בקשר לשידור של חברת הלווין YES בלווין שבו היא משדרת
-
רמי.א
- תותח על

בקשר לשידור של חברת הלווין YES בלווין שבו היא משדרת
האם מבחינה טכנית היא יכולה לשדר ללקוחות שלה שידורים באיכות של 4k ב HD ?
אם לא אז מתי מבחינה טכנית היא תוכל?
אם לא אז מתי מבחינה טכנית היא תוכל?
-
צור .א
- תותח על

Re: בקשר לשידור של חברת הלווין YES בלווין שבו היא משדרת
אם זה חשוב לך ,אז למה לא תפנה לשרות הטכני שלהם?
-
רמי.א
- תותח על

כי תודההם עלולים כדי לא להראות חלשים להגיד בנושא הזה שהם לא משדרים ב 4k
כי אין אפשרות בלווין שלהם לשדר את ה 4K כאשר במציאות אולי אפשר לשדר שם ב 4k ורק בגלל ענייu כספי הם מעדיפים בינתים שלא לשדר משם באיכות של 4k.
ולכן אני מעדיף לדעת את זה לא דרך חברה שמשדרת שם אבל לא ב איכות של 4k
אלא ממי שיודע ומסכים לרשום את האמת על זה.
בחינם.
כי אין אפשרות בלווין שלהם לשדר את ה 4K כאשר במציאות אולי אפשר לשדר שם ב 4k ורק בגלל ענייu כספי הם מעדיפים בינתים שלא לשדר משם באיכות של 4k.
ולכן אני מעדיף לדעת את זה לא דרך חברה שמשדרת שם אבל לא ב איכות של 4k
אלא ממי שיודע ומסכים לרשום את האמת על זה.
בחינם.
-
צור .א
- תותח על

בכל אופן הHD שלהם לא משהו אם משווים לערוצים בHD המשודרים מחבילות אחרות או שפתוחים לאוויר.
השידור שלהם דחוס אין להם מקום לשידור איכותי יותר עד שישודר הלווין החדש שיפנה להם מקום הרי טוענים שאיכות השידור בהוט טובה יותר
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
מבחינה טכנית ותאורטית אין שום בעיה ל YES לשדר בעמוס שידור 4Kהאם מבחינה טכנית היא יכולה לשדר ללקוחות שלה שידורים באיכות של 4k ב HD ?
הבעיה שפשוט אין מספיק מקום ברחוב פס לשידור כזה , מה גם שבטח שעתיד ישודר בשיטות דחיסה אגרסיביות יותר .
אבל אם YES ירצו זמנית לבטל מס' ערוצים ולהעלות במקום זמנית ערוץ ב 4K ...אין בעיה לעשות את זה אם זאת היתה השאלה שלך .
-
רמי.א
- תותח על

ומתי להערכתך יהיה לווין ש yes תוכל לשדר בו ויהיה בו מקום פנוי לשדר הרבה ערוצים של איכות של 4k?
עמוס 6 שיחליף את עמוס 2 יביא רוחב פס נוסף ...יתכן ש YES יוסיפו ערוצי HD
לא הייתי בונה על שידורי 4K בקרוב ללקוחות ישראלים , קודם שערוץ 2 ו-10 המסחריים ישפרו את השידור SD שלהם !
אם אתה שואל להערכתי ....אז אני מעריך שבעתיד שידורי 4K ילכו לכיוון של שידור ב IPTV משולב עם חברות הכבלים והלווין
שידור לוויני יקר מידי , והרגולטורים יהיו חייבים לאפשר שידור ברשת האינטרנט .
לא הייתי בונה על שידורי 4K בקרוב ללקוחות ישראלים , קודם שערוץ 2 ו-10 המסחריים ישפרו את השידור SD שלהם !
אם אתה שואל להערכתי ....אז אני מעריך שבעתיד שידורי 4K ילכו לכיוון של שידור ב IPTV משולב עם חברות הכבלים והלווין
שידור לוויני יקר מידי , והרגולטורים יהיו חייבים לאפשר שידור ברשת האינטרנט .
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 08 דצמבר 2015, 11:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
רמי.א
- תותח על

