חיבור קו לווין עם מפצל פגע במהירות האינטרנט
-
דביר
- חבר פורום

חיבור קו לווין עם מפצל פגע במהירות האינטרנט
חיברתי על מפצל שמחובר לקו/כבל שעובר בקיר מהסלון, לחדר בו נמצא המחשב, את כניסת כבל האינטרנט של הוט ובצד השני של המפצל יציאה מממיר הלוויין על מנת שיגיע ויתחבר לכרטיס הטלוויזיה במחשב.
שני הדברים עבדו אך שמתי לב שיש לי האטה משמעותית במהירות ההורדה של האינטרנט.( מ30 מגה לכ-4).
אחרי מספר בדיקות שלא הועילו, ניתקתי את כבל ממיר הלוויין מהמפצל והבעיה נפתרה.
אציין שקו האינטרנט של הוט נשאר עדיין מחובר לאותו מפצל.
בעבר מפצל זה עבד הפוך, כלומר כניסה אחת ושתי יציאות ( ולא כפי שעשיתי עכשיו- שתי כניסות ויציאה אחת) , אך משום שזה בעיקרון עבד הנחתי שזה בסדר.
האם לדעתכם הבעיה בסוג המפצל שאולי לא מתאים לנ"ל וגורם לקצר כלשהו ?
אגב, לא יודע אם זה קשור אך יציאת ממיר הלוויין באה מיציאת חיבור ה- rf שבאחורי הממיר.
שני הדברים עבדו אך שמתי לב שיש לי האטה משמעותית במהירות ההורדה של האינטרנט.( מ30 מגה לכ-4).
אחרי מספר בדיקות שלא הועילו, ניתקתי את כבל ממיר הלוויין מהמפצל והבעיה נפתרה.
אציין שקו האינטרנט של הוט נשאר עדיין מחובר לאותו מפצל.
בעבר מפצל זה עבד הפוך, כלומר כניסה אחת ושתי יציאות ( ולא כפי שעשיתי עכשיו- שתי כניסות ויציאה אחת) , אך משום שזה בעיקרון עבד הנחתי שזה בסדר.
האם לדעתכם הבעיה בסוג המפצל שאולי לא מתאים לנ"ל וגורם לקצר כלשהו ?
אגב, לא יודע אם זה קשור אך יציאת ממיר הלוויין באה מיציאת חיבור ה- rf שבאחורי הממיר.
Re: חיבור קו לווין עם מפצל פגע במהירות האינטרנט
קודם כל תעלה תמונה של המפצל עם הכיתוב שלו והנתונים שרשומים אליו ..שנבין מה סוג המפצל ,
שנית ...כפי הנראה הבעיה היא -
השתמשת במפצל ל-2 בחיבור הפוך כמשלב / קומביינר , וניסית לשלב בין ערוץ היציאה של הממיר ב RF לבין הערוצים של HOT ,
יציאת ה RF של הממיר הלוייני היא בערוץ UHF כלשהו שהינו זהה לתחום התדרים של HOT
מן הסתם כנראה שהתדרים הזהים עולים אחד על השני וגורמים להפרעות ,
שנית ...כפי הנראה הבעיה היא -
השתמשת במפצל ל-2 בחיבור הפוך כמשלב / קומביינר , וניסית לשלב בין ערוץ היציאה של הממיר ב RF לבין הערוצים של HOT ,
יציאת ה RF של הממיר הלוייני היא בערוץ UHF כלשהו שהינו זהה לתחום התדרים של HOT
מן הסתם כנראה שהתדרים הזהים עולים אחד על השני וגורמים להפרעות ,
-
דביר
- חבר פורום

מעלה 2 תמונות.
היה קצת קשה לצלם כי זה בחושך ועם פלאש לא רואים כלום.
אני רואה באמת שזה מפצל של כניסה ושתי יציאות ולא להיפך, יכול להיות שזו הבעיה, אם כי מוזר שבכל זאת זה סיפק אות.
אם זו הבעיה, איזה מפצל מומלץ לקנות, לתת מענה נכון לצורך הזה שלי ?
עריכה:
אגב, לא מדובר בערוצי הטלוויזיה של הוט, אלא רק בקו האינטרנט שלהם, האם גם כאן זה תדר זהה ?
היה קצת קשה לצלם כי זה בחושך ועם פלאש לא רואים כלום.
אני רואה באמת שזה מפצל של כניסה ושתי יציאות ולא להיפך, יכול להיות שזו הבעיה, אם כי מוזר שבכל זאת זה סיפק אות.
אם זו הבעיה, איזה מפצל מומלץ לקנות, לתת מענה נכון לצורך הזה שלי ?
עריכה:
אגב, לא מדובר בערוצי הטלוויזיה של הוט, אלא רק בקו האינטרנט שלהם, האם גם כאן זה תדר זהה ?
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
נערך לאחרונה על ידי דביר ב 10 אוגוסט 2014, 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
דביר
- חבר פורום

