שאלה למקצוענים
-
claudia5
- אחלה חבר

שאלה למקצוענים
יש לי צלחת עם 3 לווינים ובבית הכל מחובר ל4 ממירים.כל הציוד מורכב כבר 7 שנים וכבר תקופה יש לי בעיה שלווין עמוס נעלם לי ולפעמים לווין הוטבירד נעלם לו .התקלה זהה בממירים יחד(כרגע רק 2 מחוברים).כרגע לווין עמוס מראה קליטה 0 ולפעמים בשעות מסויימות הוא חוזר למלא.
אני מבין שיתכן והתקלה היא באחד הדייסקים אבל כל טכנאי דורש לפחות 400/500 שקל לביקורואם צריך להחליף Lnb אז יותר
השאלה היא האם הגיע הזמן להחליף כבר את כל הצלחת ?כדי שיהיה לי שקט לעוד 5/6 שנים או להסתפק בתיקון.
הציעו לי ב1400 שקלים צלחת עם 3 ללוינים האם זה מחיר בסדר (אני גר בנשר שליד חיפה) ? בכל הכבלים שירדים מהגג לדירה לא צריך לגעת.
אני מבין שיתכן והתקלה היא באחד הדייסקים אבל כל טכנאי דורש לפחות 400/500 שקל לביקורואם צריך להחליף Lnb אז יותר
השאלה היא האם הגיע הזמן להחליף כבר את כל הצלחת ?כדי שיהיה לי שקט לעוד 5/6 שנים או להסתפק בתיקון.
הציעו לי ב1400 שקלים צלחת עם 3 ללוינים האם זה מחיר בסדר (אני גר בנשר שליד חיפה) ? בכל הכבלים שירדים מהגג לדירה לא צריך לגעת.
Re: שאלה למקצוענים
קשה לייעץ לך מבלי לראות ולדעת מה מצב המערכת שלך ....אבל ממה שאתה מתאר
7 שנים זה הרבה זמן , מערכת לווינית דורשת תחזוקה מידי פעם הכל תלוי עד כמה מקצועית וטובה היתה ההתקנה המקורית ,
בעיות שיש לך יכולות להיות מכמה סיבות , הייתי ממליץ לך להזמין מישהו מקצועי שיעבור על כל המערכת - יחדש קונקטורים - מחברים
חלודים , יבדוק מגעים , יחליף מה שצריך להחליף , יכוון לך את הצלחות למקס' קליטה מחדש , יאטום חיבורים מפני מים וגשם וכו'
רק תקפיד להזמין מישהו באמת מקצוען שיודע מה שצריך לעשות
7 שנים זה הרבה זמן , מערכת לווינית דורשת תחזוקה מידי פעם הכל תלוי עד כמה מקצועית וטובה היתה ההתקנה המקורית ,
בעיות שיש לך יכולות להיות מכמה סיבות , הייתי ממליץ לך להזמין מישהו מקצועי שיעבור על כל המערכת - יחדש קונקטורים - מחברים
חלודים , יבדוק מגעים , יחליף מה שצריך להחליף , יכוון לך את הצלחות למקס' קליטה מחדש , יאטום חיבורים מפני מים וגשם וכו'
רק תקפיד להזמין מישהו באמת מקצוען שיודע מה שצריך לעשות
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

במשך 7 שנים . הכול התקדם
חלק מהשידורים עברו לשדר בMPG4
הLNB נהייה יותר רגיש .
גם הדייסיקים השתחללו הטובים
וגם עוברים לשידורי HD
אים חבל לך לתת 400 ש"ח . לתיקון
אז ב150 ש"ח לא תקבל כלום
קמצן
חלק מהשידורים עברו לשדר בMPG4
הLNB נהייה יותר רגיש .
גם הדייסיקים השתחללו הטובים
וגם עוברים לשידורי HD
אים חבל לך לתת 400 ש"ח . לתיקון
אז ב150 ש"ח לא תקבל כלום
קמצן
-
claudia5
- אחלה חבר

