שאלה לגבי הוט
- י א
 - מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
 - Been thanked: 45 פעמים

שאלה לגבי הוט
מישהו יודע למה הם לא משדרים את ערוצי הסרטים (לפחות) בדולבי דיגיטלי רב ערוצי כמו יס?
למיטב ידיעתי רק הערוץ gold hd משדר בדולבי וכול האחרים במפקע רגיל.
זה בעיה טכנולוגית או שפשוט הלקוח לא מעניין אותם?

כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..

- 
				thestalker
 - תותח על

- Been thanked: 5 פעמים

Re: שאלה לגבי הוט
לא מכיר את התשובה אבל לדעתי זה שהלקוח לא מעניין אותם (למרות שבניסוח שלי זה היה הרבה יותר בוטה)

יש לי  1.8 ממונעת מ30W עד 42E
ממיר עם מנוי חוקי ל CSAT
DREAMBOX 7080 HD 2X DVBS2 1X DVBT

ממיר עם מנוי חוקי ל CSAT
DREAMBOX 7080 HD 2X DVBS2 1X DVBT
אין לי תשובה חכמה ומדוייקת ....יתכן שזה בעיה טכנולוגית ,
אנסה לכתוב את זה ללא התנשאות ...כל מי שצופה בקו הפרסומות של הוט שם לב
ורואה שהם בדר"כ מכוונים לפלח האוכלוסיה שלא ממש מעניין אותו דולבי דיגיטל .
ביחוד בהשוואה לקו הפרסומות המתוחכם והמושקע של יס .

אנסה לכתוב את זה ללא התנשאות ...כל מי שצופה בקו הפרסומות של הוט שם לב
ורואה שהם בדר"כ מכוונים לפלח האוכלוסיה שלא ממש מעניין אותו דולבי דיגיטל .
ביחוד בהשוואה לקו הפרסומות המתוחכם והמושקע של יס .
במערכות של טלוויזיה ספרתית בכבלים בכלל ( DVB-C \ DVB-C2 ) ושל הוט בפרט אין שום בעיה טכנית או טכנולוגית לשדר מספר רב של ערוצי שמע כצליל היקפי רב ערוצי לכל ערוץ טלוויזיה שמשודר. לא קיימת בעיה כזו לא בצד המוקד ולא בצד של ציוד קצה שמסופק ללקוח, יותר מזה, קיימות לזה גם מספר טכנולוגיות בתקן ( קודקים ) , אחת וותיקה יותר, היא באמצעות פסקול שמקודד כ dolby digital ב AC-3 והשנייה, חדשה יותר, היא באמצעות פסקול שמקודד ב DTS . בכל אחת מהשיטות האלה ניתן להתממשק ישירות מהמקלט DVB-C למקלט של המערכת קולנוע ביתי ללא המרה, אלה כ Bitstream , כך שהשמע יהיה נעמן למקור והפיענוח יהיה ישירות בתוך המקלט של מערכת קולנוע ביתי. הממשק במערכות ישנות ( לפני מעבר לשידורי HD )היה באמצעות חיבור SPDIF ובשלב שלאחר מעבר לשידור HD דרך חיבור HDMI .
יותר מזה חלק ניכר של התכנים שהוט משדרת, במקור הם מקודדים עם ערוצי שמע עם צליל היקפי AC-3 ו DTS . גם התכנים שהוט מעבירה מהלוויין וגם כאלה שהיא מקבלת כמדיה דיגיטלית, שם כל התכנים הם כאלה, אבל בגלל שבהוט גם איכות החוזי היא לא מהמשובחות ולא דומה כלל לשידור המקורי, כך בטח ובטח שגם השמע, שהוא מבחינתם עניין זניח, הוא עוד יותר מוזנח.

