מחפש הסבר לגבי איך עובדת טכנולוגית הלווין
-
some1
- חבר פורום

מחפש הסבר לגבי איך עובדת טכנולוגית הלווין
שלום
אני אשמח אם מישהו יוכל לתת כאן לינק להסבר על איך הטכנולוגיה של צלחות לווין עובדת ובעיקר מדוע לא ניתן מבחינה טכנית להוריד מהצלחת כבל אחד ולפצל אותו בארון התקשורת בתוך הבית לכמה טלוויזיות (כלומר מדוע הפיצול חייב להיעשות בצלחת עצמה)
תודה רבה וחג שמח.
אני אשמח אם מישהו יוכל לתת כאן לינק להסבר על איך הטכנולוגיה של צלחות לווין עובדת ובעיקר מדוע לא ניתן מבחינה טכנית להוריד מהצלחת כבל אחד ולפצל אותו בארון התקשורת בתוך הבית לכמה טלוויזיות (כלומר מדוע הפיצול חייב להיעשות בצלחת עצמה)
תודה רבה וחג שמח.
-
צור .א
- תותח על

-
some1
- חבר פורום

Re: מחפש הסבר לגבי איך עובדת טכנולוגית הלווין
תודה אבל לצערי לא הצלחתי למצוא באתר מידע מספק אודות הטכנולוגיה ובעיקר אודות למה טכנולוגית לא ניתן להעביר על גבי כבל אחד שידורים לכמה טלוויזיות ומדוע הפיצול לטלוויזיות שמתבצע על גבי הצלחת לא יכול להתבצע בארון תקשורת למשל.
תודה.
תודה.
- mola10
- תותח על

ניתן להעביר על גבי כבל אחד קליטה לכמה ממירים בתנאי שבכל הממירים התדרים הם V או H-ראה יס בבית פרטי-ורק ממיר אחד מוציא מתח ל LNB
הפיצול יכול להעשות בחדר מדרגות עם ספק כוח ומפצל ואי אספקת מתח ע"י הממירים-ראה יס בלוק
אתה לא מבין בדברים בסיסיים אבל שואל שאלות מתקדמות
הפיצול יכול להעשות בחדר מדרגות עם ספק כוח ומפצל ואי אספקת מתח ע"י הממירים-ראה יס בלוק
-
some1
- חבר פורום

תודה על התשובה. אני לא משתמש בממירים אלא במחשב נפרד לכל טלוויזיה עם כרטיס טלוויזיה.mola10 כתב:ניתן להעביר על גבי כבל אחד קליטה לכמה ממירים בתנאי שבכל הממירים התדרים הם V או H-ראה יס בבית פרטי-ורק ממיר אחד מוציא מתח ל LNB
אני אכן מנסה ללמוד את הטכנולוגיה לעומק, ואני מאמין שמי שלא שואל או חוקר לא ידע.
-
some1
- חבר פורום

טוב, אני מבין שאיך שאני לא מסובב את זה אם אני רוצה לצפות בכל טלוויזיה בערוץ אחר (יש לי 4 לווינים) אני חייב כבל נפרד לכל טלוויזיה.
אם כך יש לי שאלה אחרת.
האם מישהו מכיר טכנולוגיה שמאפשרת לקחת את כל הכבלים שמגיעים מהצלחת ועל הגג לאחד אותם לכבל אחד (אולי אפילו להמיר אותם לכבל מסוג שונה מcoax אם יש בכך צורך) ובארון החשמל לפצל אותם מחדש כך שלמעשה מהגג אני אוריד כבל אחד והפיצול יעשה בארון החשמל?
השאלה נשאלת בגלל צנרת צרה מדי מהגג.
מקווה שניסחתי את השאלה באופן ברור.
תודה.
אם כך יש לי שאלה אחרת.
האם מישהו מכיר טכנולוגיה שמאפשרת לקחת את כל הכבלים שמגיעים מהצלחת ועל הגג לאחד אותם לכבל אחד (אולי אפילו להמיר אותם לכבל מסוג שונה מcoax אם יש בכך צורך) ובארון החשמל לפצל אותם מחדש כך שלמעשה מהגג אני אוריד כבל אחד והפיצול יעשה בארון החשמל?
השאלה נשאלת בגלל צנרת צרה מדי מהגג.
מקווה שניסחתי את השאלה באופן ברור.
תודה.
-
syaros
- תותח על

