צלחת מרכזית ללווינים לבניין בן 42 דירות
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

- deepspace
- תותח על

Re: צלחת מרכזית ללווינים לבניין בן 42 דירות
דיברתי יותר על עצמי חחח. מי יודע, אולי איזה יום אני אעשה הסבת מקצוע ומלונאי מבלובל יבחר להעסיק קומבינטור כמוני. 
ואתה יודע, עסקים ואנשים מתחומים שונים, מי גדול מי קטן, גם אנשים ללא נסיון כלל שמחפשים לשכור את שירותיו של איש מקצוע, לפעמים עושים חיפוש כללי ברשת רק כדי לקבל הבנה בסיסית ואומדן לצרכים שלהם, מה שנותן להם את הדחיפה שהם צריכים.
בטלפון לרוב הם יוצאים יותר מבולבלים ממה שהתחילו!
גם אין לדעת בדרך זו מי מסבן אותך ועל מי לסמוך, ובאופן כללי באחד על אחד מנסים להשאיר אותך טיפש ככל הניתן, אם מתוך זלזול, אם מתוך תועלת כלכלית, אם מחוסר סבלנות.
ואם יש לך את הנסיון, הידע, חוכמת החיים - טריפקטה - למה לא תשתף?
יקח לך כמה דק' לבנות לו מערכת כזאת ולהגיד לו מה הוא צריך בדיוק והעלות המשוערת. מה אכפת לך?
במקום לענות לו בכמה דק' ולקדם אותנו, אתה פוסט אחרי פוסט רק ממשיך להזהיר ולהניע אותו מהרעיון במקום לספק הסבר טכני/כלכלי מפורט ומנומק, ולהשאיר את ההחלטה והשיקולים בידיים שלו ושל ציבור הדיירים בבניין - שזה העסק שלהם.
הפסידו/הרוויחו/התעצבנו זה הכסף והחלטה שלהם שורה תחתונה ולא מקומך לקבוע בשבילם.
אתה לעולם לא יודע מי מקשיב הם עוד עלולים להעסיק את שירותיך!
אין בעיה לתת אזהרות והסתייגויות אבל צריך גם לענות על השאלה ישירות ובלי התחמקויות, אחרת, מה עשינו פה ולשם מה אנחנו כאן?
ואתה יודע, עסקים ואנשים מתחומים שונים, מי גדול מי קטן, גם אנשים ללא נסיון כלל שמחפשים לשכור את שירותיו של איש מקצוע, לפעמים עושים חיפוש כללי ברשת רק כדי לקבל הבנה בסיסית ואומדן לצרכים שלהם, מה שנותן להם את הדחיפה שהם צריכים.
בטלפון לרוב הם יוצאים יותר מבולבלים ממה שהתחילו!
גם אין לדעת בדרך זו מי מסבן אותך ועל מי לסמוך, ובאופן כללי באחד על אחד מנסים להשאיר אותך טיפש ככל הניתן, אם מתוך זלזול, אם מתוך תועלת כלכלית, אם מחוסר סבלנות.
ואם יש לך את הנסיון, הידע, חוכמת החיים - טריפקטה - למה לא תשתף?
יקח לך כמה דק' לבנות לו מערכת כזאת ולהגיד לו מה הוא צריך בדיוק והעלות המשוערת. מה אכפת לך?
במקום לענות לו בכמה דק' ולקדם אותנו, אתה פוסט אחרי פוסט רק ממשיך להזהיר ולהניע אותו מהרעיון במקום לספק הסבר טכני/כלכלי מפורט ומנומק, ולהשאיר את ההחלטה והשיקולים בידיים שלו ושל ציבור הדיירים בבניין - שזה העסק שלהם.
הפסידו/הרוויחו/התעצבנו זה הכסף והחלטה שלהם שורה תחתונה ולא מקומך לקבוע בשבילם.
אתה לעולם לא יודע מי מקשיב הם עוד עלולים להעסיק את שירותיך!
אין בעיה לתת אזהרות והסתייגויות אבל צריך גם לענות על השאלה ישירות ובלי התחמקויות, אחרת, מה עשינו פה ולשם מה אנחנו כאן?
