שידור ערוץ 2 וערוץ 10 ב FTA .

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
סמל אישי של משתמש
mbd
אחלה חבר
אחלה חבר

שידור ערוץ 2 וערוץ 10 ב FTA .

שליחה על ידי mbd »

תמונה
nati777
תותח על
תותח על

Re: שידור ערוץ 2 וערוץ 10 ב FTA .

שליחה על ידי nati777 »

חבל על הכסף
אם כבר היו פותחים את הקידוד של יס לערוצים הציבוריים...
צור .א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי צור .א »

גם טימטום זו מחלה שאפשר לרפא,לפחות לזמן מוגבל.רק שעוצמות השידור ישופרו ונעבור את הגזרה הזו בינתיים.
מקווה שרשות השידור לא תחשוב על קיצוץ דומה,לפחות על פי זה שהידיעה הופיעה באתר שלהם.
gilad2211
תותח על
תותח על
Been thanked: 8 פעמים

שליחה על ידי gilad2211 »

ושיעלו גם את איכות הסאונד והתמונה! ביס האיכות סופר דופר....באמת ביזבוז כסף. היו פותחים חופשי את התדרים של יס וזהו.
Jaaz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Jaaz »

הבעיה שבמשרד התקשורת יושבים מטומטמים או מושחתים (לא באמצע).
פניתי אליהם לאחרונה בעניין, לחייב את יס לשדר ללא הצפנה (ובמיוחד לאור הצפי שהיה לסגור את ה- FTA המיותר).
בתגובה, הם העבירו את הפניה למפקח על הרשות השניה; הוא מצידו טען שזה לא קשור אליו בכלל (ברור, מי ביקש מכם להעביר את זה אליו?!), ופניה נוספת למשרד התקשורת שמציינת את אי הרלוונטיות שלו לעניין אך את הרלוונטיות של המפקח על כבלים ולוויין זכתה להתעלמות מוחלטת.

אז השלב הראשון מריח טמטום. השלב השני מריח שחיתות.
כך או אחרת, אם אלו האנשים שאמונים על הנושא מצבינו רע ומר.

ומי שיספר לכם סיפורים שאסור ליס לשדר FTA לפי אי אילו רגולציות או תנאי רשיון, Russia Today משודר על ידם FTA. אז שום טיעון של יס לא יחזיק פה מים, אבל ממילא הם לא הכתובת כי אם הרגולטור בעניין, שמתנהג כאילו (או לא כאילו) זוכה לדיבידנדים מיס והוט.
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

מה זה אומר ? ימשיכו לשדר ? כן\לא
עלי שביט
אחלה חבר
אחלה חבר
Been thanked: 4 פעמים
יצירת קשר:

שליחה על ידי עלי שביט »

במקום לכעוס ולהתחיל לדבר על שחיתויות כדאי שתבין פעם אחת ולתמיד :
ליס מותר לשדר איך שבא להם - FTA או מוצפן - אבל מה שלא בא להם זה לספק לך שידורים של ערוצים אותם מחוייבים לשדר על פי חוק ( "must carry") כמו רשות השידור והרשות השנייה וכעל ערוצי הרדיו שעולים להם כסף רב (=ברוחב סרט בלוויין) ואז גם לתת אותם בחינם לכל מי שלא מנוי אצלם ( כמוך וכמוני, למשל) .
אז נכון שזה יוצר אבסורד ואולי אם רשות השידור והרשות השניה היו מצליחות להגיע להסכם עם YES כל הגופים הללו היו חוסכים ביחד הרבה כסף אבל זה המצב .
בכל קמרה, הכתובת האחרונה שאתה יכול לכעוס עליה היא YES
גם משרד התקשורת לא יכול לעשות כלום אלא אם הוא ישונה את החוק והוט ו YES לא יחוייבו להעביר את הערוצים הללו ( וזה לא משנה שמרבית מנויי הוט ו YES צופים רוב הזמן ב2 וב 10 ומשלמים הון עתק על שום דבר...)
אגב, ה must carry הזה קיים במרבית אירופה שם כלה ערוציםה ציבוריים שמועברים בחבילות מוצפנים ללא יוצא מן הכלל בדיוק בגלל אותה סיבה.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אז קיבלו אורכה של שנתיים בחצי מחיר...

