פניה לרשות השניה בעניין מעבר ערוצים 2 ו-10 לשידור ב HD
פניה לרשות השניה בעניין מעבר ערוצים 2 ו-10 לשידור ב HD
לאחרונה פניתי לנציב פניויות הציבור מר דוד רגב בנושא למה ערוצים 2 ו-10 לא עוברים לשידור ב HD
לכבוד הרשות השניה – פניות הציבור
א.ג.נ.
שמי .... הנני מומחה בתקשורת לויינים בפרט ותקשורת טלקום בכלל , ברצוני להלין כאן על העובדה המצערת שבערוצים 2 ו-10 אין עדיין שידורים באיכות גבוהה HD , לשמחתנו ערוץ 1 משדר כבר ב HD באמצעות הרשתות של הוט ויס וכך מגיע למעשה לרוב הצופים בארץ , ברצוני לציין שברוב מדינות העולם המערבי ואף בחלק ממדינות העולם שלישי עברו כבר מזמן לשדר ב HD וזה מצב שקיים כבר מס' שנים . בעולם אף החלו לשדר ניסיוני כבר ברזולוציה גבוהה יותר 4K UHD , חוששני שאם לא נמהר ישראל תשאר מאחור ללא שידורי HD כשבעולם כבר עוברים לשלב הבא של 4K שנכנס חזק גם למקלטים ניידים בסלולרי וגם במקלטי הטלויזיה שנמכרים בעולם ואף בישראל ,
אני מצפה מהרגולטור והרשות השניה לכפות על הערוצים 2 ו-10 לשדר מייד לאלתר בHD באמצעות הוט ויס כפי שעושה ערוץ 1 , ואחכ גם באמצעות הרשת החדשה של עידן פלוס כפי שלמדנו , למעשה ברוב בתי האב יש כבר מקלטי טלויזיה שטוחים עם יכולת קליטה של שידורים כאלה , הציבור רוצה ומודע , אין הסבר למצב שקורה מלבד הרצון של המפעילים הזכיינים לחסוך כסף על חשבון ההנאה מחוויית הצפיה שלנו הצופים , זה זילזול באינטליגנציה שלנו הציבור ובידע שלנו את הטכנולוגיות המקובלות ומה שקורה כיום בעולם . אני גם בטוח שרוב הציוד באולפנים שהוא חדיש מוכן כבר לשידורים כאלה והמעבר ל HD בשני הערוצים המסחריים אינו כרוך בשידרוגים רבים והוצאות גדולות מצידם של הזכיינים ,
אנא מכם אני פונה אליכם בשם רבים מעמיתי קולוגות בתחום אנשים טכנים ולא טכניים ,חברים בפורומים רבים באינטרנט שם עולה הנושא מידי פעם ומוצג התיסכול הרב בנושא ,
תודה מראש
בברכה
היום בבוקר הגיעה התשובה הלקונית במצורפת פה למטה -
לכבוד הרשות השניה – פניות הציבור
א.ג.נ.
