מבקש המלצה למכשיר כיוון LNB
- 
				cowboy
 - חבר ותיק

מבקש המלצה למכשיר כיוון LNB
מה שהכי חשוב שהמכשיר יהיה הכי מדוייק(רגיש) שאפשר ! ויחד עם זאת הכי זול שאפשר.
כל שאר התכונות לא חשובות לי בכלל !
למי יש המלצה ?

כל שאר התכונות לא חשובות לי בכלל !
למי יש המלצה ?
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

Re: מבקש המלצה למכשיר כיוון LNB
אתה רוצה דבר והיפוכו . מיצד אחד אכי מדוייק . מיצד שני הכי זול 
לא הולך ביחד . טוב וזול

לא הולך ביחד . טוב וזול
- 
				cowboy
 - חבר ותיק

נכון - אני רוצה לכוון רק את ה LNB.(ולא את הצלחת)
כי על הצלחת שלי יש עוד 3 LNB אחרים והם מכוונים מצויין.
ונכון - אני רוצה לקנות מכשיר שהסנסור שלו הכי רגיש כי כל שאר התכונות לא דרושות לי.
איזה מכשיר הכי מומלץ בתקציב של עד 1000 ש"ח ?

כי על הצלחת שלי יש עוד 3 LNB אחרים והם מכוונים מצויין.
ונכון - אני רוצה לקנות מכשיר שהסנסור שלו הכי רגיש כי כל שאר התכונות לא דרושות לי.
איזה מכשיר הכי מומלץ בתקציב של עד 1000 ש"ח ?
אין מכשיר שהוא רק לכיוון LNB , מכשיר שאתה צריך זה מד עוצמת שדה ...וניתן לכוון איתו כל דבר .
בדר"כ המכשירים האלה מגיעים גם עם מדידת BER , DB ולפעמים גם מצב של ספקטרום אנלייזר
בסכום שציינת אני מאמין שניתן להשיג מכשירים פשוטים בלבד באייבי או אלי-אקספרס ...
לא מכיר מכשיר ספציפי מומלץ אבל אני מאמין שיש פה בפורום אנשים שרכשו שם מכשירים ויוכלו להמליץ לך .

בדר"כ המכשירים האלה מגיעים גם עם מדידת BER , DB ולפעמים גם מצב של ספקטרום אנלייזר
בסכום שציינת אני מאמין שניתן להשיג מכשירים פשוטים בלבד באייבי או אלי-אקספרס ...
לא מכיר מכשיר ספציפי מומלץ אבל אני מאמין שיש פה בפורום אנשים שרכשו שם מכשירים ויוכלו להמליץ לך .
- 
				cowboy
 - חבר ותיק

אני אצמצם את האפשרויות.
איזה מכשיר לכוון לווינים הכי זול יכול לקלוט סיגנל ב HD ?

איזה מכשיר לכוון לווינים הכי זול יכול לקלוט סיגנל ב HD ?
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

לפי השאלות והבקשות . אין לך מוסג בצלחות וכיוונים 
לכוון LBN אין הרבה אפשריות . אם הצלחת מכוונת בול . צריך לסןבב מעט ימינה או שמואלה את הLNB
מישהוא שישב בבית . בממיר יש פס של עוצה ואיכות . אתה תסובב ומישהוא בבית יתקשר אלך . ויגיד העוצה עלתה ירדה
ותהדק את הברגים . אין קשר בין HD וכיוון . כאשר העיין לא מכוונת . לא רואים כולם . לא HD ולאSD

לכוון LBN אין הרבה אפשריות . אם הצלחת מכוונת בול . צריך לסןבב מעט ימינה או שמואלה את הLNB
מישהוא שישב בבית . בממיר יש פס של עוצה ואיכות . אתה תסובב ומישהוא בבית יתקשר אלך . ויגיד העוצה עלתה ירדה
ותהדק את הברגים . אין קשר בין HD וכיוון . כאשר העיין לא מכוונת . לא רואים כולם . לא HD ולאSD
מצטער להגיד לך ואנא אל תעלב ...אבל לפי השאלה שלך ניתן להבין שהידע הבסיסי חסר לך, ולכן לדעתי גם אם תקנה מכשיראיזה מכשיר לכוון לווינים הכי זול יכול לקלוט סיגנל ב HD ?
זה כנראה לא יעזור לך , כי אין לך הידע הבסיסי להבין ולתפעל , אני מציע לך להתעמק קודם בנושא הלווינים ורק אח"כ
לנסות לכוון עם או בלי מכשיר ,
- 
				cowboy
 - חבר ותיק

אדון קרמר - אתה באמת חושב שלא חשבתי על זה ???
הבעיה אצלי עם הלווין עמוס.
אני רואה תמונה אבל עם פריזים.
הסיגנל משתולל עולה ויורד בין 10 ל 40 %.
על הצלחת שלי מותקנים 4 LNB
עמוס הוא הצדדי ביותר ! ובגלל זה כל נקודה בסיגנל חשובה לי. (כי זה לא צלחת שכולה מכוונת לעמוס)
דבר שני - טיונר של ממיר הרבה פחות מדוייק מטיונר של מכשיר כוון לווינים,סאט לוק רובר וכוליי ..כלומר אם אנסה לכוון את העיינית בעזרת הטיונר של הממיר רוב הסיכויים שזה רק יהרוס את הכוון עוד יותר.
אני צריך כיוון עדין מאוד לעיינית צדדית ! ואת זה אי אפשר לעשות עם ממיר.

