איך להרכיב צלחת ליווין?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
nnneeettt751
חבר פורום
חבר פורום

איך להרכיב צלחת ליווין?

שליחה על ידי nnneeettt751 »

אני לא מבין בלווינים ואני רוצה לחבר את הצלחת לווין שלי בקוטר 80סמ
הצלחת מורכבת בגג אבל ני לא יודע לאן לחבר את ה 2יציאת של הlnb לאן לחבר את היצאות ואיך לחבר את הממיר לטלויזיה
?? יש לי ממיר שלkonka ksds810
לאיזה לווין אני יכול להיתחבר ולאיזה הכי כדאי?
drsignal
תותח על
תותח על

Re: איך להרכיב צלחת ליווין?

שליחה על ידי drsignal »

1.
lnb שתי יציאות , יודע להתחבר לשני ממירים , זאת אומרת אם יש לך כבל אחד מהצלחת לדירה ,אז כרגע אתה צריך לרדת עם כבל נוסף לדירה. סה"כ אתה צריך שני כבלים בין הצלחת לממיר .

2.
הצלחת לווין שלי בקוטר 80סמ , ראשית אם תכוון את הצלחת ללווין נוסף תאבד את ערוצי ישראל עמוס .
בצלחות טיפה יותר גדולות 1מטר , 1.2מטר ניתן להתקין שני lnb אחד לישראל ואחד ללוין אחר באופק .
תמונה
תמונה

לאיזה לווין אני יכול להיתחבר ולאיזה הכי כדאי?
יש הרבה לווינים שניתן "להתחבר אליהם" , אך אתה צריך לכוון את הצלחת אליהם
ויש עם זה כמה בעיות:
1. לווינים זה דבר מדוייק (יחסית) לווין נמצא באופק בגובה של 36000 ק"מ ,בניגוד לאנטנה שמכוונים "בערך"
2. לווינים זה דיגיטאלי , המשמעות של זה , אם הצלחת מכוונת אז קולטים אם לא מכוונת בדיוק מסויים לא קולטים דבר.
3. בעקרון יש צורך במכשור מדידה מקצועי , ורק אדם אם נסיון וידע יצליח לכוון ללא מכשור כזה.
בהעדר מכשיר שעלותו מאות דולרים \ אלפי שקלים , ניתן לכוון עם ממיר ומסך בגג.
4. אדם פרטי הרוצה לעשות כן , צריך ללמוד את התחום (קריאת חומר , להבין בדיוק איפה הלווינים נמצאים,שימוש במצפן)
אך זה אפשרי , אדם פרטי שמשתפשף הופך "מחסר ידע" ל "חובב" אך זה דורש השקעה של זמן .

אם קנית lnb כפול על מנת לחבר ממיר נוסף בחדר נוסף
ואינך מבין בלווינים , עדיף שתתקין אותו (מבלי להזיז את הצלחת בעדינות) , ופשוט תעביר כבל נוסף בין הצלחת לדירה על מנת לחבר ממיר נוסף

3. ולאיזה הכי כדאי?
יש לווינים שבהם יש חומר פתוח לכל .
יש לווינים בהם תוכן מוצפן (כמו ש yes מצפינים את התוכן כך שרק לקוחותיהם ...)

פתוח:nilesat
תוכן מוצפן : 13e hotbird,19.2 astra
nnneeettt751
חבר פורום
חבר פורום

Re: איך להרכיב צלחת ליווין?

שליחה על ידי nnneeettt751 »

אתה יודע איזה ערוצים יש בלווין nilesat?
יש ערוצים כמו cartoon network,nickelodeon?
שלח תגובה