אני מרגיש שקצת פחות מעניין אותי שידור טלוויזיה דרך לווין
-
רמי.א
- תותח על

אני מרגיש שקצת פחות מעניין אותי שידור טלוויזיה דרך לווין
בגלל שיש הרבה דברים שאני אוהב באינטרנט.
נראה לי שגם המתקין ניסים ארז,כבר לא עובד קבוע,כי נראה לי שהוא גם מאמין שהעתיד של השידורים יהיה באינטרנט.
אני מאמין שתוך 10 שנים, לא 30,העתיד באינטרנט יהיה סיב אופטי גם שרת וגם תשתית במהירות החל מ 1 גיגה,
עם שידור אולטרה גבוה מאוד של 8K פיקסל.
http://www.holesinthenet.co.il/holesint ... story-5744
נראה לי שבעולם, גם תוך 10 שנים, השידורים יהיו ברובם דרך האינטרנט במקום דרך לווין תקשורת.
נראה לי שגם המתקין ניסים ארז,כבר לא עובד קבוע,כי נראה לי שהוא גם מאמין שהעתיד של השידורים יהיה באינטרנט.
אני מאמין שתוך 10 שנים, לא 30,העתיד באינטרנט יהיה סיב אופטי גם שרת וגם תשתית במהירות החל מ 1 גיגה,
עם שידור אולטרה גבוה מאוד של 8K פיקסל.
http://www.holesinthenet.co.il/holesint ... story-5744
נראה לי שבעולם, גם תוך 10 שנים, השידורים יהיו ברובם דרך האינטרנט במקום דרך לווין תקשורת.
נערך לאחרונה על ידי רמי.א ב 22 דצמבר 2013, 17:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
nati777
- תותח על

Re: אני מרגיש שקצת פחות מעניין אותי שידור טלוויזיה דרך לווין
אתה צודק זה העתיד
אבל זה יקרה כאשר חברת החשמל תסיים את פריסת הסיבים האופטיים...
אבל זה יקרה כאשר חברת החשמל תסיים את פריסת הסיבים האופטיים...
-
רמי.א
- תותח על

ונראה לי שזה יקרה בממוצע תוך 10 שנים,לא יותר מזה.
כלומר 20 שנה כל הארץ, 10 שנים רוב הארץ.
אני מבחינתי, בלי נדר , כבר מתחיל לספור את הספירה לאחורה,שרוב השידורים במדינת ישראל ובעולם,לא יהיו דרך לווין תקשורת.
ב
כלומר 20 שנה כל הארץ, 10 שנים רוב הארץ.
אני מבחינתי, בלי נדר , כבר מתחיל לספור את הספירה לאחורה,שרוב השידורים במדינת ישראל ובעולם,לא יהיו דרך לווין תקשורת.
ב
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

ובנתיים מה אתה עושה ? 10 שנים זה נצח כימעט
-
אלי
- אחלה חבר

חברת החשמל תסיים את הפריסה הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים...
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
הם מקימים תשתיות ארציות אבל חיבור סיבים עד הבתים זה פרויקט ארוך מאד
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
אצלי בשכונה בזק כבר פרסו סיבים אופטים לארון בזק הקרוב ...בתמונה צוות בזק שצלמתי בזמן העבודות ....
אין ספק כפי שכבר דובר כאן בעבר ...שהשלב הבא יהיה מעבר הדרגתי לשידורים באינטרנט
זאת הטכנולוגיה הכי הגיונית ולמעשה היחידה שתאפשר שידור של עשרות או מאות ערוצי HD בשנים הקרובות
אין ספק כפי שכבר דובר כאן בעבר ...שהשלב הבא יהיה מעבר הדרגתי לשידורים באינטרנט
זאת הטכנולוגיה הכי הגיונית ולמעשה היחידה שתאפשר שידור של עשרות או מאות ערוצי HD בשנים הקרובות
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
רק העלנו את הנושא לדיון והנה כתבה שמפוסמת כעת בגלובס -
http://www.globes.co.il/news/article.as ... cle_footer
" YES במהלך אסטרטגי: מעבירה את הצפייה למכשירים ניידים
בפרוייקט הדגל החדש של החברה שנקרא yes go, לקוחות yes יוכלו לצפות בשידורים
דרך האינטרנט באמצעות טאבלטים, מחשבים ניידים, ומכשירים סלולריים "
המנכ"ל אילון מוסיף ואומר כי החברה עובדת על פתרון שיאפשר בעתיד להעביר
את כל שידוריה על גבי האינטרנט ללא צורך בלוויין !!
כרגע יבוצע ניסוי למשך חודשיים ולאחר מכן ייפתח לציבור הרחב. בעתיד יהיה חיבור גם לממיר המקליט בבית.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... cle_footer
" YES במהלך אסטרטגי: מעבירה את הצפייה למכשירים ניידים
בפרוייקט הדגל החדש של החברה שנקרא yes go, לקוחות yes יוכלו לצפות בשידורים
דרך האינטרנט באמצעות טאבלטים, מחשבים ניידים, ומכשירים סלולריים "
המנכ"ל אילון מוסיף ואומר כי החברה עובדת על פתרון שיאפשר בעתיד להעביר
את כל שידוריה על גבי האינטרנט ללא צורך בלוויין !!
כרגע יבוצע ניסוי למשך חודשיים ולאחר מכן ייפתח לציבור הרחב. בעתיד יהיה חיבור גם לממיר המקליט בבית.
-
nati777
- תותח על

