ערוצי יס בלווין

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

ערוצי יס בלווין

שליחה על ידי י א »

אז לקראת השינויים וסגירת שידורי הלויין בעמוס 4w הם העבירו את רוב הערוצים ב HD לתדר חדש.

הם דחסו שם כול כך הרבה ערוצים והביט-רייט היה מצחיק אפילו את ערוצי ה sd

בושה
11259 V ב 30000 2/3 8psk dvb-s2
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
gilad2211
תותח על
תותח על
Been thanked: 8 פעמים

Re: ערוצי יס בלווין

שליחה על ידי gilad2211 »

היום צלחות הלווין כבר כמעט ולא רלוונטיות.

אני גם עברתי כבר לiptv....הצלחות שלי כבר לא בשימוש והממיר הלוויני שלי נח בארון כבר המון המון זמן.

חבל כי פעם זה היה תחביב ממש מהנה ומרגש.
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על
Been thanked: 37 פעמים

שליחה על ידי Sys_Admin »

תחביב ממש מהנה ומרגש זה, אף פעם לא היה דבר שנועד לקליטה פירטית של YES או דבר שנועד להוזיל את הצפייה בטלוויזיה, במקום YES או הוט.
בגלל זה, זה גם לא משנה כלל, אם YES ממשיכים לשדר בלוויין או לא. חברות טלוויזיה רב ערוצית בישראל תמיד היו בתחתית המדרגה מכל היבט שרק אפשר לחשוב אליו. אם זה מבחינת טכנולוגיה, אם זה מבחינת שירות, אם זה מבחינת תוכן, איכות השידור או מבחינת מבחר של מה שניתן לראות בהם. ובמשך שנים הם רק ירדו עוד ועוד בכל המאפיינים אלה.

וזו בדיוק הסיבה שהתחביב זה בא לספק את החלופה האיכותית של תכנים, מגוון, וטכנולוגיה מתקדמת, אפשרויות צפייה וכו'. וכמובן שזה לא יכול להיות יותר זול מכל השירותי פח כמו YES הוט ואלה שעוד יותר גרועים כמו סלקום או פרטנר. גם כל מה שמשודר במיוחד לאזור שלנו דרך לוויין, כמו ערוצים ריקים של מדונות ערב ושאריות של ערוצים מאירופה, שרוקנו אותם מכל תוכן פרמיום שצריך היה לשלם עליו תמלוגים גבוהים ונקלט כאן עם אנטנות קטנטנות ועם מקלטים סיניים גרועים בגרוש וחצי לא היה יכול להיחשב אף פעם כחלק מתחביב זה.

תחביב ממש מהנה ומרגש זה היה לנו עוד מסוף שנות השמונים, שאפשר היה לקלוט רק בעזרתו כאן ערוצי טלוויזיה באיכות HD ובפס קול היקפי עם חמישה ערוצי שמע נפרדים, עוד בתקופה שכאן לא רק לא שידרו באיכות כזו, אלה, שאפילו ולא שמעו על כך. וכבר אז, לצורך תחביב זה הייתה נדרשת אנטנה ש"טיפה" יותר גדולה מגודל זה שחברות כמו YES מתקינות ללקוחות שלהם או שהחאפרים היו שמים לאלה שרצו לחסוך.
וזה בגלל, שכבר אז, שידורים אלה לא נועדו לקליטה באזור שלנו, אלה במדינות אירופה. גם במשך שנים שעברו לא השתנה דבר בהקשר זה. וגם היום, רק עם מערכת של קליטה מלוויין ורק עם אנטנה בקוטר מתאים ניתן לקלוט מספר רב של ערוצי באיכות של 4K, עם צליל היקפי אמיתי, דבר שלא אפשרי בשום צורה אחרת בישראל.

כמובן גם ששום תזרימי מדייה דרך אינטרנט, שמשום מה יש מי שמתבלבלים ומכנים אותם בשם IPTV ( ו IPTV זה דבר אחר לגמרי, שגם מטבעו לא יכול להיות משודר דרך אינטרנט ), שום תזרימי מדייה אלה לא יכולים להתחרות או אפילו להידמות לאיכות של שידורים איכותיים באמת שנקלטים דרך לוויין. וכמובן שכל השידורי פח דרך לוויין, שנקלטים כאן עם אנטנות קטנטנות, כמו של YES או מדינות ערב, לא קשורים למה שאני בדבר בהקשר של תחביב ממש מהנה ומרגש זה.

וגם מבחינת הטכנולוגיה. מי שבאמת מתעניין ורוצה להיות מעורב ומעודכן בטכנולוגיה מתקדמת שזמינה בתחום זה, אז היום יותר מתמיד לתחביב זה יש לו מגוון רחב ביותר להציע לבן אדם כזה. וטכנולוגיה זו, שקשורה לתחביב זה רק מתפתחת במהירות יותר גבוהה בשנים אחרונות.
suave
חבר ותיק
חבר ותיק
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 6 פעמים

שליחה על ידי suave »

SYS מהידע והנסיון שלך איזה גודל אנטנה נדרש כדי לקלוט את הערוצים שאתה מדבר עליהם מאירופה? ערוצים באיכות HD אמיתי או אפילו 4K. האם אנטנה 1.8 מ' מספיקה? כי אם זה גדול יותר אז כמעט בלתי אפשרי להתקין או למצוא אנטנה כזאת בארץ. כמובן מדובר אצל המשתמש הביתי הממוצע גם אם זה בבית צמוד קרקע ולא רב קומות. אולי צריך להזמין מחו"ל אבל גם אז יתכן בגדלים מאוד גדולים נדרש אישורים את זה אני לא יודע.
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