תודה רבה גלובל.
העיניין הוא האם משתלם יותר להזמין בעל מקצוע שידרוש לפחות 400/500 שקלים בשביל להחליף רכיב אחד או 2 ,או שכדאי כבר להחליף צלחת קומלט עם הכל חדש?
ההתקנה הקודמת בוצע בצורה מצויינת ע"י מתקין מחולון מצויין ועובדה שהיא החזיקה מעמד 7 שנים (היה תיקון קטן של 300 שקלים לפני שנתיים).
תיקון חלקי של 400/500 שקלים יחזיק קצת אבל אוליי החלפה של הכל תחזיק הרבה יותר?
לא הבנתי את הערה שלך כרמר .מה כוונתך קמצן?אני שוקל להשקיע 1400 לחדשה ולא 400 שקלים לתיקון חלקי .
העיניין הוא האם משתלם יותר להזמין בעל מקצוע שידרוש לפחות 400/500 שקלים בשביל להחליף רכיב אחד או 2 ,או שכדאי כבר להחליף צלחת קומלט עם הכל חדש?
ההתקנה הקודמת בוצע בצורה מצויינת ע"י מתקין מחולון מצויין ועובדה שהיא החזיקה מעמד 7 שנים (היה תיקון קטן של 300 שקלים לפני שנתיים).
תיקון חלקי של 400/500 שקלים יחזיק קצת אבל אוליי החלפה של הכל תחזיק הרבה יותר?
לא הבנתי את הערה שלך כרמר .מה כוונתך קמצן?אני שוקל להשקיע 1400 לחדשה ולא 400 שקלים לתיקון חלקי .
אין כאן עניין של מה משתלם יותר , יש פה עניין של מה חייבים לעשות , קשה לי לענות לך בצורה מדוייקת
מכיבן שלא ברור לי מה בדיוק המצב של המערכת ומה התקלה המיידית ,
אם היית מצרף תמונות מקרוב של כל הרכיבים והחיבורים כולל הצלחת בגג ה LNB חיבורי הכבלים והדייסקים
אפשר היה אולי להעריך יותר במדוייק את מצב המערכת והצורך שלה לתחזוקה , אבל גם עם תמונות לא ניתן היה
לדעת מה התקלה המיידית ומה עלות התיקון ,
תנסה להביא בעל מקצוע שיבוא לבדוק ויעריך מה עלות התיקון ומה הוא ממליץ ....אחרת הכל כאן תיאורטי .
מכיבן שלא ברור לי מה בדיוק המצב של המערכת ומה התקלה המיידית ,
אם היית מצרף תמונות מקרוב של כל הרכיבים והחיבורים כולל הצלחת בגג ה LNB חיבורי הכבלים והדייסקים
אפשר היה אולי להעריך יותר במדוייק את מצב המערכת והצורך שלה לתחזוקה , אבל גם עם תמונות לא ניתן היה
לדעת מה התקלה המיידית ומה עלות התיקון ,
תנסה להביא בעל מקצוע שיבוא לבדוק ויעריך מה עלות התיקון ומה הוא ממליץ ....אחרת הכל כאן תיאורטי .
-
claudia5
- אחלה חבר

