נורבגיה - המדינה הראשונה בעולם שמחסלת את ה FM

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

נורבגיה - המדינה הראשונה בעולם שמחסלת את ה FM

שליחה על ידי גלובל »

כתבה מהיום בכלכליסט מספרת שבנורווגיה המדינה מחסלת את שידורי ה-FM האנלוגים לחלוטין !
נורבגיה היא המדינה הראשונה בעולם שמעבירה את כל תחנות הרדיו שבה לשידורים דיגיטליים.
על אף שה FM האנלוגי הוא מדיום מיושן ומוגבל, מדינות רבות בעולם מתקשות להעביר את השידורים לפורמט שכזה ,
בישראל הצליחו לחסל ולהעביר את כל שידורי הטלויזיה האנלוגים לדיגיטלים ( עידן פלוס ) אבל משום מה הוחלט
לא להמשיך את הרפורמה לרדיו דיגיטלי , כמה חבל ...כי איכות הרדיו הדיגטלי גבוה בהרבה , אין הפרעות ביחוד ברכב
והקליטה אחידה וטובה בכל הארץ ...אם היו מתחילים את השינוי במקביל אולי בעוד 10 שנים או יותר ניתן היה לגשת למהלך
דומה למה שנורבגיה עושה היום ....אבל אני מניח שבישראל יש לנו דאגות גדולות יותר מלעבור לרדיו דיגיטלי .

לכתבה המלאה -
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... commentfrm
רמי.א
תותח על
תותח על

Re: נורבגיה - המדינה הראשונה בעולם שמחסלת את ה FM

שליחה על ידי רמי.א »

כן בישראל הדאגה היא איך להרכיב ממשלה כמעט כל חבר כנסת רוצה את זכותו להיות מפונק ולא רוצה להתפשר בקלות בתפקיד שלו כולל המפלגות שבבחירות קיבלו הרבה פחות מנדטים.
לפי דעתי צריך לשנות את חוק הבחירות שאיכות ההתיק הממשלתי והכמות שלותהיה בהשוואה לאחוזי המנדטים שקיבל.
זה גם נראה לי הגינוי שככל שהאדם ישקיע יותר הוא גם יקבל יותר, שמי שהשקיע יותר לבחירות וכתוצאה מזה קיבל יותר קולות ויותר מנדטים אז גם שיקבל יותר תפקידים, לא ככה ? במצב כזה מזמן היתה פה ממשלה חדשה עם שר תקשורת חדש שיכול עוד יותר לעזור בתחום התקשורת כלפי שאר האזרחים.
אבל מה הסיכוי שהצעת החוק שאני הצעתי תאושר? אולי 1 אחוז סיכוי בלבד. כי זה הטבע זה של הרבה אנשים בעולם שלא לוותר על מה שהם רוצים להתעקש עליו.
ונראה האם באמת תוך 13 יום תהיה פה ממשלה חדשה או בחירות חוזרות שלדעתי הן מיותרות מבחינת תוצאה צפויה והכסף לבחירות מחשבון משלם המיסים?
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

השרשור מדבר על מעבר לרדיו דיגיטלי וכיבוי סופי של ה FM האנלוגי ...
למה שלא תתמקד בדיון תענה לעניין אם יש לך מה להגיד בעניין ותחסוך מאיתנו את המלל המיותר ?
thestalker
תותח על
תותח על
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי thestalker »

לפני 10 שנים היה ניסוי של בזק ל DAB וכמובן אז קניתי מקלט כזה בתקווה וזה יעלה גם בארץ.

מעניין שמה שפועל בחול כל השנים האלו בארץ אנחנו מקבלים כלום
יש לי 1.8 ממונעת מ30W עד 42E
ממיר עם מנוי חוקי ל CSAT
DREAMBOX 7080 HD 2X DVBS2 1X DVBT
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

רוב האנשים בארץ לא מודעים לטכנולוגיה ולמה שקיים בחו"ל , רק מי שמגיע לאירופה או ארה"ב
ושוכר שם רכב נדהם מאיכות הסאונד ברדיו שהיא דיגיטלית ברוב המדינות ,

בארץ יש המון בעיות בתחום ה FM למשל גלגלץ משדרים במס' תדרים רב כדי לכסות את כל הארץ ,
המקלט ברכב קופץ אוטומטית בין תדר לתדר בכל תדר יש איכות שמיעה אחרת ואפילו ווליום שונה ....
למי שמכיר ממקלטי רדיו חדישים ברכבים .
התדר הראשי שלהם בגוש דן 91.8 מקבל הפרעות מתחנות ערביות שמשדרות מתחומי הרשות הפלשתינית
ללא פיקוח וללא תיאום תדרים חלקם הגדול תחנות פירטיות וכך יש הפרעות רבות לתדרי רדיו ישראלים ,
ב FM מתרחשת " תופעת הלכידה " ברגע שהתחנה נחלשת המקלט נלכד על תדר זהה חזק יותר
למי שמכיר כל מי שנוסע בכביש 443 בכניסה לירושלים ומאזין לגלגלץ מקבל פתאום תחנה בערבית למשך כמה דקות .

