הדור הבא של לוויני תקשורת טכנולוגית KA

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
ycontender
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 143
הצטרף: 30 אוקטובר 2006, 21:51

הדור הבא של לוויני תקשורת טכנולוגית KA

שליחה על ידי ycontender »

אסור להספיד את הלווינים- קצב הצמיחה משנת 2005 עולה כל שנה ב11% ולמרות האינרנט שמאיים לנגוס בשוק ,ניראה לי שהצלחות רק יפרחו.
סיור קטן בלאס ווגאס השנה (שלי פרטי ),מגלה שבשכונות של המעמד הבינוני ומעלה יש שינוי בצורת הצלחות ובמספרן.
עד כמה שאני מבין ,שנוי בטכנולוגית שידור של לווינים ,תחייב ספקיות שירות לשדרג את ציודן (HOT לדוגמא).
הירידה הצפויה ברמת המחירים, תעביר משתמשים רבים ,לשימוש בשידורי לווין , שכה אהבנו.
למישהו יש מושג מה יקרה ?או קורה? בנושא טכנולוגית ה- KA ?

[דבורה]
ycontender
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 143
הצטרף: 30 אוקטובר 2006, 21:51

Re: הדור הבא של לוויני תקשורת טכנולוגית KA המשך

שליחה על ידי ycontender »

ההבדלים בין תחום
C/Ku ל-Ka
בצורה מסורתית, לוויינים העובדים בתחומי תדר של C ו-Ku מכסים שטחים נרחבים – עד ליבשת שלמה כמו אירופה או אפריקה. אם מדובר בשידורי טלוויזיה (broadcast) למספר רב של משתמשי קצה הרי שיש לזה יתרון. במקרה של שידור תקשורת נתונים, שטחי כיסוי רחבים אלו הופכים לחיסרון – אותו ביט מידע שמשודר למשתמש מסוים משודר במקביל לכל המשתמשים באותו אזור כיסוי, דבר שמקטין את ביצועי ערוץ התקשורת הלווייני כמו גם הרווחיות בכלל.
בניגוד ללוויינים המסורתיים בתחומי C ו-Ku, שעושים חלוקה בתדר בלבד על מנת לשדר כמה ערוצים במקביל ומשדרים באלומה אחת רחבה, הרי שבלווייני Ka () נעשה שימוש גם בחלוקת תדר וגם בחלוקה לאלומות צרות יותר (Multi Spot Beams) כפי שנראה באיור 1. כל תחום תדרים משודר באלומה צרה הממוקדת באזור גיאוגרפי קטן, דבר המאפשר לעשות שימוש באותו פס תדרים לכמה ערוצי תקשורת במקביל אך לאזורים שונים וללא הפרעה הדדית בניהם. השימוש בטכנולוגיית שידור זו מביאה להעלאת קיבולת השידורים עד פי-20 ביחס ללווייני C/Ku ומאפשרת להם להתחרות בשירותי פס רחב בטכנולוגיות אחרות כמו ADSL או 4G/LTE. חיסרון השידור בתחום Ka הוא רגישות גדולה יותר להפרעות מזג אוויר ביחס לשידורים בתחומי תדר נמוכים יותר.
שלח תגובה