אם אתה מתכוון אלי ...אז אני דווקא כן עניתי לעניין ונתתי את הפתרון שלדעתי מתאים לבניין של 42 דיירים
הנה שוב מה שאמרתי/המלצתי בתחילת השרשור -
מה שאתה צריך בסך הכל - תורן נמוך תיקני ומוארק בטיחותית , עליו תותקן אנטנה רגילה לתחום UHF ( אנטנה איכותית )
מכוונת לכיוון איתנים - ירושלים משם משודר ערוץ 26 ב UHF עבור עידן פלוס , מערכת הגברה + תשתית כבלי קואקס מתוכננת היטב
לתחום UHF להפצה לכל 42 הדיירים , במקביל רצוי להכין תשתית צנרת מקבילה ונפרדת עבור YES/HOT כך שכל דייר יוכל לקבל
גם שירות מ YES/HOT וגם את עידן פלוס ללא תלות אחד בשני ....תשתית כזאת תהיה גם מועילה לעתיד כאשר עידן פלוס
תתחיל לשדר ערוצים נוספים ב HD ואולי אף ערוצים בתשלום ותאפשר כל דייר לבחור מה הוא רוצה ולאיזה שירות הוא רוצה להתחבר !
לעבודה כזאת ולתכנון רשת UHF טובה ואמינה ל 42 דיירים רצוי לבקש מהקבלן שלכם להתקשר עם מתקין מנוסה ואמין !
הנה שוב מה שאמרתי/המלצתי בתחילת השרשור -
מה שאתה צריך בסך הכל - תורן נמוך תיקני ומוארק בטיחותית , עליו תותקן אנטנה רגילה לתחום UHF ( אנטנה איכותית )
מכוונת לכיוון איתנים - ירושלים משם משודר ערוץ 26 ב UHF עבור עידן פלוס , מערכת הגברה + תשתית כבלי קואקס מתוכננת היטב
לתחום UHF להפצה לכל 42 הדיירים , במקביל רצוי להכין תשתית צנרת מקבילה ונפרדת עבור YES/HOT כך שכל דייר יוכל לקבל
גם שירות מ YES/HOT וגם את עידן פלוס ללא תלות אחד בשני ....תשתית כזאת תהיה גם מועילה לעתיד כאשר עידן פלוס
תתחיל לשדר ערוצים נוספים ב HD ואולי אף ערוצים בתשלום ותאפשר כל דייר לבחור מה הוא רוצה ולאיזה שירות הוא רוצה להתחבר !
לעבודה כזאת ולתכנון רשת UHF טובה ואמינה ל 42 דיירים רצוי לבקש מהקבלן שלכם להתקשר עם מתקין מנוסה ואמין !
- deepspace
- תותח על

אבל זה בכלל לא מה שהוא ביקש!
בנוגע לעידן אני בטוח שהוא כבר יודע את זה לבד, והוט/יס שאתה מדבר עליהם זה שירות בתשלום שזה ההפך הגמור מעיקרי המטרה שלשמה הוא חותר! דהיינו, טלוויזיה בחינם ובשפע! מבלי לשעבד את עצמך לחברות צמאות דם ששמים עליך פס.
זה לא עזרה, מצטער... רק אמרת מה אתה רוצה/היית עושה והתעלמת לגמרי מעיקר השאלה בכללותה.
בנוגע לעידן אני בטוח שהוא כבר יודע את זה לבד, והוט/יס שאתה מדבר עליהם זה שירות בתשלום שזה ההפך הגמור מעיקרי המטרה שלשמה הוא חותר! דהיינו, טלוויזיה בחינם ובשפע! מבלי לשעבד את עצמך לחברות צמאות דם ששמים עליך פס.
זה לא עזרה, מצטער... רק אמרת מה אתה רוצה/היית עושה והתעלמת לגמרי מעיקר השאלה בכללותה.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 16 נובמבר 2014, 18:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
דרך אגב ...שכחתי להוסיף :
ברשת כזאת של אנטנה UHF מרכזית כדאי גם להוסיף אנטנה לרדיו FM עבור כל הדיירים .
ברשת כזאת של אנטנה UHF מרכזית כדאי גם להוסיף אנטנה לרדיו FM עבור כל הדיירים .
אז זהו ....שאין בחינם ובשפע ל 42 דיירים !
