המשבר ב-yes מחמיר

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
bitman
חבר ותיק
חבר ותיק

המשבר ב-yes מחמיר

שליחה על ידי bitman »

המשבר ב-yes מחמיר: חברת הלוויין מקצצת בתנאי העובדים
החברה מנסה לחסוך כמיליון שקל בשנה באמצעות קיצוץ של הטבת הדלק ל-800 עובדים שזכאים למכוניות בליסינג.
במהלך יוני פיטרה החברה עשרות עובדי מטה, לאחר שאיבדה 4,000 מנויים ברבעון השני
תמונה

לאחר שפיטרה עשרות עובדים בשבועות האחרונים החליטה חברת הלוויין yes לקצץ את הנסועה של עובדי החברה
כצעד התייעלות וחיסכון. yes החליטה, לאור מצבה העסקי הבעייתי, לקבוע לעובדים מכסות לנסיעה חודשית
(לעומת קיצוץ גורף) בנפח שלוקח בחשבון את המרחק לביתו של העובד וצורכי העבודה שלו.

העובדים יוכלו לנהל את המכסה, לצבור עודף קילומטראז' בחודש מסוים ולצרוך אותו בחודש אחר.
ב-yes יש כ-800 עובדים הזכאים לרכב, והמהלך צפוי לחסוך לה כמיליון שקל בשנה.
במאי נקטה החברה האחות פלאפון בצעד דומה - וקבעה לכל עובד מכסת נסועה הנמוכה ב-5% מהשימוש הרגיל שלו.

yes חווה את אחת התקופות הקשות בתולדותיה. הרבעון הראשון והשני של 2012 הם הראשונים אי פעם
שבהם החברה מאבדת לקוחות - 1,400 ברבעון הראשון ועוד כ-4,000 ברבעון הנוכחי.
כדי להתמודד עם הנטישה, החברה נאלצה לגייס כוח אדם חיצוני שיסייע לה לאסוף ממירים מבתי לקוחות.
החברה אף פיטרה עשרות מעובדי המטה שלה ביוני.

תמונה

בחברה טוענים כבר שנים לתנאים רגולטוריים מפלים, שלא מאפשרים לה להתחרות מול חברת הכבלים HOT.
הבעיה מתעצמת והולכת כעת, כאשר שוק התקשורת מתגבש לארבע קבוצות והחבילות נהפכות למרובות שירותים -
אך yes, מכוח רגולציה, נשארת שחקנית בודדת עם מוצר אחד.

עיקר הזעם בחברה הוא על חבילת הטריפל שמשווקת חברת הכבלים אך נאסר על yes לשווק אותה.
למעשה, HOT מוכנה להפסיד על מוצר הטלוויזיה על מנת להרוויח ממוצר האינטרנט והטלפון -
אך yes צריכה להתבסס על הטלוויזיה בלבד. yes סובלת בנוסף מנטישה של לקוחות לפלטפורמה החינמית עיד"ן פלוס.

חוסר האיזון הרגולטורי בשוק מוביל את yes לבחון צעדים דרסטיים לצמצום הוצאות או ליצירת מקורות הכנסה חדשים.
אם פרטנר וסלקום יקבלו יתרונות רגולטוריים ויוכלו לשדר פרסומות בשירות הטלוויזיה שלהם, צפויה גם yes להתחיל
לשדר פרסומות - גם אם לא תקבל אישור לכך. כמו כן, אין בכוונת yes להמשיך להשקיע בהפקות מקומיות את אותם
הסכומים שהיא משקיעה כיום, בשעה שפרטנר וסלקום לא מחויבות להשקעה דומה.

כפי הנראה, ב-yes חשים כי יש להם בסיס איתן לפנות בנושאים אלה לבג"ץ,
ולחייב את משרד התקשורת להשוות בין החובות שלה לאלה של מתחרותיה החדשות.

לכתבה
http://shivuk.themarker.com/news/index.dot?id=136886
shraga007
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: המשבר ב-yes מחמיר

שליחה על ידי shraga007 »

זה היה ברור שזה מה שהולך לקרות.

יס היא חברה "יהירה" שדורשת מחיר מופקע על השירות שלה.
כל מנגנון החיוב שלהם כבר לא מתאים.
לטובתם הם חייבים לעבור לאחד מהשניים:
1. מחיר בסיס נמוך עם חבילה צרה(עד 100 שקלים) + תוספת על פי צריכה(ספורט וכו')
2. חבילת הכל כלול במחיר ריאלי, לא יודע להגיד בדיוק כמה אבל עד 200 שקל שזה גם לא מעט.

