהוא תקן של IEEE. תדרי העבודה בארה"ב ובאירופה דומים אבל לא בדיוק זהים, והספק מותר שונה בין ארה"ב ואירופה. תאמינו לי שיש לי מעל 50 (חמישים) שנות נסיון בנושא אז לא להשמיץ או לזלזל בזולת. וחבל שזה נעשה.
בנצי
תוספת לפטיש29: בסעיף א' שציינת, מדובר רק על ציוד תקשורת מחשבים אלחוטי בתדר 2.4 גה"ץ ולא על ציוד לשידור של אות וידאו או טלפון אלחוטי שגם עובד באותו תחום תדרים. ציוד התקשורת האלחוטי בתקן IEEE 802.11B או G צריך להיות תואם את התקן האירופאי ETSI EN 300-328 שהוא תקף כיום בארץ. לגבי הציוד שיבאת או לגבי טלפון אלחוטי בתחום הנ"ל, לא מצאתי איזכור באתר משרד התקשורת.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

בנצי - אתה מזהה את הציטוט הבא? "אין שטות יותר גדולה מזו"

מי שמתחיל להשתמש בביטויים כאלה שלא יאשים אם הם חוזרים אליו לפרצוף.
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

בנצי, קראת את העמוד הסרוק ושם כתוב כי מכשיר עומד בסטנדרטים אירופאים?

זה מספיק למשרד התקשורת?
סמל אישי של משתמש
FDL230
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי FDL230 »

מה נסגר בסוף? לא אישרו לךעד עכשיו או מה?
תמונה
תמונה
http://www.acmfdd.com/ אתר אוהדי מילאן בישראל
---------------------------------------------------------------
1.20-7E-1W-7W
1.20-->9E-4.8E-13E-16E-19.2E
hammer29
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי hammer29 »

קודם כל לפני בקשת האישור, עשיתי שיעורים ומצאתי באינטרנט מידע לגבי תדרים מורשים בארץ וסוגי תקנים למכשירים מהסוג שלי, עם זה הלכתי למכס והתווכחתי עם מנהל (בצורה מנומסת),
הוא השתכנע ואישר לי....

במקביל אתמול קיבלתי פקס ממסרד התקשורת עם אישור המכשיר ליבוא חד פעמי

אגב, הסתדרתי עם סקייסטאר....מכשיר מועלה, לא צריך מקלט בבית..מגדירים שלט ותוכנת OSD- וזה עובד כל כך מהר וטוב והעיקר שכל הערוצים נפתחים- אם תרצה לקנות כרטיס, צור איתי קשר ואני אספר לך הכל ( אחרי עבודה קשה של שבוע)
סמל אישי של משתמש
FDL230
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי FDL230 »

כן תודה גבר,זה יושב לי באיזה מקום, לרכוש כרטיס לווין, במיוחד בגלל הHIGH DEFINITION שאגב שמעתי שיש פריזים שרואים את זה בסקאי סטאר..
אני בשלב זה מפסות מהדרימבוקס 500 אבל אם יפול לי כרטיס לווין ליד מה טוב...

שמח שהסתדר לך בסוף וספר לנו איך עבד לך המכשיר, נשמע מעניין אם עובד העניין הזה של החלפת ערוצים בחדרים...ושוב הנחישות משתלמת בסוף ושוב נרשם ניצחון חובבי הלווינים על המכס הרשע...
תמונה
תמונה
http://www.acmfdd.com/ אתר אוהדי מילאן בישראל
---------------------------------------------------------------
1.20-7E-1W-7W
1.20-->9E-4.8E-13E-16E-19.2E
שלח תגובה