כיוון צלחת ל13e
כיוון צלחת ל13e
על איזה תדר של טרנפונדר כדאי לכוונן את הצלחת ללווין hotbird שכך תהיה קליטה מקסימלית חזקה לכול התדרים של לוויני 13e
- deepspace
- תותח על

Re: כיוון צלחת ל13e
אין תדר אחד. יש יותר מדי תדרים בלווין הזה וכיוון לאחד מחליש אחרים.
צריך להשתמש בספקטרום אנלייזר כדי לראות את התנודה הכללית.
העצה שלי היא לכוון לתדרים עבור החבילות שחשובות לך ואתה רוצה לקלוט ולוודא שבהם יש קליטה טובה.
נגיד פולנים, איטלקים וכו'. תתמקד במה שחשוב.
צריך להשתמש בספקטרום אנלייזר כדי לראות את התנודה הכללית.
העצה שלי היא לכוון לתדרים עבור החבילות שחשובות לך ואתה רוצה לקלוט ולוודא שבהם יש קליטה טובה.
נגיד פולנים, איטלקים וכו'. תתמקד במה שחשוב.
- deepspace
- תותח על

כיוון לאחד התדרים מחליש את האחר ? מאיפה אתה לוקח את זה ?יש יותר מדי תדרים בלווין הזה וכיוון לאחד מחליש אחרים.
אם התדרים באותו הקיטוב ואותו תחום תדרים זה לא ממש משנה לאיזה תדר מכוונים
מבט לספקטרום אניילזר עוזר במציאת הלווין הנכון וזיהויו , אחר כך יש לכוון כיוון עדין למקס' קליטה
ולא ממש משנה לאיזה מהתדרים , כיוון על תדר חזק יהיה נוח יותר אבל זה לא אומר שאם תכוון לתדר חלש
לא תצליח לכוון את כל הצלחת למקסימום הנדרש
- deepspace
- תותח על

אבל התדרים לא באותו קיטוב ולא באותו תחום אלה פזורים, לכן אמרתי לו להתמקד בחבילות שהוא רוצה.
מאיפה אני לוקח את זה? מהנסיון שלי בשטח. הייתי מכוון למקסימום קליטה באחד רק כדי לקבל קליטה גבולית באחרים לאחר מכן.
לכן, אם אני רוצה לקבל מבט ציפור על מס' רב של תדרים אני יכול לעשות את זה רק עם ספקטרום אנלייזר ולקחת מידה שנותנת את מירב האות באופן שמתפזר על כמה שיותר תדרים במידה שווה. לקפוץ ידנית מתדר לתדר ולרשום מספרים להשוואה זה בעייתי.
אולי תסביר לי איך כיוון עבור תדר אחד חלש יתן לו מקסימום קליטה בכל התדרים הזמינים בלווין?
לדעתי, אין אפשרות לקבל קליטה מלאה, אלה אם כן מגדילים את הצלחת. עבור צלחת 1.20 (מטר בפועל) לא הלך לי.
יש מעל 2000 ערוצים בלווין. תמיד התקבלו חלק מערוצים עם BER ומשובשים.
הקליטה יכולה להתפרש באופן רחב בין 30~ל-80+
מאיפה אני לוקח את זה? מהנסיון שלי בשטח. הייתי מכוון למקסימום קליטה באחד רק כדי לקבל קליטה גבולית באחרים לאחר מכן.
לכן, אם אני רוצה לקבל מבט ציפור על מס' רב של תדרים אני יכול לעשות את זה רק עם ספקטרום אנלייזר ולקחת מידה שנותנת את מירב האות באופן שמתפזר על כמה שיותר תדרים במידה שווה. לקפוץ ידנית מתדר לתדר ולרשום מספרים להשוואה זה בעייתי.
אולי תסביר לי איך כיוון עבור תדר אחד חלש יתן לו מקסימום קליטה בכל התדרים הזמינים בלווין?
לדעתי, אין אפשרות לקבל קליטה מלאה, אלה אם כן מגדילים את הצלחת. עבור צלחת 1.20 (מטר בפועל) לא הלך לי.
יש מעל 2000 ערוצים בלווין. תמיד התקבלו חלק מערוצים עם BER ומשובשים.
הקליטה יכולה להתפרש באופן רחב בין 30~ל-80+
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

מחר אמור לבוא אליי מתקין האם הערוצים הפולנים אם גם מאלה שיש להם איכות תמונה נמוכה?
- deepspace
- תותח על