היו יכולים לשלם ליס במקום לחלל...
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
nati777
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nati777 »

אולי איחוד הרשות השנייה עם מועצת הכבלים והלווין בקרוב תסייע לכך.
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/3354.pdf
Jaaz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Jaaz »

עלי שביט כתב:במקום לכעוס ולהתחיל לדבר על שחיתויות כדאי שתבין פעם אחת ולתמיד :
ליס מותר לשדר איך שבא להם - FTA או מוצפן - אבל מה שלא בא להם זה לספק לך שידורים של ערוצים אותם מחוייבים לשדר על פי חוק ( "must carry") כמו רשות השידור והרשות השנייה וכעל ערוצי הרדיו שעולים להם כסף רב (=ברוחב סרט בלוויין) ואז גם לתת אותם בחינם לכל מי שלא מנוי אצלם ( כמוך וכמוני, למשל) .
אז נכון שזה יוצר אבסורד ואולי אם רשות השידור והרשות השניה היו מצליחות להגיע להסכם עם YES כל הגופים הללו היו חוסכים ביחד הרבה כסף אבל זה המצב .
בכל קמרה, הכתובת האחרונה שאתה יכול לכעוס עליה היא YES
גם משרד התקשורת לא יכול לעשות כלום אלא אם הוא ישונה את החוק והוט ו YES לא יחוייבו להעביר את הערוצים הללו ( וזה לא משנה שמרבית מנויי הוט ו YES צופים רוב הזמן ב2 וב 10 ומשלמים הון עתק על שום דבר...)
אגב, ה must carry הזה קיים במרבית אירופה שם כלה ערוציםה ציבוריים שמועברים בחבילות מוצפנים ללא יוצא מן הכלל בדיוק בגלל אותה סיבה.
איפה ראית שאני כועס על יס? הם בכלל לא צד ישיר בעניין.
יש להם אינטרס לסגור את הברז לכל מי שלא מי שלא מנוי שלהם, ואני סמוך ובטוח שהם (והוט) מטפחים היטב את המפקח עליהם. המושחתים הם המפקח / משרד התקשורת שלא עושים דבר בעניין, תומכים פאסיבית בסגירת הברז לכל מי שלא מנוי של יס/הוט.
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

שליחה על ידי גלובל »

המושחתים הם המפקח / משרד התקשורת שלא עושים דבר בעניין,
תומכים פאסיבית בסגירת הברז לכל מי שלא מנוי של יס/הוט.
"המושחתים" האלה לא רק שלא סגרו לך את הברז הם הקימו לך ולכולם רשת ארצית חינמית שמשדרת את הערוצים הציבוריים בחינם
הרשת נקראת עידן פלוס ואתה יכול בעזרת אנטנה פשוטה וממיר פשוט לקבל 6 ערוצי TV והרבה תחנות רדיו ללא עלות חודשית ...
אתה כנראה תפסיק לקרוא להם מושחתים כש YES תשתדר חינם את כל הערוצים ? זה מה שאתה רוצה לא ?
Jaaz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Jaaz »

וואלה גלובל, לראשונה בישראל אי פעם יש שידור חופשי באוויר; מעניין, אך זכור לי במעומעם שלפני 10 שנים לא הייתי צריך לקנות ממיר עמ לקלוט חופשי מהאויר.
אף אחד לא שיפר לי כלום כי אם פשוט פינה תדרים ושמר על כמעט סטטוס קוו.

וכן, דרשתי מיס לשדר לי משהו בחינם. משהו מיוחד רק בשבילי שיס השקיעה מיליארדים להפקתו. משהו שהם לא משדרים ממילא ואין להם שום זכות בלעדית עליו. תזכיר לי איך אני קולט חינוכית 23 (שמופקת מכספי המיסים שלי בלבד) מבלי לשלם לטייקוני תקשורת בארץ? אה, אי אפשר?

