שלום לכל משתתפי הפורום,
עצתכם בבקשה:
בביתי מחוברים שני ממירים (אחד בסלון ואחד בחדר) לצלחת אחת. בסלון הכל תקין ברוך השם ניתן לצפות כרגיל בעמוס או בהוטבירד.
בחדר השינה לצערנו כל מס' חודשים אנו נאלצים להחליף ממיר כי הוא פשוט מתקלקל, לא ידוע למה בדיוק. ממיר אחד נדלקות בו הנורות זו אחר זו (מרצדות) ואין תגובה ממנו. ממיר אחר מחליף ערוצים, רואים את התפריט של הממיר אך בכל ערוץ מופיע פס ירוק של עד 70% ולא מופיע פס צהוב של איכות.ניסינו לשנות הגדרות בתפריט הממיר אבל גם זה לא עזר.הזמנו חשמלאי שיבדוק אולי התקלה החוזרת נובעת מהחשמל והוא טען כי החשמל תקין.ממה זה עוד יכול לנבוע?אציין כי הוחלפה גם העינית (twin).כמו כן הכבלים שעוברים מהגג עד לממירים עוברים בדרך מפצלים.אך עדין בסלון הכל תקין ובחדר השינה לא.בבקשה בבקשה עזרתכם האדיבה.
לפחות מהתאור אני משאר שהממיר השני הוא טופפילד.אם הוא לא חדש זו כנראה בעיה בספק כח.
דבר נוסף שאפשר לבדוק הוא החלפה במיקום של שני הממירים על מנת לשלול אפשרות שהבעיה דווקא מהחיבור בין החדר לצלחת(אולי גם בעיית דייסק).
דייסק הוא הרכיב המחבר בין הLNB הקיימים על גבי הצלחת ,וממנו יורד כבל ישירות לממיר.אם גם מעבר לזה יש מפצל בדרך(למה?) אולי הוא מקור השיבוש,במיוחד אם הוא לא מהסוג המתאים לתדרי לווינים.
טכנאי לווינים יכול לעזור.
תודה על התגובה המהירה!שני הממירים של טופפילד. הממיר הלא מרצד, זה שגם נדלק ומראה ערוצים חזר מתיקון אבל עדין לא מראה פס צהוב.אנחנו חוששים שאם נחבר את הממיר בסלון אז יגרום לתקלה גם שם.בעיה של דייסק- התכוונת שיש צורך להחליף?
הכבלים מגיעים מהגג אל תוך חדר שבו מורכב מין מפצל שממנו יוצא כבל לסלון ועוד כבל לחדר שבו אין ממיר (ז"א מחובר למה שרואים בטלוויזיה שבחדר השני).בחדר הראשון יש את הספק כח שמחובר לחשמל.איך אני מוצאת טכנאי אמין ומבין?
זו התקנה לא תקינה. כל ממיר אמור לקבל כבל מהצלחת ללא מפצל.
כלומר, עם על הצלחת 2 LNBים שכל אחד עם שתי יציאות אז כבל אחד מכל LNB נכנס לרכיב שנקרא דייסק שזה ממתג וממנו יורד כבל ישירות לממיר אחד. מהיציאות השניות של ה LNBים צריך שוב להיות חיבור אל דייסק נוסף שממנו יורד כבל שני לממיר השני.
בממיר מגדירים איזה LNB מחובר באיזה כניסה בדייסק וכך הממיר מעביר פקודה לדייסק למתג את הלווין הנכון כאשר עוברים ערוץ.
אם יורד כבל אחד ומשתמשים במפצל זה יכול לקלקל את הממיר. הסיבה היא שהממיר מוציא מתח אל ה LNB. ואם יש מפצל אז המתח ממיר אחד יכול להגיע לממיר השני ולעשות בעיות
טעות שלי...קיבלתי הסבר-
על הגג צלחת ובנוסף עינית(דו), מהעינית לווין אחד-עמוס ומהצלחת ללוין האחר.
אין מפצלים בדרך אלא רק מגבר.בחדר- הוטבירד ועמוס ובסלון גם- הוטבירד ועמוס.
בסלון- הכל תקין אך בחדר- כרגע הממיר שעובד (לאחר תיקון) מראה פס ירוק של עד 70 פלוס אחוז ואילו הפס הצהוב של האיכות איננו וזה תקף עבור שני הלווינים. שינוי בהגדרות הlnb בתפריט לא עזרו.אשמח לרעיון לכיוון לפתרון , זה יעזור לי גם מול הטכנאי שיגיע.