עמוס הוא הצדדי ביותר ! ובגלל זה כל נקודה בסיגנל חשובה לי. (כי זה לא צלחת שכולה מכוונת לעמוס)
דבר שני - טיונר של ממיר הרבה פחות מדוייק מטיונר של מכשיר כוון לווינים,סאט לוק רובר וכוליי ..כלומר אם אנסה לכוון את העיינית בעזרת הטיונר של הממיר רוב הסיכויים שזה רק יהרוס את הכוון עוד יותר.
מה קוטר הצלחת שלך ? 
אתה מבין של LNB צדדי רואה בערך חצי ואף פחות מקוטר הצלחת המלא ?
אתה צריך לשאוף להגדיל את הצלחת או לפצל ל 2 צלחות ...ופחות לחפש מכשיר כיוון שיציל אותך ,
אם הקליטה תהיה טובה הכיוון יהיה הרבה יותר קל ופשוט , לנסות לסחוט מיקרו DB בכיוון עדין לא יציל את המצב .
מה גם שבחורף המתקרב בזמן גשם הקליטה במצב הזה שאתה מתאר תעלם לך לגמרי .

אתה מבין של LNB צדדי רואה בערך חצי ואף פחות מקוטר הצלחת המלא ?
אתה צריך לשאוף להגדיל את הצלחת או לפצל ל 2 צלחות ...ופחות לחפש מכשיר כיוון שיציל אותך ,
אם הקליטה תהיה טובה הכיוון יהיה הרבה יותר קל ופשוט , לנסות לסחוט מיקרו DB בכיוון עדין לא יציל את המצב .
מה גם שבחורף המתקרב בזמן גשם הקליטה במצב הזה שאתה מתאר תעלם לך לגמרי .
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

חשבתי שאתה מעט חכם . אבל בכתוב ראיתי שאתה באמת לא מבין כלום בצלחת 4 עניים על צלחת אחת !. אני המוםcowboy כתב:אדון קרמר - אתה באמת חושב שלא חשבתי על זה ???
עיין תזוזה של חציא מעלה זה הפסד עצום . כמה כבר תוכל להזיז את הLNB רבע מעלה ? שזה כלום לא יתן לעוצה
במיקום להשקיע 1000 ש"ח במד שדה . קנה 2 צלחות נוספות . ב200 ש"ח . ותרויח המון . החורף מיתקרב . ותיקרא טוב מאוד מה כתב לך גלובל
- 
				cowboy
 - חבר ותיק

אדון קרקר !הטכנאי קרמר כתב:חשבתי שאתה מעט חכם . אבל בכתוב ראיתי שאתה באמת לא מבין כלום בצלחת 4 עניים על צלחת אחת !. אני המוםcowboy כתב:אדון קרמר - אתה באמת חושב שלא חשבתי על זה ???
עיין תזוזה של חציא מעלה זה הפסד עצום . כמה כבר תוכל להזיז את הLNB רבע מעלה ? שזה כלום לא יתן לעוצה
במיקום להשקיע 1000 ש"ח במד שדה . קנה 2 צלחות נוספות . ב200 ש"ח . ותרויח המון . החורף מיתקרב . ותיקרא טוב מאוד מה כתב לך גלובל
הצלחת עם 4 LNB הותקנה אצלי לפני 12 שנים !
חוץ מהפרעות קליטה שמסתיימות לאחר דקה או מקסימום שתיים וקורות אך ורק בגשמים החזקים שבחורף - אין שום בעיה אחרת !
אני שוב מדגיש, מקסימום דקה או שתיים בלי קליטה ולא בכל גשם אלא רק בחורך ורק בגשמים החזקים ביותר.
אז לסיכום אני מאוד מרוצה מצלחת עם 4 LNB !
לעומת זאת הבעיה שיש לי כיום עם הערוץ הראשון נובעת מכך שהעיינית של עמוס זזה קצת ולכן הקליטה שלו נחלשה.
ואם אתה או אתם שואלים את עצמכם למה אני מעדיף לקנות מכשיר לכיוון ולא לשלם למתקין שיכוון לי ?
אז הסיבה היא שבכל שנתיים בערך אני קורא למתקין : פעם אחת זה היה בגלל שעיינית אחת הפסיקה לעבוד.
בפעם שנייה זה היה בגלל שערוץ TVE עבר לאסטרה והייתי צריך לעבור לאסטרה.
פעם שלישית זה היה בגלל שמספר ערוצים שהיו על סיריוס נסגרו אז השתמשתי בעיינית לקליטת לווין אחר.
אני מניח שבשנים הקרובות יהיו עוד כמה פעמים שאצטרך לכוון את הLNB מכל מיני סיבות כדוגמת אלה שתארתי למעלה.
ולכן ! החלטתי שאני רוצה שיהיה לי מכשיר לכוון LNB כדי שאעשה את הדברים האלה לבד.
איזה מכשיר לכיוון לווינים עד 1000 ש"ח הכי כדאי לקנות ?
- 
				cowboy
 - חבר ותיק