בכל אופן לא בהסכמה מלאה , הרמוניה מלאה , ללא בעיות טכניות , ללא ויכוים בין הדיירים ,
ללא השקעה עצומה בתשתית יקרה , ללא בילבולי מוח ....וכו' .
בכל אופן לא בהסכמה מלאה , הרמוניה מלאה , ללא בעיות טכניות , ללא ויכוים בין הדיירים ,
ללא השקעה עצומה בתשתית יקרה , ללא בילבולי מוח ....וכו' .
- deepspace
- תותח על

שוב, כל זה לא שייך!
הוא שואל אותך מידע טכני, אתה מדבר איתו על שכנים מציקנים.
ומה זה "עצומה"? עצום גם ל-42 דיירים? צריך להיות חברה עם מחזור עסקים של 10 מיליון לפחות בשביל 3 צלחות מסכנות או כמה שצריך?
אתה מדבר יותר מדי כללי כל הזמן.
כאילו אתם מפחדים לרדת לפרטים.... מעבר להבנתי.
סיגנל הוא האדם היחיד פה שבאמת מנסה לענות על שאלות מורכבות, לשתף, להחכים את הקורא, ומעל הכל מתייחס לשאלה עצמה בלי התנצלויות, ולכן למרות שהוא חוזר על עצמו הרבה, אני אוהב לקרוא אותו.
אתם לעומת זאת בעיקר מתבדחים בינכם לבין עצמכם, זורקים קריאות ביניים היתוליות ואמירות מעורפלות שלא כדאי.
למה? כי אנחנו למודי נסיון ויודעים יותר טוב. נקודה.
סתם הסתה והוצאה מהקשר.
ואם אני יכול ב-1000 ש"ח לעשות את זה עבורי, אני בטוח שזה גם לא נבצר מיכולתך.
הוא שואל אותך מידע טכני, אתה מדבר איתו על שכנים מציקנים.
ומה זה "עצומה"? עצום גם ל-42 דיירים? צריך להיות חברה עם מחזור עסקים של 10 מיליון לפחות בשביל 3 צלחות מסכנות או כמה שצריך?
אתה מדבר יותר מדי כללי כל הזמן.
כאילו אתם מפחדים לרדת לפרטים.... מעבר להבנתי.
סיגנל הוא האדם היחיד פה שבאמת מנסה לענות על שאלות מורכבות, לשתף, להחכים את הקורא, ומעל הכל מתייחס לשאלה עצמה בלי התנצלויות, ולכן למרות שהוא חוזר על עצמו הרבה, אני אוהב לקרוא אותו.
אתם לעומת זאת בעיקר מתבדחים בינכם לבין עצמכם, זורקים קריאות ביניים היתוליות ואמירות מעורפלות שלא כדאי.
למה? כי אנחנו למודי נסיון ויודעים יותר טוב. נקודה.
אם מישהו מוכן להשקיע 65K אי אפשר להגיד שזה בחינם!גלובל כתב:אז זהו ....שאין בחינם ובשפע ל 42 דיירים !
סתם הסתה והוצאה מהקשר.
ואם אני יכול ב-1000 ש"ח לעשות את זה עבורי, אני בטוח שזה גם לא נבצר מיכולתך.
תחשוב מה שאתה רוצה ...אני נתתי עיצות בכנות ומתוך ניסיון אישי של שנים , אתה והדר' סיגנל מדברים תאוריה וללא נסיון ...
אני לא נתתי פה פתרון מורכב מכיבן שאני לא מאמין שפתרון כזה מתאים לבניין משותף בישראל לעומת זאת כן נתתי את
הפתרון הפשוט והנכון שלעניות דעתי המקצועית כן מתאים ,
אני אשמח לראות שטעיתי והבחור אכן הצליח לגבות 65K ש"ח ולהתקין רשת עם המון ערוצים " בשפע ובחינם " וכולם מבסוטים
תקרא לי לבוא אחרי כמה חודשים לשמוע מה אומרים השכנים ואיך הכל מתפקד ...אני מאוד אשמח להודות שטעיתי .