אני נורא מצטער אבל שידור באינטרנט לפחות כרגע גם אם הוא של OTT הוא נחשב סליחה על הביטוי ליחסית חובבני
כי באינטרנט עלולים לקרות ויותר מפעם אחת בשנה לפחות אחד מהדברים האלה
1, בעיה בנתב במקרה הטוב הפעלתו מחדש וזמן של יותר מכמה שניות עד שהוא מתחבר שוב אל האינטרנט, במקרה הרע תקלה גדולה בנתב וכמה שעות או כמה ימים עד שהנתב יתוקן אם אפשר לתקן בקלות כל נזק בנתב.
2, הפסקה של החיבור אינטרט מצד חברת ספקית ואו תשתית האינטרנט לצורך עבודות שידרוגים של הקו שעלולת להארך גם כמה שעות.
במילים אחרות דרך האינטרנט הסיכוי לתקלה בשידור הוא גדול יותר.
אני גם מנחש שבגלל זה yes ו hot לא ממהרות לדאוג מהמתחרים שמשדרים דרך האינטרנט ולכן לפחות בינתים הן לא מתכוונות להוזיל בצורה משמעותית את המחירים שהלקוחות משלמים להם ולא מגדילות בהרבה יותר את מבחר התכנים שיש להם ללקוחות.
בקשר לזה שבעתיד יש סיכוי שהשידור מהלווין יהיה יותר דחוס, מה הסיבה לזה? האם שידור דחוס לא עלול לפגוע באיכות השידור שמהלווין?
או אולי בעלי חברות הלווינים רוצות להרוויח יותר כסף מדאגה שיש לא מעט בעלתי תחנות שידור ששוקלים לשדר רק דרך האינטרנט ושכדי שבעלי חברות הלווינים יקבלו את הכסף שהם מעדיפים אז הם מעדיפים שרק מי שישלם להם עוד יותר כסף יקבל מהם שידור שהוא כמה שפחות דחוס ועמיד יותר בניגוד ללא מעט בעיות שעלולות עם הזמן להיות דרך האינטרנט?
ובקשר ללווין עמוס 6 האם אתה מסכים בבקשה להסביר למי שלא מבין
מה ההבדל בין gateway ל coverage zone ?
כמו פה?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... verage.svg
כי ההבדלים האלה מבלבלים ונראה לי רק אותי.
כי באינטרנט עלולים לקרות ויותר מפעם אחת בשנה לפחות אחד מהדברים האלה
1, בעיה בנתב במקרה הטוב הפעלתו מחדש וזמן של יותר מכמה שניות עד שהוא מתחבר שוב אל האינטרנט, במקרה הרע תקלה גדולה בנתב וכמה שעות או כמה ימים עד שהנתב יתוקן אם אפשר לתקן בקלות כל נזק בנתב.
2, הפסקה של החיבור אינטרט מצד חברת ספקית ואו תשתית האינטרנט לצורך עבודות שידרוגים של הקו שעלולת להארך גם כמה שעות.
במילים אחרות דרך האינטרנט הסיכוי לתקלה בשידור הוא גדול יותר.
אני גם מנחש שבגלל זה yes ו hot לא ממהרות לדאוג מהמתחרים שמשדרים דרך האינטרנט ולכן לפחות בינתים הן לא מתכוונות להוזיל בצורה משמעותית את המחירים שהלקוחות משלמים להם ולא מגדילות בהרבה יותר את מבחר התכנים שיש להם ללקוחות.
בקשר לזה שבעתיד יש סיכוי שהשידור מהלווין יהיה יותר דחוס, מה הסיבה לזה? האם שידור דחוס לא עלול לפגוע באיכות השידור שמהלווין?
או אולי בעלי חברות הלווינים רוצות להרוויח יותר כסף מדאגה שיש לא מעט בעלתי תחנות שידור ששוקלים לשדר רק דרך האינטרנט ושכדי שבעלי חברות הלווינים יקבלו את הכסף שהם מעדיפים אז הם מעדיפים שרק מי שישלם להם עוד יותר כסף יקבל מהם שידור שהוא כמה שפחות דחוס ועמיד יותר בניגוד ללא מעט בעיות שעלולות עם הזמן להיות דרך האינטרנט?
ובקשר ללווין עמוס 6 האם אתה מסכים בבקשה להסביר למי שלא מבין
כמו פה?
דחיסה אינה בהכרח ירידה באיכות - פשוט מדובר על שיטה או אלגוריתם שמסוגל לדחוס את אותו מידע על פחות רוחב פס
אם יש ירידה באיכות היא בדרך כלל בשוליים - כך בחשבון שהעין שלנו מסוגלת לסבול רעש והפרעות הרבה יותר מהאוזן שלנו...
עד כמה שזה לכאורה מפתיע - לפעמים יותר דחיסה נותנת יותר איכות - מקבלים יחס אות לרעש יותר טוב וחסינות להפרעות
אם יש ירידה באיכות היא בדרך כלל בשוליים - כך בחשבון שהעין שלנו מסוגלת לסבול רעש והפרעות הרבה יותר מהאוזן שלנו...
עד כמה שזה לכאורה מפתיע - לפעמים יותר דחיסה נותנת יותר איכות - מקבלים יחס אות לרעש יותר טוב וחסינות להפרעות
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
- deepspace
- תותח על