יותר מזה חלק ניכר של התכנים שהוט משדרת, במקור הם מקודדים עם ערוצי שמע עם צליל היקפי AC-3 ו DTS . גם התכנים שהוט מעבירה מהלוויין וגם כאלה שהיא מקבלת כמדיה דיגיטלית, שם כל התכנים הם כאלה, אבל בגלל שבהוט גם איכות החוזי היא לא מהמשובחות ולא דומה כלל לשידור המקורי, כך בטח ובטח שגם השמע, שהוא מבחינתם עניין זניח, הוא עוד יותר מוזנח.
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

התשובה מאוד פשוטה . הציבור זה לא מעניין אותו . אני שוחחתי עם אדם מבפנים שעובד במחשבים וכול הטכנולוגיה שלהםי א כתב:מישהו יודע למה הם לא משדרים את ערוצי הסרטים (לפחות) בדולבי דיגיטלי רב ערוצי כמו יס?
הוא אמר הציבור לא דורש למה להתאמץ . כמו שלא מעניין אותו HD במיוחד . אז צליל AC3 בטח לא מעניין (ללא פרטים מזהים)
אבל ....... לי יש רסיבר דנון X3200 ניקנה ליפני חודשים . אם מגדירים את הכניסה SURROD כן שומעים צליל הקיפי
אפילו הערוץ ההודי 34 בוליבוד . נישמע צליל הקיפי שומעים בכול רמרול משהוא אחר . את הדיבור בסנטר . וב6 רמקולים האחרים את הצלילים לפי תוכן הסרט . רק סרט במקור מונו נישמע מהסנטר .
הוט משדר סטראו . הרסיבר מפענך את האות להקיפי . וזה נישמע מעולה . בסרטי פעולה .
כך שצריך רסיבר חדיש יחסי
- 
				רמי.א
 - תותח על

ולפי מה נקבע שרוב הציבור לא מתעניין באיכות HD?
איך הם הצליחו לשאול את רוב האנשים במדינת ישראל?

איך הם הצליחו לשאול את רוב האנשים במדינת ישראל?
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

לא שואלים . אם הציבור דורש, מקטר, מגיש בג"ץ , כמו בגביע עולמי ליפני 10 שנים . שחסמו תחנות מחו"ל ששידרו את המישחקים . והוט חסם את הצפייה בהם . אז הוט מגיב . 98% מהצופים לא יודעים מה זה AC3

הוט אכן משדר סטריאו בלבד ! הרסיבר סאונד שלך לא מפענח את האות להיקפי כי אםהוט משדר סטראו . הרסיבר מפענך את האות להקיפי . וזה נישמע מעולה . בסרטי פעולה .
הרסיבר שלך מדמה מצב הקיפי ונותן לך הרגשה מדומת של סאונד הקיפי , אבל זה לא סאונד דיגיטלי
של 5.1 או יותר ערוצי סאונד כמו בסאונד דיגיטלי הקיפי אמיתי אז בו לא נתבלבל פה וכדאי לדייק !
בממיר של YES למשל אני מחובר בכבל אופטי לרסיבר סאונד מקצועי של SONY וכאשר הסרט משודר בדולבי דיגיטל
נדלקת הנורה הכחולה של הסראונד אוטומטית והסאונד הוא הקיפי אמיתי ....לא מדומה ולא הדמייה !
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

אל תלמד אותי דברים שמיזמן ראיתי . הנורה שנדלקת נכון זה מראה שהקליטה היא AC3 אבל . 
זכר את האנטי מחיקון . שמחק את הצבע . כי סגרו את הפולס . שהידליק את האוסצילטור של הצבע
אז מה עשו? היתקינו אוסצעלטור בטלויזיה בבית וקיבלו צבע . הייתה בעייה של שיכרוניזציה . של 3 הצבעים
אבל התגברו על זה עם לחצן
מה שחסר אצל הוט זה הפולס שיפתח את 5.1 ערוצים . ואז נידלקת הנורה אצלך או אצלי . אצלי הוא מציג כמה רמקולים מנגנים
הצליל הוא הקיפי שומעים מהרמקולים האחורים הקדמיים . בסנטר . בסאב . הכול לפי התוכן של הסרט . לא סתם צלילים ללא קשר לתוכן
יש לי תקליטור בדיקת רמקולים בסטראו . הקריין משמיעה צליל שומעים בצדדים . אחרי זה הוא אומר באנגלית הופך פזה . שומעים ברמקולים האחוריים . הקריין אומר אכשו קולי במרכז . שומעים בסנטר . והכול מצליל סטראו אני שומע ממערכת מאוד יקרה ורמקולים אלקטרו סטטי קווד
כך כול מה שאתה כותב . רואים שיש לך רסיבר מאוד מאוד ישן כי ברסיבר עם נורה היו בדגמים הראשונים . מילפני 8 שנים לפחות
היום יש רסיברים 7-9-11 ערוצים . ויצא גם צליל אטום . רמקולים בתיקרה . ראיתי אותם בקולנוע בחיפה . גם בית קולנוע חדש ליפני שנה