שמי .... הנני מומחה בתקשורת לויינים בפרט ותקשורת טלקום בכלל , ברצוני להלין כאן על העובדה המצערת שבערוצים 2 ו-10 אין עדיין שידורים באיכות גבוהה HD , לשמחתנו ערוץ 1 משדר כבר ב HD באמצעות הרשתות של הוט ויס וכך מגיע למעשה לרוב הצופים בארץ , ברצוני לציין שברוב מדינות העולם המערבי ואף בחלק ממדינות העולם שלישי עברו כבר מזמן לשדר ב HD וזה מצב שקיים כבר מס' שנים . בעולם אף החלו לשדר ניסיוני כבר ברזולוציה גבוהה יותר 4K UHD , חוששני שאם לא נמהר ישראל תשאר מאחור ללא שידורי HD כשבעולם כבר עוברים לשלב הבא של 4K שנכנס חזק גם למקלטים ניידים בסלולרי וגם במקלטי הטלויזיה שנמכרים בעולם ואף בישראל ,
אני מצפה מהרגולטור והרשות השניה לכפות על הערוצים 2 ו-10 לשדר מייד לאלתר בHD באמצעות הוט ויס כפי שעושה ערוץ 1 , ואחכ גם באמצעות הרשת החדשה של עידן פלוס כפי שלמדנו , למעשה ברוב בתי האב יש כבר מקלטי טלויזיה שטוחים עם יכולת קליטה של שידורים כאלה , הציבור רוצה ומודע , אין הסבר למצב שקורה מלבד הרצון של המפעילים הזכיינים לחסוך כסף על חשבון ההנאה מחוויית הצפיה שלנו הצופים , זה זילזול באינטליגנציה שלנו הציבור ובידע שלנו את הטכנולוגיות המקובלות ומה שקורה כיום בעולם . אני גם בטוח שרוב הציוד באולפנים שהוא חדיש מוכן כבר לשידורים כאלה והמעבר ל HD בשני הערוצים המסחריים אינו כרוך בשידרוגים רבים והוצאות גדולות מצידם של הזכיינים ,
אנא מכם אני פונה אליכם בשם רבים מעמיתי קולוגות בתחום אנשים טכנים ולא טכניים ,חברים בפורומים רבים באינטרנט שם עולה הנושא מידי פעם ומוצג התיסכול הרב בנושא ,
תודה מראש
בברכה
היום בבוקר הגיעה התשובה הלקונית במצורפת פה למטה -
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 17 נובמבר 2014, 12:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: פניה לרשות השניה בעניין מעבר ערוצים 2 ו-10 לשידור ב HD
בתגובה למכתבו של הנציב דוד רגב ...שלחתי הבוקר את המכתב הנ"ל :
לכבוד דוד רגב
נציב פניות הציבור – הרשות השניה
ראשית תודה על ההתייחסות והמענה לפנייתי , ברצוני להגיב על תוכן תגובתך כדלהלן :
1) מנית את תפקידיה של הרשות השניה ובן השאר ציינת כי גוף זה מייצג את האינטרס הציבורי בערוצי השידור המסחרי
ובכן שידור באיכות HD כפי שמקובל היום בכל העולם זה אינטרס ציבורי גרידא ואתם מצופים לפעול בהתאם !
2) ציינת שמרבית הצופים חסרים בציוד המתאים , ובכן למרבית הצופים יש טלויזיה שטוחה כלשהיא שמאפשרת קליטת שידורי HD ברמה כזאת או אחרת
לגבי ממירים עם יציאת HD ..כשיחלו שידורים כאלה גם בערוץ 2 ו-10 תהיה סיבה מספקת לציבור לשדרג ממירים בין אם זה באמצעות YES/HOT או באמצעות עידן פלוס .
כל עוד לא משדרים אז ברור שאין תמריץ להצטייד בציוד כזה ..
3)שידורי HD אינם צריכים לבוא על חשבון שידורי SD , אלו צריכים להתקיים במקביל לפחות בשלב ראשוני של כמה שנים , המודל המועדף הוא כפי שנעשה בערוץ 1
שידורי HD באמצעות YES/HOT במקביל לשידורי SD , כך מרבית הצופים במדינה מקבלים מייד אופציה לצפיה ב HD אם רק ירצו בכך ואם לא ישארו ב SD
לכשתשדרו בעידן + גם שידורי HD הרי גם אז יהיה צורך בשידור מקבילי של HD ו- SD כך שזה למעשה אותו הדבר ואין מניעה להתחיל מיידי באמצעות תשתיות קיימות .
4)אין שום בעיה באפיקי שידור כלשהם ויש לאלץ את YES/HOT לשדר את 2 ו-10 מיידי גם ב HD במקביל לשידור הקיים ב SD !!
5)עבודת המטה שלכם בעניין רשת ה DVBT של עידן פלוס היא חיובית אבל עם כל הכבוד דברים נעשים בעולם , רוב אירופה כבר עברה לשידורי HD מלאים
מדינות רבות בעולם כולל עולם שלישי כבר משדרות ב HD כולל ברשת הטרסטריאלית ....כמה עבודת מטה צריך כאן ?