באופן כללי אני מקבל את רוב הערוצים בסדר ואין עם זה ממש בעיה. הפולנים נקלטים בסדר. לא זכור לי בעיה איתם.
אבל אני עברתי על כל הערוצים בלווין הזה מס' פעמיים כך שאני מכיר את התנודתיות הרבה שיכולה להיות.
והוא שאל על "הכול" אז אני עונה לו על "הכול".
גם בחבילה כמו סקאי איטליה למשל, שזה חבילה טובה, רובה נקלטת בסדר גמור, אבל יש בה הרבה ערוצים ויש תדרים שאני לא קולט טוב או שרגישים יותר להפרעות מאחרים.
אם הייתי מתקמד בה במקום כשכיוונתי אני מניח שהייתי יכול לשפר איפה שחשוב, במקום סתם ערוצים מ-GOD KNOWS WHERE שלאף לא ממש אכפת מהם ויותר משמשים כ"ספאם".
אני כיוונתי לפי מס' תדרים אקראים שמצאתי וניסתי למצוא סמן ל"שיפור כללי", אבל זה קשה לעקוב אחרי זה...
אולי לאחרים יש שיטות יותר מוצלחות.
אבל אני עברתי על כל הערוצים בלווין הזה מס' פעמיים כך שאני מכיר את התנודתיות הרבה שיכולה להיות.
והוא שאל על "הכול" אז אני עונה לו על "הכול".
גם בחבילה כמו סקאי איטליה למשל, שזה חבילה טובה, רובה נקלטת בסדר גמור, אבל יש בה הרבה ערוצים ויש תדרים שאני לא קולט טוב או שרגישים יותר להפרעות מאחרים.
אם הייתי מתקמד בה במקום כשכיוונתי אני מניח שהייתי יכול לשפר איפה שחשוב, במקום סתם ערוצים מ-GOD KNOWS WHERE שלאף לא ממש אכפת מהם ויותר משמשים כ"ספאם".
אני כיוונתי לפי מס' תדרים אקראים שמצאתי וניסתי למצוא סמן ל"שיפור כללי", אבל זה קשה לעקוב אחרי זה...
אולי לאחרים יש שיטות יותר מוצלחות.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 01 יוני 2015, 20:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

אז אתה אומר שאת ערוצי הספורט שבלווין רוב הזמן אני אמור לקלוט בסדר...כמה אחוז צריך בשביל תמונת hd אמיתית?65?
- deepspace
- תותח על

אני לא עוקב אחר ספורט, אבל אני לא חושב שיש לך סיבה לדאגה.
אני פשוט אספתי את כל התדרים שאני קולט חלש בתיקיה לפעמים הבאות שאכוון, אבל זה לא מס' משמעותי יחסית למס' הערוצים.
כל עוד אתה מקבל אות נקי אתה תקבל הערוץ חלק. אפשר אפילו ב-30% לראות בדיוק באותו מידה כמו 100%. זה שידור דיגטלי.
אבל אצלי בממיר דרימבוקס אני שם את הגבול באזור ה-50%. משם זה נחשב בעיני קליטה גבולית שרגישה להפרעות.
על 65% לא הייתי דואג. רוב התדרים יפלו לך באזור הזה.
אני פשוט אספתי את כל התדרים שאני קולט חלש בתיקיה לפעמים הבאות שאכוון, אבל זה לא מס' משמעותי יחסית למס' הערוצים.
כל עוד אתה מקבל אות נקי אתה תקבל הערוץ חלק. אפשר אפילו ב-30% לראות בדיוק באותו מידה כמו 100%. זה שידור דיגטלי.
אבל אצלי בממיר דרימבוקס אני שם את הגבול באזור ה-50%. משם זה נחשב בעיני קליטה גבולית שרגישה להפרעות.
על 65% לא הייתי דואג. רוב התדרים יפלו לך באזור הזה.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 01 יוני 2015, 20:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

אז אתה אומר שלדעתך 60 אחוז מספיק?סבבה תודה
עכשיו יש אתר seatbeam.com הוא מעודכן?אם לפיו איפה שאני גר צלחת 80 תספיק להיספסאט זה באמת יספיק?
עכשיו יש אתר seatbeam.com הוא מעודכן?אם לפיו איפה שאני גר צלחת 80 תספיק להיספסאט זה באמת יספיק?
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
מיכאלוש - אולי אתה לא כותב הרבה בפורומים אבל כשמתיחסים להודעה האחרונה אז אין צורך לצטט אותה. ציטוט מיותר רק מכביד על הקוראים.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
- deepspace
- תותח על