אתה צריך להתחיל במדור המתחילים...
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
יש טכנולוגיה שמאפשרת לאחד את הכבלים מהצלחת וממס של LNB לכבל אחד ...זה נקרא דייסק - DISEQהאם מישהו מכיר טכנולוגיה שמאפשרת לקחת את כל הכבלים שמגיעים מהצלחת ועל הגג לאחד אותם לכבל אחד (אולי אפילו להמיר אותם לכבל מסוג שונה מcoax אם יש בכך צורך) ובארון החשמל לפצל אותם מחדש כך שלמעשה מהגג אני אוריד כבל אחד והפיצול יעשה בארון החשמל? השאלה נשאלת בגלל צנרת צרה מדי מהגג.
את מתג הדייסק ניתן להתקין בגג בקופסא אטומת מים ולהוריד ממנו כבל אחד לממיר בודד ,
הטכנולגיה הזאת תאפשר לאותו ממיר ודד לצפות במקורות LNB שונים מלויינים שונים ,
המצב מסתבך כשאתה רוצה מס' מקלטי טלויזיה שלכל אחד ממיר/כרטיס לויין משלו ....
כאן אין ברירה וכל מקלט חייב כבל נפרד משלו ...כך שיש לך בעיה פה !!
אתה יכול לפצל כבל בודד לכמה מקליטים רק במצב אחד בלבד !!!!!
במצב שמדובר בלויין עמוס בלבד שמתשמש בקיטוב אחד ובתחום תדרים אחד
או אז ניתן לפצל רגיל ...למעשה כמו שעושים חברת YES בבתים משופים או בבתים עם מס מקלטים ,
זאת גם הסיבה ש YES מוגבלים טכנולוגית ברוחב הפס בעמוס ובמס הערוצים ביחוד בתחום ה HD ,
הלויינים מחול מאירופה ומהמזה"ת מתקדמים יותר ומכיבן שמשדרים בשנית תחומי תדרים ושני קיטובים בו זמנית
לא ניתן לבצע פיצול רגיל כי אז פיקודי הדייסק והקיטוב לא יעברו הלאה !!
עליך לחשוב על דרך יצירתית להעברת כבלים מהגג אולי בצנרת חיצונית אולי בדרך אחרת !!
-
some1
- חבר פורום

תודה. יש לי diseq. אני צופה ב4 לווינים שונים על אותו כבל בכל טלווזיה כבר עכשיו.
אבל אני שואל האם ניתן לקחת כמה כבלים של diseq לאחד אותם (אולי באמצעות קידוד כלשהו) לכבל אחד ולפצל אותם שנית בארון חשמל.
תודה.
אבל אני שואל האם ניתן לקחת כמה כבלים של diseq לאחד אותם (אולי באמצעות קידוד כלשהו) לכבל אחד ולפצל אותם שנית בארון חשמל.
תודה.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
התשובה היא לא.
יש אפשרות לקנות מעכרת LNB אופטי שמאחד LNB אחד (4 קיטובים) לכבל אחד אופטי ואז יש מפצלים/ממירים בדירה שמחזירים את 4 הקיטובים ל RF לכמה ממירים. הבעיה שזה מסובך ומאפשר לחבר רק LNB אחד.
יש אפשרות לקנות מעכרת LNB אופטי שמאחד LNB אחד (4 קיטובים) לכבל אחד אופטי ואז יש מפצלים/ממירים בדירה שמחזירים את 4 הקיטובים ל RF לכמה ממירים. הבעיה שזה מסובך ומאפשר לחבר רק LNB אחד.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..