אני לא נתתי פה פתרון מורכב מכיבן שאני לא מאמין שפתרון כזה מתאים לבניין משותף בישראל לעומת זאת כן נתתי את
הפתרון הפשוט והנכון שלעניות דעתי המקצועית כן מתאים ,
אני אשמח לראות שטעיתי והבחור אכן הצליח לגבות 65K ש"ח ולהתקין רשת עם המון ערוצים " בשפע ובחינם " וכולם מבסוטים
תקרא לי לבוא אחרי כמה חודשים לשמוע מה אומרים השכנים ואיך הכל מתפקד ...אני מאוד אשמח להודות שטעיתי .
- deepspace
- תותח על

תקן אותי אם אני טועה אבל אני לא ראיתי אף אחד ששם לך פה מגבלות תקציב....
קיבלת ארנק פתוח! תשתולל!
איך בכל זאת מרכיבים מערכת כזאת בצורה המיטבית אם כסף זה לא העניין?
what's your next move וכמה יעלה לנו התענוג? או שמא זה בכלל לא ניתן לביצוע!
קיבלת ארנק פתוח! תשתולל!
איך בכל זאת מרכיבים מערכת כזאת בצורה המיטבית אם כסף זה לא העניין?
what's your next move וכמה יעלה לנו התענוג? או שמא זה בכלל לא ניתן לביצוע!
-
nati777
- תותח על

מה שהוא רוצה בעצם זה להפוך את הבניין לבית מלון עם 42 חדרים שמחוברת למערכת של צלחות ואנטנות UHF...
גם אם כך ההפצה לטלוויזיות תהיה בצורה אנלוגית. אם הוא ירצה את זה דיגיטלי זה ייקר עוד יותר...
גם אם כך ההפצה לטלוויזיות תהיה בצורה אנלוגית. אם הוא ירצה את זה דיגיטלי זה ייקר עוד יותר...
חברים ..הנושא הטכני לא חשוב ! לא משנה בכלל דיגיטלי או אנלוגי או עם סוויטצ'ים יקרים וחכמים !
נראה לי שלא הבנת את הטיעון המרכזי שלי ...אין פה תענוג !!
הבעיה היא לא טכנית ולא תקציבית ...הבעיה שכל ההשקעה תהיה לחינם !
כי אין באמת מה לראות ואין תחליף הולם ל YES / HOT לרוב האוכלוסיה ( בהנחה שזה ממירים ללא שיתופים ) .
הדיירים ישקיעו כל אחד את חלקו ולא יקבלו תחליף הולם למה שהיו רגילים לקבל מ YES/HOT !!
נראה לי שלא הבנת את הטיעון המרכזי שלי ...אין פה תענוג !!
הבעיה היא לא טכנית ולא תקציבית ...הבעיה שכל ההשקעה תהיה לחינם !
כי אין באמת מה לראות ואין תחליף הולם ל YES / HOT לרוב האוכלוסיה ( בהנחה שזה ממירים ללא שיתופים ) .
הדיירים ישקיעו כל אחד את חלקו ולא יקבלו תחליף הולם למה שהיו רגילים לקבל מ YES/HOT !!
- deepspace
- תותח על

בהוט יס הם משלמים 300 ש"ח חודשי עד סוף ימי חייהם כך שאני בטוח שהם יהיו מוכנים לגלות קצת פשרנות בנושא.גלובל כתב: הדיירים ישקיעו כל אחד את חלקו ולא יקבלו תחליף הולם למה שהיו רגילים לקבל מ YES/HOT !!
אני פה כעניין טכני טהור מעל הכל, כך שאפשר להגיד שיצאתי מאוכזב.
חשבתי שמדובר בפורום של חובבים אמיתים.
כרגיל, אף אחד לא ילמד אותך מה שלא תלמד לבד. רק דיבורים מעל הראש.
שבוע טוב לכם.
אני לא מצליח להבין מה רצית שילמדו אותך בשרשור הזה שהעלה הבחור ?
רצית שילמדו אותך איך מחברים באירופה 42 דיירים ל 3 או 4 מקורות LNB ?
מה לעשות שאין בארץ רשתות כאלה , אין בישראל אפילו לא בניין משותף אחד כזה !
ולמה לא ? כי זה לא מתאים לישראל כי באירופה עושים את זה והדיירים מתחברים לחבילות שונות של SKY וכו' .
באירופה רוב הדיירים בבניין משותף יסתפקו בממיר אחד .. בארץ בכל חדר יש מקלט TV וממיר !