היום בעולם ה-IPTV ועידן+ המגמה הזאת הולכת להימשך ואם יס לא התכוננו הם יתרסקו.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

מדינה קטנה כמו שלנו היו צרכים את יס . מוגזם . לערבים יש את ניל . לדתיים אין כלום . לחלק מהרוסים יש צלחות . ולי אין עבדוה בהתקנת צלחות
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי זורו44 »

הטכנאי קרמר כתב:מדינה קטנה כמו שלנו היו צרכים את יס . מוגזם . לערבים יש את ניל . לדתיים אין כלום . לחלק מהרוסים יש צלחות . ולי אין עבדוה בהתקנת צלחות
מה קשור יס,ושלך אין עבודה?
יס להערכתי תעלם או תתמזג בבזק ברגע שהמחיר יצנח ל90 שקלים חדשים.
העלויות בשכירת משיבים בלווין ,והעובדה שברגע שתהיה אופציה לעוד 20-30 ערוצים בHD
-אין אפשרות בגלל:אין משיבים של DBS2 בעמוס 3.ועמוס 4 יתן פתרון לאזור אפריקה.
ברגע שבזק תיתן סיב זכוכית עד הבנין,ו100-מגה יהיו זמינים לכולם,יס תשמש כחברת תוכן עבור בזק,
בתנאי שהממונה על ההגבלים העסקיים יאשר זאת.
גם אין מה להשוות בין ממיר לוויני עם1-2 טיונרים לממיר עם יציאת אינטרננט בלבד ,העלויות קטנות בהרבה.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

מה זה קשור מידע לגולש זה הכול
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי זורו44 »

לדעתי אם לא היתה קמה אלטרנטיבה להוט לפני 12 שנים ,מחיר החבילה לטלוויזיה בלבד היה עומד על 300-400 מינימום.
זה ההבדל,יס פשוט נתנה פייט להוט כל השנים, והתשובה של הוט היתה בהורדת מחירים.
לפני 12 שנה שילמתי להוט אנאלוגי כ90 שקלים עבור 2 נקודות אנאלוגיות.
עבור תחזוקה חודשית לנקודה שלישית זה היה
עוד 10 שקל.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

ואת חבר שלי מתקין אנטנות תבעו שהוא עשה נקודות להוט . גם אלי חייגו ושאלו כמה אני לוקח על התקנת שקע נוסף . אז הייתי עסוק עניתי אין לי זמן לזה . אבל היום הכול דגיטלי
yoel
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי yoel »

הטכנאי קרמר כתב:מדינה קטנה כמו שלנו היו צרכים את יס . מוגזם . לערבים יש את ניל . לדתיים אין כלום . לחלק מהרוסים יש צלחות . ולי אין עבדוה בהתקנת צלחות
קרמר למה אתה צריך עבודה עשית את הבוכתות שלך בלי עין הרע טפו טפו שום בצל. [אצבע]
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

זה נכון . אבל עבודה אין יותר בענף ההתקנות של הצלחות . בלי קשר למה שיש לי . [אצבע]
2pac4u
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 2pac4u »

הטכנאי קרמר כתב:זה נכון . אבל עבודה אין יותר בענף ההתקנות של הצלחות . בלי קשר למה שיש לי . [אצבע]
לסוג מתקינים של פעם,שאליו כניראה אתה שייך,שחוץ מלהתבכיין שאכלו לי/שתו לי/לקחו לי ברור שלא נישאר....אבל עדיין יש כמה שמתפרנסים בכבוד,אבל הם יותר מ"ברזלנים" וכיוון צלחת.....הם אנשי IT לכל דבר,עם הבנה עמוקה ברשתות והמוצלחים גם בלינוקס.
בתחום הזה וותק של 30+ שנה לא בהכרח יתרון אם לא הסכלתה להתקדם,צעיר עם אמביציה לא רואה אותך ממטר [אצבע]
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

אני פניתי איפו שהייה כסף בעבר . כול השיתופים האלה מי שמיצר אותם . בקושי מוצאי פרנסה מיהם .
יש כזו תחרות גדולה . שהמחירים ירדו לגרושים . פעם לקחו 1200 ש"ח לשנה . היום זה עולה כ300 ש"ח . ניל חסום . בקרוב פולניה גם יסגר . יש חברה בישראל שאני מכוון לה צלחות לכול מיני לווינים . והם לומדים איך לחסום את השיתוף . ובונים תוכנות שלא ניתן לשתף .
כך שידע לא בהכרח מביא כסף . חוץ מיזה הגיל גם עושה את שלו . הגעתי למנוחה ולנחלה . ב"ה
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי זורו44 »

קרמר למה שלא תנסה לכתוב ספר בסגנון:
אנקדוטות ומעשיות בחיבור טלויזיה לבתים.
אולי תעשה כמה לירות ,מי יודע.?שווה לאסוף את כל מה שפרסמת בפורומים ולפנות למו"ל.
שלח תגובה