6)כמומחה תקשורת , איש הנדסה בתחום הטלקום , וכמי שמכיר את עולם המדיה ההנדסי והתקנים הבין לאומיים ומה שקורה היום בעולם ובישראל
אני חייב לציין את אכזבתי הרבה מתשובתך הלקונית שלצערי אינה מספקת ובעלת גוון בירוקרטי לא ענייני לחלוטין .
אני תקווה שבכל זאת מישהו ברשות השניה יתעורר ויתייחס יותר לעניין היצוג של האינטרס הציבורי בעניין זה כפי שהוא בא לידי
בייטוי גם ברצון רב של הציבור לקבל שידור איכותי ובסטנדרטים המקובלים כיום בעולם ,
אני מאוד מקווה שהרשות השניה אינה שמה לה בעדיפות לשמור על אינטרס הממון של בעלי הערוצים המסחריים
ולהגן אליהם מפני הצורך להשקיע תקציבים במעבר לשידור ב HD וזאת לפני האינטרס הציבורי .
אודה לך אם תוכל להעביר את רוח הדברים להנהלת הרשות השניה
בברכה ותודה
לכבוד דוד רגב
נציב פניות הציבור – הרשות השניה
ראשית תודה על ההתייחסות והמענה לפנייתי , ברצוני להגיב על תוכן תגובתך כדלהלן :
1) מנית את תפקידיה של הרשות השניה ובן השאר ציינת כי גוף זה מייצג את האינטרס הציבורי בערוצי השידור המסחרי
ובכן שידור באיכות HD כפי שמקובל היום בכל העולם זה אינטרס ציבורי גרידא ואתם מצופים לפעול בהתאם !
2) ציינת שמרבית הצופים חסרים בציוד המתאים , ובכן למרבית הצופים יש טלויזיה שטוחה כלשהיא שמאפשרת קליטת שידורי HD ברמה כזאת או אחרת
לגבי ממירים עם יציאת HD ..כשיחלו שידורים כאלה גם בערוץ 2 ו-10 תהיה סיבה מספקת לציבור לשדרג ממירים בין אם זה באמצעות YES/HOT או באמצעות עידן פלוס .
כל עוד לא משדרים אז ברור שאין תמריץ להצטייד בציוד כזה ..
3)שידורי HD אינם צריכים לבוא על חשבון שידורי SD , אלו צריכים להתקיים במקביל לפחות בשלב ראשוני של כמה שנים , המודל המועדף הוא כפי שנעשה בערוץ 1
שידורי HD באמצעות YES/HOT במקביל לשידורי SD , כך מרבית הצופים במדינה מקבלים מייד אופציה לצפיה ב HD אם רק ירצו בכך ואם לא ישארו ב SD
לכשתשדרו בעידן + גם שידורי HD הרי גם אז יהיה צורך בשידור מקבילי של HD ו- SD כך שזה למעשה אותו הדבר ואין מניעה להתחיל מיידי באמצעות תשתיות קיימות .
4)אין שום בעיה באפיקי שידור כלשהם ויש לאלץ את YES/HOT לשדר את 2 ו-10 מיידי גם ב HD במקביל לשידור הקיים ב SD !!
5)עבודת המטה שלכם בעניין רשת ה DVBT של עידן פלוס היא חיובית אבל עם כל הכבוד דברים נעשים בעולם , רוב אירופה כבר עברה לשידורי HD מלאים
מדינות רבות בעולם כולל עולם שלישי כבר משדרות ב HD כולל ברשת הטרסטריאלית ....כמה עבודת מטה צריך כאן ?
6)כמומחה תקשורת , איש הנדסה בתחום הטלקום , וכמי שמכיר את עולם המדיה ההנדסי והתקנים הבין לאומיים ומה שקורה היום בעולם ובישראל
אני חייב לציין את אכזבתי הרבה מתשובתך הלקונית שלצערי אינה מספקת ובעלת גוון בירוקרטי לא ענייני לחלוטין .