אם אתה רוצה בכל זאת לדעת איך זה נעשה בחו"ל ..יש המון חומר באינטרנט, בסך הכל ראית כבר
שיש סוגי מולטי-סוויטצ'ים גדולים מסוגים שונים עם אפשרות גם לקסקד כמה כאלה בטור .
אז ככה זה נעשה אין פה חוכמות גדולות , הכל פונקציה של מס' דיירים או יותר נכון מס' ממירים , ומס' מקורות LNB ...
מה לעשות שאין בארץ רשתות כאלה , אין בישראל אפילו לא בניין משותף אחד כזה !
ולמה לא ? כי זה לא מתאים לישראל כי באירופה עושים את זה והדיירים מתחברים לחבילות שונות של SKY וכו' .
באירופה רוב הדיירים בבניין משותף יסתפקו בממיר אחד .. בארץ בכל חדר יש מקלט TV וממיר !
אם אתה רוצה בכל זאת לדעת איך זה נעשה בחו"ל ..יש המון חומר באינטרנט, בסך הכל ראית כבר
שיש סוגי מולטי-סוויטצ'ים גדולים מסוגים שונים עם אפשרות גם לקסקד כמה כאלה בטור .
אז ככה זה נעשה אין פה חוכמות גדולות , הכל פונקציה של מס' דיירים או יותר נכון מס' ממירים , ומס' מקורות LNB ...
זה לא עניין של פשרנות , במערכת לויינית פרטית יש לך שיתופים ואתה יכול באמת לקבל ערוצים טובים באנגלית וכו'בהוט יס הם משלמים 300 ש"ח חודשי עד סוף ימי חייהם כך שאני בטוח שהם יהיו מוכנים לגלות קצת פשרנות בנושא.
כאשר המערכת מרכזית ללא שיתופים , המגוון של הערוצים מוגבל ומגדרי , רוב הדיירים יתלוננו שלא מעניין אותם
לראות ערוצים בערבית או בטורקית או באיטלקית וכו' ...
אם כבר פשרנות עדיף לדעתי כרגע להסתפק ב 6 ערוצים ישראלים חינם , להמתין לשירותים עתידיים זולים יותר כמו
הערוצים הנוספים שיהיו בעידן פלוס בעתיד , שירות הטלויזיה של אורנג' וסלקום ועוד
יאללה נראה לי מיצינו את הנושא ..חח
- deepspace
- תותח על

אני מצפה שכשאדם עם הידע והנסיון, כמותך, נשאל שאלה שהיא אתגר טכני, הוא יספק הסברים על הדרך היעילה ביותר לביצוע המשימה ועל היתכנותה במסגרת הגבלות כלשהם אותם הוא יכול לצפות מראש, ואף יספק דרכי ישום אלטרנטביות, או אלתורים ופתרונות חכמים לשיפור אותה מערכת מוזכרת, ועל אילוצים שכנראה צריך לחיות איתם.גלובל כתב:אני לא מצליח להבין מה רצית שילמדו אותך בשרשור הזה שהעלה הבחור ?
בנוסף, רק אישרור לפחות שזו אכן הדרך הנכונה וזה אפשרית טכנית יכול להיות לפעמים זהב.
ובגלל מי? בגלל אנשי מקצוע שפוסלים אופציות על הסף ואפילו לא מוכנים לשקול אותם!גלובל כתב: מה לעשות שאין בארץ רשתות כאלה , אין בישראל אפילו לא בניין משותף אחד כזה !
ומי קבע? זה כלל?!גלובל כתב: ולמה לא ? כי זה לא מתאים לישראל כי באירופה עושים את זה והדיירים מתחברים לחבילות שונות של SKY וכו' .
תן להם אפשרות ב-500 שקל לאדם אולי זה כל מה שהם צריכים!
לא מספיק, ורוצים להתחבר בנוסף להוט? בכיף!
אני פה כדי לקבל הכוונה מאדם מוסמך שכבר עשה טבילת אש.גלובל כתב: אם אתה רוצה בכל זאת לדעת איך זה נעשה בחו"ל ..יש המון חומר באינטרנט,
לעשות עבודה שחורה באינטרנט אין צורך להגיד לי לעשות וכבר ראית שאני עושה.
