בעיות בקליטה- איך לגלות את מקור הבעיה?
-
agent5
- חבר פורום

בעיות בקליטה- איך לגלות את מקור הבעיה?
שלום לכם,
לפני כחודש התקנתי צלחת 1.2 מטר עם 3 ראשים לניילסאט, עמוס והוטבירד. יש לי 2 ממירים, אחד וודו פלוס פשוט לחדר שינה והשני HD לסלון, בהתחלה הוא היה דגם אחד ואח"כ ביקשתי והחלפתי אותו לדרים בוקס 800 HD, אני מניח סיני. בסה"כ אני מרוצה מהדרימבוקס, הוא עובד יפה.
בחדר שינה הכל די עובד חלק, יש לפעמים קטיעות של רבע שניה עם שיהוק כזה בקול אבל אפשר לחיות עם זה. בסלון יש לי קצת יותר בעיות, לפעמים יש ממש הפרעות בשידורים, בעיקר HD (ראה תמונה). הAGC שלי בדר"כ מעל 90% והSNR שלי נע בדר"כ בין 55%-75%.
לרוב כאשר יש הפרעות שידור אז הBER עולה למספרים בודדים בזמן ההפרעות האלה , בדר"כ 7-9 במקום 0-1.
ניסיתי לשנות cam לכל מיני סוגים שונים אבל זה די אותו הדבר בכולם. החלפתי ספק אינטרנט לבזק בין לאומי (הייתי בנטוויז'ין) ושמתי 20MBIT במקום 10 ובדיקות רשת מעמיקות, אני חושב ששם הכל בסדר (אומר זאת כאיש רשתות). המכשיר מחובר ישירות בכבל רשת cat6.
יש לציין שיכולים לעבור שעות בלי שום הפרעה ואז פתאום כשזה מתחיל זה ממשיך לאורך זמן מסויים ואז מפסיק. בשלב הזה ניסיתי למשל לאתחל מחדש את הדרימבוקס, את הראוטר ומודם וזה עדיין ממשיך.
זה בעיקר בהוטבירד למרות שמתי לב שכאשר אתמול צפיתי בניילסאט היה שם BER גבוהה יחסית אבל לא היו הפרעות לשידור עצמו (זה היה באחד מערוצי הספורט, ראיתי מוטו ג'יפי).
אני כבר כמה שבועות מתמודד עם הבעיה הזאת, אני מבין שיכול להיות הפרעות לפעמים ואין לי בעיה עם זה אבל כאשר באמצע סרט זה מתחיל ולא מפסיק עד סוף הסרט זה ממש מתסכל.
אני לא יודע לפענח עפ"י כל הנתונים מאיפה הבעיה, אם למישהו יש דרך לכוון אותי לעשות בדיקה כלשהי מאיפה זה נובע זה יכול לעזור. ביקשתי מהמתקין להקפיץ לי מגבר כי חשבתי אולי זה קשור אבל הוא היה בדיעה שזה כניראה לא זה, ניראה.
בשלב זה אני לא יודע עם זה תשתית, ראש לא מכוון טוב, סיגנל חלש, מכשיר לא רגיש מספיק או מה.. למישהו יש עצה?
בתודה מראש,
-דוד
לפני כחודש התקנתי צלחת 1.2 מטר עם 3 ראשים לניילסאט, עמוס והוטבירד. יש לי 2 ממירים, אחד וודו פלוס פשוט לחדר שינה והשני HD לסלון, בהתחלה הוא היה דגם אחד ואח"כ ביקשתי והחלפתי אותו לדרים בוקס 800 HD, אני מניח סיני. בסה"כ אני מרוצה מהדרימבוקס, הוא עובד יפה.
בחדר שינה הכל די עובד חלק, יש לפעמים קטיעות של רבע שניה עם שיהוק כזה בקול אבל אפשר לחיות עם זה. בסלון יש לי קצת יותר בעיות, לפעמים יש ממש הפרעות בשידורים, בעיקר HD (ראה תמונה). הAGC שלי בדר"כ מעל 90% והSNR שלי נע בדר"כ בין 55%-75%.
לרוב כאשר יש הפרעות שידור אז הBER עולה למספרים בודדים בזמן ההפרעות האלה , בדר"כ 7-9 במקום 0-1.
ניסיתי לשנות cam לכל מיני סוגים שונים אבל זה די אותו הדבר בכולם. החלפתי ספק אינטרנט לבזק בין לאומי (הייתי בנטוויז'ין) ושמתי 20MBIT במקום 10 ובדיקות רשת מעמיקות, אני חושב ששם הכל בסדר (אומר זאת כאיש רשתות). המכשיר מחובר ישירות בכבל רשת cat6.
יש לציין שיכולים לעבור שעות בלי שום הפרעה ואז פתאום כשזה מתחיל זה ממשיך לאורך זמן מסויים ואז מפסיק. בשלב הזה ניסיתי למשל לאתחל מחדש את הדרימבוקס, את הראוטר ומודם וזה עדיין ממשיך.
זה בעיקר בהוטבירד למרות שמתי לב שכאשר אתמול צפיתי בניילסאט היה שם BER גבוהה יחסית אבל לא היו הפרעות לשידור עצמו (זה היה באחד מערוצי הספורט, ראיתי מוטו ג'יפי).
אני כבר כמה שבועות מתמודד עם הבעיה הזאת, אני מבין שיכול להיות הפרעות לפעמים ואין לי בעיה עם זה אבל כאשר באמצע סרט זה מתחיל ולא מפסיק עד סוף הסרט זה ממש מתסכל.
אני לא יודע לפענח עפ"י כל הנתונים מאיפה הבעיה, אם למישהו יש דרך לכוון אותי לעשות בדיקה כלשהי מאיפה זה נובע זה יכול לעזור. ביקשתי מהמתקין להקפיץ לי מגבר כי חשבתי אולי זה קשור אבל הוא היה בדיעה שזה כניראה לא זה, ניראה.
בשלב זה אני לא יודע עם זה תשתית, ראש לא מכוון טוב, סיגנל חלש, מכשיר לא רגיש מספיק או מה.. למישהו יש עצה?
בתודה מראש,
-דוד
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
-
vladimir97
- תותח על