סליחה, יש צילום ברור יותר.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
טוב אז ככה ...
1) כל מפצל יכול לשמש גם כמשלב אם מחברים אותו הפוך ...כך שאתה לא צריך לקנות מפצל אחר ,
2) למרות שמטושטש התמונה ...נראה שהמפצל מתאים וכולל תחום תדר של השידור החוזר ( שידור חוזר החל מ 5 מגה הרץ)
3) הבעיה היא כפי שאמרתי לך מיקודם - השילוב של ערוצי HOT יחד עם שידור מהממיר בתדר זהה !
4) קו האינטרנט הוא קו רגיל של הוט וכולל גם את תדרי שידור הטלויזיה והטלפוניה ,
אם תחבר לאותו הכבל ממיר של הוט עם כרטיס חוקי והרשאה לצפיה תוכל לראות גם טלויזיה !
לא ניתן לחבר את הממיר לויינים יחד עם הכבל של הוט בדרך שחיברת אותם יחד !
1) כל מפצל יכול לשמש גם כמשלב אם מחברים אותו הפוך ...כך שאתה לא צריך לקנות מפצל אחר ,
2) למרות שמטושטש התמונה ...נראה שהמפצל מתאים וכולל תחום תדר של השידור החוזר ( שידור חוזר החל מ 5 מגה הרץ)
3) הבעיה היא כפי שאמרתי לך מיקודם - השילוב של ערוצי HOT יחד עם שידור מהממיר בתדר זהה !
4) קו האינטרנט הוא קו רגיל של הוט וכולל גם את תדרי שידור הטלויזיה והטלפוניה ,
אם תחבר לאותו הכבל ממיר של הוט עם כרטיס חוקי והרשאה לצפיה תוכל לראות גם טלויזיה !
לא ניתן לחבר את הממיר לויינים יחד עם הכבל של הוט בדרך שחיברת אותם יחד !
-
דביר
- חבר פורום