אז יוצא שלווין עמוס 6 אהיה מיותר...
ובכלל למה לשגר לווינים חדשים?
ובכלל למה לשגר לווינים חדשים?
לא כל כך מיותר ולא כל כך מהר ....סביר להניח שגם אם יתחילו השידורים בסיבים /באינטרנט ,
התהליך יהיה הדרגתי ובכל מקרה YES תחוייב להמשיך לשדר בלויין לפחות את חבילת הבסיס לעוד תקופת זמן ,
כמו כן ...עמוס 6 מתוכנן להחליף את עמוס 2 בשנת 2015 , זה נכון של YES יש יחסית שימוש ניכר בלויין הזה ,
אבל יש עוד הרבה לקוחות באירופה שמשתמשים בעמוס 2 , אם YES יפחיתו את השימוש בעמוס 6 אז יתכן שספייסקום
תפנה משאבי לויין ורוחבי פס לטובת האונה האירופאית ולקוחות בחו"ל ,
עדיין יצטרכו לויינים לגיבוי ולשימושים מקצועיים וצבאיים וכו' , ברור שהשימוש בלויינים בישראל יפחת לאורך ציר הזמן
ככל שתשתיות הסיבים והאינטרנט יתפסו מקום ולו בגלל עלויות השימוש החודשיות ...סביר להניח שבעתיד חברות
לוויין כמו ספייסקום /עמוס יפנו את שירותיהם למדינות עולם שלישי , מדינות להן תשתיות פחות מפותחות או מדינות
גדולות עם שטח גיאוגרפי שלא ניתן או לא הגיוני כלכלית לרשת בסיבים אופטים ...
לכן גם אפשר לראות מחשבה והשקעה לטווח ארוך לכיוון הזה מצד ספייסקום - עמוס 5 לשוק של אפריקה ו
עמוס 4 לשוק של אסיה + מזרח אירופה ורוסיה ,
התהליך יהיה הדרגתי ובכל מקרה YES תחוייב להמשיך לשדר בלויין לפחות את חבילת הבסיס לעוד תקופת זמן ,
כמו כן ...עמוס 6 מתוכנן להחליף את עמוס 2 בשנת 2015 , זה נכון של YES יש יחסית שימוש ניכר בלויין הזה ,
אבל יש עוד הרבה לקוחות באירופה שמשתמשים בעמוס 2 , אם YES יפחיתו את השימוש בעמוס 6 אז יתכן שספייסקום
עוד לא הגענו למצב שלא זקוקים בכלל ללויינים ..., גם אם מדינת ישראל תהפוך למעצמת תשתיות אופטיות עד לבתיםובכלל למה לשגר לווינים חדשים?
עדיין יצטרכו לויינים לגיבוי ולשימושים מקצועיים וצבאיים וכו' , ברור שהשימוש בלויינים בישראל יפחת לאורך ציר הזמן
ככל שתשתיות הסיבים והאינטרנט יתפסו מקום ולו בגלל עלויות השימוש החודשיות ...סביר להניח שבעתיד חברות
לוויין כמו ספייסקום /עמוס יפנו את שירותיהם למדינות עולם שלישי , מדינות להן תשתיות פחות מפותחות או מדינות
לכן גם אפשר לראות מחשבה והשקעה לטווח ארוך לכיוון הזה מצד ספייסקום - עמוס 5 לשוק של אפריקה ו
- י א
- מנהל אתר

