אולי מישהו מוכן לסכם לי?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
yosi_idcom
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי yosi_idcom »

שלום לכווולם אז ככה אני יתחיל הגיע לידי HYUNDAI HDT-HD-500FTA .

אני מבקש סליחה מכולם על הבורות ..

א- ממה שאני הבנתי זה מקלט לוויני (שאני לא יודע אם יש לו אפשרויות הקלטה) ,
ב- יש לי 2 צלחות של YES , אחת מחוברת ותקינה, ואחת שניתקו מ-YES.
ג- כשחיברתי את הממיר לצלחת הפעילה, איכשהו הצלחתי, לקלוט מעמוס 1 את הערוצים 2, 10 , שאחרי עיון מעמיק בפורום הבנתי שהם ערוצים פתוחים,

מה שאני רוצה לשאול , זה ככה:

א, מה זה הממיר הזה ?
ב, למה כשאני מחבר את הממיר לצלחת המנותקת מ-YES אני מקבל - NO SIGNAL , הרי פיזית הצלחת מחוברת לממיר ומכוונת ל- עמוס 1 ???
ג, מה זה LNB?
ד, מה אני צריך לעשות בשביל לקלוט , ערוצים מ-YES (ואני מדבר על 2 הצלחות) או משאר הלווינים ? (בחינם)

תודה מראש על העזרה! :lol:
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

נראה לי שהממירלערוצים חופשיים בלבד מהיכן קנית תוכל לקלוט גם ערוץ הכנסת
רק ערוצים עם קיטוב V שזה מה שיש ביס אם הצלחת השנייה מנותקת איך בדיוק אתה מצפה לקלוט משהו LNB זה החלק בקצה הצלחת שקולט את השידור ומעביר אותו לממיר
לא תוכל לקלוט ערוצים מיס ללא ממיר של יס כדי לקלוט שידור מלווין אחר זה רק במקרה
והקיטוב הוא V האם הצלחות בבית פרטי או בבניין מי עוד משתמש בצלחות
yosi_idcom
חבר פורום
חבר פורום

מה זה אומר ערוצים עם קיטוב V, ושאלתי על הצלחת המנותקת , היא מנותקת מYSE אבל פיזית החוטים מחוברים , אז מה בדיוק הם ניתקו?

וזה בבית פרטי
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אמרת מנותקת - למה התכוונת?
לווין משדר בשתי צורות עיקריות. יש תדרים שונים ולכל תדר יש גם קוטביות. הקוטביות בדרך כלל היא אופקית או אנכית (H או V). ה LNB הוא היחידה הקטנה שקולטת את הגלים שהצלחת ממקדת ומקרינה אליו.
ה LNB בוחר את הקוטביות ממנה הוא קולט על פי מתח DC שמועבר אליו מהמקלט הלוויני.

יס בחרו לעבוד עם קוטביות אחת בלבד כדי שלא יצטרכו להעביר מתח שונה ל LNB בהתאם לתחנה. בכך הם איפשרו שימוש באותו LNB למספר רב של מקלטים בו זמנית מבלי שיפריעו אחד לשני. אבל מקלט אחד צריך כן להעביר מתח ל LNB עבור קוטביות V כי ללא מתח ה LNB לא יעבוד.
כדי שרק מקלט אחד יעביר מתח הם שמים חוסמי מתח בחיבור של כל המקלטים המשניים.

אתה צריך לבדוק את החיבור אל הצלחת "המנותקת" ולוודא שאין בדרך חוסמי מתח. אם ה LNB מחובר לחוט שיורד למקלט ללא שום דבר בדרך ובכל זאת אין לך קליטה משמע הדבר שהצלחת לא מכוונת או ה LNB פגום.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
yosi_idcom
חבר פורום
חבר פורום

עכשיו כמעט הכל ברור , בבית שבו המקלט הלוויני עבד לי , באמת יש שם עוד מקלטים, ובבית שבו לא עבד לי, אני הייתי המקלט היחידי, אז לפי מה שאתה אומר , כל מה שאני צריך לעשות כדי שה-LNB יעבוד לי אני פשוט צריך להגדיר במקלט שלי שיתן מתח ל-LNB? (מדובר בצלחת מכוונת ותקינה) ואז אני יקלוט בתור התחלה 10,2 ? (וכמובן לבדוק שאין חוסמי מתח, איך ביס בתור ברירת מחדל ממקמים את החוסם? ליד הצלחת , או בתוך הבית? ואיך הוא נראה?)

ורציתי לשאול עוד משהו , לפי מה שהבנתי הערוצים מקודדים , ולממירים של יס יש אפשרות לפענח אותם, ולמקלט שלי שיועד אך ורק לערוצים חופשיים אין אפשרות לפענח, האם קיים מפענח חיצוני שישב לפני המקלט, ויפענח את הערוצים?
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

רק ממיר של יס יאפשר לך לראות ערוצים של יס אבל הצלחת מנותקת אז לא תוכל לקלוט
לא תוכל לקלוט תדרי H וגם אם תחבר ממיר של יס נראה לי שלא תקלוט את ערוצי יס בקיטוב V כי הקיטוב הופך אוטומטית ל- H
סמל אישי של משתמש
yhaddad
תותח על
תותח על
Been thanked: 1 פעם
יצירת קשר:

שליחה על ידי yhaddad »

לדעתי זה לא אוטומטי , הכול עניין של הגדרות . . .

אפשר לשנות את ההגדרות האלה ואז כן יהיה אפשרי לקלוט קיטובים שונים .

כמובן שלא תוכל לראות
We could change the world if god would give us the source code
שלח תגובה