הבנתי.
אין לי כרגע, ואין לי צורך/כוונה בממיר של הוט.
אני מחובר אליהם כרגע רק לצורך אינטרנט.
אני מבין שאוכל להשתמש באות של ממיר הלוויין מבלי לפגוע בקו האינטרנט רק אם אחברו בקו מקביל, שלא יעבור יחד עם הקו של הוט, אל המחשב.
האמת שאני צריך את החיבור בין ממיר הלוויין לכרטיס הטלוויזיה שבמחשב רק לצורך הקלטת תכניות טלוויזיה ישראליות, מדי פעם .
לא יודע אם זה התחום של הפורום הזה, אבל אם הסיפור של להעביר קו מקביל בין החדרים מסובך עבורי , האם יש לך המלצה על מכשיר אחר , דיגיטלי ( יש לי vcr קלטות אנלוגי) אתו אוכל להקליט תכניות מהטלוויזיה?
אני קולט את התכניות הנ"ל בלוויין וגם בעידן+ דרך הטיונר בטלוויזיה חכמה שברשותי.
אין לי כרגע, ואין לי צורך/כוונה בממיר של הוט.
אני מחובר אליהם כרגע רק לצורך אינטרנט.
אני מבין שאוכל להשתמש באות של ממיר הלוויין מבלי לפגוע בקו האינטרנט רק אם אחברו בקו מקביל, שלא יעבור יחד עם הקו של הוט, אל המחשב.
האמת שאני צריך את החיבור בין ממיר הלוויין לכרטיס הטלוויזיה שבמחשב רק לצורך הקלטת תכניות טלוויזיה ישראליות, מדי פעם .
לא יודע אם זה התחום של הפורום הזה, אבל אם הסיפור של להעביר קו מקביל בין החדרים מסובך עבורי , האם יש לך המלצה על מכשיר אחר , דיגיטלי ( יש לי vcr קלטות אנלוגי) אתו אוכל להקליט תכניות מהטלוויזיה?
אני קולט את התכניות הנ"ל בלוויין וגם בעידן+ דרך הטיונר בטלוויזיה חכמה שברשותי.
כן , הבנתי שאתה לוקח מהוט רק אינטרנט ...ההסבר של הממיר היה רק לצורך המחשה
שעל גבי הכבל של הוט רץ כל התחום תדרים שלהם כולל טלויזיה וכולל טלפוניה ,
אם יש לך וידאו טייפ ישן אתה יכול לחבר את הממיר לווינים דרכו ולהקליט ...אין שום בעיה ,
איכות ההקלטה תהיה ירודה כמו של פעם ...אם זה מספק אותך אז הכל טוב .
דרך אגב ...עדיף לחבר את הממיר לוידאו טייפ ישירות דרך כניסות A/V ולא RF ...יתן איכות טובה יותר .
כמון כן לידיעה כללית - ישנם מקלטי לויין עם אפשרות להקלטה ע"ג הארד דיסק פנימי כמו PVR ויש גם
כאלה עם יציאת USB שניתן להקליט ע"ג דיסק און קי שמתחבר , לא יודע אם הממיר שלך יש לו
אחת מהאפשרויות האלה...רק שתדע שיש גם אפשרויות כאלה .
וכן , אתה יכול להעביר כבל קואקס נוסף במקביל ובנפרד מהממיר לחדר השני ללא חיבור למפצל ...זה כמובן יעבוד .
שעל גבי הכבל של הוט רץ כל התחום תדרים שלהם כולל טלויזיה וכולל טלפוניה ,
אם יש לך וידאו טייפ ישן אתה יכול לחבר את הממיר לווינים דרכו ולהקליט ...אין שום בעיה ,
איכות ההקלטה תהיה ירודה כמו של פעם ...אם זה מספק אותך אז הכל טוב .
דרך אגב ...עדיף לחבר את הממיר לוידאו טייפ ישירות דרך כניסות A/V ולא RF ...יתן איכות טובה יותר .
כמון כן לידיעה כללית - ישנם מקלטי לויין עם אפשרות להקלטה ע"ג הארד דיסק פנימי כמו PVR ויש גם
כאלה עם יציאת USB שניתן להקליט ע"ג דיסק און קי שמתחבר , לא יודע אם הממיר שלך יש לו
אחת מהאפשרויות האלה...רק שתדע שיש גם אפשרויות כאלה .
וכן , אתה יכול להעביר כבל קואקס נוסף במקביל ובנפרד מהממיר לחדר השני ללא חיבור למפצל ...זה כמובן יעבוד .
-
דביר
- חבר פורום

לגבי חיבור והקלטה בוידאו טייפ האנלוגי, אין לי בעיה , אני עושה את זה במידת הצורך.
רק חיפשתי דרך להקלטה דיגיטלית.
ממיר הלוויין שלי די ישן ומאוד בסיסי ואין בו את האופציות שציינת.
מה שאני מחפש הוא מכשיר אתו אוכל להקליט , בדרך שציינת, או לכונן פנימי, או לאמצעי אחסון חיצוני שיתחבר אליו.
זה הכיוון שאליו כנראה אלך.
ידוע לי גם שיש אפשרויות הקלטה מהסוג, במכשירים שלא קשורים לממיר לווייני.
אני מנסה לבדוק במי משני הכיוונים הללו יהיה לי יתרון גדול יותר.
מניח שבממיר לווייני מודרני אוכל גם לקלוט באיכות hd, שזה עשוי לשדרג אותי בנושא נוסף.
אם כי ממה שהבנתי ,ל משל ערוץ ה- hd של הערוץ הראשון לא ניתן לקליטה באמצעות עמוס.
רק חיפשתי דרך להקלטה דיגיטלית.
ממיר הלוויין שלי די ישן ומאוד בסיסי ואין בו את האופציות שציינת.
מה שאני מחפש הוא מכשיר אתו אוכל להקליט , בדרך שציינת, או לכונן פנימי, או לאמצעי אחסון חיצוני שיתחבר אליו.
זה הכיוון שאליו כנראה אלך.
ידוע לי גם שיש אפשרויות הקלטה מהסוג, במכשירים שלא קשורים לממיר לווייני.
אני מנסה לבדוק במי משני הכיוונים הללו יהיה לי יתרון גדול יותר.
מניח שבממיר לווייני מודרני אוכל גם לקלוט באיכות hd, שזה עשוי לשדרג אותי בנושא נוסף.
אם כי ממה שהבנתי ,ל משל ערוץ ה- hd של הערוץ הראשון לא ניתן לקליטה באמצעות עמוס.
כן ערוץ ישראל 1 ב HD כרגע רק דרך YES או HOT בערוץ 511
אולי בעתיד דרך עידן פלוס ב DVB-T2 שיפתח בעתיד ...אבל זה יקח כנראה עוד זמן
אולי בעתיד דרך עידן פלוס ב DVB-T2 שיפתח בעתיד ...אבל זה יקח כנראה עוד זמן
-
nati777
- תותח על