כל כמה שנים מחליפים lnb? וכל כמה שנים מחליפים דייסק?
רוב הכסף משולם כאן על השרות ולא על החלקים .הבלאי אבל הוא של החלקים.
לא היתי רוצה להזמין תכנאי ולשם 500 שקל בגלל lnb או דייסק ועוד שנה שוב להחליף חלק קטן אחר ושוב לשלם 400 שקלים.
רוב הכסף משולם כאן על השרות ולא על החלקים .הבלאי אבל הוא של החלקים.
לא היתי רוצה להזמין תכנאי ולשם 500 שקל בגלל lnb או דייסק ועוד שנה שוב להחליף חלק קטן אחר ושוב לשלם 400 שקלים.
LNB טוב יכול להחזיק שנים , כנ"ל דייסק טוב ..., אם ההתקנה לא מקצועית והמחברי F לא טובים ולא אטומים למים ולחות
אז גם LNB טוב יתקלקל מהר .....לכן אמרתי שהכל תלוי אם ההתקנה המקורית היתה מקצועית !
התשלום הוא לבעל מקצוע שמגיע ועולה לגג ועובד ומסכן עצמו ...אם אתה חושב שאתה מספיק מקצועי להחליף לבד
אז תקנה את החלקים ותחליף ! ....התשלום לבעל המקצוע הוא עבור הידע והנסיון , הסיכון בעבודה על גג
המכשיר כיוון שהוא מביא איתו , האחריות שהוא יתן לך על התיקון וכו' וכו' ...
גם כשהמכונת כביסה מתקלקלת לי אני מזמין בעל מקצוע שמחליף חלק ומשלם על הביקור + על החלקים שהחליף
אני לא מנסה לקנות את החלק ולהחליף לבד ...אותו כנ"ל ואותו הגיון צריך להיות כאן ,
אם אתה מספיק מקצועי בנושא תחליך לבד אם לא אל תנסה לחשוב כמה יעלו החלקים וכמה הטכנאי מרוויח וכו'
אם ההתקנה מקצועית והחלקים איכותיים אין סיבה להחליפם כל שנה כמו שאתה אומר ..
אז גם LNB טוב יתקלקל מהר .....לכן אמרתי שהכל תלוי אם ההתקנה המקורית היתה מקצועית !
התשלום הוא לבעל מקצוע שמגיע ועולה לגג ועובד ומסכן עצמו ...אם אתה חושב שאתה מספיק מקצועי להחליף לבד
אז תקנה את החלקים ותחליף ! ....התשלום לבעל המקצוע הוא עבור הידע והנסיון , הסיכון בעבודה על גג
המכשיר כיוון שהוא מביא איתו , האחריות שהוא יתן לך על התיקון וכו' וכו' ...
גם כשהמכונת כביסה מתקלקלת לי אני מזמין בעל מקצוע שמחליף חלק ומשלם על הביקור + על החלקים שהחליף
אני לא מנסה לקנות את החלק ולהחליף לבד ...אותו כנ"ל ואותו הגיון צריך להיות כאן ,
אם אתה מספיק מקצועי בנושא תחליך לבד אם לא אל תנסה לחשוב כמה יעלו החלקים וכמה הטכנאי מרוויח וכו'
אם ההתקנה מקצועית והחלקים איכותיים אין סיבה להחליפם כל שנה כמו שאתה אומר ..
- deepspace
- תותח על

אחרי 7 שנים רצוי להחליף LNB.
בדר"כ אחריות LNB מכסה עד 5 שנים לכל היותר וגם אם הם עדיין עובדים הביצועים פחות טובים מבעבר.
שאל אותם אם אפשרי 500 ש"ח עבור דייסקים LNB ועבודה, אני חושב שזה מספיק.
גם יקצר את תהליך העבודה בשבילו אם פשוט יחליף הכל בלי לחפש את החלק הפגום.
דייסקים הם חלקים זולים כך שגם אם הם תקינים זה לא משנה ואפשר להחליף.
צלחת ועמוד אין טעם לגעת. תן לו את החלקים הישנים אם יש וויכוח על המחיר או תוסיף 100 שקל.
תוכלו להגיע לעמק השווה אני מאמין.
בדר"כ אחריות LNB מכסה עד 5 שנים לכל היותר וגם אם הם עדיין עובדים הביצועים פחות טובים מבעבר.
שאל אותם אם אפשרי 500 ש"ח עבור דייסקים LNB ועבודה, אני חושב שזה מספיק.
גם יקצר את תהליך העבודה בשבילו אם פשוט יחליף הכל בלי לחפש את החלק הפגום.
דייסקים הם חלקים זולים כך שגם אם הם תקינים זה לא משנה ואפשר להחליף.
צלחת ועמוד אין טעם לגעת. תן לו את החלקים הישנים אם יש וויכוח על המחיר או תוסיף 100 שקל.
תוכלו להגיע לעמק השווה אני מאמין.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 11 אוגוסט 2015, 13:36, נערך 3 פעמים בסך הכל.
-
claudia5
- אחלה חבר