זכר את האנטי מחיקון . שמחק את הצבע . כי סגרו את הפולס . שהידליק את האוסצילטור של הצבע
אז מה עשו? היתקינו אוסצעלטור בטלויזיה בבית וקיבלו צבע . הייתה בעייה של שיכרוניזציה . של 3 הצבעים
אבל התגברו על זה עם לחצן
מה שחסר אצל הוט זה הפולס שיפתח את 5.1 ערוצים . ואז נידלקת הנורה אצלך או אצלי . אצלי הוא מציג כמה רמקולים מנגנים
הצליל הוא הקיפי שומעים מהרמקולים האחורים הקדמיים . בסנטר . בסאב . הכול לפי התוכן של הסרט . לא סתם צלילים ללא קשר לתוכן
יש לי תקליטור בדיקת רמקולים בסטראו . הקריין משמיעה צליל שומעים בצדדים . אחרי זה הוא אומר באנגלית הופך פזה . שומעים ברמקולים האחוריים . הקריין אומר אכשו קולי במרכז . שומעים בסנטר . והכול מצליל סטראו אני שומע ממערכת מאוד יקרה ורמקולים אלקטרו סטטי קווד
כך כול מה שאתה כותב . רואים שיש לך רסיבר מאוד מאוד ישן כי ברסיבר עם נורה היו בדגמים הראשונים . מילפני 8 שנים לפחות
היום יש רסיברים 7-9-11 ערוצים . ויצא גם צליל אטום . רמקולים בתיקרה . ראיתי אותם בקולנוע בחיפה . גם בית קולנוע חדש ליפני שנה
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

לא יעזור לך.... תכתוב מגילות עד מחר,  אם השידור במקור הוא סטראו הסאונד שמחולק לרמקולים ההקפיים הוא הדמיה ולא הקפי כמו במקורי סראונד אמיתי.... תאמין לי שיש עוד כמה אנשים פה שמבינים בסאונד,  ולגבי המערכת שלי לא אמרתי שהרסיבר חדש רק ציינתי שהוא מקצועי...
גם לי יש תקליטור בדיקה לכל ערוץ... זה לא קשור ולא אומר כלום על השידור סטראו של הוט שמפוצל לכל הרמקולים ב הדמיה מלאכותית ולא כפי שהוקלט במקור...

גם לי יש תקליטור בדיקה לכל ערוץ... זה לא קשור ולא אומר כלום על השידור סטראו של הוט שמפוצל לכל הרמקולים ב הדמיה מלאכותית ולא כפי שהוקלט במקור...
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

תיראה . 9 כפול 9 שווה 81  . גם צליל של 75 הוא מעולה . אים נאזין לסרט AC3  או ההדמיה נקבל את אותו אפקט כי
זה תלוי ברמקולים . תלוי בחדר ההאזנה . תלוי בריסיבר . תלוי באקוסטיקה של החדר . אצלי מרופד בספוג ללא הד
הצלילים לא יוצאו הפוך יריות בשני המצבים יהיו בצד ימין . הבאס יצא אותו באס . אולי יהייה בבדל קטן ביותר . שרק עם אוזן מיקצועית יורגש הבדל . לאדם שעוסק בצליל
ושכחתי תלוי גם באוזניים של המאזין . והגיל של המאזין . כך שלא כתבתה דיברי חוכמה .
בAC3 9*9=81 בסראנד זה 78 . כמובן שהייתי מוכן שישדרו בAC3 . או פורמט יותר טוב . אבל הבחור מבפנים אמר לי אין דרישה
רסיבר מיקצועי מילפני 8 שנה . שווה היום כמה שקלים . את הקודם שהיתקלקל שמתי ליד פח הזבל
הייה דנון 2808 . החדש צליל מעולה בסטראו . בתקליטור
שנה טובה

