לגבי קליטה - עידן +
-
- חבר פורום
לגבי קליטה - עידן +
שלום.
אני גר בפתח תקווה.
יש לי כבר עשרות שנים אנטנה על הגג, שבעבר הייתה משמשת לקליטת שידורים אנלוגיים.
עד לפני כשבועיים קלטתי עם האנטנה שידורים אנלוגיים, ופתאום זה הפסיק ולא יכולתי לראות כלום.
קניתי היום ממיר בהום סנטר (של NEON) וחיברתי אליו את הכבל של האנטנה מהגג. סרקתי ערוצים, וכלום לא נמצא.
לאחר מכן ניתקתי את הכבל של האנטנה על הגג וחיברתי את האנטנה הקטנה שהגיעה עם הממיר. הממיר ממוקם קרוב לחלון. סרקתי ערוצים וזה אכן מצא את 6 הערוצים, בנוסף לתחנות הרדיו.
אבל הקליטה הייתה גרועה ביותר. כל הזמן השידור היה נקטע ומופסק, לפעמים זה רשם "אין אות" והשידור נפסק לגמרי, כל הזמן התמונה הייתה משובשת עם ריבועים.
ניסיתי לשחק עם האנטנה ולשנות את המיקום שלה, ואף הוצאתי אותה מבעד לחלון. הקליטה השתפרה והיו פחות שיבושים, אבל עדיין אי אפשר לראות ככה (מה שגם שזה היה בשעות הלילה המאוחרות ואני משער שכשיש יותר צופים הקליטה פחות טובה).
באתר של הרשות השנייה כתוב: "אפשר לקלוט את השידור הדיגיטלי גם באמצעות אנטנה חיצונית (הממוקמת על הגג), ששימשה לקליטת השידור האנלוגי. לשם כך יש לבצע את ההתאמות הבאות: כיוון האנטנה והתאמת גודל הדיפול באנטנה (לתדר הקליטה כ-30 ס"מ). יש לבדוק שלא קיים פילטר המותאם לתדר האנלוגי הישן.".
אז רציתי לשאול אם יש סיכוי שהאנטנה על הגג אכן תעבוד? האם צריך לבצע את ההתאמות האלו? ואם כן, מה זה בעצם אומר? איך אני אמור לכוון אותה, ומה זה בכלל דיפול?
יש לי עוד 2 טלוויזיות חוץ מהסלון שגם להן אקנה ממירים, אחת מהן נמצאת בחדר ללא חלונות, אז אני מניח שגם אם אקנה אנטנות פנימיות, לפחות באחת מהטלוויזיות הקליטה תהיה לא טובה, וזה בנוסף להוצאה הכספית.
עד עכשיו הייתי קולט בכל הטלוויזיות באמצעות האנטנה על הגג (בסלון יש מפצל שממנו הכבל של האנטנה מגיע לשני החדרים הנוספים), ואני מעוניין שזה ימשיך להיות ככה, גם בשידורים הדיגיטליים.
תודה רבה מראש.
אני גר בפתח תקווה.
יש לי כבר עשרות שנים אנטנה על הגג, שבעבר הייתה משמשת לקליטת שידורים אנלוגיים.
עד לפני כשבועיים קלטתי עם האנטנה שידורים אנלוגיים, ופתאום זה הפסיק ולא יכולתי לראות כלום.
קניתי היום ממיר בהום סנטר (של NEON) וחיברתי אליו את הכבל של האנטנה מהגג. סרקתי ערוצים, וכלום לא נמצא.
לאחר מכן ניתקתי את הכבל של האנטנה על הגג וחיברתי את האנטנה הקטנה שהגיעה עם הממיר. הממיר ממוקם קרוב לחלון. סרקתי ערוצים וזה אכן מצא את 6 הערוצים, בנוסף לתחנות הרדיו.
אבל הקליטה הייתה גרועה ביותר. כל הזמן השידור היה נקטע ומופסק, לפעמים זה רשם "אין אות" והשידור נפסק לגמרי, כל הזמן התמונה הייתה משובשת עם ריבועים.
ניסיתי לשחק עם האנטנה ולשנות את המיקום שלה, ואף הוצאתי אותה מבעד לחלון. הקליטה השתפרה והיו פחות שיבושים, אבל עדיין אי אפשר לראות ככה (מה שגם שזה היה בשעות הלילה המאוחרות ואני משער שכשיש יותר צופים הקליטה פחות טובה).
באתר של הרשות השנייה כתוב: "אפשר לקלוט את השידור הדיגיטלי גם באמצעות אנטנה חיצונית (הממוקמת על הגג), ששימשה לקליטת השידור האנלוגי. לשם כך יש לבצע את ההתאמות הבאות: כיוון האנטנה והתאמת גודל הדיפול באנטנה (לתדר הקליטה כ-30 ס"מ). יש לבדוק שלא קיים פילטר המותאם לתדר האנלוגי הישן.".