Re: בעיות בקליטה- איך לגלות את מקור הבעיה?
דיברת על אינטרנט וכיו"ב אז אני מניח ששיתוף נכנס פה לעסק. הדבר הראשון שצריך לבדוק זה האם הבעיה בשיתוף או בחיבור. כדי לעשות זאת, בזמן שיש תקלה, תעבור מערוץ שעובד על אינטרנט לערוץ חינמי פתוח, רצוי על אותו תדר ובדוק את המצב. אם זה עדיין כך, אז זה לא האינטרנט. אגב, לפי התמונה שצירפת כנראה שזה אצלך ולא בשיתוף משום שכאשר יש בעיה בשיתוף מקובל שהתמונה נקטעת אבל נקטעת בצורה שלמה ולא מפוזרת על המסך שזה קורה כשיש בעיה בחיבורים.
תבדוק את כל החיבורים ותבדוק את הדייסק. לפעמים גם הטונר יכול להיות תקול. קח את הממיר הזה למקום האחר שבו אמרת שזה תקין ובדוק האם שם זה אותו הדבר וכך תגיע למסקנה האם הבעיה בממיר או בתשתית.
לפעמים גם יכול להיות שהכיוון בצלחת לא משהו ובממיר אחד תראה פיקס ובממיר אחר תראה קטיעות כי יש טונרים יותר סלחניים לזה ויש כאלה שפחות והפתרון הוא כיוון אופטימלי - כלומר, אותו פאק בכיוון יבוא לידי ביטוי בצורות שונות בממירים שונים, אבל הוא עדיין יהיה קיים. בגשם בטוח לא תוכל לפספס כיוון לא טוב של צלחת, בכל ממיר.
תבדוק את כל החיבורים ותבדוק את הדייסק. לפעמים גם הטונר יכול להיות תקול. קח את הממיר הזה למקום האחר שבו אמרת שזה תקין ובדוק האם שם זה אותו הדבר וכך תגיע למסקנה האם הבעיה בממיר או בתשתית.
לפעמים גם יכול להיות שהכיוון בצלחת לא משהו ובממיר אחד תראה פיקס ובממיר אחר תראה קטיעות כי יש טונרים יותר סלחניים לזה ויש כאלה שפחות והפתרון הוא כיוון אופטימלי - כלומר, אותו פאק בכיוון יבוא לידי ביטוי בצורות שונות בממירים שונים, אבל הוא עדיין יהיה קיים. בגשם בטוח לא תוכל לפספס כיוון לא טוב של צלחת, בכל ממיר.
-
geg_ben
- חבר פורום

אין לי הרבה נסיון אבל גם אצלי זה היה ככה, ורק בערוצי HD.
מה שעשו אצלי כדי לסדר את זה היה מאוד פשוט.
קניתי שיתוף חדש ואיכותי יותר + כיוון מחדש.
לא ידעתי אם זה היה באמת צד נכון ולא רציתי שיעבדו עלי פעם שניה אבל זה באמת סידר לי את הבעיה.
האחוזי קליטה היו תקינים לפני הכיוון מחדש.
אגב ב-ASTRA, עבור-CSAT, אני רואה את הערוצי HD עם 40% קליטה ואין לי שום בעיות היום.
ב-HOTBIRD, אני מעל 75% גם בלי בעיות.
אני מחובר ב-NETVISION + HOT ב-MPLS.
מה שעשו אצלי כדי לסדר את זה היה מאוד פשוט.
קניתי שיתוף חדש ואיכותי יותר + כיוון מחדש.
לא ידעתי אם זה היה באמת צד נכון ולא רציתי שיעבדו עלי פעם שניה אבל זה באמת סידר לי את הבעיה.
האחוזי קליטה היו תקינים לפני הכיוון מחדש.
אגב ב-ASTRA, עבור-CSAT, אני רואה את הערוצי HD עם 40% קליטה ואין לי שום בעיות היום.
ב-HOTBIRD, אני מעל 75% גם בלי בעיות.
אני מחובר ב-NETVISION + HOT ב-MPLS.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
לפי תיאור הבעיה זה בכלל העיית קליטה ולא שיתוף.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
agent5
- חבר פורום