לקבור את הראש בחול זה קל נורא. זכותך.
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

זכור לי במעומעם שלפני 10 שנים לא הייתי צריך לקנות ממיר עמ לקלוט חופשי מהאויר.
אף אחד לא שיפר לי כלום כי אם פשוט פינה תדרים ושמר על כמעט סטטוס קוו.
לפני 10 שנים שידרו באיכות אנלוגית ירודה שסבלה מהפרעות של מדינות שכנות ועוד המון בעיות ,
אי אפשר לעצור את הקידמה ובאיזהשהו שלב חייבים לעבור לשיטה דיגיטלית , ולידיעתך ועוד איך שיפרו לך
שיפרו את איכות השידור לדיגיטלי עם סאונד בסטריאו ו EPG שמאפשר לך לדעת מה התכנית ומה אח"כ ישודר
כמו כן הוסיפו את ערוצים- 10, 23 , 33 והכנסת 99, שמעולם לא שודרו באויר לפני כן בעידן האנלוגי הישן ...
דרשתי מיס לשדר לי משהו בחינם
יפה שאתה דורש ...מאוד אופייני לעם בציון, ומי אתה שתדרוש מחברה פרטית שישדרו ויתנו לך שירות בחינם ? ולמה ?
האם מחר תבוא ותדרוש מחב' חשמל חשמל בחינם ומאחת מח' הסלולריות טלפוניה סלולרית בחינם ?
תזכיר לי איך אני קולט חינוכית 23 (שמופקת מכספי המיסים שלי בלבד) מבלי לשלם לטייקוני תקשורת בארץ?
אה, אי אפשר?

בטח שאפשר ....ערוץ 23 משדר בעידן פלוס בחינם ...מה הבעיה ? איפה יש פה תשלום לטייקוני תקשורת ?
מה ...לקנות ממיר פשוט בכ - 200 ש"ח חד פעמי זה תשלום לטייקוני תקשורת ....ממש לא נסחפת !

לידיעך ...הממיר לעידן פלוס ב DVB-T נדרש רק לבעלי מקלטי טלויזיות ישנים שאין להם טיונר דיגיטלי מתאים ,
כבר מלפני מס שנים כל הטלויזיות החדשות שנמכרות בארץ כוללות טיונר דיגיטלי שמתאים לעידן פלוס
ולא נדרש להם שום ממיר נוסף רק חיבור לאנטנה UHF פנימית או חיצונית לפי איזור הקליטה !!
ועוד לידיעתך הרשות השניההקימה רשת ארצית שכוללת עשרות משדרים ראשיים ומישניים ( רפיטרים ) על מנת לכסות
את כל הארץ ולתת לך ולאחרים שירות חינם ...הנה מפת המשדרים לעיונך - http://www.rashut2.org.il/idan_map.asp
לקבור את הראש בחול זה קל נורא. זכותך.
ולקטר מבלי להכיר בעובדות ...זאת גם זכותך , תמשיך ככה ....להאשים את כל העולם בשחיתות וטימטום זה כנראה הכי קל ,
סמל אישי של משתמש
moss81
תותח על
תותח על
Has thanked: 1 פעם
Been thanked: 3 פעמים

שליחה על ידי moss81 »

רק רציתי לציין גלובל שערוץ 33 אכן
כן שידר באנלוגי הייתי קולט אותו באנטנה VHF
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

אתה צודק ...זה היה משהו זמני כשהמשדר של VHF 8 התפנה ולא היה מה לעשות איתו ,
הכיסוי היה רק למרכז הארץ ..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

למה הוט פתחו את השידורים האלה? יס יכולים גם בלי לפחד.