אז רציתי לשאול אם יש סיכוי שהאנטנה על הגג אכן תעבוד? האם צריך לבצע את ההתאמות האלו? ואם כן, מה זה בעצם אומר? איך אני אמור לכוון אותה, ומה זה בכלל דיפול?
יש לי עוד 2 טלוויזיות חוץ מהסלון שגם להן אקנה ממירים, אחת מהן נמצאת בחדר ללא חלונות, אז אני מניח שגם אם אקנה אנטנות פנימיות, לפחות באחת מהטלוויזיות הקליטה תהיה לא טובה, וזה בנוסף להוצאה הכספית.
עד עכשיו הייתי קולט בכל הטלוויזיות באמצעות האנטנה על הגג (בסלון יש מפצל שממנו הכבל של האנטנה מגיע לשני החדרים הנוספים), ואני מעוניין שזה ימשיך להיות ככה, גם בשידורים הדיגיטליים.
תודה רבה מראש.
-
- תותח על
-
- חבר פורום
Re: לגבי קליטה - עידן +
אנטנה על הגג תפתור את הבעיה.אני טיפלתי בזמן האחרון בהרבה בתים באזור פתח תקווה ולכולם נתתי מענה.
-
- חבר פורום
צלחת לווין זה לא ריאלי.אנטנות אלי כתב:אנטנה על הגג תפתור את הבעיה.אני טיפלתי בזמן האחרון בהרבה בתים באזור פתח תקווה ולכולם נתתי מענה.
ואלי, כמו שכתבתי יש לי אנטנה על הגג. פעם אחת הצלחתי לקלוט איתה באיכות של 55% בערך (אתמול בשעות הלילה), אבל היום מהבוקר אי אפשר לקלוט איתה.
יכול להיות שיש בה איזושהי בעיה? שהיא לא מכוונת או משהו כזה?
-
- חבר פורום
יכולות להיות בעיות שונות מחייב בדיקה של האות באמצעות מד עוצמת שדה לקבלת התוצאה הטובה ביותר . כוון לא משתנה כל כך מהר האנטנה מחוזקת באמצעות בנד לצינור ובתנאי מזג אוויר כאלו קשה לי להאמין שהכוון השתנה.
-
- חבר פורום
אבל אין הבדל בין הכיוון ששימש בעבר לקליטת השידורים האנלוגיים ובין הכיוון שצריך להיות לאנטנה עכשיו, לקליטת השידורים הדיגיטליים? אין סיכוי שזה כיוון שונה?אנטנות אלי כתב:יכולות להיות בעיות שונות מחייב בדיקה של האות באמצעות מד עוצמת שדה לקבלת התוצאה הטובה ביותר . כוון לא משתנה כל כך מהר האנטנה מחוזקת באמצעות בנד לצינור ובתנאי מזג אוויר כאלו קשה לי להאמין שהכוון השתנה.
ראשית, השידורים האנלוגיים הישראליים פסקו כבר לפני חודשים רבים - אילו שידורים קלטת עד לפני שבועיים?ednri כתב:אבל אין הבדל בין הכיוון ששימש בעבר לקליטת השידורים האנלוגיים ובין הכיוון שצריך להיות לאנטנה עכשיו, לקליטת השידורים הדיגיטליים? אין סיכוי שזה כיוון שונה?אנטנות אלי כתב:יכולות להיות בעיות שונות מחייב בדיקה של האות באמצעות מד עוצמת שדה לקבלת התוצאה הטובה ביותר . כוון לא משתנה כל כך מהר האנטנה מחוזקת באמצעות בנד לצינור ובתנאי מזג אוויר כאלו קשה לי להאמין שהכוון השתנה.
לגבי כיוון האנטנה - ודאי שזה יכול להיות שונה. לדוגמה, ייתכן שהאנטנה שלך מכוונת למגדל שלום או לאיתנים (אתרי השידור האנלוגי בעבר) כאשר הקליטה הדיגיטלית צריכה להיעשות מכיוון גבעתיים, או איתנים במקרה שגבעתיים לא קולט מספיק טוב.
מעבר לכך, סביר מאוד שמותקן לך פילטר על התורן של האנטנה - שמסנן את התדרים שהיא קולטת (ע"מ להגביר תדר ספציפי). סביר להניח שהתדרים של הפילטר הם 22 ו-28 (התדרים האנלוגיים הישנים) ועל כן, יש לבטל את הפילטר ולחבר את האנטנה ישירות לכבל שיורד למטה, ללא פילטר, כדי שתוכל לקלוט את אפיק 26.