Gateways זה מרכזי תקשורת עם הלווין והשני זה אזור כיסוי.
אוקי , אני לא מומחה לעמוס 6 ויש פה בפורום אנשים שמקורבים יותר לספייסקום-חלל ובטח יכולים יותר להרחיב בנושא ,ובקשר ללווין עמוס 6 האם אתה מסכים בבקשה להסביר למי שלא מבין
כמו פה?
אבל בכל אופן אני אנסה לענות לשלאלתך -
1) אז קודם כל צריך להסביר שמדובר על מפת כיסוי של עמוס 6 לתחום ה- KA עבור פרוייקט ספציפי .
2) המפה שיכת בעיקרון לפרוייקט/הסכם בין ספייסקום לרשת החברתית פייסבוק ולחברת הלווינים יוטלסאט
לפי ההסכם פייסבוק ויוטלסאט ישלמו לספייסקום 95 מיליון דולר לתקופה של 5 שנים תמורת השכרת כל הקפסיטי ( קיבולת )
של עמוס 6 בתחום ה- KA ספוט בים , כיסוי ל 36 איזורי משנה עם קיבולת של 18 Gbps , לתת שירות ל - Facebook’s Internet.org
ולחברת בת של יוטלסאט המתמחה בעסקים לאפריקה ,
3) ה- Gateway ששאלת לגביהם - אלו 3 אתרים של צמתי תקשורת - בצרפת , איטליה וישראל ...
מהם יבוצע החיבור לשדרת האינטרנט העולמית ,
4) ה - Coverage Zone - אלו איזורי הכיסוי ב - KA בנד שימוקמו בפרוייקט הזה לטובת פייסבוק ויוטלסאט , ניתן לראות
איזורי כיסוי באפריקה , אירופה וישראל .
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
-
רמי.א
- תותח על