כמוכן אני מניח שהצפנה עולה כסף, לא?
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

האם הוט הודיעו שפתחו את הקידוד לשידורים האלה והציבור הרחב רשאי להתחבר אליהם ?
לא נראה לי ....זה שהוט לא מקדדים באיזור מסויים ...זה גם יכול להיות מסיבות טכניות ,
בכל מיקרה זה לא דומה ל YES כי אף אחד לא אמור להתחבר פירטית לתשתית של הוט גם אם היא לא מקדדת באיזור מסויים !
אם הוט תודיע שהציבור רשאי להתחבר אליה ולקבל את ערוצי ישראל חינם וללא תשלום זה כבר יהיה משהו אחר ...

דרך אגב יש לזה סוג של תקדים למשל בעיר מודיעין עד לפני מס' שנים ניתן היה לקבל את ערוץ 1ו-2 ללא תשלום למי
שהתחבר להוט זה היה לפי הסכם עם העיריה במקום תשתית של אנטנה מרכזית ( אז לא היה ערוץ 10 )
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 23 נובמבר 2013, 18:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
max2003
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי max2003 »

זה מאד פשוט:

הבעלים של חלל (החברה שמפעילה את הלווין עמוס) הוא גם אחד הבעלים של יס.

אם יס תסיר את הקידוד ותשדר את הערוצים הציבורים חינם, תיפסק ההפצה הנפרדת וחלל תפסיד את הכסף שהיא מקבלת על הפצה נפרדת.

הכל ברור עכשיו?

(מי שממש רוצה להתעמק בפרטים: http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000834068)
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על

שליחה על ידי גלובל »

למרות שזה נשמע הגיוני ...לא נראה לי שזאת הסיבה ...בכל אופן לא הסיבה העיקרית .
השידור של הערוצים הישראלים החופשיים ( גם של רשות השידור וגם של הרשות השניה )
הוא ברוחב פס קטן ולא כזה משמעותי ( רק חלק מטרנספונטר מס 6 ) וההכנסה החודשית
מהשכירות של הסגמנטים האלה היא לא כזאת משמעותית לחלל/ספייסקום ( זה לא מה שיפיל אותם )
חוץ מיזה ...שאם יתפנה סגמנט חלל כלשהו בעמוס 2ו-3 למזה"ת קיטוב ורטיקל ...
תהיה בטוח ש YES תשמח לקחת אותו ולהוסיף ערוצים שכעת היא אינה יכולה להוסיף ...
למשל כל מיני ערוצי HD בתשלום ..ככה שההכנסה לכיס של שאול אלוביץ' תחזור ותושלם מכיוון אחר ,
Jaaz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Jaaz »

גלובל כתב:למרות שזה נשמע הגיוני ...לא נראה לי שזאת הסיבה ...בכל אופן לא הסיבה העיקרית .
השידור של הערוצים הישראלים החופשיים ( גם של רשות השידור וגם של הרשות השניה )
הוא ברוחב פס קטן ולא כזה משמעותי ( רק חלק מטרנספונטר מס 6 ) וההכנסה החודשית
מהשכירות של הסגמנטים האלה היא לא כזאת משמעותית לחלל/ספייסקום ( זה לא מה שיפיל אותם )
חוץ מיזה ...שאם יתפנה סגמנט חלל כלשהו בעמוס 2ו-3 למזה"ת קיטוב ורטיקל ...
תהיה בטוח ש YES תשמח לקחת אותו ולהוסיף ערוצים שכעת היא אינה יכולה להוסיף ...
למשל כל מיני ערוצי HD בתשלום ..ככה שההכנסה לכיס של שאול אלוביץ' תחזור ותושלם מכיוון אחר ,
אתה צוחק נכון? ברור שאני לא מבקש מיס לשדר לי משהו בחינם, כי אם מהמפקח על התקשורת לחייב אותם לעשות זאת. ברור שיס לא אכפת מהלקוחות שלהם, אז על אחת כמה וכמה למה שיהיה אכפת להם מאלו שאינם לקוחות שלהם.

והנה לך התשובה לעניין שחיתות, פוטנציאלית. אני לא משוכנע שיס מנסים לשפר את איכות השידור או השירות לקהל, למה להם להוסיף ערוצים נוספים (שיעלו להם כסף טוב) אם הוט לא נותנים אלטרנטיבה טובה יותר?
שלח תגובה