זה תלוי ברמקולים . תלוי בחדר ההאזנה . תלוי בריסיבר . תלוי באקוסטיקה של החדר . אצלי מרופד בספוג ללא הד
הצלילים לא יוצאו הפוך יריות בשני המצבים יהיו בצד ימין . הבאס יצא אותו באס . אולי יהייה בבדל קטן ביותר . שרק עם אוזן מיקצועית יורגש הבדל . לאדם שעוסק בצליל
ושכחתי תלוי גם באוזניים של המאזין . והגיל של המאזין . כך שלא כתבתה דיברי חוכמה .
בAC3 9*9=81 בסראנד זה 78 . כמובן שהייתי מוכן שישדרו בAC3 . או פורמט יותר טוב . אבל הבחור מבפנים אמר לי אין דרישה
רסיבר מיקצועי מילפני 8 שנה . שווה היום כמה שקלים . את הקודם שהיתקלקל שמתי ליד פח הזבל
הייה דנון 2808 . החדש צליל מעולה בסטראו . בתקליטור
שנה טובה
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

גלובל . אתה תמיד כותב . מה כתוב בספר . מה שלמדתה מהספרים/קורס
לי יש ניסיון חיים בכול מה שאני כותב . אני מעגל פינות . אצלי ליפעמים 1+1 =3
אני מישנת 1960 התחלתי להאזין למוסיקה בגל AM ברדיו . גלי צהל פתחו משדר בצפון
ומאז החלפתי עשרות רסיברים . את המגברים הראשונים בניתי לבד . כך הייה בשנות ה70 מגברים על מנורות
המערכת שלי מופעלת עם 3 מגברי סטראו ניפרדים . מגבר לבאס סטראו 2 רמקולים 12' AR3
הרסיבר דנון דוחך בוסטר קווד909 מגבר . שמחובר לרמקול אלקטרו סטטי (מקווה שאתה יודע מה זה)
בחדר מרופד יעודי רק למוסיקה
שנה טובה

אני מישנת 1960 התחלתי להאזין למוסיקה בגל AM ברדיו . גלי צהל פתחו משדר בצפון
ומאז החלפתי עשרות רסיברים . את המגברים הראשונים בניתי לבד . כך הייה בשנות ה70 מגברים על מנורות
המערכת שלי מופעלת עם 3 מגברי סטראו ניפרדים . מגבר לבאס סטראו 2 רמקולים 12' AR3
הרסיבר דנון דוחך בוסטר קווד909 מגבר . שמחובר לרמקול אלקטרו סטטי (מקווה שאתה יודע מה זה)
בחדר מרופד יעודי רק למוסיקה
שנה טובה
- י א
 - מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
 - Been thanked: 45 פעמים

קרמר אתה טועה ולא ומראה חוסר הבנה בעניין.
אי אפשר להמציא ערוצים שאינם משודרים. וכשהשידור של האודיו הוא אנלוגי הוא לא יכול להפוך לדיגיטלי על ידי שום אוסילטור או שום צ'ופציק.
או שהם משדרים ביט סטרים AC3 או לא. וכמו שאמרתי, רק ערוץ אחד משודר ב AC3 וזה הוט גולד HD

אי אפשר להמציא ערוצים שאינם משודרים. וכשהשידור של האודיו הוא אנלוגי הוא לא יכול להפוך לדיגיטלי על ידי שום אוסילטור או שום צ'ופציק.
או שהם משדרים ביט סטרים AC3 או לא. וכמו שאמרתי, רק ערוץ אחד משודר ב AC3 וזה הוט גולד HD
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..