תודה על ההסבר.
ומי יכול בבקשה להסביר לי למה פייסבוק מעדיפה שהאינטרנט יהיה דרך לווין?
אם למשל במדינת ישראל מבחינה העדפה זה בעייתי לשים בצלחת הלווין גם LNB לשידור וגם במהירות גלישה מהלווין היא יותר איטית מאשר למשל דרך כבל אינטרנט אופטי?
אם אני טועה בהשערה שלי, האם מה שפייסבוק רוצה עלול לגרום לכך שגם במדינת ישראל תהיה נטישה המונית של לקוחות מחברות שמספק דרך כבל אינטרנט לטובת האינטרנט דרך הלווין שפייסבוק רוצה לעשות?
מעניין אותי גם לדעת אם דחיסה גדולה לא מחייבת פגיעה באיכות השידור אז איך ב yes איכות השידור בלווין גם בשידור של HD היא יותר נמוכה למשל משל sky הבריטית?
אם למשל במדינת ישראל מבחינה העדפה זה בעייתי לשים בצלחת הלווין גם LNB לשידור וגם במהירות גלישה מהלווין היא יותר איטית מאשר למשל דרך כבל אינטרנט אופטי?
אם אני טועה בהשערה שלי, האם מה שפייסבוק רוצה עלול לגרום לכך שגם במדינת ישראל תהיה נטישה המונית של לקוחות מחברות שמספק דרך כבל אינטרנט לטובת האינטרנט דרך הלווין שפייסבוק רוצה לעשות?
מעניין אותי גם לדעת אם דחיסה גדולה לא מחייבת פגיעה באיכות השידור אז איך ב yes איכות השידור בלווין גם בשידור של HD היא יותר נמוכה למשל משל sky הבריטית?
לא לא ועוד פעם לא !! למה להיסחף ולהמציא תאוריות קנספירציה מיותרות ??ומי יכול בבקשה להסביר לי למה פייסבוק מעדיפה שהאינטרנט יהיה דרך לווין?
אתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהפרוייקט הזה מיועד למדינות עולם שלישי באפריקה !!!
פייסבוק בפרוייקט הזה , וגם גוגל בפרוייקט אחר של O3b מבינות שביבשת השחורה יש 54 מדינות והמון איזורים עם מליוני
אנשים שניתן להגיע אליהם , אבל במדינות באלה אין תשתיות קויות , אין צנרת ברחובות עם כבלים , רוב האיזורים הם נידחים
ולכן הדרך העדיפה ולפעמים היחידה להגיע אליהם היא באמצעות תקשורת לווינית !
נטישה המונית של לקוחות מאינטרנט קוי לאיטנטרנט לוויני ?? באיזה סרט אתה חי ??
כבר דברנו על הנושא בעבר , אינטרנט לוויני הוא נחות בהרבה לעומת אינטרנט קוי !! גלי התקשורת צריכים לעבור מרחק
של 72,000 ק"מ ( 36,000 ק"מ כפול 2 הלוך וחזור ) ולכן נוצרת השהיה של כ-650 מילישניות , ולכן איכות האינטרנט היא פחותה !
בטח לא מתקרבת לאיכות של חיבור בפייבר לבית שם ההשהיה היא בקושי 1 מילישניות והשידור הוא סימטרי !
וגם על רוחב הפס אין מה לדבר שבפייבר של אנלימיטד למשל תוכל לקבל 1 גיגה ביט לשניה לעומת לווין נחות !
והכי חשוב ! אינטרנט לוויני יקר מאוד !! פייסבוק משלמים כסף רב לספייסקום עבור השירות הזה ....כי זה כדאי להם
אבל ללקוח פרטי זה המון כסף הרבה יותר מישרות קוי כלשהו במדינה כלשהי ...
התשובה כאן נחלקת לשני חלקים -מעניין אותי גם לדעת אם דחיסה גדולה לא מחייבת פגיעה באיכות השידור אז איך ב yes איכות השידור בלווין גם בשידור של HD היא יותר נמוכה למשל משל sky הבריטית?
1) YES חייבת לשדר באיכות פחותה שצורכת פחות רוחב פס ...כי אין מספיק רוחב פס לשידור איכותי בעמוס אז זה למעשה
נושא של איכות מול כמות , מעדיפה לשדר הרבה ערוצים כמו המתחרה שלה ובאיכות סבירה ולא יותר מזה .
2)גם אם היו ל YES 2 או 3 לווינים משלה עדיין היתה מעדיפה חשדר יותר ערוצים ופחות איכות ...כי זה מדינת ישראל
ופה נהוג לעבוד אלינו ולתת איכות ישראבלופ כמו בכל תחום אחר בחיים שלנו ....רוצה איכות ? לך תגור בחו"ל !
דבר ראשון פייסבוק לא מעדיפה שהאינטרנט יהיה דרך לוויין ככלל, אלה במיזם הספציפי שבו הפייסבוק מחפשת כותרות, מנסה לתת קונטרה לפרויקט לא פחות הזוי של google loon שכבר עבר לשלב הניסוי השיווקי. וגם בפרויקט הלווייני של פייסבוק היא לא מסכנת הרבה משאבים, אלה מגלגלת את כל הסיכונים על Eutelsat שמצידה העבירה את כל הסיכונים לקבלן משנה ששמו חלל תקשורת.רמי.א כתב:תודה על ההסבר.
ככלל הספקת אינטרנט באמצעות לוויין היא החלופה הכי בעיתית ואחרונה מכל הבחינות, שלא מתאימה להספקת אינטרנט ללקוחות קצה, אלה רק למתקנים מבודדים ומנותקים כגון אסדות קידוח בלב הים או לשירותי חרום בעת אסון שפגע בכל התשתיות תקשורת באזור.
הפצת אינטרנט ללקוחות קצה דרך לוויין היא אופציה לא סבירה משיקולים של מחיר הציוד קצה ומחיר של שימוש במקטע החלל, מההיבט של latency המובנה בשיטה הזו שלא מאפשר שימוש סביר ביישומי זמן אמת או ביישומי duplex , שזה חלק ניכר היום בין השימושים של האינטרנט. לזה אפשר להוסיף גם את ההיבט של מהירות גישה מוגבלת ורוחב פס צר שמייחד את הגישה הלוויינית לאינטרנט, גם אם משתמשים באפשרות של מחזור תדרים שקיימת כביכול בתחום ה KA . בכלל ארכיטקטורת תקשורת לוויין מתאימה יותר לתקשורת broadcast חד כיוונית, כמו למשל הפצת שידורי טלוויזיה ולא לתקשורת unicast full duplex כמו שנדרש לצורך שימוש סביר לאינטרנט.
גם השיטות ההיברידיות להפצת אינטרנט דרך לוויין, כשהערוץ החזור הוא דרך קו קרקעי, כמו שהייה נהוג בשנות התשעים התבררו כלא ישימות מאותן הסיבות.
לזה אפשר להוסיף גם את הבעיות תקשורת הקשורות בתחומי תדרים של KU ו KA במיוחד הנובעות מתנאים מטאורולוגיים כמו גשם, שלג, עננים וכו'.
כך שאין ולא יהיה שום חשש לא בישראל ולא במדינות האחרות לחברות תקשורת קיימות מנטישת לקוחות לא פרטיים ולא ארגוניים לפרויקט הלווייני של פייסבוק.
בקשר לשידור דחיסה ואיכות, דבר ראשון צריך להשוואת תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לעגבניות. אם מדברים אל איכות שידור ב YES
, אז היא באמת ירודה בהשוואה לאיכות שידור של חברות רציניות בחו''ל בגלל דחיסה גבוהה יותר ב YES . דחיסה היא מונח כללי שכולל בתוכו הרבה מאפיינים שונים כמו BitRate ואם הוא CBR או VBR , יש גם גורמים כמו FrameRate , רזולוציה, סריקה פרוגרסיבית או סריקה שזורה וכמובן סוג ה Codec שבשימוש וסוג הפרופיל שלו שהוא גם כמובן משפיעה על האיכות. למשל ב MPEG2 יש צורך ברוחב פס גדול יותר משמעותי מאשר שנדרש ב AVC264 ובשידורים של UHD 4K בכלל משתמשים ב HEVC שכשמו הוא High Efficiency , לזה אפשר להוסיף גם את הדחיסה הספקטרלית שכל הזמן מנסים לשפר אותה וכבר יש ניסויים של שידור COFDM דרך לוויין לצורך 4K
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