איזה מכשיר עדיף ?
זה satlink ws6933
http://www.sat-link.co.uk/store/SatLink ... ml#SID=345
או זה ? satlink ws6906
ואני באמת מבקש מהטכנאי קרקר לא להעלב, אבל באמת שאני לא מעוניין לשמוע בעצה או תגובה שלך.

זה satlink ws6933
או זה ? satlink ws6906
ואני באמת מבקש מהטכנאי קרקר לא להעלב, אבל באמת שאני לא מעוניין לשמוע בעצה או תגובה שלך.
- 
				yzelec
 - אחלה חבר

- Has thanked: 19 פעמים
 - Been thanked: 3 פעמים
 - יצירת קשר:

6906 !!!! כי אתה תהיה בטוח שאתה נימצא על הלוין שבחרת. יש אפשרות לראות את הערוץ
6933 אתה לא תדע אם אתה נמצא ב 13e או ב9e . תדרים חופפים
או 26e ו 23e

6933 אתה לא תדע אם אתה נמצא ב 13e או ב9e . תדרים חופפים
או 26e ו 23e
- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

שנהם לא רצינים. כי אין בהתחלה ספקטרום לימצוא את הלוויין . אחרי שמוצאים את הלוויין . עושים כיוון עדין 
התמונה מופיעה כ1.4 שנייה אחרי שאתה על הלוויין . אם אתה בקרבת הלוויין . בספקטרום רואים כבר חצים קטנים .
ואים תשים תדר שבמיקרה התחנה לא פועלת ? אבל זה המחיר שהוא שווה .
מד השדה הפשוט סאטלוק יש בו ספקטרום . אבל אין בו תמונה . עולה כ1800 ש"ח שילמתי בטל ראן .
אם אין ספקטרום . בשנייה אתה יכול לאבד את הלווין . בתזוזה של 2 מ"מ . ואז קשה להחזיר
בכול זואת בהצלחה בקנייה
כיוון עדין זה
סיבוב הLNB על צירו . לכוון את הקטויות . כאשר על מתח 14V זה 100% קליטה . וב18V הקליטה היא 0 (אפס)
או הפוך . להזיז את הLNB פנימה החוצה לקבלת עוצמה מרבית . בין סוגי הLNB יש הבדלי קליטה
תיתחדש

התמונה מופיעה כ1.4 שנייה אחרי שאתה על הלוויין . אם אתה בקרבת הלוויין . בספקטרום רואים כבר חצים קטנים .
ואים תשים תדר שבמיקרה התחנה לא פועלת ? אבל זה המחיר שהוא שווה .
מד השדה הפשוט סאטלוק יש בו ספקטרום . אבל אין בו תמונה . עולה כ1800 ש"ח שילמתי בטל ראן .
אם אין ספקטרום . בשנייה אתה יכול לאבד את הלווין . בתזוזה של 2 מ"מ . ואז קשה להחזיר
בכול זואת בהצלחה בקנייה
כיוון עדין זה
סיבוב הLNB על צירו . לכוון את הקטויות . כאשר על מתח 14V זה 100% קליטה . וב18V הקליטה היא 0 (אפס)
או הפוך . להזיז את הLNB פנימה החוצה לקבלת עוצמה מרבית . בין סוגי הLNB יש הבדלי קליטה
תיתחדש
2 המכשירים האלה פשוטים מידי - כמו שקרמר כבר כתב כאן לפני כן - ללא מצב של ספקטרום אנלייזר שהוא המצבcowboy כתב:איזה מכשיר עדיף ?
זה satlink ws6933
או זה ? satlink ws6906
שאיתו מחפשים לויינים לפני שמתחיל תהליך הכיוון העדין עד לקליטה מקסימלית , אם אתה מעוניין דווקא
החברה הזאת - Sat-Link ראיתי שיש להם דגם אחר שנקרא - SatLink WS-6912 שכן יש לו מצב של ספקטרום
( ראה בתמונה למטה ) , לא יודע אם המכשירים של החברה הזאת טובים וזאת אינה המלצה אבל אם כבר
החברה הזאת אז הייתי הולך על המכשיר עם הספקטרום .
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.

נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 11 ספטמבר 2016, 16:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

גלובל הייתה מוסיף מישפט : כמו שקרמר המליץ בפתיח . הראשן שיעץ על הספקטרום הייה קרמר .תודה

- 
				הטכנאי קרמר
 - תותח על

אדון מחפש מד שדה . בסוף רק אני עניתי לך . ופתחתי לך את העניים איך ליבחור מד שדה 
איפו ההיתנצלות והתודה ?

איפו ההיתנצלות והתודה ?
- 
				avn
 - חבר פורום

יש לי את ה6906 ואני מכוון איתו דיי בקלות - מה שכן, הייתי שמח אם היה לו ספקטרום אנלייזר כמו שכתבו פה.
אני מכוון את הצלחת לאזימוט של הלווין ומעלה ומוריד את הצלחת ונעזר בצג כדי לראות את האות עולה או יורד. למכשיר יש גם אור כחול שמראה על נעילה על תדר או מצב שאתה יכול להפעיל ככה שהמכשיר מצפצף שהוא ננעל וככה אתה לא צריך להסתכל על המסך.
ניתן למחוק וליצור רשימת לווינים ותדרים ספציפיים שאתה יודע שנקלטים בארץ כדי לכוון בקלות.
שים לב שהמכשיר הוא לא S2 אלא DVB S וככה קצת בעייתי לכוון על תדרי HD ב בS2
זה לא מכשיר מקצועי במיוחד, המסך מרצד בתפריט הכללי - בצפייה בטלוויזיה אין ריצוד.
כמו שאמרתי, אני מכוון לאזימוט, מעלה ומוריד וקצת מזיז לצדדים ומסתכל על הסיגנל, איכות וBER - ברגע שאתה מגיע לתדר אז ניתן לראות שינויים ברמה של סיבוב של הLNB או שינויים קלים בהזזה וכו' זה לא 1 או 0.
המכשיר עלה לי בערך 300 שקלים באי ביי והיום אחרי שימוש וכיוון הייתי מעדיף מכשיר עם ספקטרום אנלייזר ככל שמעמיקים בתחביב הזה.
אחרי שאני מגיע לאות המקסימלי שהצלחתי להגיע אני מפעיל סריקת ערוצים כדי לוודא שאני בתדר הנכון עם המכשיר.
היה מעניין לעבוד עם מכשיר מקצועי יותר ולראות מה ההבדל ברגישות בין מכשיר למכשיר ואת זה אני לא יכול להגיד כי כיוונתי רק במכשיר הזה - ניתן לכוון עם המכשיר - לטווח הארוך עם זה תחביב הייתי קונה עם ספקטרום.

אני מכוון את הצלחת לאזימוט של הלווין ומעלה ומוריד את הצלחת ונעזר בצג כדי לראות את האות עולה או יורד. למכשיר יש גם אור כחול שמראה על נעילה על תדר או מצב שאתה יכול להפעיל ככה שהמכשיר מצפצף שהוא ננעל וככה אתה לא צריך להסתכל על המסך.
ניתן למחוק וליצור רשימת לווינים ותדרים ספציפיים שאתה יודע שנקלטים בארץ כדי לכוון בקלות.
שים לב שהמכשיר הוא לא S2 אלא DVB S וככה קצת בעייתי לכוון על תדרי HD ב בS2
זה לא מכשיר מקצועי במיוחד, המסך מרצד בתפריט הכללי - בצפייה בטלוויזיה אין ריצוד.
כמו שאמרתי, אני מכוון לאזימוט, מעלה ומוריד וקצת מזיז לצדדים ומסתכל על הסיגנל, איכות וBER - ברגע שאתה מגיע לתדר אז ניתן לראות שינויים ברמה של סיבוב של הLNB או שינויים קלים בהזזה וכו' זה לא 1 או 0.
המכשיר עלה לי בערך 300 שקלים באי ביי והיום אחרי שימוש וכיוון הייתי מעדיף מכשיר עם ספקטרום אנלייזר ככל שמעמיקים בתחביב הזה.
אחרי שאני מגיע לאות המקסימלי שהצלחתי להגיע אני מפעיל סריקת ערוצים כדי לוודא שאני בתדר הנכון עם המכשיר.
היה מעניין לעבוד עם מכשיר מקצועי יותר ולראות מה ההבדל ברגישות בין מכשיר למכשיר ואת זה אני לא יכול להגיד כי כיוונתי רק במכשיר הזה - ניתן לכוון עם המכשיר - לטווח הארוך עם זה תחביב הייתי קונה עם ספקטרום.