הלכתי לחבר שיש לו מקלט HUMAX530, כאן אני חייב להודות לאותו חבר שנתן לי לעשות כרצוני במקלט שלו|hello| .
תודה נוספת אני חייב להוסיף לאדם יקר שלמה רוזן על העזרה הרבה !
התחלתי בזה שניסיתי לחפש פאצ' עדכני שפותח את התחנות TPS,POLSAT וכ"ו.
בהתחלה זה נראה די מסובך למצוא פאצ'. קיימים עשרות של פאצ'ים, כל פאצ' חייב להיות תואם לגרסת ה - ID של המקלט.
לבסוף מצאתי פאצ' "שטוען" שפותח את החבילות הנ"ל. לאחר התקנת הפאצ' במקלט לא שמתי לב לשום שינוי מיוחד בתפריטים ז"א לא הופיע לי תפריט TOH או משהו דומה. מסתבר שצריך להתקין פאצ' נוסף ( פאצ' על פאצ' ) שכולל אמולטורים. התקנתי גם את זה ועדיין שום דבר לא השתנה במכשיר. הכול נשאר אותו דבר כמו הפאצ' המקורי של החברה.
הגעתי למסקנה שכנראה לא קיים שום פאצ' עבור היומקס 5300. כל הפאצ'ים שמפרסמים לא גורמים לפתיחת ערוצים. ככה היה נראה לי המצב כי הפאצ'ים גורמו לשינוי רקעים, תפריטים מעוצבים וכ"ו.
לכן שאלתי במספר פורומים בחו"ל לגבי הפאצ'ים שאמורים להפוך מיומקס 5300 ליומקס 5400 התשובות שקיבלתי היו ברורות מההתחלה. זה בלתי אפשרי להפוך בגלל שלמקלט 5300 יש קאם ויאקסס לעומת קאם אירדטו ב 5400 . זה יהיה אפשרי רק אם אני אוסיף קאם אירדטו
אז מה שנשאר לעשות זה לנסות ולתקין פאצ' של יומקס 5400, אולי מכאן תבוא הישועה
ניסיתי להתקין פאצ' של יומקס 5400 ליומקס 5300 ברור שזה לא אפשרי בגלל שה - ID שונה בשני המקלטים. לכן הפכתי את ה ID של ה 5300 ל ID של 5400 כדי שפאצ' לא ירגיש שזהו מקלט 5300. בזמן ההתקנה של הפאצ' של ה 5400 ניתקתי את הקאם שבתוך המכשיר כדי שהפאצ' לא ירגיש בשינוי . לבסוף הצלחתי להתקין את הפאצ' של ה 5400 !!!
דרך אגב - מצאתי תוכנה שמאפשרת לקחת כל פאצ' שקיים בעולם מכל סוג שהוא ( ID ) ולהפוך אותו לכל פאצ' אחר שתרצה.
הגיע השלב האחרון,הדלקתי את המכשיר והכול היה נראה ממש כמו היומקס 5400 הרקעים , תפריט TOH הכול !
מה שנשאר זה לעדכן את ה KEY.BIN ואת ה PMC. כמובן שזה לא היה בעיה בכלל כי הכול מתפקד כמו ה 5400 - ה - ID , הפאצ' עצמו. הכול היה זהה חוץ מדבר אחד - הקאם.
חיברתי חזרה את הקאם שניתקתי בהתחלה. לבסוף הגדרתי בתפריט ה TOH את ה card + emu +s ובכל זאת שום תחנה לא נפתחה
כנראה שאין אפשרות לעשות כלום עם היומקס 5300 בנושא הפאצ'ים
אולי למישהו יש איזה רעיון או הצעה אני אשמח מאוד לשמוע ...
נ.ב - לא נשאר מה לעשות רק לחזור לימי הבינים ולצרוב כרטיס גולדקארד עם מפתחות עדכניים שפותח את החבילות : TPS,CNS,SRG,CFI,MTV,EUR ... לפחות זה
לינק להורדת מפתחות לגולד http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... topic=7345