המהלך של YES הוא מהלך שנועד להציל אותם מהמחנק בלווין. SKY איטליה ואנגליה כבר לפני שנה יצאו במהלך הזה SKY GO. זה לא כדי להחליף את שידורי הלווין אלא כדי לתת ללקוחות סיבות נוספות להישאר איתם.
הרי אף אחד לא יחליף את הצפייה שלו בבית בצפייה דרך האיפון או האיפד. זה גימיק. וגם עולה כסף.
הרי אף אחד לא יחליף את הצפייה שלו בבית בצפייה דרך האיפון או האיפד. זה גימיק. וגם עולה כסף.
זה אכן מהלך שיווקי ...אבל זה גם שלב א' במעבר ההדרגתי לשידורים באינטרנט בכלל ,
כרגע תשתיות האינטנרט לא מאפשרות שידור איכותי רב ערוצי גם ככה ....כך ששידור לניידים הוא הגיוני ,
השלב הבא ( מתואם בזק-YES מן הסתם ) יהיה להציע שידור איכותי ב HD מלא לכל מי שיחובר לתשתיות
הסיבים האופטים עד הבית .....לכשזה יקרה , קצב העבודה של בזק בפריסת הסיבים מלמד שזה לא יקח
כל כך הרבה זמן כמו שחושבים ....ויתכן שיהיו גם כמה בעיות מנהלתיות ורגולטוריות לעבור בדרך ,
כרגע תשתיות האינטנרט לא מאפשרות שידור איכותי רב ערוצי גם ככה ....כך ששידור לניידים הוא הגיוני ,
השלב הבא ( מתואם בזק-YES מן הסתם ) יהיה להציע שידור איכותי ב HD מלא לכל מי שיחובר לתשתיות
הסיבים האופטים עד הבית .....לכשזה יקרה , קצב העבודה של בזק בפריסת הסיבים מלמד שזה לא יקח
כל כך הרבה זמן כמו שחושבים ....ויתכן שיהיו גם כמה בעיות מנהלתיות ורגולטוריות לעבור בדרך ,
- י א
- מנהל אתר

אני לא חושב שהממירים שלהם מתאימים ל iptv ועד שיס תהפוך לחברה שמפיצה ב iptv במקום לווין יעברו עוד שנים
ירכשו ממירי IPTV חדשים ...זה בטח לא מה שיעצור אותם ,
- י א
- מנהל אתר

זה לא העניין, להחליף ל 400 אלף לקוחות ממירים זה פרויקט עצום
זה לא פשוט כמו שאתה מנסה לציר
זה לא פשוט כמו שאתה מנסה לציר
-
אלי
- אחלה חבר

רק שנבין
חברת חשמל כבר למעלה מ- 15 שנים פורסת סיב בכל מקום שיש פריסת קו מתח
עד כה היה מותר לה להשתמש בסיבים אלו לתקשורת עבור מתקניה בלבד ועכשיו זה נפתח החוצה.
כך שהתשתית מוכנה בכל הארץ כבר הרבה זמן.
כמובן שלהפוך תשתית לרשת שנותנת שירות לוקח זמן. אבל לא 10 שנים. זה יהיה מהר מאוד.
בלי קשר, התקשורת הלווינית הזה אמצעי שידור המוני פנטסטי. ייקח הרבה זמן עד שהעולם יוותר על אמצעי זה.
יום אחד זה יקרה...
חברת חשמל כבר למעלה מ- 15 שנים פורסת סיב בכל מקום שיש פריסת קו מתח
עד כה היה מותר לה להשתמש בסיבים אלו לתקשורת עבור מתקניה בלבד ועכשיו זה נפתח החוצה.
כך שהתשתית מוכנה בכל הארץ כבר הרבה זמן.
כמובן שלהפוך תשתית לרשת שנותנת שירות לוקח זמן. אבל לא 10 שנים. זה יהיה מהר מאוד.
בלי קשר, התקשורת הלווינית הזה אמצעי שידור המוני פנטסטי. ייקח הרבה זמן עד שהעולם יוותר על אמצעי זה.
יום אחד זה יקרה...
-
bombom123
- חבר ותיק

- Has thanked: 4 פעמים
- Been thanked: 2 פעמים
כן כן כשכל המכוניות בעולם יהיו חשמליות זה יהיה. גם בשנת 1989 איש מדיה בכיר נתן הרצאה לתלמידים בעמק האלה בטיול מהבית ספר כשהייתי ילד ואמר אז שבשנת 2013 כבר לא תהיה בכלל תקשורת מודפסת ועיתונות כתובה. הזמן עבר והוא טעה בגדול. עדיין מדפיסים עיתונים מנייר. הלוואי 10 שנים .....
-
sathack
- תותח על

המורה שלך צדק. העיתונות הכתובה מתה. כולם מדברים על זה.
-
רמי.א
- תותח על

נראה לי שגם בחוץ לארץ למשל באירופה,כמו בישראל, תוך כמה שנים,גם שם יעדיפו שידור טלוויזיה ואו רדיו דרך אינטרנט סיב אופטי,במקום דרך לווין תקשורת.גלובל כתב:לא כל כך מיותר ולא כל כך מהר ....סביר להניח שגם אם יתחילו השידורים בסיבים /באינטרנט ,
עוד לא הגענו למצב שלא זקוקים בכלל ללויינים ..., גם אם מדינת ישראל תהפוך למעצמת תשתיות אופטיות עד לבתיםובכלל למה לשגר לווינים חדשים?
-
רמי.א
- תותח על

נראה לי שכיום,הרבה מכשירי טלוויזיות יכולות להתחבר אל האינטרנט.י א כתב:המהלך של YES הוא מהלך שנועד להציל אותם מהמחנק בלווין. SKY איטליה ואנגליה כבר לפני שנה יצאו במהלך הזה SKY GO. זה לא כדי להחליף את שידורי הלווין אלא כדי לתת ללקוחות סיבות נוספות להישאר איתם.