קרמר מייצג בדיוק את אותו הקהל היעד של לקוחות הוט שהוט מכוונת עליהם. זה הסוג הלקוחות שמדמיינים שאפשר לעשות יש מאין. למשל שמהשידור סטריאו של שני ערוצי שמע ניתן לקבל צליל היקפי של 5.1 ערוצים נפרדים בעזרת לחיצה על לחצן כלשהו במקלט כלשהוא או שהשידור חוזי הזוועתי של הוט ניתן להפוך לשידור באיכות HD על יד הצגתו בטלוויזיה HD גדולה וכו'. זה גם אותו הקהל יעד שאחרי חמש עשרה שנה שלא משתמשים כבר ב toslink , לצורך העברת שמע למערכת קולנוע, עוד לא הבין ולא גילה את החיבור HDMI ועדיין מנסה לחבר בין המכשירים בעזרת כבל toslink ועוד מספר על זה כעל חידוש מרענן, בזמן שכבר יותר מעשור ש toslink כבר לא בשימוש לצורך מערכות קולנוע ביתי, אלה רק לצורך חיבור של מקורות שמע לגאסי בלבד. 
זה בדיוק אותו קהל יעד שגם הוט וגם מוכר של מכשירי סטריאו במכולת השכונתית יכולים ונהנים למכור לו כל בלוף או כל שטות, מבלי שהלקוח הזה יבין שעובדים עליו בעיניים ועוד ינסה לספר לאחרים על ה"חידושים" שהוא משתמש בהם לאחרונה. זה אותו קהל יעד ששמע מושג כלשהוא וכבר מדמיין שהוא יודע על מה הוא מדבר ומפגין לכולם את ה"ידע" שלו בנושא, תוך כדי שיבוש של אותו המושג, עד כדי כך שהניסיון להבין על מה דובר במקור מזכיר את המשחק הטלפון השבור.

זה בדיוק אותו קהל יעד שגם הוט וגם מוכר של מכשירי סטריאו במכולת השכונתית יכולים ונהנים למכור לו כל בלוף או כל שטות, מבלי שהלקוח הזה יבין שעובדים עליו בעיניים ועוד ינסה לספר לאחרים על ה"חידושים" שהוא משתמש בהם לאחרונה. זה אותו קהל יעד ששמע מושג כלשהוא וכבר מדמיין שהוא יודע על מה הוא מדבר ומפגין לכולם את ה"ידע" שלו בנושא, תוך כדי שיבוש של אותו המושג, עד כדי כך שהניסיון להבין על מה דובר במקור מזכיר את המשחק הטלפון השבור.
אולי מספיק כבר הסיפורים על האנטי מחיקון ...? כל פעם אתה מזכיר את זה למזלך הותיקים פה יודעים על מה מדובראל תלמד אותי דברים שמיזמן ראיתי . הנורה שנדלקת נכון זה מראה שהקליטה היא AC3 אבל .
אבל התגברו על זה עם לחצן
אבל הילדים הצעירים מחזיקים ביד סמארטפון /טאבלט .... ומגכחים , אז חלאס .
תגיד ... אתה חושב שאני ילד קטן ? אני בתחום המקצועי כבר 30 שנה מנהל חברות בארץ ובחו"ל כולל היום ,גלובל . אתה תמיד כותב . מה כתוב בספר . מה שלמדתה מהספרים/קורס
מה שלמדתי בספרים ? ....זה שאתה מעגל פינות כדבריך והופך שידור סאונד סטריאו אנלוגי 2 ערוצים לשידור
סאונד דיגיטלי 5.1 ערוצים ...אין יש מאין , ולא יעזור לך כל הנאומים וכל הסיפורים על עברך המפואר
דרך אגב ....הפעם שכחת להזכיר שהיית בעלים של מערכות כבלים פירטיים ...מה קרה ?
Sys Admin
אתה צודק לגבי כבל אופטי toslink היום באמת אין בו צורך והרסיברים החדשים כולם מגיעים עם HDMI
במקרה שלי הרסיבר שלי ישן ואין לו בכלל HDMI ,אבל הוא מקצועי ואיכותי ויש לו סאונד מעולה ...לכן אני מסתפק
בחיבור כזה ולכן לא החלפתי לרסיבר חדש יותר ביחוד בגלל שאני לא נוהג להעביר דרך הרסיבר את אות הוידאו
רק את האודיו ולכן זה מספיק לי (אני לא אוהב לשמוע חדשות בסראונד מספיק לי הרמקולים של הטלויזיה )
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