האנטנה בקוטר מינימלי בהקשר זה תהיה לפחות כ 2.5 מטר. כמובן כמה שיותר גדולה מכך, יותר טוב. כמובן, לא מדובר כאן על אנטנות שהחנויות בארץ מחזיקים או החזיקו אי פעם במלאי. גם צריך לקחת בחשבון, שבעשור אחרון מומלצת בחום אנטנה עם רפלקטור הרבה יותר מדויק. וזה מהסיבה שבתקופה זו התחילו להיות נפוצים שידורים בתחום ה KA, שדורשים אנטנה עם רפלקטור מתאים לכך. ( בדיוק כפי שבסוף שנות השמונים ראינו במעבר מתחום ה C לתחום KU.
אם אנו מדברים על משתמש ביתי שזה התחביב שלו, אז בדרך כלל לא תהייה בשבילו להזמין ולדאוג להתקנה של מערכת אנטנה כזו בכל מקום, כולל בניין רב קומות.
לי למשל, יש מספר של מכרים שהם חובבי רדיו ולצורך זה הם כולם התקינו על הגג של בניין שלהם תורן בגובה של כעשרים מטר עם עוגנים נדרשים. וזה דבר "טיפה" יותר מורכב מלהתקין אנטנה עם רפלקטור של 2.5 מטר או של 3.5 מטר. ועוד לא נתקלתי אצל אף אחד מהם במקרה שזה היה בלתי אפשרי לבצע את זה. כמובן, גם, שבמקרה שלהם, ההשקעה והתעסקות לצורך זה הייתה פי כמה יותר ממה שמדובר בדיון שלנו.
Roni r
חבר פורום
חבר פורום
Has thanked: 1 פעם
Been thanked: 3 פעמים

שליחה על ידי Roni r »

suave כתב: 04 פברואר 2026, 15:06 SYS מהידע והנסיון שלך איזה גודל אנטנה נדרש כדי לקלוט את הערוצים שאתה מדבר עליהם מאירופה? ערוצים באיכות HD אמיתי או אפילו 4K. האם אנטנה 1.8 מ' מספיקה? כי אם זה גדול יותר אז כמעט בלתי אפשרי להתקין או למצוא אנטנה כזאת בארץ. כמובן מדובר אצל המשתמש הביתי הממוצע גם אם זה בבית צמוד קרקע ולא רב קומות. אולי צריך להזמין מחו"ל אבל גם אז יתכן בגדלים מאוד גדולים נדרש אישורים את זה אני לא יודע.
כיום זה לא כדאי להתקין צלחת לווין פרטית,
לא רק שזה יכול לעלות לך הרבה מאוד כסף, צלחת לווין בגודל גדול,
אם מלשינים עליך מסיבה כלשהי, לעיריה ואו למשרד התקשורת הישראלי, אז אתה תידרש להראות לפקח
אישור מהעיריה ואו ממשרד התקשורת, שיש לך זכות להתקין על גג הבית צלחת לווין מסויימת, ואם אין לך אישור כזה, אז הם יכולים בצורה חוקית להעניש אותך לפי איך שהם מעדיפים.
כיום, הרבה יותר קשה, לקבל רישיון כזה, שאפשר לראות דרך האינטרנט לא מעט תכני שידור באיכות טובה
ואם אתה חושב שאני משקר, אז אתה יכול בנושא הזה, לנסות לדבר עם עורך דין אזרחי.
זה שאני קיבלתי לזה אישור מיוחד, זה כי זה היה לפני ששודרו באינטרנט לא מעט תכנים באיכות טובה, זה היה לפני שנת 2000, אז היה לי יותר קל לקבל אישור כזה, ועד עכשיו יש לי על גג הבית שלי, צלחת לווין מעל גודל 2.44 מטר, אבל כיום רואים איתה פחות תכנים שמעניינים אותי, וכיום דרך האינטרנט אני יכול לראות יותר תכנים שמעניינים אותי, וכן, במדינת ישראל, בניגוד למדינות באירופה כמו בספרד ששם מענישים גם את הצופים בצפיה לא חוקית,
https://spanishnewstoday.com/spain_star ... 545-a.html
אז מנסיון שלי, במדינת ישראל, אם משלמים כסף לשיתוף לא חוקי, אז מענישים רק את המפיצים, ולא את הלקוחות, כי במדינת ישראל בפועל, מבחינת ענישה, עושים השופטים בבתי המשפט, הפרדה בנושא של הפרת זכויות יוצרים, בין מפיץ לרק צופה.
בפורום הזה אסור להמליץ על בני אדם שעושים לאחרים שיתוף לא חוקי.
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

רמי, אין שום קשר בין ההזיות המופרחות שאתה כותב במשך שנים בכל הפורומים, לפני שמוחקים אותך בהם שוב ושוב, לבין המציאות הקיימת.
מה שגם, הרי אתה אפילו לא מצליח להבין את הדברים הפשוטים שמנסים להסביר לך ובשפה הכי פשוטה. בשביל כך גם אין שום טעם לנסות להתייחס לכל ההזיות אלה שכתבת.

וכבר הזהירו אותך כאן ממש לא מזמן, להפסיק עם זה, לפני שמוחקים את המשתמש שפתחת עוד הפעם, אחרי שאת כל הקודמים שאיתם ניסית לזבל את הפורום כבר מחקו.
שלח תגובה