ומידע טכני מקצועי בנושאים כאלה 99% מהאינטרנט יש לו 0 התעסקות או צורך בזה, כך שהמידע שתמצא בנושא יהיה רק בקהילות סגורות ומצומצמות, ומידע ספורדי שלא מתייחס למקרה שלך ישירות, וצריך לחפש ספרים טכניים עבים או הדרכה מקצועית בשביל לקבל הבנה טובה וסקירה מקיפה.
אתה יוצא להרפתקאה כזאת אתה רוצה לוודא שאתה עושה זאת בדרך הנכונה!
מה שאני ראיתי אותך אומר זה את הדברים הבאים:גלובל כתב: בסך הכל ראית כבר שיש סוגי מולטי-סוויטצ'ים גדולים מסוגים שונים עם אפשרות גם לקסקד כמה כאלה בטור .
פסילת הרעיון בכללותו במפורש.גלובל כתב: אתה מסתבך בצרות צרורות , אני מציע לך לא לנסות בכלל להתחיל עם זה ....תשמע דברי חכמים ומנוסים !
המערכת שתכננת פה לא תוכל לתת מענה ליותר ממיר אחד , ורוב הדיירים ירצו גם ממיר נוסף ואף יותר !
כך שאם זה אמור לתת לי/לו את האיתות ש"זאת הדרך" זה בהחלט החמיץ את המטרה.
ולאדם שרואה ציוד כזה בפעם הראשונה הוא בהחלט מתייחס בכובד ראש למה שיש לך להגיד, למרות שהאינטואיציה אומרת אחרת, ולכן הוא יעבוד עכשיו כפליים רק בשביל לסתור אותך ולהיות 100% בטוח שהוא לא עושה טעות נוראית.
בנוסף, אין לי הכרה עם השוק הזה ותמחורים של מוצרי פרימיום, כך שאדם שכבר ראה דבר או שניים בימיו ויודע מה לחפש ובכמה זו בהחלט עזרה ברוכה.
ואיך אני אמור לדעת אינטואיטיבית שאפשר בכלל לשרשר אותם אם לא תגיד לי?גלובל כתב: בסך הכל ראית כבר שיש סוגי מולטי-סוויטצ'ים גדולים מסוגים שונים עם אפשרות גם לקסקד כמה כאלה בטור .
אני מבין שאתה נולדת עם הידע הזה מהבטן.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 16 נובמבר 2014, 20:35, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- deepspace
- תותח על

אז... הנה רעיון - שיעשו שיתוף!גלובל כתב:זה לא עניין של פשרנות , במערכת לויינית פרטית יש לך שיתופים ואתה יכול באמת לקבל ערוצים טובים באנגלית וכו'
כאשר המערכת מרכזית ללא שיתופים , המגוון של הערוצים מוגבל ומגדרי , רוב הדיירים יתלוננו שלא מעניין אותם
לראות ערוצים בערבית או בטורקית או באיטלקית וכו' ...
למה לא, בעצם?
במה זה שונה?
וחוץ מזה, על 7E שמעת?
גם תשתית גז לא צריך! שיקנו בלון גז! איפה זה נגמר?גלובל כתב: אם כבר פשרנות עדיף לדעתי כרגע להסתפק ב 6 ערוצים ישראלים חינם , להמתין לשירותים עתידיים זולים יותר כמו
הערוצים הנוספים שיהיו בעידן פלוס בעתיד , שירות הטלויזיה של אורנג' וסלקום ועוד
הוא משקיע כמה מאות שקלים בודדים חד פעמית.
אני חושב שהוא יחיה עם המחסור בארנק והתמורה הרבה יותר מהולמת להשקעה המזערית.
טיפשי להסתפק רק בעידן במקרה כזה.