לסיכום .
חברה אתם טועים בגדול בגישה אלי . אני מיצג 2 מצבים 
1. את הציבור הכללי
2. את עצמי .
שכן נתן לי ממיר מיותר של HO T לא HD . ללא תשלום. אני לא חסיד של סרטים. מאזין לערוצי המוסיקה בסטראו . לכן מחובר בסיב אופטי
סרטים כימעט ולא צופה בהם . אפילו הסרט שהוא על שמי . קרמר נגד קרמר . לא צפיתי בו .
לעצמי אני קונה את הטוב ביותר . אם הייתי חובב סרטים כמובן שהייתי מיתחבר ליס . ביגלל הצליל המקורי AC3 .
מובן שAC3 זה לא סראנד . ויש היום קידודים של 11 ערוצים ו9 ערוצים . לי יש DVD בלו ריי בין הראשונים שעלה לי 2599 ש"ח גם דנון
לא סמכתי על הסראנד המזוייף . אים הייה לי חדר גדול פרטי הייתי מתקין 11 רמקולים כולל אטום רמקולים בתיקרה . הכול לעצמי
1. כאשר אני כותב ,זה על הציבור מה הוא אוהב . הציבור לא רץ אחרי הקדמה בצליל והתמונה . מיסתפק במה שיש לו
רק פעם אחת הציבור הישמיע את קולו זה הייה כאשר חסמו את הערוצים מחול במיוחד טורקיה ששידרו גביע עולם ליפני כ10 שנים . כי צרלטון ביקש לחסום . כי הוא מכר זכויות . אז "הציבור "היגיעה עד בגף . מילבד ספורט . שזה מעניין את הציבור . ועושים רעש . הכול שקט . אז הציבור מקבל 80% AC 3 . מה משנה לציבור אים שומעים יריות בצד ימין או בצד שמואל . בסראד . הדיבור הוא בסנטר . והמוסיקה היא מסביב . יריות אני גם שומע מאחור .
אולי מר גלובל יסביר את ההבדל . מה ההבדל בצליל במציאות לא באמצעות נוסחאות . בין AC3 לסראנד . לא היסברתה בדוגמה למעלה ששאלתי . אם בסראנד שומעים יריות מאחור גם גך וגם כך
שנה טובה

1. את הציבור הכללי
2. את עצמי .
שכן נתן לי ממיר מיותר של HO T לא HD . ללא תשלום. אני לא חסיד של סרטים. מאזין לערוצי המוסיקה בסטראו . לכן מחובר בסיב אופטי
סרטים כימעט ולא צופה בהם . אפילו הסרט שהוא על שמי . קרמר נגד קרמר . לא צפיתי בו .
לעצמי אני קונה את הטוב ביותר . אם הייתי חובב סרטים כמובן שהייתי מיתחבר ליס . ביגלל הצליל המקורי AC3 .
מובן שAC3 זה לא סראנד . ויש היום קידודים של 11 ערוצים ו9 ערוצים . לי יש DVD בלו ריי בין הראשונים שעלה לי 2599 ש"ח גם דנון
לא סמכתי על הסראנד המזוייף . אים הייה לי חדר גדול פרטי הייתי מתקין 11 רמקולים כולל אטום רמקולים בתיקרה . הכול לעצמי
1. כאשר אני כותב ,זה על הציבור מה הוא אוהב . הציבור לא רץ אחרי הקדמה בצליל והתמונה . מיסתפק במה שיש לו
רק פעם אחת הציבור הישמיע את קולו זה הייה כאשר חסמו את הערוצים מחול במיוחד טורקיה ששידרו גביע עולם ליפני כ10 שנים . כי צרלטון ביקש לחסום . כי הוא מכר זכויות . אז "הציבור "היגיעה עד בגף . מילבד ספורט . שזה מעניין את הציבור . ועושים רעש . הכול שקט . אז הציבור מקבל 80% AC 3 . מה משנה לציבור אים שומעים יריות בצד ימין או בצד שמואל . בסראד . הדיבור הוא בסנטר . והמוסיקה היא מסביב . יריות אני גם שומע מאחור .
אולי מר גלובל יסביר את ההבדל . מה ההבדל בצליל במציאות לא באמצעות נוסחאות . בין AC3 לסראנד . לא היסברתה בדוגמה למעלה ששאלתי . אם בסראנד שומעים יריות מאחור גם גך וגם כך
שנה טובה
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

