אחוזי קליטה והוספת עינית
-
tomerfa1
- חבר פורום

אחוזי קליטה והוספת עינית
יש צלחת מטר שכיוונתי בעצמי להוטבירד ואחוזי הקליטה שלי נעים בין 60-75% - כלומר אין לי בעיה לקלוט את כל הערוצים.
השאלות שלי הן:
1. האם אלו אחוזי קליטה הגיוניים עבור צלחת מטר בתל אביב או שאפשר לקבל אחוזים גבוהים משמעותית עם עוד קצת fine tuning?
2. האם תהיה לי בעיה לקלוט את ערוצי ה-HD של אלג'זירה ספורט בניילסאט אם אוסיף עינית לצלחת, והאם זה יפגע לי באחוזי הקליטה של הוטבירד ברמה שאני לא אוכל לצפות בערוצים מסויימים?
תודה רבה מראש לעוזרים!
השאלות שלי הן:
1. האם אלו אחוזי קליטה הגיוניים עבור צלחת מטר בתל אביב או שאפשר לקבל אחוזים גבוהים משמעותית עם עוד קצת fine tuning?
2. האם תהיה לי בעיה לקלוט את ערוצי ה-HD של אלג'זירה ספורט בניילסאט אם אוסיף עינית לצלחת, והאם זה יפגע לי באחוזי הקליטה של הוטבירד ברמה שאני לא אוכל לצפות בערוצים מסויימים?
תודה רבה מראש לעוזרים!
Re: אחוזי קליטה והוספת עינית
הסיכוי נמוך שתוכל לקלוט את כל הערוצים בניילסאט זה לא יפגע בקליטת הוטבירד לגבי האחוזים אצלך תלוי באיזה ממיר כי זה משתנה מממיר לממיר אחר צריך להשוות בממיר זהה ואז ניתן לדעת אם הסיגנל אצלך הוא במקסימום
אני לא מקצועי אבל אני אוהב להגיב, אז קחו את תגובותי בערבון מאד מוגבל
-
tomerfa1
- חבר פורום

תודה על התשובה.
אשמח אם תוכל לומר לי מה זה אומר בדיוק "סיכוי נמוך"? אני הרי לא צריך 100% קליטה...
אם אפשר לקלוט את ניילסאט עם צלחת של 60 ס"מ, הנחתי שאני אוכל לקלוט אותו עם עינית צדדית בצלחת מטר.
באופן כללי, האם יש איזושהי הערכה שאומרת "עינית צדדית על צלחת מטר היא שוות ערך לעינית מרכזית בצלחת בקוטר X ס"מ"?
אשמח אם תוכל לומר לי מה זה אומר בדיוק "סיכוי נמוך"? אני הרי לא צריך 100% קליטה...
אם אפשר לקלוט את ניילסאט עם צלחת של 60 ס"מ, הנחתי שאני אוכל לקלוט אותו עם עינית צדדית בצלחת מטר.
באופן כללי, האם יש איזושהי הערכה שאומרת "עינית צדדית על צלחת מטר היא שוות ערך לעינית מרכזית בצלחת בקוטר X ס"מ"?
היה רק אחד שטען לקליטה מלאה בניילסאט צדדי בדוק מי התקין לו אל תשכח שהקליטה גבולית כי המרחק 20 מעלות
- cavtl
- מתקין

אשמח אם תוכל לומר לי מה זה אומר בדיוק "100% קליטה"?tomerfa1 כתב:אשמח אם תוכל לומר לי מה זה אומר בדיוק "סיכוי נמוך"? אני הרי לא צריך 100% קליטה...
-
tomerfa1
- חבר פורום

תודה לכולם על העזרה.
אני אנסה להתקין בקרוב. להבנתי את העינית הצדדית אני אמור לכוון כשיקוף סביב העינית המרכזית, במקרה שלי 13E.
כלומר, 7W יהפוך להיות 20 מעלות לכיוון ההפוך, קרי 33E. כך גם עם זוית ההטייה:
7W = 32 deg
13E = 46 deg
so
7W (side LNB) = 60 deg
לגבי 100% קליטה, הניסוח שלי אכן לא היה מדוייק - התכוונתי ל signal rate = 100%.
אני אנסה להתקין בקרוב. להבנתי את העינית הצדדית אני אמור לכוון כשיקוף סביב העינית המרכזית, במקרה שלי 13E.
כלומר, 7W יהפוך להיות 20 מעלות לכיוון ההפוך, קרי 33E. כך גם עם זוית ההטייה:
7W = 32 deg
13E = 46 deg
so
7W (side LNB) = 60 deg
לגבי 100% קליטה, הניסוח שלי אכן לא היה מדוייק - התכוונתי ל signal rate = 100%.
-
MAYDASSA
- מתקין

ללא מכשיר מדידה דיגיטלי הכיוון לא יהיה מדוייק . וכמובן צלחת מסוג טקטל מחזירה יותר סיגנל
-
tomerfa1
- חבר פורום

כמובן שה fine tuning יעשה עם מכשיר דיגיטלי. השאלה שלי הייתה לגבי הכיוון הראשוני, כלומר מאיפה בכלל להתחיל לחפש את ניילסאט על צדדי.
-
drsignal
- תותח על

שאתה עומד מול הצלחת מצד ימין שלך זה כיוון מערב (בדיוק הפוך מכיוון מערב האמיתי)
הצלחת משמשת בגוף מחזיר ולכן כיוון מערב יהיה דווקא בצד ימין (שאתה עומד מול הצלחת)
בכמה סנטימטר זה "מתבטא" בצד ימין: קשה להגיד זה תלוי בגודל הצלחת קוטר גובה ואורך
הצלחת משמשת בגוף מחזיר ולכן כיוון מערב יהיה דווקא בצד ימין (שאתה עומד מול הצלחת)
בכמה סנטימטר זה "מתבטא" בצד ימין: קשה להגיד זה תלוי בגודל הצלחת קוטר גובה ואורך
-
MAYDASSA
- מתקין

זה בזוית מיוחדת באלכסון ולא בקו ישר אלא אם יש מונובלוק לעמוס
-
tomerfa1
- חבר פורום