כל הבעיות הללו יכלו להיפטר מזמן אם במקביל היו מתחילים לשדר דיגיטלית , למשל לאורך כביש הערבה
ובקעת הירדן יכלו לקבל כיסוי הרבה יותר טוב ולאורך כל התוואי , גם בתוך גוש דן בין הבניינים וברחובות הצרים
רוב מאזיני הרדיו הם הנוהגים ברכב ....זאת עובדה !

אם היו מתחילים ...אז ניתן היה לקבל ברכבים חדשים מקלטי רדיו דיגיטלים /אנלוגים משולבים .
מכיבן שהמעבר הוא תהליך ארוך של כמה שנים ממש חבל שלא מתחילים .
תומר 1
תותח על
תותח על
Been thanked: 3 פעמים

שליחה על ידי תומר 1 »

יש מלא הפרעות בתחום הFM גם מתחנות בתדר קרוב וגם בגלל עוצמה נמוכה של המשדרים - של תחנות איזוריות ומקומיות בעיקר .
איכות הצליל בעידן פלוס על הפנים - חבל הכל עניין של תקציבים .טוב בבית בדרך כלל מאזינים דרך המחשב אבל ניתן לישם זאת דרך
הסמארטפון המתחבר למגבר ברכב ואז ניתן לקלוט כ50000 תחנות באפליקציות שונות-יש לזה הצלחה עובדה שחברות גדולות מפרסמות בפורמט זה
ניתן להאזין לתחנות DAB באינטרנט בהתקן USB כ15000 תחנות מכל העולם - גם לזה יש הצלחה כל החברות הגדולות מפרסמות בפורמט זה מה שיחודי כאן רשום איכות השידור של כל תחנה 4 רמות של איכות גבוהה ורמה נוספת של איכות סטנדרטית
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

השידור באינטרנט הוא לא שידור אודיו היי פיי ולא שידור איכותי ...לא משתווה בכלל לשידור DAB ,
כנ"ל השידור בעידן פלוס אמנם שידור דיגיטלי אבל כפס צד לשידור הטלויזיה זה לא פורמט של שידור רדיו !
גם הכיסוי של עידן פלוס אינו מאפשר לקלוט באמצעות טכנולוגיה זאת את שידורי הרדיו בצורה טובה ,
בזמנו היה לי מקלט עידן פלוס ברכב וניסיתי לשמוע את שידורי הרדיו דרכו ....כל תזוזה המכונית הקליטה נקטעה ,
ככה זה שאתה משדר רדיו ברשת טלויזיה בתדרי UHF ...לא נועד לשימוש ברכב נוסע .
max2003
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי max2003 »

לא יהיו שידורי רדיו דיגיטלים בישראל פשוט כי אין הצדקה כלכלית לכך. לתחנות הרדיו אין כסף לשלם את המעבר והמאזינים (אלה שעדיין נותרו, כי הרדיו המוכר לנו גוסס) ממילא מאזינים פחות ופחות באמצעות מקלטי רדיו ויותר באמצעות מחשב או ממירי יס / הוט אם הם בבית או באמצעות אפליקציה בסמרטפון.
thestalker
תותח על
תותח על

אני זוכר את גיל 13 ששידר צה"ל 2
הייתי מכור לתחנה במיוחד לתוכנית סנדוויץ
ממיר עם מנוי חוקי ל CSAT
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

נכון שאין הצדקה כלכלית אבל יש הצדקה טכנית אופרטיבית ....השידור של גל"צ וגלגל"צ למשל הוא מתחת לכל ביקורת
ורק הולך ונהיה יותר גרוע מידי שנה בגלל הפרעות של תחנות ערביות מסביבנו שמשדרות פירטית ללא פיקוח ותיאום ,
ההשקעה במשדרים דיגיטלים היא לא כל כך גבוהה ....בסוף יכניסו את זה גם לפה .

לגבי האזנה ...נכון שבבית פחות מאזינים באמצעות מקלטי רדיו , אבל רוב המאזינים כיום יושבים מאחורי ההגה
תקועים בפקקים , ועד שלא תהיה רכבת תחתית ותחבורה ציבורית הולמת בארצנו ...כנראה שימשיכו להיות הרבה
מאזינים מאחורי הגה , ולכן מעבר לדיגיטלי יכלול אפשרות שיבואני הרכב יספקו מקלטי רדיו דיגיטלי/אנלוגים משולבים ברכבים
שזה לא בעיה בכלל כי רוב יצרני הרכב יש להם כבר מענה ומספקים כאלה למדינות בהם יש כבר שידור כזה .
thestalker
תותח על
תותח על

היה כבר שידור כזה להזכירכם לפני 10 שנים שבוצע על ידי בזק והוא עבד טוב מאוד אבל לא אושר עי הגורמים הרלוונטיים
ממיר עם מנוי חוקי ל CSAT
שלח תגובה