אני תקווה שבכל זאת מישהו ברשות השניה יתעורר ויתייחס יותר לעניין היצוג של האינטרס הציבורי בעניין זה כפי שהוא בא לידי
בייטוי גם ברצון רב של הציבור לקבל שידור איכותי ובסטנדרטים המקובלים כיום בעולם ,
אני מאוד מקווה שהרשות השניה אינה שמה לה בעדיפות לשמור על אינטרס הממון של בעלי הערוצים המסחריים
ולהגן אליהם מפני הצורך להשקיע תקציבים במעבר לשידור ב HD וזאת לפני האינטרס הציבורי .
אודה לך אם תוכל להעביר את רוח הדברים להנהלת הרשות השניה
בברכה ותודה
-
דור1976
- חבר פורום

לא מפתיע בכלל,בכל הוטבירד שזה הלווין האירופאי הגדול,יש בקושי 10 ערוץ HD פתוחים אז אל תצפה שפה יהיו 3 ערוצי HD חופשיים במדינה קטנה כמו שלנו.בטורקיה שהיא מדינה של 70 מילון תושבים רק ערוצים בודדים נכנסו בחודשיים האחרונים לשידור בHD ,רוב הערוצים בהפרדה הגבוהה משודרים כPAY TV כי זה הרווח של אותם חברות,למה שערוץ2 או10 שהוא גם ככה בימבה חובות ובסכנת סגירה ישקיע בציוד חדש בשביל כמה אלפים בודדים שקולטים את השידור דרך הלווין.
נערך לאחרונה על ידי דור1976 ב 17 נובמבר 2014, 12:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
מצידי שבשלב ראשון לא יהיו פתוחים , שישדרו במודל של ערוץ 1 דרך YES/HOT בשלב ראשון
וכשהרשת החדשה של עידן פלוס תהיה מוכנה שישדרו שם את כולם חופשי לכלל הציבור .
וכשהרשת החדשה של עידן פלוס תהיה מוכנה שישדרו שם את כולם חופשי לכלל הציבור .
-
רמי.א
- תותח על

גם אני לפני כמה חודשים שאלתי את זה, וקיבלתי בערך את אותה התשובה ושהגבתי לזה נראה לי מוזר כולל למה לדעתי זה נראה מוזר, אני לא קיבלתי על זה תגובה בחזרה.
הרשות השניה מעדיפה לשמור על האינטרס של בעלי הערוצים 2 ו-10 שגם ככה בוכים שהם בקשיים תקציביים
אם יאלצו אותם גם להשקיע במעבר לשידור HD הרי ירעו את מצבם !
לכן הם מעדיפים לזבל את השכל באימרות בירוקרטיות חסרות תוכן כמו - עבודת מטה , תקינה מחדש עבור HD.. וכו'
אתם מוזמנים לפנות גם לרשות השניה דרך האתר שלהם והלינק לפניות הציבור ...אולי בסופו של דבר יזוז משהו
http://www.rashut2.org.il/public_complain.asp
אם יאלצו אותם גם להשקיע במעבר לשידור HD הרי ירעו את מצבם !
לכן הם מעדיפים לזבל את השכל באימרות בירוקרטיות חסרות תוכן כמו - עבודת מטה , תקינה מחדש עבור HD.. וכו'
אתם מוזמנים לפנות גם לרשות השניה דרך האתר שלהם והלינק לפניות הציבור ...אולי בסופו של דבר יזוז משהו
http://www.rashut2.org.il/public_complain.asp
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
אתה פונה אליהם לגבי HD - מה דעתך שיסדרו את סיגנל ה 16:9 בערוצי ה SD??!! יש להם תוכניות שמשודרות ב 16:9 אבל בלי הסיגנל לממירים זה מופיע מקווץ על 4:3.
שפניתי אליהם לגבי זה הם בכלל לא הבינו מה אני רוצה
שפניתי אליהם לגבי זה הם בכלל לא הבינו מה אני רוצה
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
נכון ...השידורי SD הקיימים בעידן פלוס הם כולם בכל הערוצים ב 4:3 !