גלובל תודה על התשובות הרבות ,אני מבין שאתה מתקין במקצוע אבל אין לך צורך להתרגז.
הצד הכלכלי חשוב לי מאוד וזה נורמאלי מאוד ,ברור לי שאם עשה זאת בעצמי זה יהיה זול יותר אבל זאת לא האופציה שהעלתי כאן.
השאלות שלי מכוונות כדי לקבל חיסכון כלכלי למשך 5 שנים הבאות לפחות יחד עם שקט ומוצר טוב.
השאלות שלי לא בכוונה לפגוע ,אני רוצה לדעת יותר כדי להחליט נכון .
הצד הכלכלי חשוב לי מאוד וזה נורמאלי מאוד ,ברור לי שאם עשה זאת בעצמי זה יהיה זול יותר אבל זאת לא האופציה שהעלתי כאן.
השאלות שלי מכוונות כדי לקבל חיסכון כלכלי למשך 5 שנים הבאות לפחות יחד עם שקט ומוצר טוב.
השאלות שלי לא בכוונה לפגוע ,אני רוצה לדעת יותר כדי להחליט נכון .
- deepspace
- תותח על

שתבין שמחיר ההגעה והטיפול בתקלה ומחיר החלפת הציוד לציוד חדש וטיפול בתקלה הוא צריך להיות כמעט זהה מבחינתו.
אז אם ברצונך לעשות טיפול "יסודי" כדבריך, אין ממש הבדל במחיר.
אתה יכול לחסן את עצמך לעתיד אם זה מחיר המינימום שהם מציעים וכך הדילמה שלך נפתרת.
מדובר ב-3 LNB של 4 יציאות?
בערך 300 עבודה 300 ציוד בשביל להחליף את הכל לחדש.
אז אם ברצונך לעשות טיפול "יסודי" כדבריך, אין ממש הבדל במחיר.
אתה יכול לחסן את עצמך לעתיד אם זה מחיר המינימום שהם מציעים וכך הדילמה שלך נפתרת.
מדובר ב-3 LNB של 4 יציאות?
בערך 300 עבודה 300 ציוד בשביל להחליף את הכל לחדש.
-
claudia5
- אחלה חבר

- deepspace
- תותח על

צלחת לא צריך. דייסקים זה גרושים.
רק ה-LNB יחסית יקרים (במידה ושלושתם 4 יציאות). הכל שאלה בכמה הוא רוכש אותם...
רק ה-LNB יחסית יקרים (במידה ושלושתם 4 יציאות). הכל שאלה בכמה הוא רוכש אותם...
-
claudia5
- אחלה חבר

כן שלושתם עם 4 יציאות.
ממש תודה עשיתה לי סדר אם כך.
יכול להיות ששינוי כל מה שבצלחת כולל עבודה יהיה פחות מ1000 ?
יש איזה מתקין טוב כאן בחיפה והאזור?(אני מנשר)
ממש תודה עשיתה לי סדר אם כך.
יכול להיות ששינוי כל מה שבצלחת כולל עבודה יהיה פחות מ1000 ?
יש איזה מתקין טוב כאן בחיפה והאזור?(אני מנשר)
- deepspace
- תותח על