מאחר ואתה מפצל את הסיגנל לשלוש טלוויזיות, אנא וודא שיש לך מגבר קו מחובר לפני הפיצול.
לסיכום, נראה שאתה צריך טכנאי אנטנות שיבצע לך את העבודה.
-
- חבר פורום
ednri שלום, קליטת הערוצים בפתח תקווה לצערי לקויה, על אף התלונות הרבות לרשות השנייה עדיין תושבים בפתח תקווה שמעוניינים לעבור ולקלוט את השידורים הדיגיטליים החופשיים של עידן פלוס אינם יכולים לעשות כן, הברירה היחידה שלא תמיד עובדת הוא חיבור הממיר הדיגיטלי לאנטנה אקטיבית חיצונית וביצוע סריקה (ידני בתדר 538/514) אוטומטית לצורך קליטת הערוצים, מניסיוני רכישת ממיר דיגיטלי מאיכות ירודה משפיעה רבות על איתור קליטה באזור בעייתי.
ציינת שעל גג הבניין שלך יש אנטנה שבעבר קלטת ממנה ערוצים אנלוגיים, מכיוון שתחום הזמנים שציינת אינם מתיישבים עם המציאות (שיטת השידור האנלוגית בוטלה למעלה משנה) אני משער שהטעות שלך נעוצה בעובדה שלא הבנת שמה שאתה קולט זה לא את השידורים האנלוגיים של רשות השידור אלה את הערוצים האנלוגיים של חברת HOT, ובאמת מבחינת זמן הניתוק שציינת הוא תואם במדויק לזמן שחברת הכבלים HOT ניתקה את כל המנויים האנלוגיים באזור מגורך פתח תקווה והסביבה, עכשיו מכיוון שאתה רוצה לעבור ולצפות בטלוויזיה דרך עידן+ ולקבל את הקליטה דרך השקעים בקירות, ראוי שתבין שחיבור הממירים הדיגיטליים בבית למקור זה לא יביא שום תוצאה מכיוון שבזמנו עם כניסתם של חברות הכבלים לשוק הם המירו את כל התשתית בבניינים רבים והסבו את החיבורים והתשתיות הפנימיות לצורך קליטה אנלוגית לטובתם, כך שבמידה ואתם מעוניינים להשמיש את האנטנה על הגג יש צורך לנתק את התשתית של הוט, באינטרנט ובפורומים רבים יש דיונים רבים המתייחסים לנושא האם עקב הפסקת השידורים האנלוגיים של הוט יש מקום לחייב את החברה להחזיר את המצב לקדמותו ועל חשבונה.
המלצתי במידה והנך מעוניין בקליטת הערוצים החופשיים לחבר את הממירים בבית לאנטנה חיצונית מוגברת, או אכן להשמיש באמצעות תשתית חדשה את האנטנה בבניין, מה שלא בטוח ישתלם מבחינה כלכלית.
בהצלחה!
ציינת שעל גג הבניין שלך יש אנטנה שבעבר קלטת ממנה ערוצים אנלוגיים, מכיוון שתחום הזמנים שציינת אינם מתיישבים עם המציאות (שיטת השידור האנלוגית בוטלה למעלה משנה) אני משער שהטעות שלך נעוצה בעובדה שלא הבנת שמה שאתה קולט זה לא את השידורים האנלוגיים של רשות השידור אלה את הערוצים האנלוגיים של חברת HOT, ובאמת מבחינת זמן הניתוק שציינת הוא תואם במדויק לזמן שחברת הכבלים HOT ניתקה את כל המנויים האנלוגיים באזור מגורך פתח תקווה והסביבה, עכשיו מכיוון שאתה רוצה לעבור ולצפות בטלוויזיה דרך עידן+ ולקבל את הקליטה דרך השקעים בקירות, ראוי שתבין שחיבור הממירים הדיגיטליים בבית למקור זה לא יביא שום תוצאה מכיוון שבזמנו עם כניסתם של חברות הכבלים לשוק הם המירו את כל התשתית בבניינים רבים והסבו את החיבורים והתשתיות הפנימיות לצורך קליטה אנלוגית לטובתם, כך שבמידה ואתם מעוניינים להשמיש את האנטנה על הגג יש צורך לנתק את התשתית של הוט, באינטרנט ובפורומים רבים יש דיונים רבים המתייחסים לנושא האם עקב הפסקת השידורים האנלוגיים של הוט יש מקום לחייב את החברה להחזיר את המצב לקדמותו ועל חשבונה.
המלצתי במידה והנך מעוניין בקליטת הערוצים החופשיים לחבר את הממירים בבית לאנטנה חיצונית מוגברת, או אכן להשמיש באמצעות תשתית חדשה את האנטנה בבניין, מה שלא בטוח ישתלם מבחינה כלכלית.
בהצלחה!