קודם שיתקנו את העוצמה של ערוצי ישראל בלוויין עמוס
אחרי זה נתעניין ב4K
הנכדים שלי כאשר יגדלו יראו 4K בעוד 10 שנים
אין כרגע שידורים בHD לערוצי ישראל
אחרי זה נתעניין ב4K
הנכדים שלי כאשר יגדלו יראו 4K בעוד 10 שנים
אין כרגע שידורים בHD לערוצי ישראל
הנכדים שלך יוכלו לצפות כבר ב 8K רזולוציה של - 7680 x 4320
ביפן בימים אלה כבר עושים ניסויי שידור ברזולוציה הזאת כדי להיות מוכנים לאולפיידת טוקיו ב 2020 עם הפורמט החדש .
כל העולם עובר ויעבור ל- 4K כבר בשנה שנתיים הקרובות , מקלטי טלויזיה 4K כבר נמכרים בעולם כדגמי סטנדרט ואפילו בארץ
יש מס' דגמים מיובאים יקרים אמנם עם רזולוציות כאלו ,
אבל ...בישראל השידור המסחרי עוד ישאר בשידורי SD הרבה זמן , כל עוד אין מישהו שבאמת אכפת לו ברגולטור או מישהו שבאמת מוכן
להילחם בטייקונים הבעלים ששולטים בערוצים 2 ו-10 ....לא נראה לי שיש כרגע מישהו יכול לחייב אותם להשקיע בנושא ,
הרי שר התקשורת הוא .....ראש הממשלה ביבי והוא כידוע דואג לטייקונים החברים שלו . ( ראו מתווה הגז )
וככה כל עוד דבר לא נעשה נשאר עם שידור פרימיטיבי כמו עוד מדינת עולם שלישי ....אהה בעצם גם שם כבר עוברים ל HD
ביפן בימים אלה כבר עושים ניסויי שידור ברזולוציה הזאת כדי להיות מוכנים לאולפיידת טוקיו ב 2020 עם הפורמט החדש .
כל העולם עובר ויעבור ל- 4K כבר בשנה שנתיים הקרובות , מקלטי טלויזיה 4K כבר נמכרים בעולם כדגמי סטנדרט ואפילו בארץ
יש מס' דגמים מיובאים יקרים אמנם עם רזולוציות כאלו ,
אבל ...בישראל השידור המסחרי עוד ישאר בשידורי SD הרבה זמן , כל עוד אין מישהו שבאמת אכפת לו ברגולטור או מישהו שבאמת מוכן
להילחם בטייקונים הבעלים ששולטים בערוצים 2 ו-10 ....לא נראה לי שיש כרגע מישהו יכול לחייב אותם להשקיע בנושא ,
הרי שר התקשורת הוא .....ראש הממשלה ביבי והוא כידוע דואג לטייקונים החברים שלו . ( ראו מתווה הגז )
וככה כל עוד דבר לא נעשה נשאר עם שידור פרימיטיבי כמו עוד מדינת עולם שלישי ....אהה בעצם גם שם כבר עוברים ל HD
-
רמי.א
- תותח על