ערוץ 1 בHD פתוח בHOT כך שאם אתה רוכש ממיר DVB-C אתה יכול לצפות בו בחינם.
-
דביר
- חבר פורום

מעניין שהטיונר הפנימי בטלויזיה החכמה שלי תומך על פי המפרט הרשמי ב- DVB - T / C
אבל אני לא מצליח בסריקה לקלוט את ערוץ ה- hd 511.
יכול להיות שהכוונה שלהם ב t/c שזה אופציונאלי ומשתנה בהתאם לדגם אותו הם משווקים בכל אזור ( סמסונג).
אגב, תוכלו לתת לי למשל דוגמה אחת של ממיר לווייני שיש לו גם יכולת הקלטה, או לכונן פנימי, או לחיצוני?
אבל אני לא מצליח בסריקה לקלוט את ערוץ ה- hd 511.
יכול להיות שהכוונה שלהם ב t/c שזה אופציונאלי ומשתנה בהתאם לדגם אותו הם משווקים בכל אזור ( סמסונג).
אגב, תוכלו לתת לי למשל דוגמה אחת של ממיר לווייני שיש לו גם יכולת הקלטה, או לכונן פנימי, או לחיצוני?
הטיונר הפנימי הוא DVB-T וכדי לקלוט שידור ב HD צריך טיונר עם DVB-T2
לא ידוע לי על טלויזיות שמשווקות כבר בארץ עם טיונר כזה !
שים לב ! - השידור של ערוץ 1 ב HD דרך עידן פלוס הוא נסיוני בערוץ 28 UHF ולא קבוע .
לגבי ממיר עם יכולת הקלטה ...ראה דוגמא למשל כאן -
http://www.satshop.co.il/p110210.cfm
מציע שתפנה לאתר סאטשופ למעלה או למנהל הפורום י.א. לקבלת המלצה מתאימה .
לא ידוע לי על טלויזיות שמשווקות כבר בארץ עם טיונר כזה !
שים לב ! - השידור של ערוץ 1 ב HD דרך עידן פלוס הוא נסיוני בערוץ 28 UHF ולא קבוע .
לגבי ממיר עם יכולת הקלטה ...ראה דוגמא למשל כאן -
http://www.satshop.co.il/p110210.cfm
מציע שתפנה לאתר סאטשופ למעלה או למנהל הפורום י.א. לקבלת המלצה מתאימה .
-
דביר
- חבר פורום