אני מסכים. התעייפתי.גלובל כתב: יאללה נראה לי מיצינו את הנושא ..חח
-
אלד
- חבר פורום

מאחר ואני לא יודע לצטט פה אני מעתיק
ובכן בעזרתם האדיבה של drsignal ו deepspace הגעתי לגיבוש של התשתית הבאה כתשתית הגיונית שמאפשרת את פרישת
תשתית לשלוש לווינים פלוס אנטנת עידן במירים כאשר יש שקע לכל חדר וממיר אחד לדירה לא עבודה בעלות של בערך 25 אלף שח
3 - - צלחות - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1500
9 יח - - - - - LNB-8 - - - - לצלחת - 3 יח - - 1080
6 - - MULTISWITCH 14/32 DISEQC סך - - 4200 - - - - מאפשר תשתית עד 192 ממירים
1 - - אנטנת עידן - - - הערכה - - -- - - - - - - 600
4000 מטר כבלים - - -- - -- -- - - - - - - - - - 3000
160 שקעים משולבים - - - - - - - - - - - - - - - 3500
סך תשתית ל 160 שקעי ממיר - - - - - - - - - - 13,000
עם רזרבה של 32 יציאות רזרביות
עלות לכל דירה עבור כל החדרים יחד - - - -- 300 שח
42 ממירים - - -- - - - -- - - - - - - - - - - 12600
עלות לכל דירה שקעים לחדרים + ממיר אחד - -600
אני מניח שעבודת התקנה מקצועית תייקר את זה
את הממירים יממן היזם אחד לכל דירה
ומי שירצה ירכוש נוסף
עלות לדירה רק ציוד 600 שח
סוף העתקה
אנשים לא הבינו שהפתרון פה נותן את שקע לכל חדר בכל הדירות בבנין 192 נקודות חיבר מלאות לממירים
כאשר מדובר בשלושה לוונינים עם חיבור לאנטנת עידן
כך שמבחינתי זה פתרון מלא בערך באלף שח לדירה עבור כל החדרים , פתרון הכולל ממיר אחד ושקעים בכל החדרים
מי שירצה לקנות לו עוד ממירים יוכל לקנות בתנאים טובים ואמר ונסגור עיסקה מרוכזת
הפתרון פה יכול לתת תשתית עודפת של פעם וחצי לכל קומה ככה שגם אם ידפוק חלק מהכניסות ניתן יהיה להחליף אותן בלי להתעסק בחיווט שבקירות, אלא רק שינוי של מחברים לאותם שקעים שדפקו
כמובן שעם הקמת התשתית יסמונו כל הכבלים באופן מסודר שנדע מה הולך לאיפה לאורך הדרך
הפתרון על פניו על ידי הסוויצים מאפשר לשכפל מכל lbm- 8 64 שקעים לאותו לווין תוך כדי חיבור לשני מולטי סוויץ
תוספת של LNB ותוספת של מולטי סוויץ היא שולית , כך שנוכל להתקין גם בעודפות
ועדין לשמור על רמת מחירים נמוכה של פחות מאלף לדירה
אני לא מבין את הצורך בשירשור המולטי סוויץ
ובכן בעזרתם האדיבה של drsignal ו deepspace הגעתי לגיבוש של התשתית הבאה כתשתית הגיונית שמאפשרת את פרישת
תשתית לשלוש לווינים פלוס אנטנת עידן במירים כאשר יש שקע לכל חדר וממיר אחד לדירה לא עבודה בעלות של בערך 25 אלף שח
3 - - צלחות - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1500
9 יח - - - - - LNB-8 - - - - לצלחת - 3 יח - - 1080
6 - - MULTISWITCH 14/32 DISEQC סך - - 4200 - - - - מאפשר תשתית עד 192 ממירים
1 - - אנטנת עידן - - - הערכה - - -- - - - - - - 600
4000 מטר כבלים - - -- - -- -- - - - - - - - - - 3000
160 שקעים משולבים - - - - - - - - - - - - - - - 3500
סך תשתית ל 160 שקעי ממיר - - - - - - - - - - 13,000
עם רזרבה של 32 יציאות רזרביות
עלות לכל דירה עבור כל החדרים יחד - - - -- 300 שח
42 ממירים - - -- - - - -- - - - - - - - - - - 12600