מה שלא פחות מאכזב אותי זה שעד עכשיו שידורי עידן פלוס לא נמצאים בצורה מסודרת באיכות ראויה באינטרנט.
ומי שרוצה לראות דרך האינטרנט בקושי הוא רואה טוב ערוץ 2 , שידורי קשת כל כמה זמן הנגן נעצר מעצמו ויש שם הרבה פרסומת, שידורי רשת בקושי יש בשידור חי.
ועוד לא ברור מתי בדיוק רשות השידור תפתח שוב ומה יחליף את האגרה לזה.
ומי שרוצה לראות דרך האינטרנט בקושי הוא רואה טוב ערוץ 2 , שידורי קשת כל כמה זמן הנגן נעצר מעצמו ויש שם הרבה פרסומת, שידורי רשת בקושי יש בשידור חי.
ועוד לא ברור מתי בדיוק רשות השידור תפתח שוב ומה יחליף את האגרה לזה.
- deepspace
- תותח על

-
רמי.א
- תותח על

זאת בושה למדינה על שבגלל שאין אסדרה באינטרנט של שידורי עידן פלוס.
שאני צריך לחפש אתרי אינטרנט לתחלופה של השידור הזה שלא מעט פעמים השידור שלהם נתקע ושאני לא יודע אם בהמשך החודשים השידורים שלהם ימשכו.אני מקווה שהם ימשכו.
איך עושים שם מסך מלא בשידור? אני לא הצלחתי לעשות את זה.
תודה בכל אופן על הקישור.
שאני צריך לחפש אתרי אינטרנט לתחלופה של השידור הזה שלא מעט פעמים השידור שלהם נתקע ושאני לא יודע אם בהמשך החודשים השידורים שלהם ימשכו.אני מקווה שהם ימשכו.
איך עושים שם מסך מלא בשידור? אני לא הצלחתי לעשות את זה.
תודה בכל אופן על הקישור.