קליטה ופיענוח ערוץ data
קליטה ופיענוח ערוץ data
שלום
האם מישהו יודע אם ניתם לפענח את המידע מערוץ data (ישנם שלושה סוגי ערוצים בסיסיים: טלויזיה, רדיו וdata) בממירים סטנדרטיים לדוגמה dream או +VU וכו'?
במידה וכן האם ניתן לכתוב פלאגאין רגיל (בפייטון לדוגמה) על מנת לפענח את המידע או שמחוייבת התערבות בקוד של אניגמה או משהו יותר בסיסי לצורך העניין?
למישהו פה יצא להתעסק עם זה?
תודה

האם מישהו יודע אם ניתם לפענח את המידע מערוץ data (ישנם שלושה סוגי ערוצים בסיסיים: טלויזיה, רדיו וdata) בממירים סטנדרטיים לדוגמה dream או +VU וכו'?
במידה וכן האם ניתן לכתוב פלאגאין רגיל (בפייטון לדוגמה) על מנת לפענח את המידע או שמחוייבת התערבות בקוד של אניגמה או משהו יותר בסיסי לצורך העניין?
למישהו פה יצא להתעסק עם זה?
תודה
Re: קליטה ופיענוח ערוץ data
data , זה לא סוג מסוים של "ערוצים" , אלה שזה מייצג כל דבר שהוא שונה מערוץ טלוויזיה או רדיו. בתוך סימון DATA נכללים עשרות שונות של סוגי שירותים שונים, כמו למשל זה יכול להיות שידור קובץ FIRMWARE לצורך שדרוג של תוכנה ברכיבים שונים של מערכת קליטה , או כמו למשל שירותים של הפצת קבצי תוכן של חומר עיתונאי מצולם, או שזה יכול להיות גם סוג של תמסורת לIPTV וכו' וכו' וכו'. 
לכל סוג של שירות DATA כזה נדרש ציוד מתאים שונה ואין שום תוכנה או פלאגאין, אפילו בפייטון
  שיכולים לפענח את כל מה שנמצא בקטגוריה של שידורי DATA . מבחינת מקלטים ביתיים מדובר על סוג של "רעש לבן"  כל עוד לא קיימת בשבילם תוכנה מתאימה לפיענוח של שירות מוגדר.

לכל סוג של שירות DATA כזה נדרש ציוד מתאים שונה ואין שום תוכנה או פלאגאין, אפילו בפייטון
- י א
 - מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
 - Been thanked: 45 פעמים

בנוסף לאמור, יש מצבים שערוצים של למשל סקאי גרמניה שהגישה אליהם היא דרך כפתור מיוחד בממיר המקורי, הם גם מופיעים כ DATA אבל למעשה הם משדרים שידור טלויזיה ולכן ניתן "לשחק" עם הגדרות הערוץ באמצעות תוכנה כמו dreambox edit ולהפוך אותם לערוץ מזוהה כשידור וידאו.

כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..

תודה על התגובות
אבל לא לזה התכוונתי. אנסה להסביר טוב יותר למה הכוונה
ברור שזה לא סוג מסויים של שידור אלה רק "מאפיין" שניתן "לערוץ" בסופו של דבר הכל מסתכם בזרם של מידע (ביטים, בתים וכו) אשר אותם מפענחים בהתאם לסטנדרטים קבועים מראש (טלויזיה ורדיו בד"כ) וכמו שציינתם קיימת אופציה נוספת שהיא מגוונת מאוד מבחינת אופציות היישום שלה.
בסופו של דבר אם כן ניקלט זרם מידע שכזה, ניתן כן לנסות לפענח אותו (לקרוא/להקליט/וכו').
לדוגמה אם קיים שידור שכזה שמעביר הודעה כללית לכל המנויים או מידע רלוונטי למנוי בודד כגון חשבונית חודשית וכו' קיים קוד תוכנה בממיר המקורי אשר ידע לפענח אותו ולהציג אותו למשתמש הקצה של הממיר. מנגד ממיר כללי/אחר אשר לא מכיל קוד תוכנה זה לא יצליח לפענח את המידע המשודר בערוץ הספציפי.
אני מניח שבכרטיס לוויני (למחשב, אין לי ניסיון עם כזה) ניתן בקלות יחסית ללכוד את המידע (כמו שהוא) מערוץ ספציפי שכזה.
השאלות שלי הן:
1- האים ניתן ללכוד/לגשת למידע בערוץ שכזה ע"י ממירי אניגמה סטנדרטיים שרובנו משתמשים בהם פה, קרי להקליט לקובץ את המידע או משהו דומה?
2- במידה והמידע נגיש, האם ניתן לכתוב בצורה כלשהי (או בכל שפה כלשהי, ציון הפייטון צויין מאחר ואני יודע שפלאגינים נכתבים בפייטון) קוד אשר במידה והמידע בערוץ פוענח באופן תיאורטי, יציג ( ישתמש) את המידע הרלוונטי. בדוגמה של שליחת הודעות לכלל המשתמשים יציג/יכתוב לקובץ/לא משנה איך.. את המידע אשר נשלח לכלל המשתמשים.
מקווה שהפעם מובן יותר
תודה מראש