עלות לכל דירה שקעים לחדרים + ממיר אחד - -600
אני מניח שעבודת התקנה מקצועית תייקר את זה
את הממירים יממן היזם אחד לכל דירה
ומי שירצה ירכוש נוסף
עלות לדירה רק ציוד 600 שח
סוף העתקה
אנשים לא הבינו שהפתרון פה נותן את שקע לכל חדר בכל הדירות בבנין 192 נקודות חיבר מלאות לממירים
כאשר מדובר בשלושה לוונינים עם חיבור לאנטנת עידן
כך שמבחינתי זה פתרון מלא בערך באלף שח לדירה עבור כל החדרים , פתרון הכולל ממיר אחד ושקעים בכל החדרים
מי שירצה לקנות לו עוד ממירים יוכל לקנות בתנאים טובים ואמר ונסגור עיסקה מרוכזת
הפתרון פה יכול לתת תשתית עודפת של פעם וחצי לכל קומה ככה שגם אם ידפוק חלק מהכניסות ניתן יהיה להחליף אותן בלי להתעסק בחיווט שבקירות, אלא רק שינוי של מחברים לאותם שקעים שדפקו
כמובן שעם הקמת התשתית יסמונו כל הכבלים באופן מסודר שנדע מה הולך לאיפה לאורך הדרך
הפתרון על פניו על ידי הסוויצים מאפשר לשכפל מכל lbm- 8 64 שקעים לאותו לווין תוך כדי חיבור לשני מולטי סוויץ
תוספת של LNB ותוספת של מולטי סוויץ היא שולית , כך שנוכל להתקין גם בעודפות
ועדין לשמור על רמת מחירים נמוכה של פחות מאלף לדירה
אני לא מבין את הצורך בשירשור המולטי סוויץ
- deepspace
- תותח על

ודרך אגב, לספקנים שבינכם שפוסלים על הסף, תראו שאפשר לרכוש ממירי HD שיתופיים באזור ה-100 ש"ח ברכישות מסחריות באליבאבא.
אני מניח שזה היווה מקור לתהייה גדולה על היתכנות הפרוספקט במחיר שווה נפש.
אני מניח שזה היווה מקור לתהייה גדולה על היתכנות הפרוספקט במחיר שווה נפש.
-
אלי
- אחלה חבר

אלד,
תקשיב....
הכל אפשרי וזה יעבוד. אבל מיותר.
רמת התוכן וההתעסקות לא תהיה שווה את המחיר. מי יסרוק כל פעם תדרים? מי יתמוך בכל פעם שתהיה בעיה?
המלצה חמה - עידן פלוס שמוגבר ומפוצל לכל הדירות והחדרים. וזהו.
מי שרוצה מעבר לכך - יס/הוט/צפיה דרך האינטרנט.
אתה רוצה לעשות לדיירים טוב ואתה תכניס אותם להוצאה מיותרת.
תקשיב....
הכל אפשרי וזה יעבוד. אבל מיותר.
רמת התוכן וההתעסקות לא תהיה שווה את המחיר. מי יסרוק כל פעם תדרים? מי יתמוך בכל פעם שתהיה בעיה?
המלצה חמה - עידן פלוס שמוגבר ומפוצל לכל הדירות והחדרים. וזהו.
מי שרוצה מעבר לכך - יס/הוט/צפיה דרך האינטרנט.
אתה רוצה לעשות לדיירים טוב ואתה תכניס אותם להוצאה מיותרת.
- deepspace
- תותח על

את הלווין הראשון שלי הרכבתי באזור ה-400 ש"ח על הוטבירד.
אין לכם מושגגגגג כמה התלהבתי למרות שלא מצאתי כמעט כלום לראות ורק זיפזפתי במשך שעות עם חיוך מאוזן לאוזן חח.
3000 ערוצי ספאם ומתלוננים. לך תבין. שילמתם אגורה על ערוץ.
מספיק ערוץ חדשות אחד! בשביל שזה כבר יהיה שווה את זה.
חודש אל תאכלו בחוץ כבר חסכתם את הכסף.
לווין מבחינתי זה לא פחות מאינטרנט. חיבור לעולם.
יעלה כמה שיעלה - חובה.
אין לכם מושגגגגג כמה התלהבתי למרות שלא מצאתי כמעט כלום לראות ורק זיפזפתי במשך שעות עם חיוך מאוזן לאוזן חח.
3000 ערוצי ספאם ומתלוננים. לך תבין. שילמתם אגורה על ערוץ.
מספיק ערוץ חדשות אחד! בשביל שזה כבר יהיה שווה את זה.
חודש אל תאכלו בחוץ כבר חסכתם את הכסף.
לווין מבחינתי זה לא פחות מאינטרנט. חיבור לעולם.
יעלה כמה שיעלה - חובה.