כיוון ראשוני של הצלחת לNILESAT ו HOT BIRD והגדרה נכונה של הממיר

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

כיוון ראשוני של הצלחת לNILESAT ו HOT BIRD והגדרה נכונה של הממיר

שליחה על ידי דורון48 »

שלום לכולם

אני חדש בתחום ומעוניין לכוון צלחת לשני הלוינים הנ"ל .
בשלב הראשון אני רוצה להבין את הכיוון הנכון של הצלחת .
חיפשתי באתר DISHPOINTER וקיבלתי את הכיוון הזה להוטבירד (216.8 מעלות במצפן ) שהוא בעצם דרום מערב ממני :
hot bird.png
תמונה
האם זה הכיוון הנכון או שאני הפוך ב 180 מעלות ?
כדי להתכוונן על נייל סאט אני צריך להבנתי לסובב עם כיוון השעון - מערבה ל 239 מעלות במצפן בערך ?
מה לגבי LNB SETTINGS בממיר ? איזה ערכים להגדיר שם ?
בנוסף מה לגבי הגדרת ספציפיקציות להוט בירד וניילסאט (תדרים וכו' ) בממיר ?
הגדרות נוספות לפני שאני מתחיל לכוון את הצלחת ?

יש לי אופציה למציאת לווין בממיר וגם מד עוצמה מצפצף , מאמין שאסתדר עם זה בסוף :-)

תודה רבה מראש לכל מי שמוכן לעזור ,
דורון
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על
Been thanked: 33 פעמים

Re: כיוון ראשוני של הצלחת לNILESAT ו HOT BIRD והגדרה נכונה של הממיר

שליחה על ידי Sys_Admin »

הזוויות צידוד של אנטנה שקיבלת הם נכונים. ואתה כמובן צריך גם לכוון את זווית הגבהה בנוסף עם מד שיפוע ולהתחשב בזווית היסט של האנטנה שיש לך, אם מדובר על אנטנה מסוג Offset.

את הזווית צידוד אתה מכוון מן הסתם עם המצפן. אם אתה עומד מאחורי האנטנה אז הזווית שקיבלת זה הזווית, אם אתה עומד מקדמת האנטנה, אתה מחסיר את 180 מעלות, אבל הכי הגיוני לכוון, זה בניצב לציר האנטנה ואז אתה מוסיף או מחסיר 90 מעלות לאזימוט הנדרש. וזה הכי הגיוני מהסיבה הפשוטה, שלא מחזית האנטנה ולא מאחורי האנטנה אתה לא יכול לראות במדויק את הציר המדויק שלה ורק בניצב שאתה רואה את המישור של הרפלקטור ( שני הצדדים שלו מתלכדים ), אז אתה יודע שאתה בניצב לציר האופטי של האנטנה.
כמובן שלצורך זה אתה צריך בכלל מצפן שבעזרתו אתה יכול לכוון משהו ( מצפן שיש לו כוונת שדרכה אתה רואה את הקריאה שלו ואת הדבר שאתה מכוון עליו.
כך למשל נראה מצפן מתאים לזה, שאני משתמש בו לצורך של כיוון האנטנות לקליטה מלוויין:
תמונה

ובקשר ל LNB SETTINGS, אז במקלט אתה מגדיר את הערכי local oscillator של ה LNB שיש לך. אם מדובר על LNB מסוג UNIVERSAL לתחום ה KU, אז זה יהיה: 9.75GHz לתחום הנמוך ו 10.60GHz לתחום הגבוהה.
זה כל הסיפור בקצרה.
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי דורון48 »

תודה רבה ,

מה לגבי כיוונונים מיוחדים לממיר ?
יש בממיר שלי אופציה להגדרה אוטומטית ל 4 לוויינים שונים , למשל, עמוס ומופיעים שם מספרים (ניתן גם לשנות אותם ) , אני מניח ששל תדר /עוצמה
האם תדרי השידור משתנים במהלך השנים ? הממיר שלי ישן מ 2008

מצאתי באחת ההתכתבויות את הדבר הזה (תדר?/עוצמה?) להוט בירד
10992 V 27500 2/3 ????

מישהו יכול לפרש כדי שאבין טוב יותר מה אני עושה ?