אם הכל חדש הציעו לך 1400 אז מה נראה לך?
תשתית כבר יש לך מוכנה וזה החלק הקשה.
אם אתה קצת פחות תלותי ויודע לכוון הגדרות בסיסיות בממיר ולסרוק לווינים זה גם יהיה נק' לזכותך אם תוכל להוריד את זה ממנו.
כמה שתראה פחות כמו לקוח נודניק ואחד שיודע להסתדר בעצמו זה יהיה לטובתך.
אין צורך לחרוג מ-800 ש"ח. לדעתי כל טכנאי יהיה מרוצה מסכום כזה עבור העבודה הנדרשת.
תשתית כבר יש לך מוכנה וזה החלק הקשה.
אם אתה קצת פחות תלותי ויודע לכוון הגדרות בסיסיות בממיר ולסרוק לווינים זה גם יהיה נק' לזכותך אם תוכל להוריד את זה ממנו.
כמה שתראה פחות כמו לקוח נודניק ואחד שיודע להסתדר בעצמו זה יהיה לטובתך.
אין צורך לחרוג מ-800 ש"ח. לדעתי כל טכנאי יהיה מרוצה מסכום כזה עבור העבודה הנדרשת.
יש פה בפורום כמה. לא זוכר שמות. אולי ישלוח לך ה"פ אם זה מותר.יש איזה מתקין טוב כאן בחיפה והאזור?(אני מנשר)
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 11 אוגוסט 2015, 14:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
claudia5
- אחלה חבר

-
claudia5
- אחלה חבר

אם אני חוזר לרגע לתקלה אז הבעיה צריכה להיות או הlnb או הדיייסק נכון?
מה עוד זה יכול להיות כי התקלה היא זהה ב-2 הממירים הפעילים
מה עוד זה יכול להיות כי התקלה היא זהה ב-2 הממירים הפעילים
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
עלית לראות את המצב ליד הצלחת? אולי חתכו לך חוטים..
תעלה ותצלם
אולי סתם הצלחת יצאה מכיוון
תעלה ותצלם
אולי סתם הצלחת יצאה מכיוון
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
claudia5
- אחלה חבר

לא עליתי לראות אבל.
לפני כמה שנים היתה לי את אותה בעיה וזה היה הדייסק.בשבוע האחרון היתה לי בעיית קליטה בעיקר מעמוס שאו היא מלאה או היא 0
לפני כמה שנים היתה לי את אותה בעיה וזה היה הדייסק.בשבוע האחרון היתה לי בעיית קליטה בעיקר מעמוס שאו היא מלאה או היא 0
- deepspace
- תותח על

תראה, אם זאת בעיה משותפת לשני ממירים על אותו לווין, זה כנראה ה-LNB כי הוא הגורם המשותף לשניהם.
הסבירות שממנו נובעת התקלה היא הרבה יותר גבוהה מהסבירות שזה שני דייסקים נפרדים פגומים.
ה-LNB גם לא חייב להיות לא תקין. יכול להיות שהוא סתם יצא קצת מפוקוס.
חוץ מזה, מה שגלובל אמר לך על כבלים וקונקטורים לא תקינים ונזקי מים בחיבורים.
רצוי שתגיד גם את גודל הצלחת, והלווינים שנמצאים עליה, ואם אתה יודע, גם מיהו המרכזי מביניהם.
מה עוצמת הקליטה ב- DB כשאתה קולט בסדר בלווינים הבעייתים?
הסבירות שממנו נובעת התקלה היא הרבה יותר גבוהה מהסבירות שזה שני דייסקים נפרדים פגומים.
ה-LNB גם לא חייב להיות לא תקין. יכול להיות שהוא סתם יצא קצת מפוקוס.
חוץ מזה, מה שגלובל אמר לך על כבלים וקונקטורים לא תקינים ונזקי מים בחיבורים.
רצוי שתגיד גם את גודל הצלחת, והלווינים שנמצאים עליה, ואם אתה יודע, גם מיהו המרכזי מביניהם.
מה עוצמת הקליטה ב- DB כשאתה קולט בסדר בלווינים הבעייתים?
-
claudia5
- אחלה חבר

הלווינים הם עמוס הוטבירד ואולי 9.
צלחת מטר.
קניית 2 דייסקים מחנות לידי.
אתה חושב אבל שהתקלה היא מה lnb?
צלחת מטר.
קניית 2 דייסקים מחנות לידי.
אתה חושב אבל שהתקלה היא מה lnb?