-
רמי.א
- תותח על

אולי לפנות לפנות בזה בכתב אל לשכת שר התקשורת?
ואם צריך לעשות מחאה בפייסבוק?
ואם צריך לעשות מחאה בפייסבוק?
-
max2003
- אחלה חבר

נכון לעכשיו מבחינה חוקית ערוץ 10 לא יכול לשדר מינואר 2015, לא HD ולא SD ולא בכלל. מניח שברגע האחרון שוב ימצאו דרך להאריך את קיומו. גם שתי הזכייניות של ערוץ 2 עומדות בפני עתיד לא ברור. שר התקשורת היוצא גלעד ארדן הודיע שיחייב אותן להתפצל לשני ערוצים מחודש אפריל 2015, בשבוע שעבר ביבי עצר את זה. בכל מקרה - כל עוד שני הערוצים לא יידעו מה עתידם איש לא יבצע שם את ההשקעה הנדרשת כדי לעבור לשדר HD.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
גם המדינה לא יודעת מה יהיה עתידה אז לא משקיעים בה??
מה עם מחויבות למפרסמים לתת פלטפורמה בתמורה לכסף שהם מקבלים?
מה עם מחויבות למפרסמים לתת פלטפורמה בתמורה לכסף שהם מקבלים?
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
למיטב הבנתי המקצועית ...ההשקעה והמעבר לשידור HD בערוצים 2 ו-10 אינו אמור להיות כל כך גדול .
האולפנים והמצלמות הם כולם כבר HD בנכו , יתכן שיש צורך בשידורג קוי תמסורת וציוד קצה של סיבים אופטים ,
אם השידור יהיה במקביל לשידור SD יצטרכו קוי תמסורת כפולים וכו' ....אין פה הרבה השקעה .
סדדרות קניות ושידור חי מחול מגיע ב HD בנכו , חדשות 2 ו-10 אני כמעט בטוח בהמצלמות אולפן והציוד באולפנים כולו מוכן ל HD .
אין צורך לשדר בלויין , רק קוי תמסורת ל YES/HOT ובעתיד לעידן פלוס , מצלמות שטח של כתבים יכולים לשדר גם ב SD
ולשדרג בהדרגה לאט לאט ...בקיצור עם קצת רצון אפשר היה לעשות את זה בלי הרבה דיבורים !
לדעתי גם YES ו- HOT השאירו 2 ערוצים רזרביים ב HD לא מאוכלסים כדי לאפשר להם להכנס כמו ערוץ 1 בסך הכל
זה גם באינטרס שלהם לשדר עוד 2 ערוצים ישראלים ב HD כל עוד זה לא משודר וזמין ממקורות אחרים .
האולפנים והמצלמות הם כולם כבר HD בנכו , יתכן שיש צורך בשידורג קוי תמסורת וציוד קצה של סיבים אופטים ,
אם השידור יהיה במקביל לשידור SD יצטרכו קוי תמסורת כפולים וכו' ....אין פה הרבה השקעה .
סדדרות קניות ושידור חי מחול מגיע ב HD בנכו , חדשות 2 ו-10 אני כמעט בטוח בהמצלמות אולפן והציוד באולפנים כולו מוכן ל HD .
אין צורך לשדר בלויין , רק קוי תמסורת ל YES/HOT ובעתיד לעידן פלוס , מצלמות שטח של כתבים יכולים לשדר גם ב SD
ולשדרג בהדרגה לאט לאט ...בקיצור עם קצת רצון אפשר היה לעשות את זה בלי הרבה דיבורים !
לדעתי גם YES ו- HOT השאירו 2 ערוצים רזרביים ב HD לא מאוכלסים כדי לאפשר להם להכנס כמו ערוץ 1 בסך הכל
זה גם באינטרס שלהם לשדר עוד 2 ערוצים ישראלים ב HD כל עוד זה לא משודר וזמין ממקורות אחרים .
