מאיפה מתחילים?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
ofir_men
חבר ותיק
חבר ותיק
Been thanked: 1 פעם

מאיפה מתחילים?

שליחה על ידי ofir_men »

שלום

קודם כל אני לא בטוח שזה המדור הנכון לפוסט אבל לא נראה לי שהוא מתאים ל"שאלות של מתחילים", ו"מדריכים והסברים על ה-DreamBox" הוא יותר מתאים אבל לא מצאתי שם פעילות בחצי שנה האחרונה.

בכל אופן, ברשותי ממיר 800SE סיני חדש (עוד לא חובר לחשמל) ואני צריך מידע מהיכן להתחיל.
ניסיתי לקרוא (לא מעט) זה רק יצר לי יותר שאלות ועוד נושאים לברור. אני בטוח שיהיה הרבה יותר קל כאשר אני אוכל "לשחק" עם הממיר אבל אני מעדיך בד"כ ללמוד נושא לפני שאני ניגש לפרקטיקה.

1- ראשית, האם יש מקום/מדריך/אתר/PDF (אנגלית זה גם טוב) למדריך למשתמש המתחיל. מצאתי לא מעט שכאלה אבל כולם מתאימים לדגמי דרים מאוד ישנים (500 וכו)
2- לפני שאני מתקין עליו image, אני רוצה להבין איזה מתאים לממיר. מצאתי שיש (ככל הנראה ככה קוראים לזה) bootloader (האם זו תוכנה הדומה לboot של המחשב?) האם זה sim2.01 או 2.10? מה ההבדל בניהם? בחלק מהמקומות יש מידע על קבוצה אשר מפתחת את 2.10 אשר נקראת 2.01 או שלא הבנתי נכון ואלו שתי קבוצות עם מטרות/תוכנות/גרסאות שונות?
3- SSL82/4 האם יש קשר להצפנה/ לBOOT? האם יש קשר לסעיף 2?
4- איך אני יודע איזו גירסה יש לי בממיר משני הסעיפים הקודמים (והאם הם לא סעיף אחד בכלל)?
5- האם יש לסעיפים 2 ו-3 קשר למושג secondstage, או שבלבלתי לגמרי עם נושא אחר?
6- האם ניתן להתקין image ישירות ע"י הדפדפן ואיתחול של הממיר למצב של עדכון (מצאתי הסברים לזה כמספר מקומות) או שאני מחוייב להשתמש בתוכנה dreamup (אם הבנתי נכון היא משמשת לעדכון image?)
7- האם יש מספר תוכנות לניהול וקינפוג הממיר ? (מצאתי רק אחת בשם DDC, האם יש עוד או שהיא היחידה)

תודה על התשובות
אופיר
drsignal
תותח על
תותח על

Re: מאיפה מתחילים?

שליחה על ידי drsignal »

בכללי:
1. תקנה צלחת 1 מטר או 1.2 מטר
2. תקנה lnb
3. תוודא שיש לך כלי עבודה .
4. ממיר

מה זה אצלך להתחיל ? יש לך צלחת שכבר עובדת או שאתה רוצה ללמוד את " רזי המקצוע "?

יש לך צלחת מכויילת ומכוונת ללווין ?
אם כן דלג לסעיף א.

אם לא -> תקרא סעיף א' +ב'

תקרא פה הודעה אחרונה בשרשור
http://www.sat-israel.co.il/viewtopic.php?f=12&t=47365

יש לך מכשיר מדידה מקצועי לכיוון צלחות ?

סעיפים:

א. תחבר את הממיר לטלוויזיה (בלי כבל צלחת ) רק כדי ללמוד את התפריטים שלו .
ב. תקרא את ההודעה . עם הממיר שלך ניתן לכוון צלחות

ניתן להשתמש ב dream800 כמכשיר מדידה , צריך צג כלשהו לחבר לממיר בגג כדי שתראה מה אתה עושה
1. ניתן להשתמש בחשב נייד כמסך -> עם התקן שנרא Easycap
http://www.pacificgeek.com/productimage ... 20CAP).jpg
ההתקן הזה עולה ב ebay חמש דולר .
אני אישית אוהב את השיטה הזו .

2. אתה יכול להשתמש במסך מחשב led\lcd כצג .

3. להעלות טלוויזיה לגג (השיטה הפרימיטיווית )

4. אתה יכול לקנות ציוד מדידה בעלות של 500$ מקצועי או לקנות ציוד מדידה פושטי ב 100$
או לכוון עם ממיר (שיחסוך לך הוצאה מיותרת) או לחלופין להזמין מתקין .

נ.ב אני אישית מחבר ממיר למחשב נייד בגג ניתן עם נסיון להגיע לרמת דיוק טובה מאוד .
ofir_men
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ofir_men »

drsignal - תודה על התשובה, אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב, לא לזה התכוונתי.
יש לי ניסיון בכל הקשור לציוד סטנדרטי (צלחת, LNB, דיססק, כבלים/מגברים) עד לממיר, כולל הבנה בממירים בסיסיים רובם FTA. כיוונתי מספר צלחות באופן חובבני ע"י מדידת BER בממיר (כפי שתארת פחות או יותר) וכן ע"י ספקטרום (לא ציוד מדידה סטנדרטי ללווינים אבל לא נופל בתוצאות לדעתי). כתבתי בזמנו גם מדריך קצרצר איך לכוון צלחת (שיהיה שוב למי שמתחיל מאפס):
http://www.sat-israel.co.il/viewtopic.php?f=12&t=47016

אגב שיטה דומה למה שתארת אבל נוחה יותר לדעתי למי שיש היום ממיר דרים ובנוסף טלפון נייד (אנדרואיד/אייפון) יש לא מעט תוכנות ע"י חיבור הנייד לרשת האלחוטית (Wi-Fi) כאשר הממיר מותקן בסלון בבית (אין צורך לפרק ולהעלות אותו לגג) , לכוון את הצלחת כאשר אתה נמצא פיזית על הגג.

בקשר לפוסט הנוכחי, אני צריך עזרה רק עם הממיר 800SE סיני בכל הקשור לקינפוג בסיסי ולאימג'ים שלו.
השאלות שאלתי הן בקשר לסים (sim201 ו-sim210) מה ההבדלים בין הגרסאות (של הסים) בממירים הללו, אילו פרמטרים לחפש באימג' שאני מתקין עליו, מדריך כללי לממיר אם יש וכו'.

שוב תודה מראש
אופיר
ofir_men
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ofir_men »

אין אף אחד ?
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

מבחינת המכשיר .
bootloader נראה לי שאפשר לעדכן .
ה sim נשאר קבועה .

אלו הם ההגבלות מבחינת המכשיר , וניתן להתקין rom\image\firmware בהתאם לכך .

יש גם חשיבות לסוג הסים לדוגמה ferari

הסים ו bt הם דברים שונים .

איזה גרסה יש לך במקור תרשום פה .
על 800se אפשר להתקין כמעט כל firmware ונדיר מה שלא ניתן בו .
שלח תגובה