דורון
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

בגדול לממיר הכיוונים המיוחדים הם ה local oscillator אחד או יותר, אות שממתג בין ה local oscillators ומתחים שבעזרתן ממתגים את הכיתוב של הממיר.
כל זה בממיר נשלט מהמקלט דרך הכבל אנטנה שדרכו הממיר מחובר למקלט ובמקלט זה כבר מגדירים את הכל. לממיר אין הגדרות כלל ללוויינים, אלה הוא מוגדר רק לסוג תחום התדרים, שאותם הוא כבר ממיר לתחום IF, שאותו המקלט מסוגל לקלוט. למשל יש ממירים ל C- BAND, ל KU-BAND ועוד רבים אחרים.

כמובן שבמהלך השנים תדרי נושא בלוויינים שונים משתנים. ולא רק תדרי נושא, אלה גם שאר הפרמטרי שידור משתנים. ואת כל הנתונים המעודכנים ניתן למצוא באינטרנט ולהגדיר במקלט. ומן הסתם אחרי שנים רבות משתנים גם תקני שידור שונים ואם יש מקלט ישן שלא תומך בתקני שידור שקיימים היום, אז הוא לא יוכל לקלוט אותם.
כך למשל מקלטים משנות התשעים שלא תמכו בתקן DVB-S2 לא יקלטו היום את השידורים שמשודרים בו. או מקלטים כאלה שלא תומכים ב AVC גם לא יהיו שמישים בכמה עשורים אחרונים.

כך שמה שאתה עושה, זה בודק, אם המקלט שיש לך הוא מתאים למה שאתה רוצה לקלוט, מגדיר בו את הנתוני קליטה נדרשים של התדר נושא שאתה רוצה לקלוט וממשיך הלאה.
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי דורון48 »

תודה ,

אז מה אני צריך להגדיר כדי לקלוט את נייל סאט ואת הוט בירד ?
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי דורון48 »

שניה , אני אחדד את השאלה
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי דורון48 »

אם אני רוצה לקלוט את כל הערוצים האלו שיושבים על הגדרות שונות מה עלי לעשות ?
1666871554073.jpg
אני מגדיר טווח (תדר?) של 27500-30000 ?
מגדיר כל פעם בנפרד ?
27500 או 30000 ?
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

לא.

לכול תדר יש שאר פרמטרים שצריכים להיות מוגדרים גם כן.
יש ממירים שמאפשרים סריקה עיוורת שזה אומר שהממיר יכול לסרוק לווין ולגלות את רוב התדרים שהוא משדר.
אם אין לממיר שלך יכולת כזו אז ברוב הממירים יש מאין קובץ הגדרות עבור רוב הלווינים שמאפשר ביצוע סריקה לפי הרשימה שקיימת בקובץ.
אחרת צריך לבצע סריקה ידנית עבור כול תדר ותדר ועבור כול תדר צריך לציין את כול המאפיינים האחרים.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

דורון48 כתב: 27 אוקטובר 2022, 15:00 אם אני רוצה לקלוט את כל הערוצים האלו שיושבים על הגדרות שונות מה עלי לעשות ?
1666871554073.jpg
אני מגדיר טווח (תדר?) של 27500-30000 ?
מגדיר כל פעם בנפרד ?
27500 או 30000 ?
בכל תדר נושא יכולים להיות משודרים מספר רב של שירותים (ערוצי טלוויזיה, רדיו וכו'). אם אתה רוצה לקלוט שירות מסוים או כמה מתוך התדר מסוים, אז אתה צריך להגדיר את הנתוני קליטה שלו במקלט. הנתונים אלה הם תדר, קיטוב, שיטת השידור, מהירות סימבולית, סוג האפנון וכו'. ודבר ראשון כמובן שהמקלט שלך צריך לתמוך בכלל בשיטות של שידורים הנדרשים ולא שזה יהיה איזה מקלט משנות התשעים, שלא תומך למשל ב DVB-S2 או ב AVC אפילו.
למשל מהצילום מסך שצירפת: תדר: 11411, קיטוב: H, שיטת שידור: DVB-S2, מהירות סימבולית: 30000, אפנון: 8PSK וכך הלאה.