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

הציבור לא מיתלהב מHD וגם לא יודעה בדיוק מה זה HD
נעבור ישר ל 4KHD
נעבור ישר ל 4KHD
הציבור לא מטומטם ויודע יפה מאוד מה זה HD ...
-
drsignal
- תותח על

ערוצי hd אולי לקראת סוף 2020....
הכל פה זה מדיניות מכוונת על מנת לתת פחות לציבור (ועל חשבונו)
באותה רוח בדיוק פועלות מערכות החינוך והבריאות וכו' ע"ג המיסים של האזרחים .
כשאתה צריך לקבל משהו מאיזה משרד ממשלתי מתעקשים שאתה צריך לשלוח להם פקס , ועד שכבר מצאת פקס (אנכרוניסטי שאינו מצוי כלל בבתים אלה רק במשרדי ממשלה ... גם במשרדים מכשיר הפקסימיליה נעלם מן העולם)
עוד יגידו לך "שלא הגיע שלח שוב " , זאת התרבות רבותי שתפקיד הפקיד איננו לשרת את הציבור ונוהג במשרד
"כשייך לאבא שלו" , וכל פקידה שחושבת את עצמה כאל ...
תפקיד השירותים במדינה : לתת כמה שפחות לאזרח
מעניין שמהמיסים שאנו משלמים ניתן להקים מערכות לתפארת, אך זה לא אפשרי מישהו גונב כספים ממערכות בריאות\חינוך כל השירותים הממשלתיים, רשויות המים הנבזיות וכו'
ותפקידי הממשלות זה לבלבל את האזרח :
מע"מ 0 , דיור למשתכן .... איראן ועוד הפחדות ....
מדינה מושחטת , הכל נגמר בשוחד אחרת איך ימנו לכל משרד מנכ"ל ?
הכל פה זה מדיניות מכוונת על מנת לתת פחות לציבור (ועל חשבונו)
באותה רוח בדיוק פועלות מערכות החינוך והבריאות וכו' ע"ג המיסים של האזרחים .
כשאתה צריך לקבל משהו מאיזה משרד ממשלתי מתעקשים שאתה צריך לשלוח להם פקס , ועד שכבר מצאת פקס (אנכרוניסטי שאינו מצוי כלל בבתים אלה רק במשרדי ממשלה ... גם במשרדים מכשיר הפקסימיליה נעלם מן העולם)
עוד יגידו לך "שלא הגיע שלח שוב " , זאת התרבות רבותי שתפקיד הפקיד איננו לשרת את הציבור ונוהג במשרד
"כשייך לאבא שלו" , וכל פקידה שחושבת את עצמה כאל ...
תפקיד השירותים במדינה : לתת כמה שפחות לאזרח
מעניין שמהמיסים שאנו משלמים ניתן להקים מערכות לתפארת, אך זה לא אפשרי מישהו גונב כספים ממערכות בריאות\חינוך כל השירותים הממשלתיים, רשויות המים הנבזיות וכו'
ותפקידי הממשלות זה לבלבל את האזרח :
מע"מ 0 , דיור למשתכן .... איראן ועוד הפחדות ....
מדינה מושחטת , הכל נגמר בשוחד אחרת איך ימנו לכל משרד מנכ"ל ?
- eli.racheli
- תותח על

מה יש לצפות מחבורה של אטומים ומומחי word שיודעים רק לזבל במוח .
האמת, עם כל הערוצים שיש בטלוויזיה אנו לרוב צופים ב-2 ו-10 ולכן חשוב מאוד שיהיו ב-HD.
זה מזכיר לי אנשי תשתיות בארגונים גדולים , למה לעבור ל-windows 8 עוד מעט יצא 10 .... עד שמתקבלת החלטה יוצא כבר 12.
האמת, עם כל הערוצים שיש בטלוויזיה אנו לרוב צופים ב-2 ו-10 ולכן חשוב מאוד שיהיו ב-HD.
זה מזכיר לי אנשי תשתיות בארגונים גדולים , למה לעבור ל-windows 8 עוד מעט יצא 10 .... עד שמתקבלת החלטה יוצא כבר 12.