אדון מנהל. תשובה ללא טעם . קודם כול שתבין איך פועל הסראנד אחרי זה תגיב . או שאתה יודעי א כתב:קרמר אתה טועה ולא ומראה חוסר הבנה בעניין.
אז תסביר . מה ההבדל בין AC3 לסראנד . במונחים טכנאים .
ליפני שנים הDVD הייה לו 5 יציאות אנלוגיות של צליל . ולרסיבר היו 5 כניסות אנלוגיות . וכך היו שומעים מ5 רמקולים סרט
היום אין את זה הצליל דחוס בכול מיני שיטות AC3 . DTS ועוד שיטות שלא מכיר אותם . הכול מגיע לרסיבר שמפענח את הצליל .
אם מגיע אות דחוס . הסראנד מפענח את הצליל אולי באיכות 80% לא מדייק בצדידים . אבל שומעים מיסביב צלילים. רק סרט מונו . נישמע מהסנטר . או חדשות בערוצי ישראל. הסרטים הם צליל הקיפי גם בערוצי ישראל
אולי תסביר מה זה דחיסה. ופיענוח של סראנד . או AC3 או DTS . ואיך הצליל מיתנהג בכול מצב . כמובן הטוב ביותר זה שידור צליל מקורי . אבל 80% מאיכות הצליל מיסתפק הציבור
עוד שהוא . על מנת להפעיל את מנגון הצבע בTV הטלוזיה מקבלת פולס (אות) . סיגנל. שבזמנו היו מכבים אותו ,והתמונה הייתה נהפכת לשחור לבן . כך בצליל דחוס . צריך אות שיפעיל קבוע את זה . וחברת הוט לא שולחת את האות . והסראנד עושה את זה בהצלחה
התחנות ההונגריות שולחות קבוע אות AC3 . גם בחדשות . אתה שם תחנה הונגרית . מיד נידלק לך AC3 ברסיבר . ללא קשר מה משדרים .בMTV זה לא כך זה מישתנה לפי ההקלטה
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

גלובל
אתה כותב :
תגיד ... אתה חושב שאני ילד קטן ? אני בתחום המקצועי כבר 30 שנה מנהל חברות בארץ ובחו"ל כולל היום ,
מה שלמדתי בספרים ? ....זה שאתה מעגל פינות כדבריך והופך שידור סאונד סטריאו אנלוגי 2 ערוצים לשידור
סאונד דיגיטלי 5.1 ערוצים ...אין יש מאין , ולא יעזור לך כל הנאומים וכל הסיפורים על עברך המפואר
דרך אגב ....הפעם שכחת להזכיר שהיית בעלים של מערכות כבלים פירטיים ...מה קרה ? סוף ציטוט
אני לא מזלזל בידע שלך . ובתפקיד שלך
אני טכנאי הייתה לי מעבדה לתיקוני TV מגברי סטראו . חשמלאי בית (ללא רשיון) . אבל במזגנים ומקררים לא מבין ולא יודע לתת עיצות
מזמין טכנאי מזגנים לתיקון
כך גם אתה בצליל אתה לא מבין דחיסה.פיענוח . אחרת הייתה כותב ומסביר . בייתר אתה גאון
אני עסקתי גם בהגברת קול . לארועים במות יום עצמאות בחירות .
שנה טובה

תגיד ... אתה חושב שאני ילד קטן ? אני בתחום המקצועי כבר 30 שנה מנהל חברות בארץ ובחו"ל כולל היום ,
דרך אגב ....הפעם שכחת להזכיר שהיית בעלים של מערכות כבלים פירטיים ...מה קרה ? סוף ציטוט
אני לא מזלזל בידע שלך . ובתפקיד שלך
אני טכנאי הייתה לי מעבדה לתיקוני TV מגברי סטראו . חשמלאי בית (ללא רשיון) . אבל במזגנים ומקררים לא מבין ולא יודע לתת עיצות
מזמין טכנאי מזגנים לתיקון
כך גם אתה בצליל אתה לא מבין דחיסה.פיענוח . אחרת הייתה כותב ומסביר . בייתר אתה גאון
אני עסקתי גם בהגברת קול . לארועים במות יום עצמאות בחירות .
שנה טובה