אהלן חבר׳ה - צריך עזרה בנוגע לממיר של יס בבסיס.

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
Almog0212
חבר פורום
חבר פורום

אהלן חבר׳ה - צריך עזרה בנוגע לממיר של יס בבסיס.

שליחה על ידי Almog0212 »

אהלן,כמו שהבנתם בכותרת אני חייל בבסיס חור בבקעת הירדן,בכל מקרה הבאתי ממיר מהבית של יס,שעד לפני חודש עבד מעולה.
ישנה צלחת של יס בפלוגה שנעשתה ע״י איש קבע מלפני שנה+-
לפני חודש הייתה תקלה בממיר (פיוז שנשרף) לאחר תיקון החזרתי את הממיר חיברתי אותו ופתאום מופיעה לי שקופית (30)
״תקלה טכנית - בלה בלה בלה-״
ישנם שני כבלים שיוצאים מהצלחת אחד לחדר אנשי הקבע,ששם כבר אין ממיר בעקבות מעבר של בעל הממיר למקום אחר,וכבל אחד (20 מטר פלוס מינוס) שמגיע עד למשרד שבו היינו צופים בטלוויזיה בכיף.

הממיר בחדר של אנשי הקבע עובד מצוין,ובמשרד לא.
השאלה שלי אם הממיר עובד בחדר אחר זאת אומרת שבוודאות הבעיה היא בכבל שמגיע למשרד?
ויכול להיות שעד לפני חודש לא היינו צריכים שום דבר מלבד הכבל ועכשיו צריך איזשהו מגבר?
אשמח אם מישהו רציני יתן מענה,אצרף תמונות אם אצטרך.
חנוכה שמח. [מתגלגל]
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

Re: אהלן חבר׳ה - צריך עזרה בנוגע לממיר של יס בבסיס.

שליחה על ידי גלובל »

ישנם שני כבלים שיוצאים מהצלחת
כדי שיוכלו לעזור לך כאן אתה צריך לפרט יותר באיזה דרך יוצאים מהצלחת 2 כבלים שציינת -
1) האם זה LNB שיש לו 2 יציאות ? ( YES לא מתקינים כאלה אבל ציינת שאיש קבע התקין לכם את הצלחת )
2) או שזה מפצל ל- 2 שהכניסה שלו מחוברת ליציאת ה LNB וממנו יוצאים 2 הכבלים ..?

אם יש שם מפצל , סביר להניח שיציאה אחת שלו נדפקה ויש צורך להחליפו ( יכול להסביר למה הפיוז נשרף ),
עוד אפשרות שזה היה מפצל מסוג כזה שרק יציאה אחת שלו מעבירה מתח ולכן רק בחדר אנשי הקבע זה עובד
ועכשיו שאין להם שם ממיר אז אין הזנת מתח DC ל LNB ,

אם אכן יש מפצל ...תנסה לצלם אותו בברור שנראה מה כתוב עליו ותעלה כאן .

אם אין מפצל וזה מקרה של LNB שיש לו 2 יציאות ... אז יתכן שיש צורך להחליף את ה LNB ,

אם הכבל שהולך לחדר של אנשי הקבע כבר ללא שימוש ובדקת שם והממיר שם כן עובד תקין אז אני
מציע לך שתנסה להחליף בין החיבורים , חבר את הכבל של המשרד שלך במקום היציאה של הכבל לחדר של אנשי הקבע
רק תדאג שבהגדרות של הממיר הוא במצב מתח LNB ON כדי שיספק מתח ל LNB
Almog0212
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי Almog0212 »

גבר אתה עוזר מאוד,אבל רוב המושגים אני לא מבין אותם.. פעם ראשונה אני מתעסק בקטע של הממיר והכבלים,פעם ראשונה חיברתי הכל עבד עכשיו פתאום התחילו בעיות.. אני אשמח אם תסביר מה זה lnb ו dc
סמל אישי של משתמש
mola10
תותח על
תותח על

שליחה על ידי mola10 »

LNB (עינית) זאת היחידה שמורכבת על המוט היוצא מקדמת הצלחת וממנו יוצא החוט למיר
העינית צורכת מתח חשמלי DCמהממיר
אם הממיר עובד בהחדר השני סימן שהוא תקין והוא מוציא מתח לעינית והקו שלך דפוק
אם מחברים 2 ממירים לאותה עינית יש מצב שיש לענינת גם 2 יציאותואז אולי אחת מהם נדפקה
יותר הגיוני שלעינית שלך יש יציאה אחת לחוט שבהמשך מתחבר למפצל שממנו יוצאים 2 חוטים, אחד לכל ממירואז מה שעלול להיות זה שיציאת המפצל לממיר שלך נדפקה-כדי לבדוק צריך למצוא איפה המפצל ולהחליף את החוטים בין 2 היציאות ואז לבדוק אם העסק עובד
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

זה מפצל שלא מעביר מתח לצלחת
צריך מפצל שמעביר מתח מישני הכיוונים
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

שליחה על ידי גלובל »

גבר אתה עוזר מאוד,אבל רוב המושגים אני לא מבין אותם.. פעם ראשונה אני מתעסק בקטע של הממיר והכבלים,פעם ראשונה חיברתי הכל עבד עכשיו פתאום התחילו בעיות.. אני אשמח אם תסביר מה זה lnb ו dc
אם אתה רוצה לסדר את הבעיה בעצמך אז אין מה לעשות ...תצטרך קצת לנסות להכיר ולהבין את המונחים .

LNB זה המכשיר הקטן שנמצא על הזרוע מול הצלחת וקולט את השידורים מהלויין הנה בתמונה -
214099207.jpg
אם יוצא מה LNB רק כבל אחד אז חייב להיות בהמשך מפצל כלשהו , אם יוצאים מה LNB שני כבלים אז זה LNB כפול כמו בתמונה למטה -
ואם יש מפצל כלשהו באיזה מקום בהמשך אז יש 2 סוגי מפצלים , אחד שמעביר מתח רק בצד אחד ( DC = מתח ישר ) כמו בתמונה
ויש גם מפצל שיודע להעביר מתח לשני הכיוונים ...

הבעיה אצלך יכולה להיות שיש לך מפצל שיודע להעביר מתח רק לכיוון אחד ....
עכשיו לך תבדוק את הדברים הבאים :
1) כמה כבלים יוצאים מה LNB אחד או שניים ?
2) אם רק אחד - חפש את המפצל ל2 בדרך ותצלם אותו שנוכל לראות מה כתוב עליו
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
שלח תגובה