תודה על התגובות, באמת אנסה אולי להחליף מיקום עם הממיר השני ולבדוק כמו שהצעתם. במידה וזו קליטה אתם חושבים שמגבר סיגנל יעזור?
-
vladimir97
- תותח על

לא.
אצלי יש כבלים שעוברים מרחקים וזה לא פוגע כל כך.
אולי חיבורים לא טובים. אולי דייסק שטעון החלפה. אולי גם צלחת שדורשת כיוון טוב יותר.
אצלי יש כבלים שעוברים מרחקים וזה לא פוגע כל כך.
אולי חיבורים לא טובים. אולי דייסק שטעון החלפה. אולי גם צלחת שדורשת כיוון טוב יותר.
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

עוצמת קליטה
המרחק בין הלוויין הוטברד. וניל סאט הוא 20 מעלות . שזה מרחק עצום . העוצמה יורדת לך בהמון . זה כאילו ללוויין ניל סאט ש לך צלחת של 60 ס"מ . אתה צריך לפחות 2 צלחות 7+4 ו 13 ניפרד . אחרת תמשיך ליסבול מיצרות בקליטה
במיוחד בחורף
במיוחד בחורף
-
vladimir97
- תותח על

Re: עוצמת קליטה
לי אישית הייתה בעיה לשים על אותה צלחת עמוס וניילסאט ללא קשר לאילו לווינים נוספים יש שם בגלל המרחק הקרוב יחסית בין השניים.הטכנאי קרמר כתב:המרחק בין הלוויין הוטברד. וניל סאט הוא 20 מעלות . שזה מרחק עצום . העוצמה יורדת לך בהמון . זה כאילו ללוויין ניל סאט ש לך צלחת של 60 ס"מ . אתה צריך לפחות 2 צלחות 7+4 ו 13 ניפרד . אחרת תמשיך ליסבול מיצרות בקליטה
במיוחד בחורף
אני לא רואה שום בעיה עם הוטבירד עם ניילסאט או עמוס באותה צלחת ולא עמוס וניילסאט ביחד. הקליטה במצב כזה תהיה מספיק טובה.
אם כבר שתי צלחות, הייתי שם את הוטבירד במרכז עם עמוס בצד שזה ייתן קליטה מעולה לשני הלווינים, וצלחת נפרדת, אפשר קטנה יותר, לניילסאט.
ת'כלס אבל ת'כלס? היום אני אישית מוותר על ניילסאט בכלל. חוץ מערוצים ערביים אין שם כלום. אין את חבילת שואוטיים שהייתה פעם ויש OSN שאי אפשר לפתוח... פעם הלווין הזה היה אטרקטיבי מבחינתי.
-
agent5
- חבר פורום

האמת אפשר אולי לנצל את הצלחת 80 שיס השאירו לי וב1.2 לעשות מה שאתם מציעים. יש משהו בזה שאין הרבה בניילסאט אבל יש דבר אחד עדיין אטרקטיבי בשבילי, הערוצי ספורט שלו משדרים את מירוצי האופנועים שרק פתחו עכשיו את העונה.. :-)
-
agent5
- חבר פורום

עזרתם לי מאוד ורציתי רק לעדכן למיקרה שמישהו אחר יתקל בבעיה. מסתבר שבטלויזיה בסלון המתקין שם לי מגבר מתוך מחשבה שהכבל ארוך וכדאי כבר לשים. המגבר במקרה הזה הגביר את ההפרעות ולכן מדי פעם נתקלתי ב"פריזים" (כמו שהיו לי בתמונה המצורפת) עד כדי כך שלפעמים המכשיר היה ממש נתקע. ברגע שהורדנו את המגבר (המתקין הגיע כדי לעבור על גורם הבעיה) הAGC שלי ירד מאיזור ה95 ל80-85 אבל הSNR עלה מאיזור ה55 ל70-75 בערוצים שהיו קשים יותר לקליטה כמו הHD. אתמול בלילה ישבתי כמעט כל הזמן ו"טחנתי" את הממיר על כל הערוצים שאני בדר"כ צופה בהם וניראה שהבעיה נפתרה.
מסקנה, מגבר לפעמים גם מזיק כמו שהוזכר פה בשירשור. תודה לאלה שנתנו את הטיפ הזה.
מסקנה, מגבר לפעמים גם מזיק כמו שהוזכר פה בשירשור. תודה לאלה שנתנו את הטיפ הזה.
-
רוברט
- חבר פורום