רק שכל זה רלוונטי כבר אחרי שאנטנה מכוונת ללוויין נדרש ולא הפוך, כי אחרת אפשר יהיה לחפש את היום של אתמול עד מחר.
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי דורון48 »

תודה רבה ,
עזרתם לי מאוד
סופ"ש נעים לכולם
דורון
קרמר הטכנאי
חבר ותיק
חבר ותיק
Been thanked: 7 פעמים

שליחה על ידי קרמר הטכנאי »

בוא ונסביר יותר בפשטות איך לכוון לניל סאט את הצלחת עים ציוד פשוט
הצלחת של ניל סאט היא כימעט בכיוון של צלחת של "יס" . הפרש של 2 מעלות בערך . יותר ימינה ולמטה . כאשר עומדים מאחוריי הצלחת
1. קנה ממיר ב100 ש"ח מעלי אקספרס . זה המילה האחרונה בשוק . הכול צרוב בפנים . רק ליסרוק . את הלוויןן בממיר . כאשר הצלחת כבר מכוונת
2. קנה צלחת אפשר מעט יותר קטן מצלחת של יס . מספיק מטר
3. כוון את הLNB באותה זוית כמו בצלחת של יס בידיוק .
קח את הממיר . חפש את הלוויין מהרשימה ניסל סאט . בחר תדר שיש בו הרבה ערוצים . לפי האתר .
תעלה לגג עים TV חבר את הממיר . וכוון את הצלחת לכיוון . כמו הצלחת של יס . ותיסתכל על המסך
תתחיל להזיז את הצלחת מעט ימינה ומעט למטה . כאשר אתה עומד מאחורי הצלחת . ממש באיטיות . כי לוקח כמה שניות עד שהערוץ ניקלט . מעט סבלנות תצליח . אים תצליח בזה . נסביר איך להוסיף את צלחת הוט ברייט .
כאשר אתה עולה על הלוויין הרצוי . 2 הפסים שישנם במסך . נהיים בצבע ירוק . בימקום הצבע אולי שחור . זה אומר שעלית על הלוויין . תהדק את הצלחת סופית
ואז צריך ליסרוק את התדר .סורק את התדר . צפה בתמונה שהופיע . הכול תקין . סרוק את כול הלוויין . במצב FAT
בהצלחה
נ.ב. יש צלחות של יס שוכבות . הפוכות . חפש צלחת של יס עומדת . הכיוון זהה . אבל הזוית שונה כלפי מעלה . כי הצלחת שוכבת
נערך לאחרונה על ידי קרמר הטכנאי ב 29 אוקטובר 2022, 21:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קרמר הטכנאי
חבר ותיק
חבר ותיק

הידוק סופי של הצלחת :
אחרי שרואים את הלוויין בTV על הגג . עים מפתח 13 מהדקים את 4 האומים בהדרגה . כול אום 2 סיבובים אחרת ישתנה כיוון הצלחת . רצוי להיסתכל על הפסים הירוקים . שהאורך שלהם לא יתקצר ככול שיותר ארך יותר טוב . לכן כול אום להדק מעט . עד שכול הצלחת מהודקת הייטב
בהצלחה לך
כמובן עים מד שדה זה יותר פשוט הכיוון. יש בעלי אקספרס מדי שדה פשוטים במחיר 300-800 ש"ח
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

קרמר - הצלחת להרשם שוב - תזהר מה אתה כותב.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
קרמר הטכנאי
חבר ותיק
חבר ותיק

אדון מנהל . היתגעגתי לפורום . ולחברה . אני תורם את מה שאני יודע . שנה טובה ומבורכת לכולם
דורון48
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי דורון48 »

תודה רבה !
קרמר הטכנאי
חבר ותיק
חבר ותיק

דורון תעדכן אים הצלחתה . או אים משהוא לא ברור אז שאל כאן וניתן לך תשובה . פשוטה . בהצלחה . רק עים מצפן לא ניתן לכוון את הצלחת . מצפן זה כיוון התחלתי כללי . חייבים שתהייה לך תמונה ליצפות בה כול שהיא על הגג . הכיוון הוא על קוצו של יוד
צור .א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי צור .א »

ממיר מודל 2008?HD?
אם לא ,לפח.
שלח תגובה