אבל לא לזה התכוונתי. אנסה להסביר טוב יותר למה הכוונה
ברור שזה לא סוג מסויים של שידור אלה רק "מאפיין" שניתן "לערוץ" בסופו של דבר הכל מסתכם בזרם של מידע (ביטים, בתים וכו) אשר אותם מפענחים בהתאם לסטנדרטים קבועים מראש (טלויזיה ורדיו בד"כ) וכמו שציינתם קיימת אופציה נוספת שהיא מגוונת מאוד מבחינת אופציות היישום שלה.
בסופו של דבר אם כן ניקלט זרם מידע שכזה, ניתן כן לנסות לפענח אותו (לקרוא/להקליט/וכו').
לדוגמה אם קיים שידור שכזה שמעביר הודעה כללית לכל המנויים או מידע רלוונטי למנוי בודד כגון חשבונית חודשית וכו' קיים קוד תוכנה בממיר המקורי אשר ידע לפענח אותו ולהציג אותו למשתמש הקצה של הממיר. מנגד ממיר כללי/אחר אשר לא מכיל קוד תוכנה זה לא יצליח לפענח את המידע המשודר בערוץ הספציפי.
אני מניח שבכרטיס לוויני (למחשב, אין לי ניסיון עם כזה) ניתן בקלות יחסית ללכוד את המידע (כמו שהוא) מערוץ ספציפי שכזה.
השאלות שלי הן:
1- האים ניתן ללכוד/לגשת למידע בערוץ שכזה ע"י ממירי אניגמה סטנדרטיים שרובנו משתמשים בהם פה, קרי להקליט לקובץ את המידע או משהו דומה?
2- במידה והמידע נגיש, האם ניתן לכתוב בצורה כלשהי (או בכל שפה כלשהי, ציון הפייטון צויין מאחר ואני יודע שפלאגינים נכתבים בפייטון) קוד אשר במידה והמידע בערוץ פוענח באופן תיאורטי, יציג ( ישתמש) את המידע הרלוונטי. בדוגמה של שליחת הודעות לכלל המשתמשים יציג/יכתוב לקובץ/לא משנה איך.. את המידע אשר נשלח לכלל המשתמשים.
מקווה שהפעם מובן יותר
תודה מראש
דרך מקלט שמריץ ENIGMA , זה אפשרי תיאורטי, אבל אף אחד לא כתב פלאגאין כזה, כי מדובר על שיטה די עקומה והשימוש הנפוץ הוא במקלט כרטיס PCI DVB-S , שמחובר למחשב ויודע לקלוט, לנתח ולפענח את הזרימה של נתונים בפרוטוקול מוגדר שמגיעה מהלוויין. יש מגוון רחב של תוכנות שידועות לבצע את המשימה הזו. מבלי לפגוע בנושא של אבטחת מידע אפשר להזכיר את dvbsnoop או את SkyGrabber וכשימוש פשוט בכלים האלה, למשל את:
http://www.blackhat.com/presentations/b ... 1.2-wp.pdf

http://www.blackhat.com/presentations/b ... 1.2-wp.pdf