מספיק, אבל כמובן תשאף לכמה שיותר. כל אחוז נוסף רק יעזור לך במזג אוויר סוער.
מעל 70 בהחלט כבר אפשר להיות מבסוטים (האחוזים משתנים ממיר לממיר כך שזה לא מדד להשוואה. אני רק נותן לך את האינדקציה שאני משתמש כפי שאני מכיר אותה. את האות מודדים ב-DB).
יכול להיות שצלחת טובות יותר גם הם יתנו תוצאות טובות יותר.
אני קניתי את הצלחת הכי זולה של סיגמא. הם מכרו אותה בטענה שהיא 1.20 אבל הרוחב רק מטר בפועל. תבדוק איזה צלחת מוכרים לך בפועל!
מעל 70 בהחלט כבר אפשר להיות מבסוטים (האחוזים משתנים ממיר לממיר כך שזה לא מדד להשוואה. אני רק נותן לך את האינדקציה שאני משתמש כפי שאני מכיר אותה. את האות מודדים ב-DB).
יכול להיות שצלחת טובות יותר גם הם יתנו תוצאות טובות יותר.
אני קניתי את הצלחת הכי זולה של סיגמא. הם מכרו אותה בטענה שהיא 1.20 אבל הרוחב רק מטר בפועל. תבדוק איזה צלחת מוכרים לך בפועל!
לא בדקתי אבל זה אמור להיות נתונים שניתן לחזות אותם בוודאות גדולה.עכשיו יש אתר seatbeam.com הוא מעודכן?אם לפיו איפה שאני גר צלחת 80 תספיק להיספסאט זה באמת יספיק?
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 01 יוני 2015, 21:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

- deepspace
- תותח על

אמין עד כמה שאמין יכול להיות. אף אתר לא מושלם וגם בו חסר הרבה מידע.
זה אחד האתרים היותר מקצועיים שיש.
זה לא הצלחות שמוכרים בחו"ל בעלי שם ידוע. אלו צלחות זולות פשוטות.
אולי מישהו שיותר מתמצא יוכל להרחיב.
זה אחד האתרים היותר מקצועיים שיש.
אני לא בקי באיכויות הצלחות, אבל לדעתי זה אותם צלחות פח.טלטקל/אפקס זה טוב?
זה לא הצלחות שמוכרים בחו"ל בעלי שם ידוע. אלו צלחות זולות פשוטות.
אולי מישהו שיותר מתמצא יוכל להרחיב.
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

- deepspace
- תותח על

ביד שניה בעיקר או אצל ספקים מקצועיים.
סתם חנויות לא נראה לי שהם רוצים לייבא צלחות יקרות.
משנה או לא קרוב לוודאי לא הרבה.
אתה יכול לקנות צלחת גדולה יותר כדרך טובה לפיצוי על איכות הצלחת אם תרצה.
סתם חנויות לא נראה לי שהם רוצים לייבא צלחות יקרות.
משנה או לא קרוב לוודאי לא הרבה.
אתה יכול לקנות צלחת גדולה יותר כדרך טובה לפיצוי על איכות הצלחת אם תרצה.
-
מיכאלוש
- חבר ותיק

אני חושב שאסתפק ב1.2 איך אני בודק את אורך הצלחת?מצד אחד לשני?
ותגיד לדעתך צלחת 1.2 תקלוט לי את רוב הערוצים בעמוס הוטבירד ו16e?
ותגיד לדעתך צלחת 1.2 תקלוט לי את רוב הערוצים בעמוס הוטבירד ו16e?
- deepspace
- תותח על

בציר הקצר, הרוחבי, היא צריכה להיות 1.2 במדידה בלי השוליים.
תשתמש ב-LNBF עם פיד צר עבור 16E.
טוב, גמרנו עם השאלות להיום. אני צריך לבדוק את הציוד שקיבלתי עכשיו.
בלווינים אחרים אין ממש את הבעיות שיש בהוטבירד. שם הרבה יותר קל לכוון.ותגיד לדעתך צלחת 1.2 תקלוט לי את רוב הערוצים בעמוס הוטבירד ו16e?
תשתמש ב-LNBF עם פיד צר עבור 16E.
טוב, גמרנו עם השאלות להיום. אני צריך לבדוק את הציוד שקיבלתי עכשיו.