-
nati777
- תותח על

C זה טיונר דיגיטלי לכבלים(הוט)
תחבר את הכבל בין הכניסה של הוט לטיונר הזה ותסרוק סריקה אוטומטית ובטוח ששם תמצא את ערוץ 511.
תחבר את הכבל בין הכניסה של הוט לטיונר הזה ותסרוק סריקה אוטומטית ובטוח ששם תמצא את ערוץ 511.
T - Terrestrial - כלומר שידור טרסטריאלי יבשתי באויר
C- Cable - כלומר שידור בכבלים
S - Satellite - שידור בלוויינים
C- Cable - כלומר שידור בכבלים
S - Satellite - שידור בלוויינים
דביר,
לא התעמקתי לגמרי בכל הפוסטים בשרשור אבל - ראוי לציין שאם תרכוש ממיר בעל יכולת הקלטה אז תוכל לשתף תיקיה במחשב, שנמצא באותה רשת של הממיר, ולהקליט על הכונן שלו - כך אני עושה ואין צורך בכונן פנימי או חיצוני (אני מניח שכונן חיצוני הכוונה לכזה שמתחבר ישירות לממיר ולא דרך הרשת).
לא התעמקתי לגמרי בכל הפוסטים בשרשור אבל - ראוי לציין שאם תרכוש ממיר בעל יכולת הקלטה אז תוכל לשתף תיקיה במחשב, שנמצא באותה רשת של הממיר, ולהקליט על הכונן שלו - כך אני עושה ואין צורך בכונן פנימי או חיצוני (אני מניח שכונן חיצוני הכוונה לכזה שמתחבר ישירות לממיר ולא דרך הרשת).
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
-
דביר
- חבר פורום

אין לי קליטת טלוויזיה של הוט.nati777 כתב:C זה טיונר דיגיטלי לכבלים(הוט)
כרגע מחוברת אצלי יציאת כבל הלוויין שבממיר ( לא חיבור ה rf אלא החיבור הקואקסיאלי) אל כניסת ה- rf של הטלויזיה.
כך אני קולט את שידורי עידן + כאשר צלחת הלווין משמשת בעצם כאנטנה לעידן + והקליטה מצוינת.
-
דביר
- חבר פורום

זה בהחלט מידע מועיל.moshe2go כתב:דביר,
אתה עושה את זה אלחוטית ?
כן, הכוונה שלי לאמצעי אחסון חיצוני הייתה למשהו שמתחבר לממיר.
דביר שלום,
אצלי במקרה זה לא אלחוטי - פשוט החדר עם הרשת הוא צמוד לסלון - אז קדחתי חור בקיר והעברתי כבל רשת לממיר וגם לטלויזיה (זה טוב עבור DLNA - כלומר גישה מהטלויזיה לתיקיות המחשב גם לצורך ניגון קבצים או צפיה בתמונות).
לגבי איזה ממיר לרכוש - לי יש דרימבוקס 800se ואני מרוצה אבל מאז שרכשתי אותו עברו הרבה לווינים מעל ראשינו.. ויש התפתחויות רבות בתחום ממירים מבוססי אנדרואיד וכו - יש כאן חברים שמכירים את הנושא ויוכלו להמליץ לך.
דרך אגב: יש טלויזיות שניתן להקליט מהן ל usb חיצוני או אולי למחשב - אני לא בטוח.
בהצלחה,
משה
איך שמתאים לך -זה לא משנה כל עוד מדובר על אותה הרשת - משתפים תיקיה שמיועדת להקלטות ומגדירים את ה path בממיר וזהו. בנוסף כדאי לשתף עוד תיקיות כמו: מוסיקה וסרטים ואז ניתן לנגן את זה מהממיר.אתה עושה את זה אלחוטית ?
אצלי במקרה זה לא אלחוטי - פשוט החדר עם הרשת הוא צמוד לסלון - אז קדחתי חור בקיר והעברתי כבל רשת לממיר וגם לטלויזיה (זה טוב עבור DLNA - כלומר גישה מהטלויזיה לתיקיות המחשב גם לצורך ניגון קבצים או צפיה בתמונות).
לגבי איזה ממיר לרכוש - לי יש דרימבוקס 800se ואני מרוצה אבל מאז שרכשתי אותו עברו הרבה לווינים מעל ראשינו.. ויש התפתחויות רבות בתחום ממירים מבוססי אנדרואיד וכו - יש כאן חברים שמכירים את הנושא ויוכלו להמליץ לך.
דרך אגב: יש טלויזיות שניתן להקליט מהן ל usb חיצוני או אולי למחשב - אני לא בטוח.
בהצלחה,
משה
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים
-
דביר
- חבר פורום

גם לי יש כבל רשת מהמחשב לסלון שמחובר גם לטלוויזיה וגם לסטרימר קולנוע חיצוני.
גם שם עשיתי שיתוף תיקיות ואני יודע איך לעשות את זה.
אבל באף אחד מהשניים אין לי אופציית הקלטה.
גם שם עשיתי שיתוף תיקיות ואני יודע איך לעשות את זה.
אבל באף אחד מהשניים אין לי אופציית הקלטה.